Ιουλ
10

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΑΡΧΑΙΑ ΔΩΔΩΝΗ» - Σημαντική η εκδήλωση για τη δωρεά αίματος και οργάνων
Εκτύπωση

Το «Πρυτανείο», στο Μαντείο Δωδώνης, στέγασε, το Σάββατο 4 Ιουλίου, την εκδήλωση με θέματα ιδιαίτερης σημασίας, επίκαιρα και διαχρονικά, που οργάνωσε η Πνευματική Κίνηση «Αρχαία Δωδώνη», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Το θέμα της δωρεάς οργάνων και αίματος ανέδειξαν με επιστημονική ενάργεια οι ιατροί Μιχάλης Μήτσης, Καθηγητής Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής και Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του ΠΓΝΙ και Ελευθερία Ζερβού Βιοπαθολόγος, Διευθύντρια Αιμοδοσίας ΠΓΝΙ.

Ιουλ
10

«Το Χαμόγελο της Τζοκόντας» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
Εκτύπωση

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν συναυλία, την Τετάρτη 15 Ιουλίου (ώρα 21:00), στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας. Μουσικά σχήματα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων θα παρουσιάσουν το αγαπημένο έργο του Μάνου Χατζιδάκι «Το Χαμόγελο της Τζοκόντας».

Ιουλ
10

ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στην ιστοσελίδα του, το έργο της Χρ. Τζιάλλα, «Καθαρά Από Κατσαρίδες»
Εκτύπωση

Το μονόπρακτο θεατρικό έργο της Χριστίνας Τζιάλλα με τίτλο «Καθαρά Από Κατσαρίδες» και υπότιτλο «Dare To Dream» είναι ένα έργο σημερινό, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και προβολή στο παρελθόν, το οποίο ήδη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (https://www.dipetheioannina.eu/) για τη δωρεάν παρακολούθησή του από το κοινό.

Ιουλ
09

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Τα led φέρνουν οφέλη για τους πολίτες
Εκτύπωση

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Φ. Βάββα, το καθαρό όφελος για τον δήμο υπολογίζεται στα 5,5 εκ. για τα 12 χρόνια, κάτι που θα επιτρέψει την περαιτέρω μείωση των ανταποδοτικών τελών προς τους πολίτες

Στοιχεία και απαντήσεις για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Δήμου Ιωαννιτών το οποίο θα προχωρήσει με βάση την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ηπείρου έδωσε χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Φώτης Βάββας.

Ιουλ
09

ΑΔΕΔΥ - Στάση εργασίας για τον περιορισμό των διαδηλώσεων
Εκτύπωση

Πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας μεταξύ των οποίων και τα Γιάννενα, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που περιορίζει τις διαδηλώσεις.

Ιουλ
09

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Στηρίζει στην πράξη τον πρωτογενή τομέα παραγωγής
Εκτύπωση

Με τη γευσιγνωσία επτά συνολικά πιάτων βασισμένων σε πρώτες ύλες από την τοπική αιγοπροβατοτροφία, όπως κρέας, γαλακτοκομικά και τυροκομικά ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης μία ακόμη συνάντηση των εταίρων του έργου με τον διακριτικό τίτλο MeDInno στο Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020 που αποτέλεσε συνέχεια των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε Γιάννενα, Παραμυθιά, Πρέβεζα και Άρτα.

Ιουλ
09

ΣΥΔΛΙ - 1,2 εκ. ευρώ για ύδρευση σε Αμπελιά και Επισκοπικό
Εκτύπωση

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει το αμέσως επόμενο διάστημα ένα σημαντικό έργο το οποίο λύνει τα προβλήματα ύδρευσης στην Αμπελιά του Δήμου Ιωαννιτών αλλά και στο Επισκοπικό του Δήμου Δωδώνης.

Ιουλ
09

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Βαρύτητα στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού
Εκτύπωση

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την πρόταση χρηματοδότηση μελέτης για την ανάδειξη διαδρομών και χαρακτηριστικών χριστιανικών, μουσουλμανικών και εβραϊκών κτισμάτων στο κέντρο του δήμου

 

Με τον θρησκευτικό τουρισμό και την ανάδειξή του να αποτελούν το νέο «όπλο» του Δήμου Ιωαννιτών, για την προσέλκυση επισκεπτών και την προβολή της πόλης, η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε και έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις για μία σειρά νέων έργων στον Δήμο Ιωαννιτών.

Πρόκειται για έργα που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα και απαντούν σε αιτήματα πολιτών και σε ανάγκες πολλών συνοικιών.

Ιουλ
09

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - Σε πρώτο πλάνο οι υποδομές και το περιβάλλον
Εκτύπωση

Σε πορεία υλοποίησης τρία νέα έργα κατασκευής κυκλικών κόμβων καθώς και η κατασκευή Μονάδας Κομποστοποίησης στην Άρτα

 

Σημαντικά έργα που αναμένεται να συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Ηπείρου, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ιουλ
08

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» - Έντονη αντίδραση για την ενεργειακή αναβάθμιση
Εκτύπωση

Έντονη ήταν χθες η αντίδραση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», στο θέμα της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Ιωαννιτών, για την ενεργειακή αναβάθμιση.

Ιουλ
08

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - «Ναι» στον οδοφωτισμό, εν μέσω αντιπαραθέσεων
Εκτύπωση

Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια για την ενεργειακή αναβάθμιση – Προσφυγές και δικαστικές διαμάχες προαναγγέλλει η αντιπολίτευση

Στην έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου για την ωρίμανση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης προχώρησε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, μια συνεδρίαση που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την ένταση και τους πολιτικούς διαξιφισμούς.

Ιουλ
08

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - Σε εγρήγορση για τις πυρκαγιές και για τα οικόπεδα
Εκτύπωση

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε όλη την Ήπειρο, καθώς η αντιπυρική περίοδος είναι μπροστά…

Παράλληλα, οι εκτάσεις ιδιωτικές και δημόσιες είναι στην πλειονότητά τους ακαθάριστες και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς. Ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας – Κέρκυρας, Λευκάδας και Παξών, Κωνσταντίνος Παχίδης, μίλησε για ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι ενώ παράλληλα στάθηκε στην προετοιμασία των δυνάμεων της Πυροσβεστικής ώστε να επιτευχθεί το δίπτυχο: Άμεση προσέλευση και επέμβαση των δυνάμεων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος