• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Απρ
26

Έως 500 ευρώ τέσσερις στις 10 κύριες συντάξεις
Εκτύπωση

Mε αργό ρυθμό εκδίδονται οι νέες συνταξιοδοτικές αποφάσεις, που κατά κύριο λόγο αφορούν ασφαλισμένους στο πρώην ΙΚΑ

 

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ πλήρωσαν μόλις 18.809 νέες συντάξεις με βάσει τις οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος».

 

Η συνολική δαπάνη των καταβαλλόμενων αναδρομικών στους νέους συνταξιούχους με οριστική απόφαση συνταξιοδότησης ανήλθε σε 103,5 εκ. ευρώ και η συνολική δαπάνη συντάξεων σε 8,1 εκ. ευρώ.

Απρ
27

Ελέγχους με τις e-πληρωμές ετοιμάζει η εφορία
Εκτύπωση

Tα στοιχεία για τις πληρωμές που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τα δυο τελευταία χρόνια με ηλεκτρονικό τραπεζικό μέσο συγκεντρώνει η εφορία.

 

Τα στοιχεία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για πολλαπλούς σκοπούς, όπως είναι οι διασταυρώσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και η διευκόλυνση των φορολογούμενων για τις συναλλαγές τους με την εφορία.

Απρ
27

ΕΚΑΒ - Μέσα στον Μάϊο η βάση αεροδιακομιδών στο Άκτιο
Εκτύπωση

Επιτυχημένη η πρώτη δοκιμαστική πτήση με ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε από το Άκτιο και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

 

 

 

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη που αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα στην περαιτέρω βοήθεια προς ασθενείς της ευρύτερης περιοχής, παίρνει «σάρκα και οστά» το αμέσως επόμενο διάστημα.

Απρ
27

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - Η Ήπειρος αποκτά δυναμική ανάπτυξης και εξωστρέφειας
Εκτύπωση

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, στέλνει το δικό του μήνυμα ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον

 

Το δικό του μήνυμα ελπίδας, για ένα καλύτερο μέλλον για την Ήπειρο και τους κατοίκους της, στέλνει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, προς όλες τις Ηπειρώτισσες και όλους τους Ηπειρώτες.

 

Ο κ. Καχριμάνης, στο πασχαλινό του μήνυμα μιλά για την Ήπειρο της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης, ενώ έμμεσα στέλνει και μήνυμα και προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, για τις άδικες επιθέσεις και τις συκοφαντίες που εξαπολύουν εναντίον του.

Απρ
27

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Συνεργασία όλων για να υπερβούμε την κρίση
Εκτύπωση

 

Στη συλλογική δουλειά που απαιτείται, με επιμονή και μεθοδικότητα, ώστε να ξεπεραστούν

οι δυσκολίες, αναφέρεται στο πασχαλινό μήνυμά του, ο Θωμάς Μπέγκας

 

Μηνύματα συνεργασίας και μεθοδικής δουλειάς, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση και να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν, στέλνει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, μέσα από το πασχαλινό του μήνυμα.

 

Ο κ. Μπέγκας, απευθυνόμενος, σε όλους τους δημότες των Ιωαννίνων, αναφέρεται στον στόχο της Δημοτικής Αρχής για βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και για μια συλλογική προσπάθεια που έχει ως στόχο το να δώσει ελπίδα στην κοινωνία.

Απρ
27

«Μαμά! Το δωμάτιο των θαυμάτων», ξανά στο Θέατρο «Καμπέρειο»
Εκτύπωση

Mετά την μεγάλη ζήτησηκαι τις πολύ θετικές κριτικές που απέσπασε η παράσταση «Μαμά! Το δωμάτιο των θαυμάτων», το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει και πάλι το έργο της Ελένης Ευθυμίου και της Σοφίας Ευτυχιάδου, σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου, για έξι ακόμη παραστάσεις στο «Καμπέρειο» Θέατρο.

Απρ
27

ΥΓΕΙΑ - Δυο νέοι υπερσύγχρονοι αξονικοί τομογράφοι στα Γιάννενα
Εκτύπωση

Δεκαεννέα υπερσύγχρονοι αξονικοί τομογράφοι θα εγκατασταθούν τους επόμενους μήνες σε αντίστοιχο αριθμό νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 

Τις προγραμματικές συμβάσεις για την προμήθεια των 19 αξονικών που θα καλύψουν τις ανάγκες νοσοκομειακών μονάδων σε όλη την χώρα, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Απρ
26

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ - Σημαντικό βήμα η ενεργειακή αναβάθμισή του
Εκτύπωση

Ένα σημαντικό βήμα με πολλαπλά οφέλη, αποτελεί για τις αθλητικές υποδομές της πόλης, η ένταξη της πρότασης του ΠΕΑΚΙ σε πρόγραμμα του υπουργίου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου, με προϋπολογισμό 1.460.396 ευρώ.

Απρ
26

«ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2023» - Συναντήσεις στην ΕΛΕΠΑΠ και στον Όμιλο Παιδαγωγικών Μελετών
Εκτύπωση

Συνεχίζεται η προεκλογική δράση της Τατιάνας Καλογιάννη

Η υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Ιωάννινα 2023» συναντήθηκε με την Πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, Νατάσα Μπέγκα, στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ.

Απρ
26

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Το ΕΣΠΑ «θωρακίζει» και το περιβάλλον
Εκτύπωση

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη, Αλέξανδρου Καχριμάνη, εντάχθηκαν στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», πέντε νέα μεγάλα περιβαλλοντικά έργα – Τα δυο θα υλοποιηθούν στο Δήμο Ζίτσας και από ένα στις ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, Άρτας και Ηγουμενίτσας

Σημαντικά βήματα που άλλαξαν σε κάθε περίπτωση την εικόνα που υπήρχε στην Ήπειρο, έγιναν τα τελευταία χρόνια, από την Περιφερειακή Αρχή, προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος.

Απρ
26

«ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» - Προτάσεις για την οικονομία και την ανάπτυξη
Εκτύπωση

Τις προτάσεις της για την οικονομία και την ανάπτυξη καταθέτει η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή». Με το κεφάλαιο αυτό ολοκληρώνεται το πρόγραμμα το οποίο τίθεται στην κρίση των πολιτών με την πεποίθηση ότι θα κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και θα αποτελέσει την αφετηρία για τη νέα εποχή.

Απρ
26

ΤΡΟΧΑΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Επί ποδός σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο
Εκτύπωση

Σε απόλυτη ετοιμότητα και πάντα με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Τροχαία Ιωαννίνων, η οποία μάλιστα έχει ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό από άλλες υπηρεσίες και διευθύνσεις.
Στόχος της ενίσχυσης του Τμήματος Τροχαίας, είναι να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των ημερών για τον έλεγχο στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής, αλλά και στον αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο εντός του αστικού ιστού της πόλης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος