• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Φεβ
13

ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ - Τα οστά 20 ακόμη πεσόντων στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο
Εκτύπωση

Στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων του Έπους του '40 στην Κλεισούρα της Πρεμετής αναπαύονται από χθες τα οστά άλλων 20 πεσόντων.

 

Η επίσημη ταφή τους, μετά από 79 χρόνια, έγινε σε μια απλή, θρησκευτική τελετή, με έντονη συγκινησιακή φόρτιση.

Φεβ
13

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Η ακύρωση διαγωνισμών οδηγεί σε… αναδιοργάνωση
Εκτύπωση

Η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε Δημοτική Αρχή και «Ενότητα Πολιτών», ανέδειξε

την ανάγκη για έναν πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό δήμο - Βολές για τις ακυρώσεις διαγωνισμών από την παράταξη Μπέγκα – Ανταποδίδει τα πυρά και επιρρίπτει ευθύνες η Δημοτική Αρχή

 

Την ανάγκη αναδιοργάνωσης του Δήμου Ιωαννιτών, ώστε να γίνει πιο ευέλικτος και αποτελεσματικός έφερε στο «φως» η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Δημοτική Αρχή και «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», με αφορμή τις νέες ακυρώσεις διαγωνισμών, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Φεβ
12

ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Το υπουργείο Εθν. Άμυνας ανακάλεσε την κατάργησή του
Εκτύπωση

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης να ανακαλέσει την κατάργηση του Στρατοδικείου Ιωαννίνων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Φεβ
12

ΣΥΡΙΖΑ - Σήμερα, στα Γιάννενα, η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα
Εκτύπωση

Στα Γιάννενα θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου και θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία.

 

Ο κ. Τσίπρας, θα φτάσει στα Γιάννενα σήμερα το πρωί και αμέσως θα αναχωρήσει για την Άρτα όπου είναι και ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του.

Φεβ
12

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Τα Γιάννενα να ξαναγίνουν ο τόπος των ευεργετών
Εκτύπωση

Με τον Δήμαρχο του Τελ Αβίβ, συναντήθηκε ο Μ. Ελισάφ, που βρίσκεται στο Ισραήλ για την 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IMTM 2020 – Παρουσίασε το προφίλ της πόλης με εκτενή αναφορά στην ιστορία, στις αναπτυξιακές της δυνατότητες και την δυναμική του πανεπιστημίου

 

Με τον δήμαρχο του Τελ Αβίβ Ρον Χουλτάι συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ με αφορμή την 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IMTM 2020 (International Mediterranean Tourism Market - Διεθνής Μεσογειακή Αγορά Τουρισμού) στην οποία μετέχει και ο Δήμος.

Φεβ
12

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ - «Όχι» Μηταράκη στη δημιουργία νέας δομής στα Γιάννενα
Εκτύπωση

176.000 ευρώ από το υπουργείο στον Δήμο Ιωαννιτών ως ανταποδοτικό τέλος για τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας

 

Το θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού στα Γιάννενα, φαίνεται πως εξακολουθεί να απασχολεί τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, αρκετές ημέρες μετά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Φεβ
12

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Με «όπλο» την εξωστρέφεια το νέο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης
Εκτύπωση

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν το Ίδρυμα, μίλησε ο Πρύτανης, Τρ. Αλμπάνης, στο Ioannina TV

 

Σε μια νέα πορεία ετοιμάζεται να βαδίσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τα επόμενα χρόνια, όπως έκανε γνωστό χθες, ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, με δηλώσεις του στο Ioannina TV.

Φεβ
12

ΣΥΝΟΙΚΙΑ «ΣΙΑΡΑΒΑ» - Πρόσω ολοταχώς για την ανάπλαση της ιστορικής περιοχής
Εκτύπωση

Δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών, το έργο διαμορφώσεων και πεζοδρομήσεων στη «Σιαράβα» - Από το ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση του έργου, με προϋπολογισμό 2,2 εκ. ευρώ

 

Στη δημοπράτηση ενός μεγάλου έργου που θα αναδείξει μια ιστορική περιοχή της πόλης προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών.

Πρόκειται για το έργο «Διαμορφώσεις - πεζοδρομήσεις στην περιοχή Σιαράβα» που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

Φεβ
11

ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΕΘΟΡΙΟΣ - Η τεχνολογία «θωρακίζει» τα σύνορα
Εκτύπωση

- Συγκεκριμένο σχέδιο για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων παρουσίασε ο Μ. Χρυσοχοΐδης

– Νέα οχήματα, επιχειρησιακές δυνάμεις της Frontex, drones και θερμικές κάμερες, στη μεθόριο

– Με απόφαση του υπουργού ιδρύεται άμεσα η υπηρεσία Αστυνομικού Σταθμού Αερολιμένα Ιωαννίνων

 

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο, βρέθηκε στο επίκεντρο των διαδοχικών συσκέψεων που είχε στα Ιωάννινα στο Αστυνομικό Μέγαρο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το Σάββατο. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τους αστυνομικούς Διευθυντές της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως είπε σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο υπουργός, δόθηκαν κατευθύνσεις όσο αφορά την πολιτική και τις προτεραιότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Φεβ
07

ΕΛΣΤΑΤ - Στο 19,7% η ανεργία στην Ήπειρο, το Νοέμβριο
Εκτύπωση

Στο 16,5% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το Νοέμβριο πέρυσι, μειωμένο κατά 2,1 μονάδες από το 18,6% το Νοέμβριο 2018 και οριακά χαμηλότερο από το 16,6% τον περασμένο Οκτώβριο.

Φεβ
07

ΗΠΕΙΡΟΣ - Στο ζενίθ η αγωνία των αιρετών για το προσφυγικό
Εκτύπωση

Σήμερα η συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκη, με τους δημάρχους, στην ΠΕΔ και με τον Περιφερειάρχη, Αλ. Καχριμάνη – Αντιπαράθεση για το προσφυγικό στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

 

Πολλά και σίγουρα ενδιαφέροντα πράγματα που ενδεχομένως θα μετριάσουν την αγωνία τους, περιμένουν να ακούσουν σήμερα, οι αιρετοί της Ηπείρου, από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος θα βρεθεί στην πόλη των Ιωαννίνων, για να έχει συνάντηση στην ΠΕΔ Ηπείρου, ενώ λίγο νωρίτερα θα συναντηθεί στην Περιφέρεια με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Φεβ
07

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Διαξιφισμοί για Μεγάλο Κλειστό , Ιόνια Οδό και απορρίμματα
Εκτύπωση

Στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση, στο Σώμα, τέθηκαν ακόμη και τα θέματα του παραλιμνίου ποδηλατόδρομου και του βιολογικού καθαρισμού

 

Σχεδόν το σύνολο των θεμάτων της τοπικής επικαιρότητας τέθηκαν προ ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα σε αρκετά από τα θέματα που συζητήθηκαν να υπάρξουν διαξιφισμοί μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος