Οκτ
01

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ WBC - Νέα φιλικά προετοιμασίας και σημαντική ενίσχυση στη ρακέτα
Εκτύπωση

Δύο ακόμη πολύ δυνατά φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας θα δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC, λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας, σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα.

Οκτ
01

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Αιχμές των εργαζομένων για τη διαχείριση περιστατικών Covid-19
Εκτύπωση

Η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, η επιβεβαίωση κρουσμάτων σε εργαζόμενους του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» αλλά κυρίως η διαχείριση των περιστατικών βρίσκονται στο επίκεντρο και της αντίδρασης και της κριτικής και των προτάσεων του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Οκτ
01

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Αρωγός στην ενίσχυση των νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας
Εκτύπωση

Συνεχής είναι η συνδρομή της στα νοσοκομεία της Ηπείρου, όπως ανακοίνωσε χθες ο Περιφερειάρχης – Νέα πυρά Καχριμάνη κατά του ΕΟΔΥ

 

Η Περιφέρεια έχει συνδράμει τα νοσοκομεία της Ηπείρου σε ότι της έχει ζητηθεί για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, υπογράμμισε χθες ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε προ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προσθέτοντας όμως ότι η Περιφέρεια «δεν μπορεί να υποκαταστήσει το κράτος».

Οκτ
01

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Ένας διαγωνισμός για την ανάδειξη της ομορφιάς των Ιωαννίνων
Εκτύπωση

Διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον του», διοργανώνει το Γραφείο Τουριστικής Προβολής στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για τη συμμετοχή του κοινού στην ανάδειξη της πόλης

 

Διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο: «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον του» οργανώνει το Γραφείο τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για τη συμμετοχή του κοινού στην ανάδειξη της πλούσιας ομορφιάς της πόλης των Ιωαννίνων.

Οκτ
01

ΤΑΙΠΕΔ - Παράταση προθεσμίας ενδιαφέροντος για το λιμάνι Ηγουμενίτσας
Εκτύπωση

Στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ αναρτήθηκαν οι παρατάσεις για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας.

Οκτ
01

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - «Όχι» στις μονάδες βιορευστών στον Λύγγο Ζίτσας
Εκτύπωση

Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση της Επιτροπής για τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στην Τ.Κ. Λύγγου Δήμου Ζίτσας

 

Αρνητική ήταν χθες η γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου επί των Μ.Π.Ε. για την εγκατάσταση δύο σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 400,00 KWe, με καύση βιορευστών σε αγροτεμάχια στην Τ.Κ. Λύγγκου του Δήμου Ζίτσας.

Σεπ
30

ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ - Ανοδική πορεία, σταδιακή καταξίωση
Εκτύπωση

Το πρόγραμμα σπουδών, το επίπεδο των καθηγητών και το υψηλό επίπεδο στα εργαστηριακά και θεωρητικά μαθήματα, αποτελούν τα εχέγγυα για την ακόμη καλύτερη πορεία της Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο μέλλον

 

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως το πρόγραμμα σπουδών, το επίπεδο των καθηγητών και το υψηλό επίπεδο στα εργαστηριακά και θεωρητικά μαθήματα, αποτελούν, τα εχέγγυα για την ακόμη καλύτερη πορεία της Σχολής στο μέλλον.

Σεπ
30

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ - «Ανάσα» για τις επιχειρήσεις τα 30 εκ. ευρώ της Ε.Ε.
Εκτύπωση

«Ανάσα» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ηπείρου, θα αποτελέσει το ποσό των 30 εκ. ευρώ που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Περιφέρεια Ηπείρου, ώστε να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία.

 

Το ποσό που κατανέμεται συνολικά στην Ήπειρο είναι 30 εκ. ευρώ σε ένα σύνολο 1,5 δις για τις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, πλην της Κεντρικής Μακεδονίας, που ήταν αυτή όμως, που άνοιξε το δρόμο, υλοποιώντας από αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με προϋπολογισμό 150 εκ. ευρώ.

Σεπ
30

3,1 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για το «Κέντρο για το Παιδί»
Εκτύπωση

«Πράσινο φως» από την Περιφέρεια για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην Ασύλου Ανιάτων, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» - Τι περιλαμβάνει το έργο που εντάσσεται στο Στρατηγικό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Ιωαννιτών

 

Το δρόμο προς την οριστική του αξιοποίηση, ευελπιστώντας, ότι με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει η εγκατάλειψη του και θα μετατραπεί σ ένα χρήσιμο και χρηστικό χώρο, πρώτα για το παιδί με αναπηρία και στη συνέχεια σε έναν ελκυστικό και αξιοποιήσιμο χώρο για την πόλη, παίρνουν οι εγκαταστάσεις του πρώην Ασύλου Ανιάτων στην οδό Λαμπρίδου.

Σεπ
30

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - Γερμανοί και Άγγλοι «ψηφίζουν»… Ήπειρο
Εκτύπωση

Στη δημοσιότητα τα βασικά ευρήματα μελέτης του ΙΝΣΕΤΕ για τον τουρισμό - «Ποιος πάει που; Πόσο μένει; Πόσα ξοδεύει;», ανά Περιφέρεια - Στα 253 ευρώ η μέση δαπάνη στην Ήπειρο

 

Οι 31,3 εκατ. επισκέπτες της χώρας (εξαιρουμένων των αφίξεων με κρουαζιέρα) το 2019 (+4,1% σε σχέση με το 2018), πραγματοποίησαν 36,6 εκατ. επισκέψεις (+5,2%) και 232,5 εκατ. διανυκτερεύσεις (+2,4%) στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με σχετική μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ, η συνολική τους δαπάνη ανήλθε σε 17,7 δισ. ευρώ (+ 12,9%).

Σεπ
30

ΤΡΑΠΕΖΑ - Θετικά αποτελέσματα το 2020, νέο σχέδιο ανάπτυξης
Εκτύπωση

Οι προβλέψεις για σημαντική βελτίωση αποτελεσμάτων το 2020 και το νέο τριετές επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης ήταν τα βασικά θέματα που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, παρουσία της Διοίκησης και των μελών της.

Σεπ
30

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - «Χειροπέδες» σε ανήλικους για μπαράζ κλοπών
Εκτύπωση

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, δύο ανήλικοι Έλληνες, που κατηγορούνται για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος