• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Οκτ
16

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ - Μνημόνιο συνεργασίας με τη «Φλόγα» για τη θεραπεία παιδιών και εφήβων
Εκτύπωση

Η Φλόγα αναλαμβάνει να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους για τη συμμετοχή της ΕΕΠΑΟ στα πρωτόκολλα θεραπείας παιδιών και εφήβων, η οποία δίνει πρόσβαση σε προηγμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις

Οκτ
16

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ «ΑΒΕΡΩΦ» - Εγκαίνια το Σάββατο για την επετειακή έκθεση, «Τόποι δημιουργίας»
Εκτύπωση

Από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, τα εγκαίνια, παρουσία και της υπουργού Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη

Έκθεση με τίτλο «Τόποι δημιουργίας» εγκαινιάζεται στην Πινακοθήκη «Ε. Αβέρωφ» στις 19 Οκτωβρίου από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Οκτ
16

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - Πρόσω ολοταχώς για την επέκταση του Δημαρχείου
Εκτύπωση

«Ανοίγει ο δρόμος» για την υλοποίηση ενός έργου που θα αναβαθμίσει σημαντικά τις διοικητικές υποδομές του Δήμου μετά και την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Δευτέρας.

Οκτ
12

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - «Πράσινο φως» για την αποκατάσταση του δρόμου προς Αμάραντο
Εκτύπωση

Δύο νέα μεγάλα οδικά έργα και άλλα μικρότερου προϋπολογισμού, προωθούνται προς υλοποίηση με χθεσινές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οκτ
12

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ - «Η Πολιτεία να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών»
Εκτύπωση

Παρέμβαση της Ένωσης για την μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών

 

Αρκετές είναι οι αντιδράσεις των επαγγελματιών του τουρισμού, ανά την Ελλάδα, στην προοπτική φιλοξενίας ενός μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών, σε διάφορες περιοχές όπου ο τουρισμός ανθεί, αντιδράσεις που σταδιακά «εξαπλώνονται» σε όλη τη χώρα.

Οκτ
12

ΚΑΒΑΣΙΛΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - Έψαχναν χρυσές λίρες στο Φαράγγι Σκορδιλίου!
Εκτύπωση

Συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Πέμπτης σε παραποτάμια περιοχή στο Φαράγγι Σκορδιλίου στα Καβάσιλα Κόνιτσας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Μαστοροχωρίων και αστυνομικών της Frontex, τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 27, 37, 38 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Οκτ
12

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - «Ναι» στην οικονομική ενίσχυση των φοιτητών
Εκτύπωση

Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να εγγραφεί στον προϋπολογισμό το ποσό των 80.000 ευρώ, αφού η οικονομική και η νομική υπηρεσία καταλήξουν στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διατεθεί το ποσό – Απόφαση και για την έκδοση ψηφίσματος για τη στήριξη του ΚΕΘΕΑ

 

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ΚΕΘΕΑ και η οικονομική στήριξη των φοιτητών ήταν τα δύο θέματα που απασχόλησαν, προ ημερήσιας διάταξης, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, στην χθεσινή του συνεδρίαση.

Οκτ
11

ΗΠΕΙΡΟΣ - Η εξωστρέφεια ανοίγει νέους ορίζοντες για τα ποιοτικά προϊόντα
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

 

- Χρήσιμη και με πολλαπλά οφέλη για το επιχειρείν η παρουσία της Περιφέρειας, στη διεθνή έκθεση Anuga – Έκδηλη η αγωνία επιχειρήσεων που παράγουν φέτα ΠΟΠ, για την προστασία του προϊόντος - Ευοίωνες οι προοπτικές για την αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων–Κολωνίας

 

Πολλαπλά είναι τα οφέλη για το επιχειρείν της Ηπείρου από τη συμμετοχή της Περιφέρειας, για μια ακόμη χρονιά, στη Διεθνή Έκθεση Anuga, που πραγματοποιείται στην Κολωνία της Γερμανίας.

Οκτ
11

ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ - Πιο κοντά η μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στις Περιφέρειες
Εκτύπωση

Βούληση της κυβέρνησης η αναβάθμισή τους μέσα από ένα καλύτερο διοικητικό μοντέλο - Αλ. Καχριμάνης: «Αν το κράτος θέλει να κάνει τομές, τότε πρέπει οι φορείς να έχουν άμεση συνεργασία με τις Περιφέρειες» - Ποιες οι αντιδράσεις των εργαζομένων

 

Το μείζον ζήτημα της λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τίθεται και πάλι, μέσω της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, με την πραγματοποίηση μιας ημερίδας για το μέλλον των Φορέων.

Οκτ
11

ΓΕΦΥΡΑ ΠΛΑΚΑΣ - «Τρέχουν» οι εργασίες για την αναστήλωσή του
Εκτύπωση

Την εμπειρία να δουν από κοντά την κατασκευή ενός ιστορικού μνημείου, έζησαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων

 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Λούπας

 

Με πραγματικά ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα για την αναστήλωση του ιστορικού μνημείου της Γέφυρας Πλάκας, με τα συνεργεία να προχωρούν με μεθοδικότητα φτιάχνοντας τον μεταλλότυπο, το καλούπι, το υπόβαθρο και το χτίσιμο του κεντρικού τόξου του γεφυριού.

Οκτ
10

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ - Στη Βουλή η προσαύξηση ύψους κτιρίων στα Γιάννενα
Εκτύπωση

Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε ο Σταύρος Καλογιάννης με θέμα την προσαύξηση ύψους κτιρίων στην πόλη των Ιωαννίνων στο πλαίσιο των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (Ν. 4067/2012).

Οκτ
10

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ - Στο επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων
Εκτύπωση

Σε αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής λύσης, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη Δημοτική Αρχή, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, βρίσκονται και οι δυο πλευρές, στο Δήμο Δωδώνης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος