• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιαν
11

«Βέτο» της οικογένειας στη μεταμόσχευση
Εκτύπωση

Η οικογένεια θα λαμβάνει την τελική απόφαση για τη δωρεά οργάνων, ακόμη και εάν ο υποψήφιος δότης είχε εκφράσει εν ζωή την επιθυμία να προσφέρει τα όργανά του - Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, θα απαιτείται άδεια από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων η οποία θα ακολουθεί απόφαση επιτροπής, που να δικαιολογεί το αίτημα για μεταμόσχευση

 

Σημαντικές αλλαγές που για την επιστημονική κοινότητα κρίνονται αναγκαίες προωθούνται μέσω του πολυνομοσχεδίου, αναφορικά με το μείζον ζήτημα των μεταμοσχεύσεων.

Σύμφωνα με το άρθρο 206 του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, το οποίο αναμένεται να ψηφισθεί τη Δευτέρα, η οικογένεια πλέον θα μπορεί να ασκεί «βέτο» στη μεταμόσχευση, ακόμη και εάν ο δότης δεν είχε αντίρρηση εν ζωή, καθώς η οικογένεια θα λαμβάνει την τελική απόφαση για τη δωρεά οργάνων, ακόμη και εάν ο υποψήφιος δότης είχε εκφράσει εν ζωή την επιθυμία να προσφέρει τα όργανά του.

Ιαν
11

ΔΕΔΔΗΕ - Καμία επιείκεια για τις ρευματοκλοπές
Εκτύπωση

Αποφασισμένος να μην δείξει καμία επιείκεια σε όσους προχωρούν σε ρευματοκλοπές και κυρίως σε όσους το πράττουν ενώ έχουν να πληρώσουν, εμφανίζεται ο ο Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Ιαν
11

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - 4,5 εκ. ευρώ για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων, μέσω ΕΣΠΑ
Εκτύπωση

Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Καχριμάνη, η πρόσκληση για την Ενεργειακή απόδοση κατοικιών – Και κατάθεση προτάσεων από τους Δήμους για τη δράση

«Κέντρα Κοινότητας» του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020

 

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη η πρόσκληση «Αναβάθμιση κτιρίων και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στον οικιακό κτιριακό τομέα», με συνολική δημόσια δαπάνη 4.500.000 ευρώ.

Αποδέκτης της πρόσκλησης είναι το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Α.Ε. (Ε.Τ.Ε.ΑΝ. ΑΕ), το οποίο στη συνέχεια θα εκδώσει πρόσκληση για τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες.

Ιαν
11

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ - «Ανάσα» για εκατοντάδες οικογένειες του Δήμου
Εκτύπωση

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις πολιτών και νέων επιχειρηματιών - Επιστρέφεται με έργα στους κατοίκους το πλεόνασμα τους ενός εκ. ευρώ από τα ανταποδοτικά

 

Στο τμήμα Εσόδων και ακίνητης περιουσίας που στεγάζεται στην οδό Καπλάνη 7 στο ισόγειο μπορούν να απευθύνονται οι κάτοικοι του Δήμου Ιωαννιτών προκειμένου να ενημερωθούν ή και να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο του Δήμου για το 2018.

Όπως σημείωσε χθες με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιώτιτσας, για μια ακόμα χρονιά η Δημοτική Αρχή δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία της απέναντι στις ευάλωτες οικονομικά ομάδες πληθυσμού του δήμου, καθώς και στους νέους επιχειρηματίες οι οποίοι για πρώτοι φορά έχουν τη δυνατότητα απαλλαγής από μεγάλο μέρος των δημοτικών τελών.

Ιαν
10

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ - Στο υπουργείο Εργασίας για εργαζόμενους σούπερ μάρκετ
Εκτύπωση

Το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισκέφθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το ζήτημα της επιχείρησης και των εργαζόμενων του super market Market In (πρώην Καρυπίδης) στα Γιάννενα.

Ιαν
10

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΚΟΜΙΤΑΤΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ - Υποδέχεται με πολύχρωμα στολίδια, το 2018…
Εκτύπωση

 

Δίνοντας περισσότερο χρώμα και έμφαση στη δημιουργία, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, βάζει μπρος για τις Απόκριες του 2018, που φέτος είναι νωρίς.

Ιαν
10

Το ΤΑΙΠΕΔ «βλέπει» ενδιαφέρον για δέκα λιμάνια
Εκτύπωση

Μεταξύ των οποίων και το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας

 

Για την πορεία της μέχρι σήμερα ενιαίας διοικητικής διαχείρισης των 10 μεγάλων λιμανιών της χώρας (Βόλου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας), που βρίσκονται υπό τη διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ και αναμένεται να αξιοποιηθούν με τη διαδικασία των παραχωρήσεων, ενημέρωσαν, ο πρόεδρος και στελέχη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ιαν
10

1ο Ανοιχτό Animation και Video Art από το Photometria Festival
Εκτύπωση

Το Photometria International Photography Festival κλείνει δέκα χρόνια διεξαγωγής στο χώρο των φωτογραφικών περιηγήσεων. Στα πλαίσια της φετινής αυτής, επετειακής διοργάνωσης και με σκοπό να αναδείξει νέους τρόπους αξιοποίησης της εικόνας, σας καλεί για δημιουργία Animation και Video Art.

Ιαν
10

Επίσκεψη της Μερόπη Τζούφη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Εκτύπωση

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποίησε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, όπου συναντήθηκε με τον Πρύτανη κ. Καψάλη, τον Αναπληρωτή Πρύτανη κ. Φωτόπουλο και τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής κ. Πασχόπουλο.

Στις διαδοχικές συναντήσεις ανταλλάχθηκαν ευχές καλής και παραγωγικής συνεργασίας για τη νέα χρονιά, ενώ πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της επίσκεψης, υπήρξε ουσιαστική ενημέρωση για επίκαιρα ζητήματα στο χώρο της Παιδείας και τον προγραμματισμό του Πανεπιστημίου.

Ιαν
10

Εντείνονται οι πιέσεις στους οφειλέτες
Εκτύπωση

 

Υψηλοί εισπρακτικοί στόχοι το 2018 για παλιά και νέα χρέη, βεβαιωμένους φόρους αλλά

και πρόστιμα - Ξεπέρασαν τα 100 δισ. τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

 

Νέο «κύμα» κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και λοιπών περιουσιακών στοιχείων, καθώς και εντατικοποίηση των οχλήσεων προς τους φορολογουμένους για να πληρώνουν τους τρέχοντες φόρους, φέρνει από τις αρχές του 2018 το «σαφάρι» που ξεκινά ο ελεγκτικός μηχανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ιαν
10

Η Ηγουμενίτσα αποτελεί «σταθμό» στο Δρόμο του Μεταξιού
Εκτύπωση

Στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο European Silk Road – Marco Polo Routes, το οποίο εδρεύει στην Βενετία της Ιταλίας, εντάχθηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Σκοπός του δικτύου είναι η ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών στους τομείς του πολιτισμού, του πολιτιστικού τουρισμού, της τοπικής ανάπτυξης, της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της επικοινωνίας.

Παράλληλα μέσω του δικτύου προωθείται η ενίσχυσή του εμπορικού τομέα, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των τοπικών παραγωγών, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις νεανικές και καινοτόμες start ups.

Ιαν
10

Με πάθος για την πρόκριση ο ΠΑΣ
Εκτύπωση

Σήμερα στις 17.15 ο αγώνας ρεβάνς για το Κύπελλο με τον Λεβαδειακό

 

Την πρόκριση θέλουν σήμερα παίκτες, προπονητικό τιμ και φίλαθλοι του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ώστε η ομάδα των Ιωαννίνων, να συνεχίζει την πορεία της στο θεσμό του Κυπέλλου.

Ο ΠΑΣ για τους «8» του Κυπέλλου, αντιμετωπίζει σήμερα τον Λεβαδειακό στις 17.15 στους «Ζωσιμάδες» και θέλει νίκη με δυο γκολ διαφορά ώστε να συνεχίζει στην επόμενη φάση.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος