• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιουλ
05

Μειοψηφία τα κλειστά καταστήματα
Εκτύπωση

Ανοιχτά παρέμειναν τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα των Ιωαννίνων το περασμένο Σάββατο, παρά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων να παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Ιουλ
05

Δήλωσε «παρών» ο βλαχόφωνος ελληνισμός
Εκτύπωση

Με επιτυχία στέφθηκε το 27ο Αντάμωμα Βλάχων, που για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Μέτσοβο, με τη συμμετοχή 60 πολιτιστικών συλλόγων και 2000 χιλιάδων χορευτών, κυρίως όμως παρουσία χιλιάδων επισκεπτών.

Ιουλ
02

Με μειωμένη τη συμμετοχή του κόσμου η «πρώτη» του ΠΑΣ
Εκτύπωση

Μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν η συμμετοχή των φιλάθλων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στην πρώτη επίσημη προπόνηση της ομάδας για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, και ενόψει της προετοιμασίας που ακολουθεί για το δύσκολο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Ιουλ
02

Ζητούμενο η εμπιστοσύνη προς τις Περιφέρειες
Εκτύπωση

Τη διάθεση περισσότερων αρμοδιοτήτων και την ουσιαστική στήριξη της κυβέρνησης, ως δείγμα της εμπιστοσύνης της προς τις αιρετές περιφέρειες, ζήτησαν οι 13 Περιφερειάρχες από τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ιουλ
02

Ανάπτυξη του Μετσόβου με στήριγμα το Πολυτεχνείο
Εκτύπωση

Στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του Δήμου Μετσόβου και της ευρύτερης περιοχής επιδιώκει να συμβάλλει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέσω της λειτουργίας του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας.

Ιουλ
02

210 κλίνες «χάνουν» τα νοσοκομεία της Ηπείρου
Εκτύπωση

Μείωση των κλινών και συνενώσεις κλινικών φέρνει στο σύνολο των νοσοκομειακών υπηρεσιών της Ηπείρου η πρόταση αναδιάταξης του ΕΣΥ, που παρουσιάστηκε από το Υπουργείο Υγείας.

Ιουλ
02

Απέραντο γεωλογικό πάρκο η Ήπειρος
Εκτύπωση

Η ανάγκη αξιοποίησης των φυσικών και ορυκτών πόρων της Περιφέρειας Ηπείρου αναδείχθηκε στην ημερίδα που πραγματοποίησε η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία και η Περιφερειακή Μονάδα Ηπείρου του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών στα Γιάννινα.

Ιουλ
02

Η ιστορία της Ιατρικής μέσα από 20.000 αντικείμενα
Εκτύπωση

Ολόκληρη την ιστορία της ιατρικής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα μπορεί να γνωρίσει όποιος εκφράσει την επιθυμία να επισκεφτεί το μοναδικό στην Ελλάδα (λόγω έκτασης) Μουσείο Ιατρικής Ιστορίας που λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κοντά στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας».

Ιουλ
01

ΠΑΣ – Σήμερα η πρώτη προπόνηση και μετά… σκληρή δουλειά
Εκτύπωση

Παίκτης του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ θα είναι όπως όλα δείχνουν από τις επόμενες ημέρες ο Αργεντίνος Λεάντρο Μπεσέρα, ο επιτελικός μέσος που απασχόλησε έντονα τους ιθύνοντες της ομάδας τις προηγούμενες ημέρες.

Ιουλ
01

Στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και Περιβάλλοντος οι κάτοικοι της Κενάν Μεσαρέ
Εκτύπωση

Στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και στην ΕΙδική Διαχειριστική Υπηρεσία του ΠΕΠ απευθύνονται οι 375 κάτοικοι της λεωφόρου Κενάν Μεσαρέ, οι οποίοι με τη μορφή έκκλησης ζητούν να ληφθούν επιτέλους ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των ζωών των ίδιων και των παιδιών τους.

Ιουλ
01

Τέλος στη μεταβατική φάση του «Καλλικράτη»
Εκτύπωση

Τέλος στην μεταβατική φάση του «Καλλικράτη» μπαίνει από σήμερα, με την επίσημη μεταφορά στην Αιρετή Περιφέρεια της Ηπείρου και όλων των άλλων Περιφερειών της χώρας, συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών.

Ιουλ
01

Ανταποκρίθηκαν οι μαθητές στο κάλεσμα για επαναχρησιμοποίηση των βιβλίων
Εκτύπωση

Εκατοντάδες μαθητές από δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια των Ιωαννίνων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας για τη συγκέντρωση σχολικών εγχειριδίων που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν τη νέα σχολική χρονιά ή να ανακυκλωθούν.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος