• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Νοε
03

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Αποκαταστάθηκε η είσοδος κληροδοτήματος στην Κυψέλη
Εκτύπωση

Σε πλήρη αποκατάσταση του πεζοδρομίου επί της οδού Πρωτέως, στην οικία του Κληροδοτήματος Κωνσταντίνου Ιωαννίδη στην Κυψέλη, προέβη ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον συνιδιοκτήτη, Ντίνο Παπανικολάου.

Αποξηλώθηκαν όλες οι παράνομες κατασκευές που είχαν ανεγερθεί από τους κατακρατητές του ακινήτου. Το πεζοδρόμιο είχε μετατραπεί σε βεράντα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πεζούς.

Νοε
03

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - Μαθητές φύτεψαν ένα πράσινο σφενδάμι, με τη βοήθεια του Τμήματος Πρασίνου
Εκτύπωση

 

Ένα πράσινο σφενδάμι στολίζει από χθες το παρκάκι που βρίσκεται κοντά στις αυλές των σχολείων του 7ου Δημοτικού και του 1ου ειδικού Δημοτικού Ιωαννίνων.

Οι μαθητές του πρώτου τμήματος της 6ης του 7ου Δημοτικού μαζί με το δάσκαλο τους Ηλία Θεοχάρη φύτεψαν το σφενδάμι στο παρκάκι, ενώ ενημερώθηκαν παράλληλα για τους ενδεδειγμένους τρόπους περιποίησής του.

Νοε
03

ΠΡΟΛΗΨΗ - Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στα Ιωάννινα
Εκτύπωση

 

Στα Παλαιά Σφαγεία, από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου, η κινητή μονάδα μαστογράφου που εξόπλισε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

 

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας.

Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Νοε
03

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Ένα ζωντανό εργαστήριο για την κίνηση στην πόλη
Εκτύπωση

 

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στο «Αρχοντικό Πυρσινέλλα», πολίτες και φορείς θα συζητήσουν

ανοιχτά σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας

 

Παραδοσιακά, η διαδικασία σχεδιασμού πολιτικών αστικής κινητικότητας αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν «παθητικές» πηγές δεδομένων και τελικούς αποδέκτες «οριστικών» πολιτικών και εφαρμογών.

Οι πόλεις της Μεσογείου (MED), έχουν αναγνωρίσει την πρόκληση της ανάπτυξης βιώσιμων πολιτικών κινητικότητας σαν εργαλείο αστικού σχεδιασμού με στόχο την προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις των πολιτών και της τουριστικής ζήτησης.

Νοε
03

ΟΚΠΑΠΑ - Κατηγορηματικό «όχι» στο κλείσιμο δομών
Εκτύπωση

 

- Τι αναφέρει ο Φ. Τσουμάνης μετά την ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού

Συλλόγου που αφορά τη λειτουργία των κοινωνικών φαρμακείων και του κοινωνικού

οδοντιατρείου - Ευχαριστίες για την Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων

 

Την κατηγορηματική θέση πως δεν πρόκειται να κλείσουν κοινωνικές δομές, εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππας Τσουμάνης, απαντώντας στην ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που αφορά τη λειτουργία των κοινωνικών φαρμακείων αλλά και του κοινωνικού οδοντιατρείου.

Ο κ. Τσουμάνης, υποστηρίζει ότι και οι δυο δομές είναι αναγκαίες και καλύπτουν ανάγκες συμπολιτών που αδυνατούν να καλυφθούν με άλλο τρόπο.

Νοε
03

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Δέσμευση η στήριξη επιχειρήσεων και επενδύσεων
Εκτύπωση

Παρουσία εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα, πελατών και φορέων της Ηπείρου η ενημερωτική εκδήλωση της Τράπεζας στα Γιάννενα, όπου παρουσιάστηκαν πολιτική και πρωτοβουλίες για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας

 

Αισιόδοξη για την πορεία της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι με βάση την πορεία των μεγεθών, διαφαίνεται έξοδος από την μακρά περίοδο της κρίσης, εμφανίστηκε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς σε εκδήλωση της Τράπεζας, στα Γιάννενα.

Το απόγευμα της Τετάρτης η Τράπεζα Πειραιώς πραγματοποίησε μία ενημερωτική εκδήλωση, παρουσία εκατοντάδων εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα, πελατών και φορέων της πόλης, της Ηπείρου και ευρύτερα, στην οποία παρουσίασε την πολιτική και τις πρωτοβουλίες της για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

Νοε
02

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - «Σταχτοπούτα» από τα Ρωσικά Κλασικά Μπαλέτα
Εκτύπωση

Η αριστουργηματική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ και η μοναδική χορογραφία του Μπόρις Ακίμοφ θα ζωντανέψουν τη διάσημη ιστορία της Σταχτοπούτας.

 

Η Σταχτοπούτα, το αγαπημένο παραμύθι των παιδικών μας χρόνων, έχει ιστορία ως μπαλέτο σχεδόν δύο αιώνων, με την πρώτη χορογραφημένη εκδοχή της από τον σπουδαίο χορευτή και χορογράφο Λουί Αντουάν Ντιπόρ για το θέατρο Karntnertor της Βιέννης να χρονολογείται από το 1813.

Νοε
02

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Αιχμή του δόρατος η κοινωνική αλληλεγγύη
Εκτύπωση

 

Από τα Γιάννενα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε στο προσκήνιο τις προτάσεις του κόμματος

της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Υγεία, την ασφάλιση και την κοινωνική αλληλεγγύη,

παρουσιάζοντας το σχέδιο της Ν.Δ. για όσους χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη

 

 

Την αγωνία του για τα προβλήματα των πολιτών της χώρας, κυρίως αυτών που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση των τελευταίων ετών, εξέφρασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από τα Γιάννενα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με στόχο την αμέριστη βοήθεια στις κοινωνικές ομάδες που φτωχοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, αλλά και με συγκεκριμένες προτάσεις η Νέα Δημοκρατία, στο 3ο προσυνέδριό της, που έγινε χθες, παρουσία πλήθους κόσμου, στο ξενοδοχείο Epirus Palace, παρουσίασε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατία για την Υγεία, την ασφάλιση και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε πως όταν ο ίδιος μιλά για πολιτική έχει στο μυαλό του τους πιο αδύναμους συνανθρώπους μας.

Νοε
02

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - Νεαροί Αλβανοί έκρυβαν 10 κιλά χασίς στα ηχεία του αυτοκινήτου
Εκτύπωση

Και μια ακόμη σύλληψη ενός 21χρονου στους Φιλιάτες, για κατοχή 5 κιλών κάνναβης

 

Συνελήφθησαν, το βράδυ της Τρίτης στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά και κατοχή κάνναβης, με σκοπό την διακίνησή της.

Νοε
02

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ουσιαστική συζήτηση με Γιαννιώτες μαραθωνοδρόμους
Εκτύπωση

Δέκα γιαννιώτες δρομείς οι οποίοι συμμετείχαν στο διεθνή μαραθώνιο του Άμστερνταμ υποδέχτηκε χθες στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Ο κ. Μπέγκας αφού τους συνεχάρη για τη συμμετοχή αλλά και τις πολύ καλές επιδόσεις που κατέγραψαν είχε μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από τις δρομικές διοργανώσεις που γίνονται στην πόλη μας, ζητώντας από τους αθλητές να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από τους διεθνείς αγώνες στους οποίους συμμετέχουν ώστε και αυτοί που γίνονται στο δήμο μας να βελτιωθούν.

Νοε
02

ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ - Αναγκαία η βελτίωση των υποδομών στο σχολικό συγκρότημα
Εκτύπωση

Επιτακτική ανάγκη αποτελεί για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς η βελτίωση και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών στο σχολικό κτηριακό συγκρότημα του Πολυκλαδικού.

Το σχολικό συγκρότημα που φιλοξενεί σήμερα πέντε διαφορετικές σχολικές μονάδες όπως το 8ο ΓΕΛ, το ΕΠΑΛ, το Δημόσιο ΙΕΚ, τις Σχολές ΣΕΚ, αλλά και εργαστήρια άλλων ΕΠΑΛ, είναι προφανές ότι βρίσκεται σε φάση εγκατάλειψης και η ευθύνη για τις απαραίτητες βελτιώσεις ανήκει στο δήμο Ιωαννιτών.

Νοε
02

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Προτεραιότητα στην υποστήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων
Εκτύπωση

Παρουσιάστηκαν στα Γιάννενα οι πρωτοβουλίες της Τράπεζας για την έμπρακτη υποστήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων

 

Την πολιτική και τις πρωτοβουλίες της Τράπεζας Πειραιώς για την έμπρακτη υποστήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων ως κινητήριας δύναμης για την επανεκκίνηση της οικονομίας, παρουσίασαν στα Γιάννενα την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, σε περίπου 300 εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα, πελατών και φορέων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, ο Πρόεδρος της Τράπεζας Γιώργος Χαντζηνικολάου και ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος