Ιουν
01

Μήνυμα μαθητών για την προστασία του περιβάλλοντος
Εκτύπωση

Μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος έστειλαν μαθητές του 26ου και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων που καθάρισαν στον ελεύθερο χώρο έξω από το θέατρο της ΕΗΜ, στον Φρόντζο.

Ιουν
01

Πήρε την ευθύνη πάνω του ο Φίλιππας Φίλιος
Εκτύπωση

Με πολιτική απόφαση θα τοποθετηθούν οι νομικοί που θα εκπροσωπούν τον Δήμο Ιωαννιτών, αλλά με επιλογή μέσω της λίστας που θα καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, και με κονδύλια που θα αποσπαστούν από άλλους κωδικούς χρηματοδότησης, όπως προέκυψε από την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Μαϊ
31

Ημίμετρα για την αποφυγή ατυχημάτων
Εκτύπωση

Την ασφαλτόστρωση της οδού Πετροπουλάκη και μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για την ασφάλεια των οδηγών αλλά και την αισθητική ανάπλαση του σημείου που βρίσκεται στο περιαστικό άλσος ζητούν οι κάτοικοι της Δροσιάς, επικρίνοντας την πρόσθετη κατασκευή στην οποία προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών.

Μαϊ
31

Κραυγή αγωνίας από εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες
Εκτύπωση

Κραυγή αγωνίας για το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλους σχεδόν τους κλάδους αποτελεί η επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Ιωαννίνων στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Μαϊ
31

Η πρόληψη είναι καλύτερη από την καταστολή
Εκτύπωση

Με στόχο το συντονισμό των φορέων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Μαϊ
31

Επίσκεψη των παγκόσμιων πρωταθλητών στον Περιφερειάρχη Ηπείρου
Εκτύπωση

Τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού – Αθλητισμού και Παιδείας κ. Παντελή Κολόκα, επισκέφτηκαν χθες οι Ηπειρώτες παγκόσμιοι πρωταθλητές κωπηλασίας Αλεξάνδρα Τσιάβου, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης, οι οποίοι και τους ευχαρίστησαν για την ηθική υποστήριξη της Περιφέρειας, ενόψει της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.  

Μαϊ
31

«Ασπίδα» προστασίας για τα δάση της Ηπείρου
Εκτύπωση

Μικρά αλλά και μεγαλύτερα έργα που αναμένεται να αποτελέσουν «ασπίδα προστασίας» για τα δάση της Ηπείρου, χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο μετά από τη σχετική έγκριση της πίστωσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μαϊ
30

Στις 6 Ιουνίου οι τελικές αποφάσεις της Περιφέρειας
Εκτύπωση

ΕΔΡΕΣ ΤΑΞΙ
Στις 6 Ιουνίου οι τελικές αποφάσεις της Περιφέρειας

Εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον καθορισμό των εδρών – διοικητικών μονάδων ταξί στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα. 

Μαϊ
30

Τρία Κλιμάκια Φύλαξης για 2 εκ. στρέμματα!
Εκτύπωση

Τρία Κλιμάκια Φύλαξης για 2 εκ. στρέμματα!
Απροστάτευτο μπροστά στον κίνδυνο των πυρκαγιών του καλοκαιριού είναι το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, το μεγαλύτερο στη χώρα - Έξι μόλις υπάλληλοι του Φορέα και ελάχιστοι πυροσβέστες περιπολούν
καθημερινά για την προστασία του

Απροστάτευτο απέναντι στον κίνδυνο των πυρκαγιών, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ήδη έχει ξεκινήσει στη χώρα μας, εμφανίζεται το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Ελλάδας εξαιτίας της έλλειψης πυροσβεστών και εθελοντών δασοπυροσβεστών.

Μαϊ
30

Παρεμβάσεις ουσίας χωρίς να κλείσει ο ΧΥΤΑ
Εκτύπωση

Παρεμβάσεις ουσίας χωρίς να κλείσει ο ΧΥΤΑ
Με τη συνεργασία όλων των δημάρχων εκτός του Γ. Σεντελέ η Περιφέρεια αποφάσισε να υλοποιήσει άμεσα παρεμβάσεις για την ορθή λειτουργία του έργου - Δέκα σημεία περιλαμβάνει η συνεργασία των Δήμων με την Περιφέρεια και τον ΦΟΔΣΑ

Σαν «αντίβαρο» στην πίεση που υπάρχει από φορείς και κατοίκους του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, οι οποίοι πραγματοποιούν ανοιχτή σύσκεψη σήμερα στις 7.00 στα γραφεία της ΠΕΔ με πρόσκληση της δημοτικής αρχής, η περιφέρεια Ηπείρου βρήκε «κοινό τόπο» με τους υπόλοιπους δήμους του Νομού, δίνοντας πολιτική διάσταση στο θέμα του ΧΥΤΑ.

Μαϊ
29

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης
Εκτύπωση

ΠΕΡΑΜΑ
Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον ΕΟΤ προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών με σκοπό την υλοποίηση του έργου ανάπλασης της παραλίμνιας ζώνης Περάματος.

Μαϊ
29

Παγίδες πρόσθετων φόρων για τους φορολογούμενους
Εκτύπωση

Παγίδες πρόσθετων φόρων για τους φορολογούμενους
Αυξημένα αναμένονται όλα σχεδόν τα εκκαθαριστικά σημειώματα, εξαιτίας
της μείωσης του αφορολογήτου ορίου, του νέου τρόπου υπολογισμού των αποδείξεων και των αυξημένων τεκμηρίων διαβίωσης για κατοικίες και αυτοκίνητα

Παγίδες πρόσθετων φόρων για έναν πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών κρύβουν οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις που αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις που ήδη άρχισαν να συμπληρώνουν χιλιάδες φορολογούμενοι.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος