Δεκ
14

Ο Δ. Δημητρίου στο «τιμόνι» του Επιμελητηρίου
Εκτύπωση

Ο Δ. Δημητρίου στο «τιμόνι» του Επιμελητηρίου
Αναδείχθηκε πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου με 16 ψήφους
από τα συνολικά 31 μέλη  - Ποιες οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης

Με 16 ψήφους από τα συνολικά 31 μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων αναδείχθηκε στη θέση του προέδρου ο Δημήτρης Δημητρίου.

Δεκ
14

Σε τέλμα αγορά και κατασκευή ακινήτων
Εκτύπωση

Κάθε μήνα και μεγαλύτερη είναι η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας, δημόσιας και ιδιωτικής στην Ήπειρο - Μόλις 724 οικοδομικές άδειες εκδόθηκαν σε ολόκληρη την Ήπειρο το πρώτο οκτάμηνο του 2011 - «Ταφόπλακα» στην αγορά οι νέοι φόροι που θα πληρώσουν το 2012 οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Σε τέλμα αγορά και κατασκευή ακινήτων

Το τελειωτικό χτύπημα στην αγορά ακινήτων αλλά και στην κατασκευή ιδιόκτητων και δημόσιο κτιρίων έρχεται στις αρχές του 2012 με τους έξι νέους φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και με βάση τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την οικοδομική δραστηριότητα στην Ήπειρο, η οποία πλέον έχει πάρει για τα καλά τον κατήφορο.

Δεκ
13

Εμπόδιο στην ανάπτυξη η γραφειοκρατία
Εκτύπωση

ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
Εμπόδιο στην ανάπτυξη η γραφειοκρατία
Μετά από μία ολόκληρη δεκαετία οι πρόεδροι των Φορέων Διαχείρισης όλης της χώρας συνεδρίασαν στα Γιάννινα θέτοντας επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Ένα ολοκληρωμένο δίκτυο συνεργασίας, από το οποίο όμως φαίνεται πως απουσιάζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αποφάσισαν να δημιουργήσουν οι 28 Φορείς Διαχείρισης της χώρας, οι εκπρόσωποι των οποίων συνεδρίασαν από κοινού για τρεις ημέρες στα Γιάννινα.

Δεκ
13

Οργισμένες αντιδράσεις για τα αναδρομικά των βουλευτών
Εκτύπωση

Οργισμένοι είναι οι περισσότεροι εν ενεργεία βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου με τους 117 πρώην συναδέλφους τους οι οποίοι σε μία πολύ δύσκολη ώρα για τη χώρα επιμένουν να διεκδικούν από το δημόσιο αρκετές χιλιάδες ευρώ ως αναδρομικά.

Δεκ
13

Αιχμή του δόρατος η κοινωνική πολιτική
Εκτύπωση

Την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, ανοίγει τις πόρτες του το κοινωνικό παντοπωλείο στο κατάστημα 126 του ΚΕΠΑΒΙ, που υλοποιεί ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ιωαννιτών.

Δεκ
10

Προτάσεις και παρατηρήσεις αντί άρνησης ή αποδοχής
Εκτύπωση

Προτάσεις και παρατηρήσεις αντί άρνησης ή αποδοχής

Στη δημοσιότητα η εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο Δωδώνης του δημάρχου Κώστα Κατσανάκη αναφορικά με την πρόταση για χωροθέτηση εργοστασίου επεξεργασίας αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι


Μία σειρά από προτάσεις, παρατηρήσεις και επισημάνσεις που θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν του ο μελετητής της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Ηπείρου και η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμαρχος Δωδώνης Κώστας Κατσανάκης μέσα από την εισήγησή του στο δημοτικό συμβούλιο για τη χωροθέτηση εργοστασίου επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στη θέση «λατομείο» στο Ελευθεροχώρι του δήμου Δωδώνης.

Δεκ
10

Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης η ανακύκλωση
Εκτύπωση

Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης η ανακύκλωση

Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή απαντά στις δηλώσεις που έκανε στο ITV για το θέμα της ανακύκλωσης ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Βασίλης Χήτος


Ένα πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ δημοτικής αρχής και μείζονος αντιπολίτευσης ανοίγει με... φόντο την ανακύκλωση και τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν ή ακόμη τα όσα μπορεί να γίνουν το επόμενο διάστημα γύρω από το μείζον αυτό ζήτημα.

Δεκ
10

Απεταξάμην το... αυτοκίνητο
Εκτύπωση

Ως... περιττό έξοδο «εξοστρακίζεται» πλέον από δεκάδες οικογένειες των Ιωαννίνων το ΙΧ αυτοκίνητο, είτε αυτό είναι το ένα και μοναδικό που μπορεί να έχει η οικογένεια, είτε είναι το δεύτερο ή και το τρίτο, καθώς όπως είναι γνωστό, μέχρι πρότινος το ΙΧ αποτελούσε απαραίτητη πολυτέλεια στην περιοχή.

Δεκ
09

Σε πλήρη λειτουργία ο ΧΥΤΑ Ελληνικού
Εκτύπωση

Χωρίς κανένα εμπόδιο θα προχωρά από εδώ και στο εξής η αποκατάσταση της χωματερής της Δουρούτης, ένα έργο σημαντικό για την περιοχή που πλέον αναπτύσσεται σε όλα τα μέτωπα.

Δεκ
09

«Πάγωμα» των Συμβουλίων Διοίκησης προτείνει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Εκτύπωση

Το «πάγωμα» όλων των διαδικασιών που αφορούν τα Συμβούλια Διοίκησης στα Πανεπιστήμια της χώρας ζητά από το Υπουργείο Παιδείας η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που συνεδρίασε χθες, καταθέτοντας μια σειρά από προτάσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στα ΑΕΙ.

Δεκ
09

Αρνητικό ρεκόρ για την ανεργία στην Ήπειρο
Εκτύπωση

Σε επίπεδα – ρεκόρ αναρριχήθηκε τον μήνα Σεπτέμβριο του 2011 η ανεργία στην Ήπειρο, όπου για πρώτη φορά εδώ την τελευταία δεκαετία έφτασε στο 18,7%.

Δεκ
08

Πρωτοβουλία ανοιχτού διαλόγου για το ΠΑΣΟΚ
Εκτύπωση

Την πρωτοβουλία τους να ανοίξει ένας διάλογος με την κοινωνία για το ΠΑΣΟΚ ενόψει των επικείμενων διαδικασιών -ακόμη και για το θέμα της ηγεσίας, ανακοίνωσαν οι βουλευτές του Κινήματος Οδυσσέας Βουδούρης, Θανάσης Οικονόμου και Φραγκίσκος Παρασύρης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος