Νοε
30

Ακόμη πιο ψηλά η πραγματική ανεργία
Εκτύπωση

Επιβεβαίωση όσων υποστήριζε το προηγούμενο διάστημα για την ανησυχητική αύξηση της ανεργίας και τα «λουκέτα» στην αγορά, αποτελούν για το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων τα πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την αύξηση της ανεργίας στην Ήπειρο στο 18,5%.

Σεπ
10

Απεταξάμην τον... «ιντερνετισμό»
Εκτύπωση

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει μία νέα μορφή εθισμού, κυρίως σε προεφηβικές και νεαρές ηλικίες, εξαιτίας της πολύωρης χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του Internet.

Σεπ
10

Πρώτο κουδούνι με… ηλεκτρονικό διάβασμα
Εκτύπωση

Στη σκιά των ελλείψεων στα σχολικά βιβλία και με φόντο την προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων να ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα, μαθητές, γονείς και καθηγητές περιμένουν το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού.

Σεπ
09

Το δρόμο για τη ΔΕΘ παίρνουν οι ιδιοκτήτες ταξί
Εκτύπωση

Ραντεβού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δίνουν οι ιδιοκτήτες ταξί, που αντιδρούν στην απελευθέρωση του κλάδου, μετά την έγκριση που έλαβε το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών από το υπουργικό συμβούλιο.

Σεπ
09

Με αντιδράσεις στο νέο ωράριο στα φαρμακεία
Εκτύπωση

Σε νέο, απογευματινό ωράριο λειτουργίας μπαίνουν από την 1η Νοεμβρίου τα φαρμακεία ολόκληρης της χώρας, μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να εφημερεύει υποχρεωτικά το 30% των φαρμακείων κάθε περιοχής τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου.

Σεπ
09

Ζητούμενο η διασφάλιση της δημόσιας παιδείας
Εκτύπωση

Την συμμετοχή της κοινωνίας στον αγώνα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας ζήτησαν οι φοιτητές, οι καθηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά το χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Σεπ
09

Πρωτοφανής η ένταση της ύφεσης
Εκτύπωση

Κυριολεκτικά στα ύψη εκτοξεύτηκε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους η ανεργία στην Ήπειρο, σπάζοντας κάθε ρεκόρ τα τελευταία χρόνια, καθώς αυξήθηκε σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο κατά 6,2 μονάδες, αγγίζοντας το 18,5%.

Σεπ
08

Συνεργασία και προγραμματισμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων
Εκτύπωση

Λίγα μόλις 24ωρα πριν την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο Δήμος Ιωαννιτών για μία ακόμη φορά εξέφρασε προς κάθε κατεύθυνση τη διάθεση της δημοτικής αρχής να δρομολογήσει λύσεις για τα προβλήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας πάντα σε επίπεδο υποδομών.

Σεπ
08

Υπέρογκες οφειλές για τους Δήμους της Ηπείρου
Εκτύπωση

Τεράστιες είναι οι οφειλές ακόμη και των μικρότερων Δήμων της Ηπείρου, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σεπ
08

«Λουκέτο» σήμερα σε ιατρεία και νοσοκομεία
Εκτύπωση

Προειδοποιητικό χαρακτήρα έχει η 48ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για σήμερα και αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί, αλλά και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ενάντια στις τελευταίες ρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Υγείας με την υλοποίηση του ΕΟΠΠΥ και την ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας υγείας.

Σεπ
08

Στους δρόμους φοιτητές και καθηγητές για το νέο νόμο
Εκτύπωση

Κατά του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση διαδηλώνουν σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι καθηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σεπ
07

Σε θέση «μάχης» οι ιδιοκτήτες ταξί
Εκτύπωση

Αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά, όπως έγινε και τον Αύγουστο, δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ταξί εφόσον οι προτάσεις του υπουργού Μεταφορών Γ. Ραγκούση, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, γίνουν αποφάσεις της κυβέρνησης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος