• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιουλ
26

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΥ - Καλύτερα έργα μόνο με διαβούλευση, λέει ο Δήμος
Εκτύπωση

Με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης αρνείται εκ νέου να παρουσιάσει τη μελέτη για την ανακατασκευή της Νιάρχου – Θ. Μπέγκας: «Να ξανασκεφτεί η Περιφέρεια την άρνηση της να παρουσιάσει τη μελέτη»

 

Ένα ακόμη «επεισόδιο» στο πολύκροτο «σήριαλ» με την ανακατασκευή της οδού Νιάρχου, διαδραματίστηκε το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκειας της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πρόεδρος του Σώματος Γιώργος Παπαδιώτης, ανέγνωσε επιστολή του Περιφερειάρχη που αποτελεί αρνητική απάντηση στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ζητήσει την παρουσίαση της μελέτης από την Περιφέρεια.

Ιουλ
26

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ - Στόχος να ξαναγίνει σημείο αναφοράς για τους πολίτες
Εκτύπωση

Ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά τις διαδικασίες διεξαγωγής του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της Πλατείας – Η πυρκαγιά στο Νεοχωρόπουλο και ο… χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

Με μοναδικό στόχο η Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων, να αποτελέσει και πάλι ένα σημείο αναφοράς για τους πολίτες,, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία για τη διεξαγωγή Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Προσχεδίων Ανάπλασης της Πλατείας Πύρρου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, η κεντρική πλατεία «ταλαιπωρήθηκε και βανδαλίστηκε» γι’ αυτό και πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης ένα σημείο κοινωνικής αναφοράς, ένας δημόσιος χώρος αντάξιος των Ιωαννίνων.

Ιουλ
26

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ - Τίμησε τους 152 νεκρούς της μαρτυρικής Μουσιωτίτσας
Εκτύπωση

Τους 152 νεκρούς της μαρτυρικής Μουσιωτίτσας, θύματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής, τίμησε και φέτος ο Δήμος Δωδώνης σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τους φορείς της.

Το πρωί της Τρίτης, τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων.

Ιουλ
26

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ-Προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας για τους πλειστηριασμούς
Εκτύπωση

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, προχωρά, σήμερα Τετάρτη, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Ιουλ
26

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ - Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μεταξύ Φιλιππιάδας και Πέρδικας
Εκτύπωση

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα μεταξύ Φιλιππιάδας και Πέρδικας Ιωαννίνων, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών σύνδεσης του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Πέρδικα – Εγνατία.

Ιουλ
26

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Ένας προϋπολογισμός, υπόθεση της κοινωνίας
Εκτύπωση

Για πρώτη φορά οι πολίτες, τα σωματεία, οι σύλλογοι, θα έχουν την ευκαιρία να… διαχειριστούν 200.000 ευρώ, μέσω της θέσπισης του «συμμετοχικού προϋπολογισμού των πολιτών» - Τον Σεπτέμβριο στον «αέρα» η πρόσκληση για υποβολή σχεδίων, προτάσεων, έργων και δράσεων

 

Μια μοναδική ευκαιρία, να πάρουν σημαντικές αποφάσεις θα έχουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα σωματεία, οι σύλλογοι, ομάδες πολιτών, η ίδια η κοινωνία των Ιωαννίνων, και ταυτόχρονα να αξιοποιήσουν προτάσεις που έχουν ή να διαχειριστούν ένα ποσό, από τις 200.000 ευρώ, που θα διαθέσει προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος Ιωαννιτών.

Ιουλ
26

ΚΛΗΜΑΤΙΑ ΖΙΤΣΑΣ - Εκδήλωση τιμής για τους μουσικούς της δημοτικής παράδοσης
Εκτύπωση

«Για εμένα αποτελούσε ένα όνειρο η αποψινή διοργάνωση», με τα παραπάνω λόγια ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος άνοιξε την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος και ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Κληματιάς «Χρήστος Καραφέρης» για να τιμήσουν 22 μουσικούς - οργανοπαίχτες, που υπηρέτησαν τη δημοτική παράδοση και κατάγονται από το Δήμο και ζήτησε να αφιερωθεί η εκδήλωση στο δεξιοτέχνη του βιολιού Βασίλη Φάκο που έφυγε από τη ζωή , λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη βράβευσή του.

Ιουλ
26

ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΖΑΓΟΡΙΟΥ - Επιτακτική ανάγκη η λύση στο πρόβλημα ανεφοδιασμού αεροσκαφών
Εκτύπωση

Θέση στο μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και καιρό με τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, παίρνει με ανακοίνωσή της και η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου.

Οι επαγγελματίες του Ζαγορίου, επισημαίνουν αρχικά πως χρειάζεται άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει αδίκως προκύψει όσον αφορά το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και επισημαίνουν πως θεωρούν ότι το υπουργείο και η ΥΠΑ μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα ώστε να επαναλειτουργήσει το σύστημα ανεφοδιασμού αεροσκαφών.

Ιουλ
26

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Μάχη» για τη Δικαιοσύνη, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις
Εκτύπωση

Έντονος προβληματισμός, αλλά και διάθεση για αντεπίθεση, επικρατεί στο σύνολο του Δικηγορικού κόσμου, μετά τις «επιθέσεις» της κυβέρνησης σε βάρος της Δικαιοσύνης, με την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να κάνει μάλιστα λόγο για «θεσμική εκτροπή».

Ιουλ
26

«Επτά επί Θήβας» στην αρχαία Δωδώνη
Εκτύπωση

 

 

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος«Επτά επί Θήβας», που κέρδισε κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί, στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος».

Ιουλ
26

Στο Ιτς Καλέ με τον «Νιόνιο»
Εκτύπωση

Ένα ακόμη μεγάλο όνομα της Ελληνικής μουσικής, θα συμμετέχει στο φεστιβάλ του Ιτς Καλέ. Πρόκειται για τον Δ. Σαββόπουλο, ο οποίος έρχεται την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ.

 

Μαζί του ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, ο Βαγγέλης Καρίπης και ο Στάθης Άννινος.

Ιουλ
26

ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - Έκθεση φωτογραφίας του Αγιορείτη μοναχού Γαβριήλ, στο Ριζάρειο Κέντρο
Εκτύπωση

 

Το Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου Ιωαννίνων παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας, «Ἄθως ἐν ἑτέρᾳ μορφῇ», του Αγιορείτη μοναχού Γαβριήλ, αν και ο μοναχός -καλλιτέχνης, μέλος της Μοναστικής Αδελφότητoς της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους, δεν υπογράφει το έργο του δηλώνοντας ότι είναι έργο του Θεού.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος