Ιουλ
31

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της απλής αναλογικής
Εκτύπωση

«Οι δήμοι και οι περιφέρειες στάθηκαν όρθιες τον τελευταίο χρόνο γιατί φροντίσαμε να αποκαταστήσουμε την κυβερνησιμότητά τους», δήλωσε από τον Δήμο Ζίτσας, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος

 

Την ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση, επισήμανε χθες, από τον Δήμο Ζίτσας, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ιουλ
31

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - 32 έργα πνοής για την ανάπτυξη της Ηπείρου
Εκτύπωση

Το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», για την περιφέρεια μας, που φιλοδοξεί να επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς άξονες ενισχύοντας την αυτοδιοίκηση με κοινωνικούς, αναπτυξιακούς και περιβαλλοντικούς όρους, παρουσίασε από το Λίθινο Ζίτσας, ο Τ. Θεοδωρικάκος

 

Τριάντα δυο έργα πνοής και ανάπτυξης σε όλη την Ήπειρο, με συνολικό προϋπολογισμό 53 εκ. ευρώ, δημιουργεί το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το οποίο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε στην ΠΕΔ Ηπείρου, σε ειδική εκδήλωση στο Λίθινο Ζίτσας.

Ιουλ
31

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στα «μαχαίρια» και πάλι για την ενεργειακή αναβάθμιση
Εκτύπωση

Η ένταση και οι διαξιφισμοί τα κύρια χαρακτηριστικά της πολύωρης συνεδρίασης που ολοκληρώθηκε με το Σώμα να ψηφίζει υπέρ της πρότασης που είχε κατατεθεί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

 

Ένταση και διαξιφισμοί μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, που αφορούσε την ενεργειακή αναβάθμιση, μια συνεδρίαση που ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα.

Ιουλ
31

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Βολές από την αντιπολίτευση για τον οδοφωτισμό
Εκτύπωση

Βολές κατά της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων, εξαπέλυσαν το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

 

Αρχικά, για ανακολουθία λόγων και πράξεων καθώς και για αντιδημοκρατικό τρόπο άσκησης της εξουσίας εκ μέρους της «Νέας Εποχής» αλλά και των συμπραττουσών παρατάξεων που αποτελούν τη Δημοτική Αρχή, έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.

Ιουλ
31

Έκθεση για τους ηπειρώτες ευεργέτες και λόγιους
Εκτύπωση

Στο ίδρυμα «Γκανή» με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση

 

«Το ιστορικό φαινόμενο του Ευεργετισμού, ο Ηπειρωτικός Διαφωτισμός, η Λογιοσύνη, οι Σχολές των Ιωαννίνων συνέβαλαν αποφασιστικά στον απελευθερωτικό αγώνα κατά των Τούρκων». Αυτός είναι και ο στόχος της συμμετοχής του Ιδρύματος «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή» στις γιορτές των 200 χρόνων από την απελευθέρωση, με την ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής στους χώρους του: να υπενθυμίσει και να τιμήσει την τεράστια σημασία και συμβολή της περιοχής μας στην απελευθέρωση της χώρας. Τίτλος της έκθεσης: «Με αυτούς οδηγούς, προχωράμε».

Ιουλ
30

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Προβληματισμός για το μέλλον του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά
Εκτύπωση

Μ. Ελισάφ: «Χρειάζεται να συνεργαστούμε όλοι μαζί ώστε κάποια στιγμή να πάρουν τέλος αποφάσεις που είναι σε βάρος της περιοχής» - Αρκετά ζητήματα της επικαιρότητας τέθηκαν στην προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση του Σώματος

 

Με βάση τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, με το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να φορά μάσκα, τη στιγμή που τηρήθηκαν και οι αποστάσεις καθώς η συνεδρίαση έγινε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής».

Ιουλ
30

ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΒΙΚΟΥ – ΑΩΟΥ - «Έξυπνα εργαλεία» για την ανάπτυξη θεματικών διαδρομών
Εκτύπωση

Ενημερωτική εκδήλωση στην Κόνιτσα, προς τους επιχειρηματίες του τουρισμού για τη δυνατότητα συνεργασίας ανάδειξη του Γεωπάρκου

 

Η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. - Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Κόνιτσας, διοργάνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής, στο Δημαρχείο Κόνιτσας, ενημερωτική εκδήλωση προς τους επιχειρηματίες του τουρισμού αλλά και γενικότερα όλους τους ενεργούς πολίτες της περιοχής με αντικείμενο τη δυνατότητα συνεργασίας και συμμετοχής τους στην από κοινού ανάδειξη του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Βίκου-Αώου Unesco.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κόνιτσας, Νίκος Εξάρχου, ο Αντιδήμαρχος Άρης Λαζογιάννης, καθώς και επαγγελματίες του τουρισμού και κάτοικοι της Κόνιτσας.

Ιουλ
30

ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Καμπάνα» στους κατηγορούμενους για τη λαθροθηρία αγριόγιδων
Εκτύπωση

Στο προσκήνιο ήρθε χθες η υπόθεση της λαθροθηρίας των έξι αγριόγιδων τον Φεβρουάριο του 2017 στην Τύμφη, με το Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, να επιβάλλει στους τρεις κατηγορούμενους την ποινή της φυλάκισης για ένα έτος.

Ιουλ
30

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - Εκδηλώσεις και στην Ήπειρο για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο
Εκτύπωση

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Ιουλ
30

«ΕΛΛΑΔΑ 2021» - Σε Κάστρο και Νησί η Γιάννα Αγγελοπούλου
Εκτύπωση

Σε σημαντικά μνημεία και τόπους της πόλης μας είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί την Τρίτη η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.
Η κα. Αγγελοπούλου και μέλη της Επιτροπής μετά την παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση που αποτυπώνουν την εξωστρέφεια της πόλης, καθώς και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, περιηγήθηκαν στο κάστρο και στο Νησί.

Ιουλ
30

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - «Αιχμή του δόρατος» τα έργα οδικής ασφάλειας
Εκτύπωση

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε και σημαντικά έργα περιβάλλοντος και αγροτικών υποδομών

Ανάδειξη αναδόχων για νέα έργα, οριστικοποιήσεις διαγωνισμών, ως και νέες δημοπρατήσεις περιλαμβάνονται στις χθεσινές αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη, Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Ιουλ
30

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - Βολές και «σκληρή» απάντηση για το Αγροδιατροφικό Πάρκο
Εκτύπωση

Τι αναφέρει ο Αλ. Καχριμάνης σε επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, που εστάλη, πριν την τελευταία συνεδρίαση του Σώματος


Μια επιστολή, μέσω της οποίας με συγκεκριμένα στοιχεία, δίνει απαντήσεις για το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος