• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιουλ
17

ΕΛΕΤΑ SPORT - Το αργυρό Ηπειρωτικό Rally πέρασε στην ιστορία…
Εκτύπωση

Η ΕΛΕΤΑ Sport διοργάνωσε έναν από τους καλύτερους αγώνες του 2019 από πλευράς συμμετοχών, επιδόσεων και κόσμου.

Το Ηπειρωτικό Rally είναι πλέον θεσμός για την πόλη των Ιωαννίνων και αυτό αποδείχθηκε από την τελετή της πανηγυρικής εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς να θαυμάσει πληρώματα και αυτοκίνητα πριν ριχθούν στην μάχη των χρόνων και του αγώνα.

Ιουλ
17

Ρυθμός, συγκίνηση και ελπίδα στη συναυλία του Ν. Τουλιάτου
Εκτύπωση

Μια μοναδική εμπειρία είχαν την τύχη να βιώσουν οι θεατές που βρέθηκαν την Κυριακή στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», την παράσταση – αφιέρωμα στον Νίκο Τουλιάτο, «ΗΧΟ-δράσεις».

Ιουλ
15

Top Artist Roberto Pasta Pantaleo. An Italian-American who lives in Florida, creates fine Marine Art and loves the Mediterranean Sea.
Εκτύπωση

By Theodore Markis, Ph.D.

Ι first met the artist Roberto Pasta Pantaleo when my sοn and I attended the MOTE festival at Islamorada, Florida on December 1st, 2019. In the beginning he was playing the drums with his band. But later on, while the incomparable Howard Livingston was playing his own songs, Pasta was creating another impressive piece of Art, a fantastic painting of a tarpon. For the next couple of hours, while we were listening to Howard’s songs, we watched in amazement as Pasta was starting and finishing his painting, which was immediately afterwards auctioned (the money used to help the community, Pasta is always helping). I had never seen something like that. In just two hours Pasta had created a masterpiece! We were so lucky to watch a Genius at work!

Ιουλ
16

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Νέο «πλήγμα» σε βάρος της αρχαιοκαπηλίας!
Εκτύπωση

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ένας 44χρονος για κατοχή αρχαίων αντικειμένων, στα Φάρσαλα

 

Συνελήφθη, το πρωί της Κυριακής, στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 44χρονος Έλληνας, για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ιουλ
16

ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ - Μηνύματα κατά του ναζισμού στην «Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου»
Εκτύπωση

Με μηνύματα κατά του ναζισμού και της λήθης των εγκλημάτων του, αλλά και τη διαχρονική απαίτηση για τις Γερμανικές αποζημιώσεις προς τη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε προχθές, Κυριακή, στο Γρεβενίτι η καθιερωμένη εκδήλωση «Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου», για τα αθώα θύματα της περιόδου 1943-44 στο Ζαγόρι και της καταστροφής των χωριών του από την 1η Μεραρχία Ορεινών Καταδρομών «Εντελβάις».

Ιουλ
16

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Άλυτο παραμένει το πρόβλημα με το 1ο Νηπιαγωγείο
Εκτύπωση

Καμία λύση δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα στο θέμα της στέγασης του νηπιαγωγείου, ενώ αντιμετωπίστηκε το θέμα με το 4ο Δημοτικό Ανατολής

 

Στον «αέρα» βρίσκονται μέχρι σήμερα τα περίπου 60 νήπια του 1ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, καθώς φαίνεται πως δεν μπορεί να βρεθεί λύση, σε ένα πρόβλημα που είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό.

Ιουλ
16

ΗΠΕΙΡΟΣ - Δέκα εκ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων
Εκτύπωση

Τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει τελικά και στην περιοχή μας το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ»

 

Με το ποσό των 10.000.000 ευρώ συμβάλει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» στη «Βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας του κτιριακού αποθέματος της Περιφέρειας», του θεματικού στόχου «Υποστήριξη της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς».

Ιουλ
16

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Βήματα μπροστά στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων
Εκτύπωση

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τα τελευταία χρόνια τις τοπικές κοινωνίες, είναι σε κάθε περίπτωση, η διαχείριση των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

 

Πρόκειται για ένα θέμα που θα βρεθεί εκ νέου στο προσκήνιο το επόμενο διάστημα, όταν και θα γίνουν γνωστές οι προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και το πώς θα κινηθεί σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών.

Ιουλ
16

ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ - Προβληματισμός για το θάνατο τριών αργυροπελεκάνων
Εκτύπωση

Προβληματισμός, αλλά και… αγωνία, επικρατεί αναφορικά με το θάνατο τριών αργυροπελεκάνων που βρέθηκαν νεκροί τις τελευταίες ημέρες, στη Λίμνη Παμβώτιδα.

 

Ήδη, οι εμπλεκόμενοι φορείς, αναμένουν τις εργαστηριακές αναλύσεις που περιλαμβάνουν και τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να λυθεί το μυστήριο του θανάτου των τριών τουλάχιστον αργυροπελεκάνων.

Ιουλ
16

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - «Πυλώνες» ανάπτυξης οι Περιφέρειες
Εκτύπωση

Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τη συνεργασία κυβέρνησης – αυτοδιοίκησης, είχε ο νέος υπουργός, που δεσμεύθηκε για νομοθετική ρύθμιση ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της απλής αναλογικής - Αλ. Καχριμάνης: «Στόχος να διασφαλισθεί η κυβερνησιμότητα των δήμων και των περιφερειών»

 

Τη βούληση της κυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών να στηριχθεί με όλες τις δυνάμεις η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, εξέφρασε στους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ιουλ
13

ΓΕΦΥΡΙ ΠΛΑΚΑΣ - Το ιστορικό μνημείο αρχίζει να παίρνει και πάλι μορφή!
Εκτύπωση

Εκπληκτικές και εντυπωσιακές οι εικόνες των εργασιών στις όχθες του Αράχθου – Το πρώτο τμήμα πρώτο τμήμα έχει ήδη ανυψωθεί σε ύψος περίπου 6 μέτρων – Το Φθινόπωρο αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών

 

Τέσσερα χρόνια και πέντε μήνες, μετά την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας και το μνημείο που όλοι θυμούνται να στέκεται επιβλητικά πάνω από τον Άραχθο ποταμό, αρχίζει σιγά- σιγά να παίρνει και πάλι μορφή!

Ιουλ
13

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Τα αρωματικά φυτά συμβάλλουν και στη μείωση της ανεργίας
Εκτύπωση

Σημαντικά τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας του Δήμου, για την εκμετάλλευση εγκαταλειμμένης δημοτικής γης - Εγγυημένο εισόδημα 10.000 ευρώ για 10 χρόνια από την καλλιέργεια αρωματικών φυτών

 

Ο Δήμος Ιωαννιτών πριν λίγους μήνες προχώρησε σε μια σημαντική πρωτοβουλία που αφορά στην αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων γεωργικών εκτάσεων για την παραγωγή αρωματικών / θεραπευτικών φυτών.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος