Οκτ
23

ΔΕΥΑΙ - Οι γειτονιές με θετικά σήματα κορωνοϊού στα λύματα
Εκτύπωση

Πιο συχνοί πλέον οι έλεγχοι στα ακάθαρτα ύδατα, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας

 

 

Λόγω της εμφάνισης μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού στα Ιωάννινα, τα Εργαστήρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΙ αποφάσισαν να αυξήσουν την συχνότητα των ελέγχων στα ακάθαρτα ύδατα της πόλης.

Οκτ
23

ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ - Στο «στόχαστρο» η νυχτερινή ζωή και οι εκδηλώσεις
Εκτύπωση

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε για την Π.Ε. Ιωαννίνων ο Σ. Τσιόδρας – Το Περιφερειακό Συμβούλιο για την εξέλιξη της πανδημίας, ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης - Αλ. Καχριμάνης: «Ώρα ευθύνης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού»

 

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες το μεσημέρι, ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και όλους τους Περιφερειάρχες της χώρας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οκτ
22

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ - Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η στήριξη του πτηνοτροφικού κλάδου
Εκτύπωση

Το θέμα στήριξης της πτηνοτροφίας, ενός βαθιά πληττόμενου κλάδου από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει φέρει επανειλημμένα στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, προς τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οκτ
22

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» - Βολές κατά της Δημοτικής Αρχής για την καθημερινότητα
Εκτύπωση

Την θέση πως το «στοίχημα» της Δημοτικής Αρχής, «όπως η ίδια το έθεσε στην προεκλογική της εκστρατεία, αλλά και από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, η καθημερινότητα, έχει ήδη χαθεί», εκφράζει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα».

Οκτ
22

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Άμεσα και έμμεσα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων
Εκτύπωση

Η νέα δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε χθες από τους Μ. Ελισάφ και Φ. Βάββα, αναμένεται να κοστίσει στον Δήμο, περίπου 700.000 ευρώ – Ποια τα μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων για το 2020, αλλά και για το 2021

 

Με μία δεύτερη δέσμη μέτρων ο Δήμος Ιωαννιτών έρχεται να στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις της περιοχής τόσο για την τρέχουσα όσο και για τη νέα χρονιά.

Οκτ
22

Ε.Π. «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» - Ένα εκ. ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά
Εκτύπωση

Πρόσκληση για «Υποδομές για περιθωριοποιημένες κοινότητες» (συνολικής δημόσιας δαπάνης έως 1.000.000 ευρώ), που αφορά στην ανάπτυξη ή βελτίωση μικρής κλίμακας υποδομών που θα διευκολύνουν τις συνθήκες διαβίωσης των Ρομά, εκδόθηκε από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».

Οκτ
22

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Απαγορευτικό» για τους δικηγόρους ένα τοπικό lockdown
Εκτύπωση

Το δικό τους «καμπανάκι» για το μέλλον του επαγγέλματος τους, κρούουν οι δικηγόροι των Ιωαννίνων, μπροστά στο ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown, το οποίο θα είχε δραματικές επιπτώσεις για την πόλη.

 

Στο μείζον αυτό ζήτημα αναφέρθηκε χθες με δηλώσεις της η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Μαρία Νάκα, λίγες ώρες πριν τις αποφάσεις της αρμόδιας Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων για την ΠΕ Ιωαννίνων.

Οκτ
21

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Μονόδρομος η τήρηση των μέτρων κατά γράμμα…
Εκτύπωση

Σήμερα η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή για το αν θα υπάρξει lockdown σε Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και Καστοριά – 15 νέα κρούσματα χθες, μεγάλη η διασπορά του κορωνοϊού σε όλο το νομό, στο Μέτσοβο σήμερα ο ΕΟΔΥ για rapid test – Νέο ρεκόρ αρνητικών κρουσμάτων (667) στη χώρα!

Οκτ
21

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Επάρκεια σε μέσα καθαριότητας και απολύμανσης στα σχολεία
Εκτύπωση

Το «πράσινο φως» έχουν εξασφαλίσει οι σχολικές επιτροπές, για την προμήθεια και επιπλέον μέσων καθαριότητας και απολύμανσης, σε όποιο βαθμό κρίνουν οι διευθυντές των σχολείων, ώστε να εξασφαλίζεται η επάρκεια των μέσων αυτών, σε μία συνολική προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας και εντός των σχολικών αιθουσών.

Οκτ
21

ΣΧΟΛΕΙΑ - Προβληματισμός για τα κρούσματα, σε ετοιμότητα οι φορείς
Εκτύπωση

Σε ετοιμότητα εξακολουθούν να βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της εκπαίδευσης, μετά τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων σε σχολεία

 

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη τα σχολεία στο Μέτσοβο προκειμένου να διενεργηθούν απολυμάνσεις, ενώ ταυτόχρονα στην περιοχή θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να διενεργήσει ελέγχους.

Οκτ
21

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ - Ζητά κάλυψη δαπανών για οφθαλμικές προθέσεις από τον ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση

Την κάλυψη των δαπανών για οφθαλμικές (κογχικές) προθέσεις από τον ΕΟΠΥΥ ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αμυράς, από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, καθώς δεν υπάρχει η αντίστοιχη ασφαλιστική μέριμνα.

Οκτ
21

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ - Πρόταση για ψηφιακή μεταρρύθμιση στα δημόσια έργα
Εκτύπωση

Στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και του Ταμείου Ανάκαμψης

Πρόταση στους υπουργούς Υποδομών Κ. Καραμανλή και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυρ. Πιερρακάκη κατέθεσε ο Σταύρος Καλογιάννης, με θέμα την προώθηση της ψηφιακής μεταρρύθμισης στα δημόσια έργα, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος