• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιαν
16

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Μια χρονιά γεμάτη ρεκόρ στη διακίνηση επιβατών
Εκτύπωση

Το 2019 διακίνησε 134.011 επιβάτες έναντι 108.932 το 2018), παρουσιάζοντας αύξηση στην κίνηση κατά 23%!

 

Nέο ρεκόρ διακίνησης επιβατών και πτήσεων παρουσίασαν τα αεροδρόμια της χώρας την χρονιά που πέρασε, με 65,4 εκατ. επιβάτες να έχουν περάσει από αυτά.

Ιαν
15

Ε.Π. «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» - 2,5 εκ. ευρώ για τα βιοαπόβλητα στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Άρτας
Εκτύπωση

Στις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η υποβολή προτάσεων για τη νέα πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου «Διαχείριση Βιοαποβλήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου (Α’ κύκλος)».

Ιαν
15

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - Σε «τροχιά» αναβάθμισης και καλύτερων υπηρεσιών
Εκτύπωση

Μετά από έξι χρόνια αποχωρεί από τη Διοίκηση του Ιδρύματος ο Σπ. Δερδεμέζης, για να αναλάβει το νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

 

Σε πορεία αναβάθμισης και παροχής καλύτερων υπηρεσιών υγείας, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια το νοσοκομείο Φιλιατών, το οποίο διοικήθηκε την τελευταία εξαετία από τον Σπύρο Δερδεμέζη.

Ιαν
15

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΚΠΑΠΑ - Δέχθηκε περισσότερα από 11.700 αιτήματα το 2019
Εκτύπωση

Μια ακόμη επίσκεψη πραγματοποίησε στο Κέντρο Κοινότητας, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Σοφία Τζιοβάρα.

Ιαν
15

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ - Συναίνεση για την υποψηφιότητα για τα τοπία της Unesco
Εκτύπωση

Η προετοιμασία του φακέλου υποβολής πρότασης για ένταξη του Ζαγορίου στον Kατάλογο Πολιτιστικών τοπίων της Unesco, ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη , κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Περιφέρεια Ηπείρου, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Γ.Γ Πολιτισμού, Γ. Διδασκάλου και του Δημάρχου Ζαγορίου, Γιώργου Σουκουβέλου.

Ιαν
15

ΣΟΥΛΙ - Ζητούμενο η δημιουργία νέας αναπτυξιακής προοπτικής
Εκτύπωση

Στοίχημα για την Περιφέρεια η διασύνδεση των ιστορικών μνημείων με τα μονοπάτια της περιοχής και η ολοκληρωμένη ανάδειξη του χώρου που θα δώσει αναπτυξιακές προοπτικές

 

Τις δυνάμεις τους ενώνουν το υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Ηπείρου, με στόχο να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η ολοκληρωμένη ανάδειξη του ιστορικού τόπου του Σουλίου, ως μία διαδικασία αναγκαία που χρόνια τώρα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί.

Ιαν
15

«Ασπίδα» προστασίας στο εθνικό προϊόν της φέτας
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Εκπρόσωποι κτηνοτρόφων, μεταποιητών και βιομηχάνων, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προχώρησαν σε συμφωνία για την ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα

 

 

Ένα σχέδιο καταστατικού με απώτερο σκοπό την προστασία της φέτας θα συνυπογράψουν το επόμενο διάστημα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε άμεσα να προχωρήσουν στην κατάθεση ενός ενιαίου φακέλου που εν συνεχεία το υπουργείο θα εγκρίνει.

Ιαν
14

ΔΕΥΑΙ - Μονόδρομος η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού
Εκτύπωση

Το Δ.Σ. της Επιχείρησης αποφάσισε να αναθέσει την κατασκευή του έργου στον δεύτερη μειοδότη του διαγωνισμού

 

Σημαντικές είναι τα τελευταία 24ωρα οι εξελίξεις αναφορικά με το μείζον ζήτημα για την αναβάθμιση και επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Ιωαννίνων.

Ιαν
14

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Εκτύπωση

Αύριο, Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων με θέμα την έγκριση του προυπολογισμού για το 2020.

Ιαν
14

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Ανοίγει ο δρόμος για το «Πάρκο Πολιτισμού» στο Κάστρο
Εκτύπωση

Ουσιαστική και με θετικές ειδήσεις για την πόλη, η συνεργασία του δημάρχου Μ. Ελισάφ με την υπουργό Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη

 

Γόνιμη και ουσιαστική ήταν η συνεργασία που είχε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, αντιδημάρχους και Προέδρους Νομικών Προσώπων και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Ιαν
14

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - «Αιχμή του δόρατος» η ανάδειξη του Σουλίου και του Ζαγορίου
Εκτύπωση

Ένα – ένα όλα τα σημαντικά έργα που θα γίνουν στην Ήπειρο, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια, υπό την υπουργό, Λ. Μενδώνη – Στόχος η αναβίωση και ανάδειξη του μοναδικού οικιστικού συνόλου του Σουλίου – Συνεχίζεται η προετοιμασία του φακέλου για την ένταξη του Ζαγορίου στα μνημεία Unesco

 

Η πορεία των έργων Πολιτισμού που υλοποιούνται στην Ήπειρο, εξετάστηκε χθες σε διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια, υπό την προεδρία της υπουργού Λίνας Μενδώνη και παρουσία του Περιφερειάρχη, Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού, Γιώργου Διδασκάλου.

Ιαν
14

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ - Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον γνωστό επιχειρηματία
Εκτύπωση

Η οικογένειά του, φίλοι, συγγενείς και εκατοντάδες πολίτες είπαν το τελευταίο «αντίο», στον ιδρυτή της επιχείρησης «Κοτόπουλα Νιτσιάκος», που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, σε ηλικία 76 ετών,το βράδυ της Παρασκευής

 

Η σύζυγος, τα παιδιά, συγγενείς και φίλοι του Θεόδωρου Νιτσιάκου, αλλά και πλήθος κόσμου, είπαν το μεσημέρι της Κυριακής το τελευταίο «αντίο» στον γνωστό επιχειρηματία.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος