• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Μαϊ
25

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - Οι φοιτητές γύρισαν και φέτος την πλάτη στις εκλογές
Εκτύπωση

Κάθε χρόνο και μεγαλύτερη φαίνεται πως είναι η αποχή των σπουδαστών από τις φοιτητικές εκλογές, όπως αυτό αποδείχθηκε και χθες κατά τη διαδικασία που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, για την ανάδειξη των διοικήσεων στους φοιτητικούς συλλόγους των τμημάτων και σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και στην πολιτική σκηνή, όπου οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στα κόμματα, έτσι και στις φοιτητικές εκλογές οι σπουδαστές, αδιαφορούν σε πολύ μεγάλο βαθμό, για τις εκλογές.

Μαϊ
25

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ - 25 χρόνια εγκαταλελειμμένη η πισίνα 25 μέτρων!
Εκτύπωση

Τα προβλήματα της εστίας αναδεικνύει ο βουλευτής Ιωαννίνων, Γιάννης Καραγιάννης

 

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης επισκέφτηκε, την Φοιτητική Εστία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) στο λόφο Περιβλέπτου στα Γιάννενα και συναντήθηκε με τον διευθυντή της Γεώργιο Τσώνη.

Μαϊ
25

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Έτοιμοι να δώσουν τα χέρια, Χριστοβασίλης και Πετράκης
Εκτύπωση

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι οι Γιώργος Χριστοβασίλης και Γιάννης Πετράκης, να… δώσουν τα χέρια και να «σφραγίσουν» τη συνέχιση της ήδη επιτυχημένης συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί το καθοριστικό ραντεβού του προέδρου του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και του Έλληνα προπονητή και εφόσον δεν προκύψουν απρόοπτα, θα ακολουθήσει η σχετική ανακοίνωση από την ΠΑΕ.

Μαϊ
25

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Πρόσω ολοταχώς για νέες παρεμβάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια
Εκτύπωση

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου ολοκληρώνει τις επαφές της με τους Διευθυντές, το Εκπαιδευτικό Προσωπικό και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για να προχωρήσει σε παρεμβάσεις

 

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζοντας δυναμικά την προσπάθεια παρεμβάσεων στα σχολεία αρμοδιότητας της τόσο σε υποδομές όσο και εξοπλισμό, ολοκληρώνει τις επαφές της με τους Διευθυντές, το Εκπαιδευτικό Προσωπικό και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, στους σχολικούς χώρους, των Γυμνασίων και Λυκείων, της Γενικής, Ειδικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, όπου όλοι μαζί καταγράφουν, αξιολογούν, ιεραρχούν και προετοιμάζονται ενόψει του καλοκαιριού. 

Μαϊ
25

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ - Ανησυχία από τις συνεχείς επιθέσεις λύκων στα χωριά
Εκτύπωση

Καθημερινές τείνουν να γίνουν οι επιθέσεις λύκων σε χωριά και οικισμούς του Δήμου Δωδώνης, με αποτέλεσμα ο κτηνοτροφικός κόσμος να βρίσκεται σε αναστάτωση.

Η τελευταία επίθεση καταγράφηκε το απόγευμα της Τρίτης στο βουνό του Πολύγυρου, όταν λύκοι επιτέθηκαν σε κοπάδι βοοειδών ελευθέρας βοσκής. Οι αναφορές για επιθέσεις από λύκους, ακόμη και μέσα σε οικισμούς και σε ζώα οικόσιτα, γίνονται όλο και πιο συχνές. 

Μαϊ
25

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Σε εφαρμογή και στη δημοσιότητα η «Λίστα Χειρουργείου»
Εκτύπωση

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», Βαγγέλης Καρβούνης, με ανακοίνωσή του, ενημερώνει τους πολίτες ότι από την Τρίτη 23 Μαΐου, εφαρμόζεται στο Νοσοκομείο ο νέος τρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας της Λίστας Χειρουργείου, όπως έχει οριστεί με βάση την υπουργική.

Όπως σημειώνεται Λίστα Χειρουργείου είναι ο κατάλογος στον οποίο απεικονίζεται η σειρά προτεραιότητας των προς εκτέλεση χειρουργικών επεμβάσεων. 

Μαϊ
25

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Οι επενδύσεις στην εκπαίδευση αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας
Εκτύπωση

Σε εκδήλωση του Γυμνασίου Περάματος, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, συμμετείχε ο Θ. Μπέγκας

 

Στο  «επίσημο καλωσόρισμα» των φιλοξενούμενων Ευρωπαίων καθηγητών από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Βουλγαρίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Κροατίας, Κύπρου, Ρουμανίας, Σλοβακίας και Τουρκίας το οποίο διοργανώθηκε από το Γυμνάσιο Περάματος που συμμετέχει εκ μέρους της χώρας μας στο πρόγραμμα Erasmus+ Presenting Legends Across the Continent in European Schools, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Μαϊ
25

ΕΦΕΤΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία, εν αναμονή της απόφασης
Εκτύπωση

 

Σήμερα στις 11 το πρωί η ανακοίνωση του Προεδρείου για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου Ιωαννιτών

 

Στο τέλος της φτάνει σήμερα Πέμπτη, η πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου Ιωαννιτών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στις 11 σήμερα το πρωί, θα ανακοινωθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, μετά και την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, χθες το πρωί, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, που επιχείρησαν να αποδομήσουν τις κατηγορίες σε βάρος των εντολέων τους, καταδεικνύοντας αφενός για τον πρώην κεντρικό ταμία ότι παρέλαβε ήδη όταν ανέλαβε ένα ταμείο με μεγάλη «τρύπα» από το παρελθόν και αφετέρου για την πρώην διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας, ότι κινήθηκε στα όρια των αρμοδιοτήτων της, χωρίς να αποκρύψει το παραμικρό.

Μαϊ
25

Στο Θέατρο της ΕΗΜ, ο Πάνος Μουζουράκης
Εκτύπωση

Ο Πάνος Μουζουράκης δίνει το μεγάλο του καλοκαιρινό ραντεβού στα Ιωάννινα την Τετάρτη 14 Ιουνίου στο Θέατρο της ΕΗΜ.

 

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός με την χαρακτηριστική ζεστή φωνή και την ξεχωριστή, γοητευτική σκηνική παρουσία, θα μας σαγηνεύσει ακόμη μια φορά, παρασύροντάς μας σε μια βόλτα γεμάτη τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, επιλογές από τη ξένη μουσική σκηνή, αλλά και τραγούδια καλλιτεχνών που σέβεται και αγαπάει.

Μαϊ
25

ΘΕΑΤΡΟ ΕΗΜ - «Love Tour» με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Εκτύπωση

 

Είναι μια από τις πιο σημαντικές φωνές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής. Μετράει αρκετά χρόνια έντονης και πολύ σημαντικής παρουσίας στα μουσικά πράγματα. Είναι η φωνή που έχει συνδεθεί αναπόσπαστα με κάθε μας συναίσθημα, με στιγμές μας γεμάτες χαρά, αλλά και λύπη, αγάπη, πάθος και έρωτα. Είναι η φωνή που μας αντιπροσωπεύει, που μιλάει για εμάς, που λέει αυτά που θέλουμε να πούμε! Η φωνή που ακολουθούμε και αγαπάμε να ακούμε!

Μαϊ
25

Και φέτος στην Αρχαία Νικόπολη ο Wim Mertens
Εκτύπωση

O σπουδαίος Βέλγος συνθέτης Wim Mertens επιστρέφει με 6μελές Εnsemble στην Πρέβεζα (29 Ιουλίου), για μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Με πάνω από 65 δίσκους στο ενεργητικό του και φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, ο Μέρτενς αγαπήθηκε για τον μινιμαλισμό της μουσικής του και τις ποικίλες επιρροές του από κλασική, ποπ, τζαζ και άμπιεντ μουσική.

 

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιάσει την τελευταία του σύνθεση «Dust of Truths», μια ωδή αφιερωμένη στην αρχαία Νικόπολη.

Μαϊ
25

POLITHEATRO - Συνεχίζονται οι παρουσιάσεις του έργου «Mississippi stories»
Εκτύπωση

Μια παράσταση βασισμένη σε τέσσερα μονόπρακτα του Tennessee Williams και που την σκηνοθεσία υπογράφει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης  Θοδωρής Γκόγκος.

Η παρουσίαση του έργου θα πραγματοποιείται έως και την Κυριακή 28 Μαΐου (εκτός της Τετάρτης 24/5) στο νέο χώρο τέχνης Politheatro | performing arts που βρίσκεται στην οδό Δημάρχου Ιωαννίδη 4.

 

Με φόντο τις γεμάτες υγρασία φτωχογειτονιές της Νέας Ορλεάνης και του Μισισιπί, ο ποιητής του δέους της μοναξιάς, ο διάσημος σήμερα Tennesse Williams, μιλά για το χάος της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα σε ασφυκτικά γεμάτες πολιτείες.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος