• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Νοε
08

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - Ένα αφιέρωμα στις Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων
Εκτύπωση

Με σημαντικούς ομιλητές που θα παραθέσουν σημαντικά ιστορικά στοιχεία θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα, η πρώτη εκδήλωση στα πλαίσια της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την κυκλοφορία της εφημερίδας «Το Βήμα».

Συγκεκριμένα οι εφημερίδες «Το Βήμα», «Τα Νέα», σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών θα διοργανώσουν μια σημαντική εκδήλωση - ομιλία με θέμα «Οι Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων – Ο Προεπαναστατικός Διαφωτισμός και ο Ηπειρώτικος Ευεργετισμός». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Νοε
08

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Παγώνει» η λειτουργία τριών νέων τμημάτων
Εκτύπωση

Το υπουργείο Παιδείας αναστέλλει τη λειτουργία 38 Τμημάτων Πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής της Σχολής Γεωπονίας με έδρα την Άρτα και Μετάφρασης και Διερμηνείας, με έδρα την Ηγουμενίτσα

«Φρένο» στη λειτουργία τριών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και 38 συνολικά Τμημάτων στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας, μπαίνει από το Υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για Τμήματα που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα του επανασχεδιασμού στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της ενοποίησης με τα ΤΕΙ.

Νοε
08

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - Υπέρ της μεταφοράς στα Γιάννενα, τα Σωματεία Μπάσκετ
Εκτύπωση

Τι αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα WBC, Γ. Μάστακας, ο πρόεδρος του Θρύλου Ιωαννίνων, Ν. Ντούγιας και ο AΓΣΙ BC

Υπέρ της μεταφοράς του Κλειστού Γυμναστηρίου του Ελληνικού στα Γιάννενα, τάσσονται Σωματεία Μπάσκετ της πόλης μας, ζητώντας μάλιστα από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, να επισπέυσει τις διαδικασίες, για να αποκτήσει η πόλη, ένα μεγάλο γήπεδο για τα αθλήματα σάλας.

Αρχικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα WBC, Γιώργος Μάστακας, καλωσορίζει την απόφαση του Περιφερειάρχη και σημειώνει πως «δεν καταλαβαίνουμε τους λόγους που κάποιοι αντιτίθενται σε αυτήν την εγκατάσταση και προφανώς έχει να κάνει με το ότι δε γνωρίζουν, γιατί δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τον αθλητισμο στην περιοχή μας».

Νοε
07

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ - Η εκμάθηση της πρωτογενούς παραγωγής στα καλύτερά της…
Εκτύπωση

Η έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή δείχνει πως έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που συνεχίζουν τις σπουδές τους στη Γαλακτοκομική – Ευκαιρία για τους σπουδαστές η ανάδειξη τοπικών προϊόντων και η διασφαλισμένη επαγγελματική αποκατάσταση

Στα καλύτερα της, μετά από ένα μικρό διάστημα με αρκετά προβλήματα, βρίσκεται πλέον η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, η οποία έχει μπει για τα καλά σε μια νέα «τροχιά» ανάπτυξης και ισχυροποίησής της.

Νοε
07

ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ - Ημερίδα για την γραπτή απόδοση της βλάχικης γλώσσας
Εκτύπωση

Το Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμού των Βλάχων διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Η γραπτή απόδοση των γλωσσών προφορικής παράδοσης. Η περίπτωση της βλαχικής γλώσσας».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου (9.30-19.00).

Νοε
07

ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΠΓΝΙ - Μόνιμη η προσπάθεια για νέους αιμοδότες
Εκτύπωση

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ζήτημα που υπάρχει τόσο πανελλαδικά, όσο και στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, με την έλλειψη που παρουσιάζεται σε αίμα.

Στο πλαίσιο της μόνιμης και οργανωμένης προσπάθειας για να καλυφθούν οι ανάγκες, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, προσπαθεί να αυξήσει τον αριθμό των αιμοδοτών.

Νοε
07

SOUNDTROPE FESTIVAL - Παραστάσεις και στο ιστορικό κτίριο Σουφαρί Σαράι
Εκτύπωση

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του Soundtrope Festival με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων στο ιστορικό κτίριο των ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου, το Σουφαρί Σαράι.

Πρόκειται για μία οπτικοακουστική παράσταση με έργα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, η οποία θα περιλαμβάνει μουσική και video art, τα οποία έχει επιμεληθεί το διεθνές Photometria Festival, δίνοντας έτσι μια άλλη διάσταση και προοπτική στο εσωτερικό του κτιρίου του Σουφαρί Σαράι.

Νοε
07

«Lantana», στις Κυριακές στο Πανί
Εκτύπωση

Το άψυχο σώμα μιας γυναίκας ανακαλύπτεται ανάμεσα στους θάμνους σε κάποιο προάστιο του Σίδνεϋ. Γύρω από την ιστορία της γυναίκας και το μυστήριο του θανάτου της, ο σκηνοθέτης πλέκει ένα γαλαξία χαρακτήρων με παράλληλες και φαινομενικά ασύνδετες προσωπικές ιστορίες σε μια ταινία που ξεκινά ως αστυνομική και καταλήγει μια βαθιά ανθρώπινη κοινωνική σπουδή γύρω από την εμπιστοσύνη, την απιστία, τη συγχώρεση και την απώλεια.

Νοε
06

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ - Το υπ. Παιδείας να στηρίξει τα ΕΠΑΛ έμπρακτα
Εκτύπωση

Τα μεγάλα προβλήματα στην υλοποίηση του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» έφερε προς συζήτηση στη Βουλή η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Η βουλευτής Ιωαννίνων τόνισε πως το πρόγραμμα ΜΝΑΕ ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, συναντώντας την αποδοχή και τη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας και με στόχο τη στήριξη των μαθητών κατά τη μετάβασή τους στην επαγγελματική εκπαίδευση. Παράλληλα, η δέσμη δράσεων αποσκοπεί στην ενίσχυση των βασικών δεξιοτήτων, την ενδυνάμωση του κοινωνικού ρόλου του σχολείου και την καταπολέμηση της σχολικής διαρροής.

Νοε
06

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - Με ταχείς ρυθμούς η ολοκλήρωση του αιολικού πάρκου
Εκτύπωση

Στο όρος Κασιδιάρη, μεταφέρονται τα πρώτα τμήματα των ανεμογεννητριών - Και επιστολή του Δήμου σε Χατζηδάκη για νέα παράταση στο Κτηματολόγιο

 

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες εγκατάστασης των ανεμογεννητριών που έφτασαν στο όρος Κασιδιάρη, σε ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα της χώρας. Ήδη, τα πρώτα τμήματα από τις ανεμογεννήτριες μεταφέρονται και αναμένεται να ακολουθήσουν οι εργασίες εγκατάστασης και συναρμολόγησης.

Νοε
06

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - Αναγκαιότητα η ενημέρωση για νέες μετακινήσεις
Εκτύπωση

Ουσιαστική η συνάντηση των Δημάρχων Ιωαννίνων, Πωγωνίου, Κόνιτσας και Ζηρού για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ήπειρο - Προχωρά η εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδιασμού για την ισοκατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλους τους νομούς της χώρας

 

Αναλυτική συζήτηση για το προσφυγικό και την κατάσταση στην Ήπειρο πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της μηνιαίας συνάντησης όλων των εμπλεκομένων φορέων που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Νοε
06

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΝΔΟΥ - Εντυπωσιασμένοι οι επισκέπτες από τα Κέντρα Πληροφόρησης
Εκτύπωση

Από την έναρξη της λειτουργίας τους περισσότεροι από 120.000 επισκέπτες έχουν ξεναγηθεί στα Κέντρα του Πάρκου, με την συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι ξένοι

 

Πολύ μεγάλη αποδεικνύεται η συνεισφορά των Κέντρων Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου στην ανάδειξη και προβολή του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου που αυτή διαθέτει.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος