• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιαν
18

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - «Ο Γκάτσος που αγάπησα», με τον Μ. Μητσιά και την Κ. Καραμπέτη
Εκτύπωση

 

Ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, καλεί την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό, να αποδώσουν μαζί τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε πάντα γιατί συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και μας εμψυχώνουν και στους καλούς και στους δύσκολους καιρούς.

Ιαν
18

ΙΛΑΡΑ - Σε εγρήγορση η ιατρική κοινότητα
Εκτύπωση

Ξεπέρασαν τα 1.050 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

 

Με 100 νέα κρούσματα ιλαράς έκανε… ποδαρικό το 2018. Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέσα στις πρώτες έντεκα ημέρες του Ιανουαρίου καταγράφηκαν 100 περιστατικά ιλαράς, μαρτυρώντας πως η επιδημική έξαρση της λοιμώδους μεταδοτικής νόσου καλά κρατεί για ένατο συνεχόμενο μήνα.

Πλέον ο αριθμός των περιστατικών έσπασε το φράγμα των 1.000, καθώς συνολικά τα κρούσματα έχουν ανέλθει σε 1.068, όταν στις 31 Δεκεμβρίου τα κρούσματα ήταν 968.

Ιαν
18

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ - Αναγκαία για τον τουρισμό η «Λευκή Εβδομάδα»
Εκτύπωση

Την πρότασή να κλείνουν τα σχολεία λίγες μέρες κατά τη χειμερινή περίοδο και να θεσπιστεί ο θεσμός της λεγόμενης «Λευκής Εβδομάδας», επαναφέρουν οι ξενοδόχοι της χώρας, πρόταση με την οποία συμφωνούν και οι επαγγελματίες του κλάδου, του νομού Ιωαννίνων.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Σαμ Κουδούνης, τόνισε πως πρόκειται για ένα ζήτημα που είχε τεθεί και το 2014, αλλά ποτέ δεν προχώρησε.

Ιαν
18

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Έπεται συνέχεια μετά τον Εντελίνο Ιέ
Εκτύπωση

Αποφασισμένοι να ενισχύσουν το ρόστερ της ομάδας, εμφανίζονται οι άνθρωποι του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, οι οποίοι όμως, όπως πράττουν τα τελευταία χρόνια, κινούνται με μεθοδικότητα για την απόκτηση παικτών που πραγματικά θα προσφέρουν στον ΠΑΣ.

Έτσι, το βράδυ της Τρίτης, η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ανακοίνωσε, το πρώτο της μεταγραφικό απόκτημα για την περίοδο του Ιανουαρίου, που είναι ο 24χρονος μέσος Εντελίνο Μιγκέλ Ιέ, με καταγωγή από τη Γουινέα, κάτοχος Πορτογαλικού.

Ιαν
18

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ - Προτεραιότητα στην ευαισθητοποίηση για θέματα υγείας
Εκτύπωση

Τα Γιάννενα ο πρώτος επαρχιακός «σταθμός» υλοποίησης του προγράμματος που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Αττική και υλοποιείται από την Παιδιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Και στα Γιάννενα ξεκινά, για πρώτη φορά σε επαρχιακή πόλη της χώρας, το πρόγραμμα των διαδραστικών συναντήσεων της Ακαδημίας Γονέων, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων, των επαγγελματιών αγωγής και υγείας αλλά και των φοιτητών σε θέματα υγείας και συμπεριφοράς σε όλο το φάσμα της παιδικής ηλικίας.

Ιαν
18

Γαλακτοκομικά προϊόντα στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας
Εκτύπωση

Γαλακτοκομικά προϊόντα, που προσέφερε η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», διένειμε το διήμερο Τρίτης – Τετάρτης, ο Δήμος Ζίτσας στους μαθητές όλων των σχολείων.

Ειδικότερα, διανεμήθηκαν 4.800 συσκευασίες γιαουρτιών στους 1.400 μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και του ΕΠΑ.Λ καθώς και 280 συσκευασίες σοκολατούχου γάλακτος σε ισάριθμους μαθητές των ολοήμερων Δημοτικών σχολείων του Δήμου.

Ιαν
18

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ - Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση ζημιών
Εκτύπωση

Και πρωτοποριακή συσκευή σίτισης αδέσποτων ζώων από τον Δήμο στο Παραποτάμιο Πάρκο

 

Μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Αρταίων για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν σε περιοχές του Δήμου, από την έντονη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή στις αρχές Δεκεμβρίου, η Περιφέρεια Ηπείρου ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 144.000 ευρώ.

Πολλές ζημιές αποκαταστάθηκαν άμεσα με μηχανήματα του Δήμου και ίδιους πόρους, οι οποίοι όμως εξαντλήθηκαν και δεν ήταν δυνατό να εξευρεθούν άλλοι, βάσει και των περιορισμένων πόρων του Δήμου.

Ιαν
18

ΕΡΕΥΝΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ - Σωματεία και Σύλλογοι του Ζαγορίου, ζητούν αναστολή εργασιών
Εκτύπωση

Την αναστολή των εργασιών για τις έρευνες υδρογονανθράκων ζητούν 16 Πολιτιστικά, Μορφωτικά και Αθλητικά Σωματεία του Ζαγορίου, με κοινή επιστολή τους.

Τα Σωματεία και οι Σύλλογοι, αναφέρουν αρχικά πως είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα σε θέματα που αφορούν στην πολιτισμική κληρονομιά του Ζαγορίου, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι το φυσικό περιβάλλον.

Ιαν
18

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Καινοτομεί ανοίγοντας τα συστήματά της σε τρίτους με την πλατφόρμα «rAPIdLINK»
Εκτύπωση

Η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζοντας πλήρως τη φιλοσοφία ότι «τα δεδομένα ανήκουν στους πελάτες» της, ανακοινώνει την εμπορική διάθεση της πλατφόρμας «rAPIdLINK». Με τη χρήση της νέας πλατφόρμας, καθίσταται εφικτή η άμεση (real-time) πρόσβαση των πελατών της στα τραπεζικά δεδομένα τους και η εκτέλεση τραπεζικών συναλλαγών, μέσω εφαρμογών λογισμικού τρίτων συνεργαζόμενων εταιριών.

Ιαν
18

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Η πόλη τίμησε τον Πολιούχο, Άγιο Γεώργιο
Εκτύπωση

Με λαμπρότητα και με θρησκευτική κατάνυξη τα Γιάννενα τιμούν τον Πολιούχο τους Άγιο Γεώργιο.

Χθες, ημέρα γιορτής του Αγίου και Πολιούχου των Ιωαννίνων, τελέστηκε νωρίς το πρωί, Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου αλλά και στον Σεπτό του Οίκο.

Ιαν
18

ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ - Διευρύνονται τα γεωγραφικά τους όρια στην Ήπειρο
Εκτύπωση

 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο δεν τους εξασφαλίζει το εργασιακό τους μέλλον

 

Τα κύρια σημεία του νέου νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ «Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) και άλλες διατάξεις» παρουσίασε και ανέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος, επισημαίνοντας πως, με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, το επίπεδο κύρωσης προστατευόμενων περιοχών φτάνει στο 100%.

Ιαν
18

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - Προχωρούν έργα αποκατάστασης ζημιών
Εκτύπωση

Αποφάσεις για έργα συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών έλαβε, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Συγκεκριμένα, ανέδειξε αναδόχους για τα εξής:

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος