Οκτ
21

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - Στο πρόγραμμα «myKEPlive», με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες
Εκτύπωση

Δυνατότητα εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτησης από το ΚΕΠ Καλπακίου θα έχουν από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου οι δημότες, μετά την ένταξη του Δήμου Πωγωνίου στο πρόγραμμα «myKEPlive» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οκτ
21

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Ένας διαγωνισμός για την ανάδειξη της ομορφιάς των Ιωαννίνων
Εκτύπωση

Διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο: «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον του» οργανώνει το Γραφείο τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για τη συμμετοχή του κοινού στην ανάδειξη της πλούσιας ομορφιάς της πόλης των Ιωαννίνων.

 

 

Σκοπός του φετινού διαγωνισμού, όπως και των άλλων δύο που έχουν προηγηθεί, είναι, μέσω της καλλιτεχνικής περιήγησης - στην οποία έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όλοι, Γιαννιώτισσες και Γιαννιώτες, πρόσκαιροι ταξιδιώτες, και τουριστικοί επισκέπτες - να προβληθούν, όσο πιο ευρύτερα γίνεται, «τα άλλα Γιάννενα». Με μία, διαφορετική ματιά και ιεράρχηση. Μέσω μίας συμμετοχικής παρατήρησης και πολυδιάστατης απεικόνισης της ζωής και των χρωμάτων στην πόλη μας.

Οκτ
21

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Παράσταση διαμαρτυρίας για ελλείψεις σε εργασιακούς χώρους
Εκτύπωση

Για σοβαρές ελλείψεις στη διαχείριση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε πολλούς εργασιακούς χώρους της περιοχής, κάνουν λόγο στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, καταγγέλλοντας τον τρόπο με τον οποίο η εργοδοσία επιχειρεί να συγκαλύψει ευθύνες της, σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού.

Οκτ
21

ΠΡΟΓΡΑΜΑ «ΓΕΦΥΡΑ» - Οικονομική «ανάσα» για χιλιάδες νοικοκυριά
Εκτύπωση

Το πρόγραμμα αποτελεί μία επιβράβευση περισσότερο για τους συνεπείς και ενήμερους δανειολήπτες που για ένα διάστημα εννέα μηνών θα έχουν την ευκαιρία της επιδότησης από το κράτος

 

Μια σημαντική οικονομική «ανάσα» σε χιλιάδες δανειολήπτες σε όλη τη χώρα, θα δώσει το πρόγραμμα «Γέφυρα», καθώς ήδη έχουν υποβληθεί περισσότερες από 200.000 αιτήσεις για την ένταξη δανειοληπτών, συνεπών και αδύναμων να ανταπεξέλθουν στην καταβολή των δόσεων.

Μάλιστα ήδη το πρόγραμμα «Γέφυρα» έχει παραταθεί για την υποβολή αιτήσεων μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.

Οκτ
21

ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ - Καθημερινή επιτήρηση και καθαρισμός της παραλίμνιας ζώνης
Εκτύπωση

Κοινό μέτωπο για την προστασία της λίμνης από τον Δήμο Ιωαννιτών και τον Φορέα Διαχείρισης

 

Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την καθημερινή επιτήρηση της Παμβώτιδας αλλά και τον καθαρισμό όλης της παραλίμνιας ζώνης.

Οκτ
20

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - Η αύξηση των κρουσμάτων… αυξάνει την «πίεση»
Εκτύπωση

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων σε συνδυασμό με την τεράστια ανησυχία που υπάρχει σε όλη τη χώρα, για την εξέλιξη της πανδημίας, έφερε και μια ακόμη μεγαλύτερη πίεση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς στη Δυτ. Ελλάδα για τον covid.

Οκτ
20

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Επιστολή στον ΟΑΕΔ για το νέο πρόγραμμα ανέργων έως 30 ετών
Εκτύπωση

Επιστολή προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπ. Πρωτοψάλτη, η οποία κοινοποιείται προς το υπουργείο Εργασίας, τους βουλευτές του νομού Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφερειακή Διεύθυνση ΟΑΕΔ, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, με αφορμή την έναρξη αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα ανέργων του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18-30 ετών.

Οκτ
20

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στο 50% η πληρότητα ενόψει 28ης Οκτωβρίου
Εκτύπωση

Τον δικό τους «Γολγοθά» ανεβαίνουν από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, οι επαγγελματίες του τουρισμού σε όλη τη χώρα και φυσικά και στο νομό Ιωαννίνων.

Οκτ
20

ΒΙΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ανησυχία ακόμη και στο… άκουσμα ενός lockdown!
Εκτύπωση

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει μεταξύ των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, καθώς όλοι όσοι δραστηριοποιούνται εκεί, προβληματίζονται ακόμη και στο… άκουσμα ενός πιθανού lockdown!

Οκτ
20

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - Σε τεντωμένο σκοινί «βαδίζει» ο νομός Ιωαννίνων
Εκτύπωση

Θετική είδηση τα χθεσινά οκτώ νέα κρούσματα, ωστόσο ο νομός παραμένει σε μια επικίνδυνη κατάσταση – Το «καμπανάκι» Χαρδαλιά για το μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο που «μεταφέρουν» στην συντριπτική πλειοψηφία άτομα ηλικίας 20 έως 50 χρόνων

 

Σε μια κατάσταση διαρκούς συναγερμού βρίσκονται τα Γιάννενα και ο νομός Ιωαννίνων, καθώς μόνο το Σαββατοκύριακο επιβεβαιώθηκαν και ανακοινώθηκαν 54 νέα κρούσματα, στοιχείο εξαιρετικά ανησυχητικό για την περιοχή, ενώ η θετική είδηση των ημερών, είναι τα χθεσινά οκτώ νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στην περιοχή μας, εκ των οποίων τα τρία από γνωστή συρροή.

Οκτ
20

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ - Τήρηση των μέτρων από τα παιδιά, αποκλίνουν οι έφηβοι
Εκτύπωση

Απαντήσεις και συγκεκριμένες θέσεις για την στάση παιδιών και εφήβων απέναντι στα μέτρα για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού, έδωσε χθες ο Πρόεδρος των Παιδιάτρων Ιωαννίνων, Αναστάσιος Σέρμπης, μιλώντας στο Ioannina TV.

 

Ο κ. Σέμπρης, ρωτήθηκε για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την υγεία των παιδιών και την ανησυχία που υπάρχει από πλευράς των γονιών εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων αλλά και της διασποράς στην κοινότητα.

Οκτ
16

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - Σταθερά αυξημένα τα κρούσματα στην Ήπειρο
Εκτύπωση

24 νέα θετικά κρούσματα χθες, εκ των οποίων τα 18 στην Π.Ε. Ιωαννίνων - Ένας 80χρονος με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα το δεύτερο θύμα των τελευταίων ημερών στην περιοχή μας - Περισσότερα από 1.200 τεστ ταχείας ανίχνευσης από τον ΕΟΔΥ, σε δυο ημέρες στα Γιάννενα

 

Στα ύψη παρέμειναν και χθες τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, 453, εκ των οποίων 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 27εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος