• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Νοε
06

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - Ένα εκ. ευρώ για τη αποκατάστασης του Ιμαρέτ Άρτας
Εκτύπωση

Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του έργου, από την Περιφέρεια Ηπείρου

 

Ένα εμβληματικό έργο για την Άρτα και εν γένει την πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου, το οποίο θα συμβάλλει και στην τουριστική ανάπτυξη οδεύει προς δημοπράτηση. Πρόκειται για την αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ και του περιβάλλοντος χώρου.

Νοε
06

ΕΛ.ΑΣ. - Βαρύτητα στην πάταξη της μικροεγκληματικότητας
Εκτύπωση

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιήθηκαν χθες τα στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Οκτώβριο.

Νοε
06

ΗΠΕΙΡΟΣ - Σταθερά στα… ύψη οι παραβάσεις του ΚΟΚ
Εκτύπωση

Για έναν ακόμη μήνα οι οδηγοί στην Ήπειρο, αποδεικνύονται ιδιαίτερα… επιρρεπείς στις παραβάσεις για υψηλή ταχύτητα και για 287 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση

 

Ιδιαίτερα επιρρεπείς αποδεικνύονται οι οδηγοί στην Ήπειρο, αναφορικά με τις παραβάσεις του ΚΟΚ, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για έναν ακόμη μήνα, έχουν βεβαιωθεί χιλιάδες παραβάσεις, με την… τιμητική τους να την έχουν αυτές για υψηλή ταχύτητα.

Νοε
05

ΗΠΕΙΡΟΣ - Ο πεζοπορικός τουρισμός «μαγνήτης» για τους επισκέπτες
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Μόνο οφέλη μπορεί να έχει η ευρύτερη περιοχή από την ανάπτυξη και ανάδειξη ενός δικτύου πιστοποιημένων μονοπατιών – Μεγάλη η τουριστική ώθηση, που έδωσε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στο Μέτσοβο, η πιστοποίηση του μονοπατιού Ursa Trail

 

Μόνο οφέλη, αναπτυξιακά και τουριστικά, μπορεί να έχει και για τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, η ανάδειξη του πεζοπορικού τουρισμού, όπως αυτό αποδείχθηκε με την ολοκλήρωση της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στο Μέτσοβο.

Νοε
05

Δ.Ε. ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ - Στο προσκήνιο τα νέα δεδομένα στην αποκομιδή απορριμμάτων
Εκτύπωση

Τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στον τομέα της καθαριότητας αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που έγινε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου καθαριότητας Βαγγέλη Πήχα και την συμμετοχή του αντιδημάρχου που έχει την τοπική ευθύνη Βασίλη Βλέτσα με τους Προέδρους των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας.

Νοε
05

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Προτεραιότητα στην αξιοποίηση του «Πράσινου Ταμείου»
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

«Ναι» από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κ. Χατζηδάκη, στην ένταξη του Δήμου στην πρώτη ομάδα ΟΤΑ για τους οποίους θα ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης των τοπικών χωρικών σχεδίων – Τη Μονάδα ΑΣΑ, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος, Μ. Ελισάφ

 

Με τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

Και οι δύο συναντήσεις ήταν ιδιαίτερα σημαντικές καθώς έδωσαν την δυνατότητα να συζητηθούν σημαντικά θέματα της αυτοδιοίκησης και της πόλης.

Νοε
05

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΑΡΤΑΣ - Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση μνήμης
Εκτύπωση

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στον Καταρράκτη του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, τον Οκτώβριο του 1943.

Νοε
05

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - Αναιτιολόγητη η απάντηση της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις
Εκτύπωση

«Συνεχίζουμε να τις διεκδικούμε», δήλωσε από τον Καταρράκτη Άρτας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

 

«Ποτέ ξανά ναζιστική θηριωδία» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος από το μαρτυρικό χωριό Καταρράκτης των Τζουμέρκων.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις και χαρακτήρισε αναιτιολόγητη την απάντηση του Βερολίνου για το θέμα.

Νοε
05

ΗΠΕΙΡΟΣ - Ακόμη 15 εκ. ευρώ για τη «θωράκιση» του περιβάλλοντος
Εκτύπωση

Συνεχείς οι δράσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, για την προστασία των παράκτιων περιοχών, από αστικά λύματα – Στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» οι νέες υποδομές διαχείρισης λυμάτων σε μικρούς οικισμούς

 

Σημαντικές δράσεις και ενέργειες που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία, μέσω των δράσεων αυτών, εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στον συγκεκριμένο τομέα.

Νοε
02

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Κίνηση «ματ» με το Κλειστό Γυμναστήριο του Ελληνικού!
Εκτύπωση

«Πράσινο φως» από το υπουργείο Ανάπτυξης για τη μεταφορά του Κλειστού, που βρίσκεται εγκαταλελειμμένο στο Ελληνικό, σε έκταση στα Καρδαμίτσια ή στο Νεοχωρόπουλο – Μοναδική ευκαιρία για την πόλη να αποκτήσει ένα Κλειστό, 10.000 θέσεων για τα αθλήματα σάλας

 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Λούπας

 

Μια μοναδική ευκαιρία για την πρωτεύουσα της Ηπείρου, να αποκτήσει, μετά από πολλά χρόνια υποσχέσεων που έπεσαν στο κενό, ένα Κλειστό Γυμναστήριο, 10.000 θέσεων, ανοίγεται μετά την κίνηση «ματ», της Περιφέρειας και τη συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Νοε
02

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ - Ξεπέρασε τα εμπόδια, πανέτοιμο να λειτουργήσει
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Έγιναν τα εγκαίνια της σημαντικής δομής για την Ήπειρο, που θα λειτουργήσει με τη σύμπραξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ

 

Μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τον χώρο της Υγείας, ήταν η χθεσινή για την Ήπειρο και τα Γιάννενα, καθώς μετά από αρκετά χρόνια και μεγάλες προσπάθειες, εγκαινιάστηκε τελικά το Πολυδύναμο Κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης χρηστών ναρκωτικών και αλκοολικών του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Νοε
02

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Φωτισμός σε Βελή Τζαμί και Μεντρεσέ
Εκτύπωση

Και μια ακόμη έκκληση στους πολίτες να σέβονται τους κοινόχρηστους χώρους

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καλλωπισμού σε δύο διατηρητέα κτίρια που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος