• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Σεπ
05

«Αιχμή του δόρατος» η περιφερειακή ανάπτυξη
Εκτύπωση

Η κοινωνική συνοχή, η ανάπτυξη των Περιφερειών και η διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ, τα σημαντικότερα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες – Για όλα τα μείζονα ζητήματα της Ηπείρου, ενημέρωσε τον Κ. Μητσοτάκη, ο Αλ. Καχριμάνης

 

Με βασικά θέματα στην ατζέντα την περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους περιφερειάρχες της χώρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σεπ
04

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Αγώνας για τη χρηματοδότηση του Β’ Κλειστού Γυμναστηρίου
Εκτύπωση

Για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό στην Ήπειρο, ενημέρωσε τον υφυπουργό Λ. Αυγενάκη, ο Περιφερειάρχης, Αλ. Καχριμάνης – Στο επίκεντρο της συνάντησης η κατασκευή του νέου μεγάλου Κλειστού Γυμναστηρίου – Σήμερα η συνάντηση των 13 νέων Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό

 

Στο «φουλ» βρίσκονται αυτό το χρονικό διάστημα οι «μηχανές» της κυβέρνησης, που σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, προωθούν μεγάλα, αναπτυξιακά, αλλά και αθλητικά έργα.

Σεπ
04

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Διαξιφισμοί για τα κονδύλια προβολής του θεσμού
Εκτύπωση

Ερωτήματα από τον Γρ. Γκίκα για τον τρόπο και τα ποσά που θα δαπανηθούν για τις εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων λειτουργίας του θεσμού

 

Διαξιφισμοί και έντονες αντιπαραθέσεις περιελάμβανε η συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, που έγινε το βράδυ της Δευτέρας.

Σεπ
04

ΣΤΕΓΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ - Στο ΕΣΠΑ, από την Περιφέρεια, η χρηματοδότηση της λειτουργίας τους
Εκτύπωση

1,4 εκ. ευρώ για την πρόσληψη 28 ατόμων, για διάστημα 24 μηνών

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα για να λειτουργήσουν οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, έγινε από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Σεπ
04

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Φορούν τα καλά τους για τη γιορτή της Ευρωπαϊκής Κωπηλασίας!
Εκτύπωση

Εντατικές οι προετοιμασίες για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2019 -Φτάνουν στην πόλη οι πρώτες αποστολές

 

Τα γιορτινά της φοράει η πόλη των Ιωαννίνων, η οποία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μία από τις μεγαλύτερες φετινές διεθνείς διοργανώσεις της Κωπηλασίας, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων (U23), που θα διεξαχθεί στη λίμνη Παμβώτιδα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Σεπ
04

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού
Εκτύπωση

Τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, Κωνσταντίνο Κούτρα, δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

 

Η επίσκεψη ήταν εθιμοτυπική και έδωσε την δυνατότητα να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας για την ενδυνάμωση των σχέσεων του στρατού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σεπ
04

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - Ετοιμάζεται να στείλει τα τοπικά προϊόντα στο Σανκτ Λεόν – Ροτ
Εκτύπωση

Η προώθηση και προβολή των αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών στην αγορά της Χαϊδελβέργης της Γερμανίας αποτέλεσε μεταξύ άλλων, αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση των Δημάρχων Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου και Σανκτ Λεόν-Ροτ Alexander Eger το πρωί της Τρίτης, στο γραφείο του Δημάρχου στην Ελεούσα.

Σεπ
03

«Τρωάδες», του Ευριπίδη στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
Εκτύπωση

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την καλλιτεχνική πλατφόρμα Politheatro | performing arts, παρουσιάζει την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου (ώρα 21:00), την παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Σεπ
03

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Θεμελιώθηκε ο Ιερός Ναός του Αγίου Παϊσίου
Εκτύπωση

Το πρωί της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων η θεμελίωση του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου και των παρεκκλησίων της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Αποστόλου Θωμά στην περιοχή Βελισσαρίου, στην Κιάφα.

Σεπ
03

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ - Ορκωμοσία με δεσμεύσεις για συνέχιση του έργου
Εκτύπωση

Όρκο να εκπληρώνουν τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους, έδωσαν ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, οι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι πρόεδροι και σύμβουλοι των Κοινοτήτων του Δήμου, το απόγευμα του Σαββάτου 31 Αυγούστου 2019.

Σεπ
03

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Με δυνατό σχήμα και στη νέα περιφερειακή περίοδο
Εκτύπωση

Στ. Ιωάννου, Β. Ψαθάς, Θ. Πιτούλης και Κ. Σιαράβας, οι νέοι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες - Στο«τιμόνι» του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρέμεινε ο Στ. Παργανάς - Ποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι ορίστηκαν θεματικοί αντιπεριφερειάρχες

 

Μια ομάδα από ικανά στελέχη της νέας Περιφερειακής Αρχής, ορίστηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καρχιμάνη, προκειμένου, από τις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών, να προχωρήσει τον σχεδιασμό και το πρόγραμμα της παράταξης «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου».

Σεπ
03

ΣΤΑΥΡΑΚΙ - Με μηνύματα και οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης
Εκτύπωση

Μ. Ελισάφ: «Το παρελθόν μπορεί από τους επιγόνους να μεταλλαχθεί σε παιδεία. Αρκεί να μην αφεθεί στη λησμοσύνη»

 

Με αρκετά μηνύματα και με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων, τελέστηκαν για μια ακόμη χρονιά, το πρωί του Σαββάτου, οι εκδηλώσεις μνήμης στο σημείο όπου εκτελέσθηκαν 16 Γιαννιώτες το καλοκαίρι του 1948, στο Σταυράκι Ιωαννίνων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος