• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιαν
17

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Καταδικάζει το νέο βανδαλισμό του γλυπτού στην ΤτΕ
Εκτύπωση

Την αποφασιστικότητα της να προστατέψει με κάθε τρόπο τα μνημεία της πόλης, εκφράζει με ανακοίνωσή της, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, η οποία ταυτόχρονα καταδικάζει κάθε ενέργεια βανδαλισμού μνημείων, μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας, σε βάρος του γλυπτού του Πάρι Πρέκα στην πρόσοψη του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ιαν
17

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Στα «σκαριά» ένα Κέντρο Πολιτισμικής Δημιουργίας
Εκτύπωση

 

Ο Δήμος θα καταθέσει στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, πρόταση αξιοποίησης του Πνευματικού Κέντρου του Κατσικά

 

Πρόταση για την μετατροπή του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά σε Κέντρο Πολιτισμικής Δημιουργίας με τον διακριτό τίτλο «Σκηνή» θα καταθέσει ο Δημός Ιωαννιτών στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Υπουργείου Οικονομίας κι Ανάπτυξης για τη «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας».

Αυτό ενέκρινε χθες στην έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων μετά την εισήγηση του αντιδημάρχου Θανάση Μανταλόβα.

Ιαν
17

ΜΟΝΑΔΑ ΑΣΑ - Πρότυπο έργο που θα προσφέρει στην κοινωνία
Εκτύπωση

Το, υπό κατασκευή, πρότυπο έργο της Περιφέρειας Ηπείρου, που θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο,

επισκέφθηκε ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ - Ως αναφορά και για επόμενα έργα μεγάλης κλίμακας είτε μέσω ΣΔΙΤ, είτε με τη μορφή παραχωρήσεων, θα χρησιμοποιήσει το έργο η Περιφέρεια

 

Στην Περιφέρεια της χώρας μας, που αποδεδειγμένα δείχνει σε όλες τις άλλες Περιφέρειες τον δρόμο για την σωστή και ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, εξελίσσεται η Περιφέρεια Ηπείρου τα τελευταία χρόνια.

Από την εποχή που ήταν η μοναδική Περιφέρεια στην οποία δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα για παράνομες χωματερές, μέχρι σήμερα που ετοιμάζει με υποδειγματικό τρόπο τη Μονάδα ΑΣΑ, η Περιφέρεια Ηπείρου, πρωταγωνιστεί στη διαχείριση των απορριμμάτων και κερδίζει συνεχώς τα εύσημα από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς.

Ιαν
16

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Συμφωνία με εταιρεία γεωργικών μηχανημάτων
Εκτύπωση

Η Τράπεζα Πειραιώς με κίνητρο την προσφορά ολοκληρωμένων τραπεζικών λύσεων στους πελάτες μας αγρότες, την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά των γεωργικών μηχανημάτων και τη χρηματοδότηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ενίσχυσης, ανακοινώνει τη συνεργασία της με την εταιρεία «Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ».

Σκοπός του προγράμματος, είναι η χρηματοδότηση των αγροτών με ευνοϊκούς όρους για την αγορά γεωργικού εξοπλισμού, τόσο στο πλαίσιο του υπομέτρου 4.1 του Π.Α.Α. 2014-2020 όσο και εκτός. Η χρηματοδότηση θα γίνεται με επενδυτικό δάνειο, για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού νέου ή μεταχειρισμένου (γεωργικοί ελκυστήρες και παρελκόμενα) με ευνοϊκούς όρους, αλλά και σημαντικά πλεονεκτήματα για τους πελάτες.

Ιαν
16

ΑΔΕΔΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Με μικρή συμμετοχή η συγκέντρωση για το πολυνομοσχέδιο
Εκτύπωση

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών φορέων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης, και ειδικά για τη ρύθμιση για τις απεργίες.

Χθες, η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία έξω από την Ακαδημία, με μικρή συμμετοχή του κόσμου, γεγονός που ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Γρίβας, απέδωσε και στην κόπωση αλλά και στις διαφορετικές «στρατηγικές» που ακολουθούνται στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ιαν
16

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Μπορεί να κάνει την υπέρβαση…
Εκτύπωση

 

Τη Λάρισα θα αντιμετωπίσουν στους «8» του Κυπέλλου, οι Γιαννιώτες

 

Μόνο θετική ήταν η εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, καθώς οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη, μπορούσαν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, αν δεν είχαν απέναντί τους τον… γνωστό πλέον διαιτητή Στυλιαρά!

Ακόμη και όταν ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της δικαιολογημένης αποβολής του Σκόνδρα στο 60’ δεν κλείστηκαν πίσω, αλλά διεκδίκησαν το καλύτερο που μπορούσαν.

Ιαν
16

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Πλήθος κόσμου στην χοροεσπερίδα των αστυνομικών και αξιωματικών
Εκτύπωση

Το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε στο Κρυφοβό, η ετήσια χοροεσπερίδα – κοπή πίτας, με τη συνδιοργάνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου, Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Ένωσης Αποστράτων Αστυνομίας και Συλλόγου Πολιτικών Υπαλλήλων Αστυνομίας και Π.Σ Ηπείρου - Κέρκυρας.

Ιαν
16

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΣΙΩΝ - Έντονος προβληματισμός για τις έρευνες υδρογονανθράκων
Εκτύπωση

O Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων, σε ανακοίνωσή του, αφού εκφράζει την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά του Ζαγορίου, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι το φυσικό περιβάλλον, αναφέρεται στο μείζον ζήτημα των ερευνών υδρογονανθράκων.

Ιαν
16

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - Αντιμετώπιση με σχεδιασμό και συνεχή ενημέρωση
Εκτύπωση

 

Σε ευρεία σύσκεψη στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα αποφασίστηκε να παρουσιαστεί στις αρχές

Φεβρουαρίου η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Δήμος Ιωαννιτών

 

Ο σχεδιασμός και η συνεχής ενημέρωση είναι τα δυο στοιχεία που μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, όπως αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ευρείας σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η σύσκεψη έγινε στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα και σε αυτή συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Ιωαννιτών, Παντελής Κολόκας, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκπρόσωπος της Αστυνομίας και του ελληνικού Στρατού καθώς και εκπρόσωποι από τουλάχιστον δέκα Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται σε διάφορες προσφυγικές δομές.

Ιαν
16

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Και με τη… βούλα, σε πορεία ανάπτυξης
Εκτύπωση

 

Την άδεια εγκατάστασης σταθμού καυσίμων, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης – Αποδίδει καρπούς η προσπάθεια των τοπικών φορέων για την επίλυση του ζητήματος του ανεφοδιασμού των αεροσκαφών

 

Σε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης φαίνεται πως βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, καθώς αποδεικνύεται σε τακτά χρονικά διαστήματα πως η συντονισμένη και σημαντική προσπάθεια των τοπικών, εμπλεκόμενων φορέων, αποδίδει καρπούς.

Ιαν
16

ΛΟΓΙΣΤΕΣ - Κάθε χρόνο και πιο «τσεκουρεμένο» το επίδομα θέρμανσης
Εκτύπωση

Η χθεσινή ημέρα ήταν η τελευταία ημέρα για την υποβολή αιτήσεων από τα νοικοκυριά που δικαιούνται το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης για την πρώτη πληρωμή του κουρεμένου κατά 50% επιδόματος που θα γίνει έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου μέχρι και 31 Μαΐου η πληρωμή θα γίνει έως τις 30 Ιουνίου. Η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης στο taxisnet είναι ανοιχτή από τις 29 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Μαΐου ωστόσο ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης θα γίνει και η πίστωση του ποσού στον κάθε δικαιούχο.

Ιαν
16

ΕΦΟΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Το υψηλό τεκμήριο αυξάνει την… κατάθεση πινακίδων
Εκτύπωση

Τη χρονιά που πέρασε 3.500 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κατέθεσαν τις πινακίδες των οχημάτων τους στη ΔΟΥ Ιωαννίνων

 

Συνεχώς αυξανόμενος φαίνεται πως είναι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, που καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, προκειμένου να «γλυτώσουν» περισσότερα φορολογικά βάρη.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος