• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Μαρ
10

ΗΠΕΙΡΟΣ - Αναγκαιότητα η αξιοποίησης των παραδοσιακών μονοπατιών
Εκτύπωση

Στόχος των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας, είναι μέσα από κανόνες να προστατεύεται το περιβάλλον και παράλληλα να δίνεται η δυνατότητα ήπιας ανάπτυξης σε κάθε τόπο

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου μετά από σχετική πρόσκληση συμμετείχε σε μια ακόμη διοργάνωση, που είχε στόχο την ευαισθητοποίηση τοπικών φορέων και κοινωνίας για την ανάδειξη της αναγκαιότητας αξιοποίησης των παραδοσιακών μονοπατιών.

Μαρ
10

ΠΕΑΚΙ - Τα πρώτα ματς κεκλεισμένων των θυρών
Εκτύπωση

Σε εφαρμογή και στα Γιάννενα, τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τους αθλητικούς χώρους

 

Σε εφαρμογή τέθηκαν από χθες και στα Γιάννενα τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τους αθλητικούς χώρους, καθώς στο κλειστό γυμναστήριο του ΠΕΑΚΙ, στη Λιμνοπούλα, έγιναν το πρωί τα πρώτα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών.

Μαρ
10

ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ - Έκρυβαν σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο 1,1 τόνο χασίς!
Εκτύπωση

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που μετέφερε μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία, μέσω Ηγουμενίτσας

 

Πάνω από έναν τόνο ακατέργαστου χασίς κατάσχεσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, που συνέλαβε δύο αλλοδαπούς, άνδρα και γυναίκα, μέλη διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών.

Μαρ
06

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» - Βολές κατά της Δημοτικής Αρχής για τη λυματολάσπη
Εκτύπωση

Θέση για το νέο διαγωνισμό για την απομάκρυνση της λυματολάσπης που παράγεται στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, και της πρόσφατης απόφασης της ΔΕΥΑΙ, πήρε χθες με ανακοίνωσή της η παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα».

 

Σε ανακοίνωση της παράταξης σημειώνεται αρχικά πως ο διαγωνισμός που είχε ακυρωθεί από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, ήταν ώριμος και είχε φτάσει στο στάδιο της κατακύρωσης οριστικού αναδόχου.

Μαρ
06

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Το Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης και στα νηπιαγωγεία
Εκτύπωση

Ο Δήμος Ιωαννιτών με γνώμονα τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του Σχολικού Πρωταθλήματος «Πάμε Ανακύκλωση» 2019-2020 στα δημοτικά σχολεία, επεκτείνει τη σχολική δράση και στα νηπιαγωγεία.

 

Η σχολική δράση, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Μαρ
06

ΗΠΕΙΡΟΣ - Προβληματισμός για τις επιπτώσεις του Covid-19 στον τουρισμό
Εκτύπωση

Στάση αναμονής για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό και πόσο αυτές θα επηρεάσουν τον κλάδο του τουρισμού ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, κρατούν οι επιχειρηματίες του κλάδου στην περιοχή

 

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αυξάνεται και η αγωνία των επαγγελματιών του τουρισμού, για τις επιπτώσεις που ενδεχομένως θα υπάρξουν, από την εξάπλωση του ιού.

Μαρ
06

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - Αυξάνονται τα κρούσματα και η ανησυχία
Εκτύπωση

Έξαρση του ιού με 21 νέα κρούσματα σε μία ημέρα - Ευλαβική τήρηση των προσωπικών μέτρων υγιεινής, εγρήγορση και ψυχραιμία, συνιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων

 

Η χώρας μας μετράει 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από την ομάδα των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέβει στα 31. Αυτό ανακοινώθηκε στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από τον επιδημιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Μαρ
06

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Ετοιμάζεται για προσφυγή κατά της απόφασης του ΦΟΔΣΑ
Εκτύπωση

Νέες εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα μετά και την απόφαση που πήρε ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων για την ίση κατανομή και όχι τον επιμερισμό του κόστους μεταφοράς των απορριμμάτων στη Μονάδα ΑΣΑ.

Μαρ
06

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Στο επίκεντρο το προσφυγικό με… φόντο τον Έβρο
Εκτύπωση

Αλ. Καχριμάνης: «Κανείς δεν είναι σε θέση πλέον να γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση»

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν άλλες ανοικτές δομές φιλοξενίας προσφύγων, γιατί όπως διαπιστώνουμε τις τελευταίες ημέρες επιχειρείται αποσταθεροποίηση της χώρας μας. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να λέει ανοίξτε τα σύνορα, αυτό είναι ανθελληνικό», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, στη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης, για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, που είχαν θέσει παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Μαρ
05

ΑΞΟΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΚΑΒΙΑ Μονόδρομος (;) η χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Ηπείρου
Εκτύπωση

Αλ. Καχριμάνης: «Ο υπουργός μας είπε πως αν δεν το κάνετε εσείς το έργο δεν θα γίνει ποτέ» - Στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας,  με 5 εκ. ευρώ, τα Διοικητήρια Πρέβεζας - Άρτας και το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας

 

Το μείζον ζήτημα της κατασκευής του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, απασχόλησε εκ νέου χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στο πλαίσιο της συζήτησης για την τροποποίηση του οικονομικού προγράμματος.

Μαρ
05

ΔΕΥΑΙ - Με εξοικονόμηση πόρων ο διαγωνισμός για τη λυματολάσπη
Εκτύπωση

Αποφασίστηκαν οι όροι της επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού, μετά την ακύρωσή του από τη σημερινή δημοτική αρχή

 

Για πλήρη και απόλυτη δικαίωση για την σημερινή Δημοτική Αρχή και την επιλογή της να ακυρώσει τον διαγωνισμό για την διαχείριση της λυματολάσπης, κάνει λόγω ο Δήμος Ιωαννιτών, σε χθεσινή του ανακοίνωση, όπου γίνεται γνωστή η σημαντική είδηση της επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού, οι όροι της οποίας αποφασίστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ.

Μαρ
05

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - Στα… μαχαίρια οι αιρετοί για το ενιαίο τέλος μεταφοράς
Εκτύπωση

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων και Θ. Μπέγκα – Πυρά από τον Δήμο Ιωαννιτών και κατά του ΦΟΔΣΑ, επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας προς τον Σύνδεσμο, για τις υπέρογκες αυξήσεις - Στέρεες βάσεις για μία σύγχρονη διαχείριση, βλέπει ο Ν. Καλαντζής

 

Με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες αντιπαραθέσεις που σε κάθε περίπτωση θα έχουν και συνέχεια το επόμενο διάστημα, πέρασε η αμέσως επόμενη ημέρα, από τη συνεδρίαση του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος