• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Οκτ
31

Σεμινάριο φοιτητών του Πανεπιστημίου στο Γεωπάρκο Βίκου - Αώου
Εκτύπωση

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στο Γεωπάρκο Βίκου- Αώου επίσκεψη εκπαιδευτικού χαρακτήρα, σεμινάριο φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο της διενέργειας εκδηλώσεων γνωριμίας των μελών της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας (Πανεπιστήμια, σύλλογοι κτλ) με το Γεωπάρκο.

Οκτ
31

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - Συνεχίζονται μέχρι το 2023 όλες οι Κοινωνικές Δομές
Εκτύπωση

Η συνέχιση της λειτουργίας όλων των Κοινωνικών Δομών για τη στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, συμφωνήθηκε στη διάρκεια συνάντησης που είχαν, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός.

Οκτ
31

2ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - Λήψη μέτρων για την αποφυγή νέου επεισοδίου
Εκτύπωση

Μετά το περιστατικό βίας που έλαβε χώρα στην αυλή του σχολείου μεταξύ αλλοδαπών πρώην μαθητών και μαθητών του Γυμνασίου

 

Στο ζενίθ βρίσκεται η αγωνία των γονέων των μαθητών του 2ου Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ιωαννίνων, οι οποίοι χθες, προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μετά το περιστατικό βίας, που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης, στην αυλή του σχολείου.

Οκτ
31

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Στο «κάδρο» η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Και μέσω ΕΣΠΑ η άμβλυνση του κυκλοφοριακού με τη δημιουργία ισόπεδων κυκλικών κόμβων σε σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση οχημάτων – «Πράσινο φως» από την Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων στον διαχωρισμό των ρευμάτων κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης

 

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, που χρόνια τώρα αντιμετωπίζει η πόλη των Ιωαννίνων, κυρίως σε ώρες αιχμής, δίνει, όπως φαίνεται η Δημοτική Αρχή Ελισάφ, καθώς το επόμενο διάστημα προωθούνται σημαντικά έργα, που μπορούν να συμβάλλουν στην άμβλυνση του προβλήματος.

Οκτ
30

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανάδοχοι σε νέα οδικά έργα, από την Οικονομική Επιτροπή
Εκτύπωση

Τους προσωρινούς αναδόχους νέων οδικών έργων ανέδειξε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οκτ
30

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ - Αναγκαιότητα η αύξηση των δοτών οργάνων
Εκτύπωση

Κέντρο αναφοράς για όλη τη Δυτική Ελλάδα, αποτελεί το μεταμοσχευτικό Κέντρο των Ιωαννίνων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

 

Η αναγκαιότητα να αυξηθεί ο αριθμός των δοτών οργάνων στην Ελλάδα, που σε σχέση με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά επίπεδα, κρίνεται απογοητευτικός, εκφράζεται με κάθε ευκαιρία, από την επιστημονική κοινότητα.

Οκτ
30

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Αύξηση κονδυλίων για την κάλυψη των κενών σε Γυμνάσια – Λύκεια
Εκτύπωση

Το θέμα της πρόσληψης μεγαλύτερου αριθμού αναπληρωτών και το ζήτημα των σχολικών υποδομών, συζήτησε ο Περιφερειακός Διευθυντής με την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας

 

Την ευκαιρία να θέσει σε πρώτο πλάνο, σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον χώρο της εκπαίδευσης στην περιοχή, είχε το τριήμερο, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου, ο οποίος συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κα. Γκίκα.

Οκτ
30

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Τιμή στους ήρωες του ’40, με μηνύματα εθνικής ενότητας
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου η καθιερωμένη παρέλαση μαθητών και στρατού

 

Ο πολύ καλός καιρός, καθώς και οι εκατοντάδες επισκέπτες που βρέθηκαν το τριήμερο στα Γιάννενα, αποτέλεσαν τα δυο στοιχεία, που έφεραν το μεσημέρι της Δευτέρας, χιλιάδες κόσμου στους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων και την πλατεία της πόλης, όπου κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οκτ
30

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Αναγκαία μια διεξοδική συζήτηση για την «Μέριμνα»
Εκτύπωση

Μ. Ελισάφ: «Το ψήφισμα δεν θα λύσει κανένα από τα προβλήματα που καταγράφονται»

 

- Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού

 

Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην λειτουργία της Μέριμνας συζήτησε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, μετά από αίτημα που είχε καταθέσει η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Όλυ Τσουμάνη.

Οκτ
25

ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ - Οι Ηπειρώτες οφείλουν να διαφυλάξουν την ιστορική κληρονομιά
Εκτύπωση

Ηχηρό «όχι» στο ενδεχόμενο «ιδιωτικοποίησης» του Ζαππείου - Δεκάδες πολίτες και εκπρόσωποι φορέων από την Ήπειρο, συμμετείχαν μαζικά στη σύσκεψη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας - Ευκαιρία να ανοίξει ένας διάλογος για την καλύτερη λειτουργία των κληροδοτημάτων

 

Το μήνυμα πως οι Ηπειρώτες θα πρέπει να διαφυλάξουν την ιστορική κληρονομιά της ηπειρωτικής ευεργεσίας, έστειλαν το απόγευμα της Τετάρτης, δεκάδες πολίτες και εκπρόσωποι φορέων της Ηπείρου, που συμμετείχαν στην ανοιχτή σύσκεψη που συγκάλεσε και πραγματοποίησε στην Αθήνα η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία.

Οκτ
25

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - «Τρέχει» για το πρώτο έργο ΣΔΙΤ σε δημόσιο νοσοκομείο
Εκτύπωση

Προχωρά στην προκήρυξη ανοικτού δημόσιου διεθνή διαγωνισμού για την κατασκευή νέου κυλικείου, με αντάλλαγμα το δικαίωμα εκμετάλλευσής του – Την προσεχή Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, τα επίσημα εγκαίνια λειτουργίας του Πολυδύναμου Κέντρου

 

Με σημαντικά έργα που οδηγούν στην πρωτοπορία το νοσοκομείο «Χατζηκώστα», ένα δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα με μεγάλη ιστορία, συνεχίζεται από τη Διοίκησή του, η μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών προς ασθενείς και πολίτες.

Οκτ
24

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Υποδειγματικό το μοντέλο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας
Εκτύπωση

Τα εύσημα για τον τρόπο που δουλεύει, όλα αυτά τα χρόνια, η αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας και το Συντονιστικό Όργανο, απέδωσε ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς – Στα «σκαριά» η πλήρης αναδιάρθρωση της δομής Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής

 

Αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση επί συνόλου των δράσεων Πολιτικής Προστασίας έγινε χθες κατά τη διάρκεια της ανοικτής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου που συνεδρίασε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, με την Προεδρία του Περιφερειάρχη, Αλέξανδρου Καχριμάνη και την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος