Ιουλ
22

ΑΞΟΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΚΑΒΙΑ - Στενεύουν τα περιθώρια, έντονος ο προβληματισμός
Εκτύπωση

Αβέβαιο το μέλλον του σημαντικού οδικού άξονα για την Ήπειρο, μετά και την παραχώρηση της αρμοδιότητας του έργου στην Περιφέρεια Ηπείρου, από το υπουργείο Υποδομών – Στ. Καλογιάννης: «Το έργο είναι ευρωπαϊκού επιπέδου και πρέπει να κινηθεί σε κεντρικό επίπεδο»

 

Εξαιρετικά δυσοίωνο είναι το μέλλον του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, μετά και την απόφαση του υπουργείου Υποδομών να παραχωρήσει την αρμοδιότητα του έργου στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ιουλ
22

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - «Πράσινο φως» στη μελέτη για υδατοδρόμιο στην Παμβώτιδα
Εκτύπωση

Αποφάσεις από την Οικονομική Επιτροπή για παρεμβάσεις αναβάθμισης υποδομών που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα

 

Αποφάσεις για την δρομολόγηση μιας σειράς σημαντικών έργων σε όλη την έκταση του Δήμου έλαβε η Οικονομική Επιτροπή κατά την χθεσινή της συνεδρίαση.

Ιουλ
22

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοίγει ο δρόμος για τον οδοφωτισμό του Δ. Ιωαννιτών
Εκτύπωση

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα σε Περιφέρεια και Δήμο Ιωαννιτών για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού

 

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ιωαννιτών για την ωρίμανση και τη δημοπράτηση του έργου «Παροχή Υπηρεσιών Αναβάθμισης της Ενεργειακής Απόδοσης του Συστήματος και των Υποδομών Οδοφωτισμού του Αστικού Οδικού Δικτύου του Δήμου Ιωαννιτών», ενέκρινε, χθες, κατά πλειοψηφία, η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ιουλ
21

ΕΟΔΥ - Ένα λάθος προκάλεσε αναστάτωση στη Θεσπρωτία
Εκτύπωση

Τις έντονες αντιδράσεις φορέων και κατοίκων προκάλεσε ο χάρτης του ΕΟΔΥ, που αποτυπώνει την επιδημιολογική εικόνα της Covid-19 στους νομούς της χώρας.

Ιουλ
21

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - «Στροφή» στον εγχώριο τουρισμό
Εκτύπωση

Τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας, στο τουριστικό προϊόν της πόλης, εξετάζουν σήμερα και αύριο, η Επιτροπή Τουρισμού και η Επιτροπή Ανασυγκρότησης του τουριστικού σχεδιασμού - Στο ζενίθ η αγωνία των ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων στην Ήπειρο

Ιουλ
21

ΟΚΠΑΠΑ - Σημαντικός ο ρόλος και η ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου
Εκτύπωση

Ο ΟΚΠΑΠΑ στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, στηριζόμενος στην φιλοσοφία του εθελοντισμού, της αλληλοβοήθειας, στην ενεργοποίηση της κοινωνίας και την υποστήριξη των τοπικών φορέων, αναπτύσσει πρωτοβουλίες και υλοποιεί δράσεις για την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων, με σκοπό να παρέχουν υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες των εν λόγω πληθυσμιακών ομάδων.

Ιουλ
21

ΑΡΤΑ - Σπείρα είχε «ρημάξει» σπίτια για χρυσαφικά!
Εκτύπωση

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών έπεσαν τα μέλη μίας εγκληματικής ομάδας, που είχε ρημάξει περισσότερα από 20 σπίτια το τελευταίο δίμηνο στη Βορειοδυτική Ελλάδα, αποκομίζοντας λεία που ξεπερνά τις 65.000 ευρώ.

Ιουλ
21

ΦΟΥΡΚΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - Τίμησαν την μνήμη της Γυναίκας της Πίνδου
Εκτύπωση

Παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, οι φετινές εκδηλώσεις

 

Τη μνήμη της Γυναίκας της Πίνδου, όπως επίσης των αξιωματικών Κων. Δαβάκη και Αλέξ. Διάκου, που αγωνίστηκαν ηρωικά στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία, στο πρώτο κύμα της ιταλικής επίθεσης το 1940 τίμησαν σε μια λιτή εκδήλωση, το πρωί της Δευτέρας, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Κόνιτσας και οι κάτοικοι της περιοχής.

Ιουλ
21

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Με «άριστα» η πιστοποίηση για Ιατρική, Μαθηματικό και Οικονομικό
Εκτύπωση

Το ανώτατο επίπεδο αξιολόγησης (Α) απονεμήθηκε σε τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη διαδικασία της πιστοποίησης των Προγραμμάτων Προπτυχιακών Σπουδών. Πρόκειται για τα τμήματα Ιατρικής, Μαθηματικών και Οικονομικών Επιστημών.

 

Το Συμβούλιο Αξιολόγησης & Πιστοποίησης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (Ε.Θ.Α.Α.Ε.) έκανε δεκτές τις εκθέσεις πιστοποίησης των εξωτερικών κριτών, σύμφωνα με τις οποίες τα εν λόγω Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών (Π.Π.Σ.) συμμορφώνονται πλήρως με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας των Π.Π.Σ. της Ε.Θ.Α.Α.Ε. και της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης για το επίπεδο σπουδών 6 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων. Μέχρι το τέλος του έτους, όπως ανακοίνωσε χθες η Πρυτανεία, έχει δρομολογηθεί η πιστοποίηση των υπόλοιπων προγραμμάτων σπουδών του Ιδρύματός μας.

Ιουλ
18

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Πατάει «γκάζι» στον δρόμο της ψηφιακής εποχής
Εκτύπωση

Σημαντικά τα οφέλη για όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας και για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, από την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ - Άμεσα, θετικά αποτελέσματα στην καθημερινή λειτουργία τους από τη δράση των 24,2 εκ. ευρώ

 

Πολλαπλά αναμένεται να είναι το επόμενο κιόλας διάστημα τα οφέλη για όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας και φυσικά και για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ νομού Ιωαννίνων, από την αξιοποίηση του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Ιουλ
17

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ - Πρόταση για Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στην Παμβώτιδα
Εκτύπωση

Ικανοποίηση από την παράταξη «Ενότητα Πολιτών»

 

Την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στη Λίμνη Παμβώτιδα ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Ιουλ
17

ΗΠΕΙΡΟΣ - Καθοριστικό «χτύπημα» στο εμπόριο ναρκωτικών
Εκτύπωση

Αστυνομικοί από πολλά σημεία της Ελλάδας, ακόμη και από την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα, συμμετείχαν στην ευρεία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Πρέβεζα, Άρτα και Αττική, και στην οποία κατασχέθηκαν 3.400 δενδρύλλια κάνναβης

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος