• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιαν
16

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ ανακύκλωσης στην Ελλάδα
Εκτύπωση

Το Α3 Τμήμα από το 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων ανακύκλωσε 487.181 συσκευασίες

 

Για μια ακόμη φορά μαθητές από σχολεία όλης της χώρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτική Ανακύκλωση και ανακύκλωσαν εκατομμύρια πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες στα Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης από 1/10 έως 20/12/2017.

Ιαν
16

ΥΠΟΘΕΣΗ Β. ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ - Φυλάκιση έξι μηνών στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής
Εκτύπωση

 

Την ποινή επέβαλε το Εφετείο Ιωαννίνων, για παράβαση καθήκοντος του πρώην διευθυντή, στην υπόθεση του άτυχου σπουδαστή

 

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του άτυχου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, επέβαλε το Εφετείο Ιωαννίνων, στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Πρωτόδικα, το δικαστήριο του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 2 ετών, με τριετή αναστολή και άσκησε έφεση.

Ιαν
16

Η «Πίνδος» στο πλευρό της Κιβωτού του Κόσμου
Εκτύπωση

Εβδομαδιαίες αποστολές τροφίμων για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών της Κιβωτού, για 5η συνεχή χρονιά

Σο Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Η Πίνδος», αποφάσισε για 5η συνεχή χρονιά να στηρίξει την «Κιβωτό του Κόσμου». Στο πλαίσιο αυτό, η «Πίνδος» αναλαμβάνει να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες σε προϊόντα κοτόπουλου για την σίτιση των 50 απροστάτευτων παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της «Κιβωτό του Κόσμου».

Ιαν
16

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - «Ο Γκάτσος που αγάπησα», με τον Μ. Μητσιά και την Κ. Καραμπέτη
Εκτύπωση

Ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, καλεί την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό, να αποδώσουν μαζί τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε πάντα γιατί συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και μας εμψυχώνουν και στους καλούς και στους δύσκολους καιρούς.

Ιαν
13

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ - Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το 2018
Εκτύπωση

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζαγορίου για το 2018 εγκρίθηκε σε ειδική συνεδρίαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Πέμπτης. Ανέρχεται στο ποσό των 5.664.047,42 ευρώ και όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου, ο οποίος εισηγήθηκε την ψήφισή του, «δείχνει την πραγματική εικόνα του Δήμου», αφού ελέγχεται από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ιαν
13

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Αλλάζουν σελίδα οι αθλητικοί χώροι
Εκτύπωση

«Οδηγός» για την αναβάθμιση των κλειστών γυμναστηρίων των σχολείων, το «στολίδι»του Πολυκλαδικού που παραδόθηκε προς χρήση – Συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας για τη λειτουργία του νέου Κλειστό Γυμναστήριο στο ΠΕΑΚΙ

 

Με ταχείς ρυθμούς και χωρίς πολλά λόγια, αλλά με περισσότερη ουσία και ποιότητα, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, βάζει μήνα με τον μήνα το δικό τους λιθαράκι, στην αναβάθμιση των αθλητικών χώρων.

Η Δημοτική Αρχή, αντιλαμβανόμενη από την πρώτη στιγμή την ανάγκη που υπάρχει σε ολόκληρο το Δήμο, για καλύτερους και πιο ποιοτικούς αθλητικούς χώρους, έδωσε την ανάλογη βαρύτητα και πλέον ολοκληρώνει σταδιακά έργα που αποδεικνύουν την προτεραιότητά της στον τομέα αυτόν.

Ιαν
13

ΠΕΔΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στην τελική ευθεία για τη λειτουργία των ΤΟ.Μ.Υ.
Εκτύπωση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.), στα Γιάννενα, όπως έκανε γνωστό χθες, με δηλώσεις του ο υπεύθυνος της Μονάδας Υγείας του ΠΕΔΥ Ιωαννίνων Κώστας Φώτος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε ανακοινωθεί προ μηνών, στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων θα τεθούν σε λειτουργία 8 εως10 ΤΟΜΥ.

Ιαν
13

ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ - Αντιδράσεις για το νέο σύστημα εξέτασης υποψήφιων οδηγών
Εκτύπωση

Για τις αλλαγές στο σύστημα εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, που περιλαμβάνονται στο νέο υπό προετοιμασία νομοσχέδιο, μίλησε χθες ο υφυπουργός Μεταφορών, Νικόλαος Μαυραγάνης, ο οποίος με τις θέσεις που προωθεί, προκαλεί αντιδράσεις στις τάξεις των εξεταστών οδήγησης.

Ιαν
13

ΓΕΦΥΡΑ ΠΛΑΚΑΣ - Στήνεται και πάλι στα «πόδια» του, από το Καλοκαίρι
Εκτύπωση

 

- «Πράσινο φως» από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων στις μελέτες στερέωσης

- Προβλέπεται η αποκατάσταση της γέφυρας, σε δυο στάδια, στη μορφή που είχε πριν καταρρεύσει

 

Ομόφωνα εγκρίθηκαν από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων οι μελέτες στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης της Γέφυρας της Πλάκας, στην πρώτη συνεδρίαση του γνωμοδοτικού οργάνου για το 2018.

Το λιθόκτιστο μονότοξο γεφύρι της Πλάκας, έργο του 1866 και κηρυγμένο μνημείο και έργο τέχνης από το 1871, κατέρρευσε την 1η Φεβρουαρίου 2015, έπειτα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τα Τζουμέρκα.

Ιαν
13

1ο Ανοιχτό Animation και Video Art από το Photometria Festival
Εκτύπωση

 

Το Photometria International Photography Festival κλείνει δέκα χρόνια διεξαγωγής στο χώρο των φωτογραφικών περιηγήσεων. Στα πλαίσια της φετινής αυτής, επετειακής διοργάνωσης και με σκοπό να αναδείξει νέους τρόπους αξιοποίησης της εικόνας, σας καλεί για δημιουργία Animation και Video Art.

Ιαν
13

Πέντε παραστάσεις για την «Παναγία των Παρισίων»
Εκτύπωση

Στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων η νέα παραγωγή του Θεάτρου «Έκφραση»

 

 

Κι όμως… αξίζει να παλεύει κανείς για έναν καλύτερο κόσμο, με σεβασμό στην ελευθερία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ισότητα! Αυτό είναι το βασικό μήνυμα της ολοκαίνουριας παράστασης του Θεάτρου Έκφραση «Η Παναγία των Παρισίων», βασισμένης στο ομώνυμο κλασικό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ, που ανεβαίνει το τριήμερο 13 έως 15 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Ιαν
12

ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - Μείωση της ανεργίας, αλλά παραμένουν πρωταθλήτριες
Εκτύπωση

Στο 20,7% διαμορφώθηκε η ανεργία τον Οκτώβριο του 2017, σε ολόκληρη τη χώρα, έναντι 23,3% τον Οκτώβριο 2016 και 20,8% που ήταν το αναθεωρημένο προς τα άνω ποσοστό τον Σεπτέμβριο 2017.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι ανήλθαν σε 990.288 άτομα και μειώθηκαν κατά 123.054 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2016 (μείωση 11,1%) και κατά 4.528 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2017 (μείωση 0,5%).

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος