Ιουλ
17

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - Πρωτοβουλία για συστράτευση δυνάμεων από τον Δ. Ιωαννιτών
Εκτύπωση

Έντονη η διαμαρτυρία της Δημοτικής Αρχής για την απένταξη του αγωγού φυσικού αερίου Κομοτηνής - Θεσπρωτίας από το Σχέδιο Προγράμματος Ανάπτυξης – Ενότητα Πολιτών: «Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για τον τόπο»

 

Μια σημαντική πρωτοβουλία για συστράτευση δυνάμεων και αξιποίηση του σχεδίου του ΔΕΣΦΑ για να έρθει το φυσικό αέριο στην Ήπειρο και στα Γιάννενα, αναλαμβάνει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Ιουλ
17

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - Επαγρύπνηση για το υπόλοιπο της αντιπυρικής περιόδου
Εκτύπωση

Στο επίκεντρο του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, η πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών

 

Πρακτικά ζητήματα που θα βοηθήσουν στην βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας το πρωί της Πέμπτης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ελεούσα.

Ιουλ
17

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - Αντίστροφη μέτρηση για την πώληση του Λιμανιού
Εκτύπωση

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου - Πέρα από την αποκλειστική διαχείριση του Λιμένα, ο επενδυτής θα αναλάβει επίσης την διαχείριση των αλιευτικών καταφυγίων Πλαταριάς και Σαγιάδας και του Τουριστικού Καταφυγίου Σαγιάδας

 

Το «φως» της δημοσιότητας είδε από το ΤΑΙΠΕΔ η προκήρυξη για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηγουμενίτσας, με την μέθοδο της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου – τουλάχιστον 67% – των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Ιουλ
16

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - «Φρένο» σε οργανωμένο σύστημα καλλιέργειας κάνναβης
Εκτύπωση

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν σε σπίτι ένα πλήρως οργανωμένο σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης

 

Μια εξαιρετικά σημαντική επιτυχία, με τον εντοπισμό ενός πλήρους οργανωμένου συστήματος υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, πέτυχαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ιουλ
16

ΛΟΓΙΣΤΕΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ - Αγωνία για τη μη κατάθεση φορολογικών δηλώσεων
Εκτύπωση

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των λογιστών της χώρας, καθώς, ενώ μπαίνουμε στο τελευταίο 15νθημερο κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων, περισσότεροι από 2,4 εκ. πολίτες δεν τις έχουν συμπληρώσει και καταθέσει ακόμη.

Ιουλ
16

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - Ευχάριστα τα νέα από τις δειγματοληψίες της ΔΕΥΑΙ
Εκτύπωση

Ικανοποίηση επικρατεί στους τοπικούς φορείς, μετά και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών αναλύσεων, που διενεργεί το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για τον εντοπισμό κορωνοϊού στα αστικά λύματα της πόλης.

Ιουλ
16

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ - Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα πλατάνια…
Εκτύπωση

Μείζονος σημασίας η πρόληψη και η άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων – Τους επόμενους μήνες οι συναρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών και του Δασαρχείου, θα παρέμβουν, εκριζώνοντας τα άρρωστα πλατάνια, με την ελπίδα, ότι θα αποτρέψουν την εξάπλωση της ασθένειας

Ιουλ
16

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Παραμένει η επαγρύπνηση, χρειάζεται προσοχή
Εκτύπωση

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, θέτει η κυβέρνηση στο προσκήνιο και την ίδια στιγμή η επιστημονική κοινότητα εκφράζει τις δικές της απόψεις κυρίως για το θέμα της χρήσης μάσκας.

Ιουλ
16

Ε.Π. «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» - 2,9 εκ. ευρώ για δυο Μονάδες Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων
Εκτύπωση

Μέσω πρόσκλησης της Περιφέρειας Ηπείρου δύναται να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή των Μονάδων των Π.Ε. Πρέβεζας και Θεσπρωτίας

 

Ένα ακόμη ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος, γίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, που με μεθοδικότητα, προχωρά σε συγκεκριμένες ενέργειες που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ιουλ
16

«ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΝΤΡΙΜΙΝ» - Με αφετηρία τα Γιάννενα, αρχίζει το ταξίδι σε όλη την Ελλάδα
Εκτύπωση

Την Τρίτη 21 Ιουλίου, στις 21.30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, η πρεμιέρα της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

 

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, διανύοντας ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι με την πανδημία να έχει αφήσει τα δικά της «σημάδια» και στον χώρο του πολιτισμού, ξεκινά ένα νέο «ταξίδι» ανά την Ελλάδα, με στόχο να παρουσιάσει στο κοινό μια εξαιρετική κωμωδία.

Ιουλ
15

ΙΔΡΥΜΑ ΓΚΑΝΗ - Έκθεση για τους Ηπειρώτες ευεργέτες και λόγιους
Εκτύπωση

«Το ιστορικό φαινόμενο του Ευεργετισμού, ο Ηπειρωτικός Διαφωτισμός, η Λογιοσύνη, οι Σχολές των Ιωαννίνων συνέβαλαν αποφασιστικά στον απελευθερωτικό αγώνα κατά των Τούρκων».

Αυτός είναι και ο στόχος της συμμετοχής του Ιδρύματος «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή» στις γιορτές των 200 χρόνων από την απελευθέρωση, με την ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής στους χώρους του: να υπενθυμίσει και να τιμήσει την τεράστια σημασία και συμβολή της περιοχής μας στην απελευθέρωση της χώρας. 

Ιουλ
15

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - Οι πέντε άξονες του «πράσινου» νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση
Εκτύπωση

«Το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση είναι ένα πράσινο νομοσχέδιο που προάγει έναν οικολογικό τρόπο μετακίνησης» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου ξεκίνησε τη Δευτέρα η συζήτηση του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός ανέλυσε τους πέντε βασικούς του άξονες, οι οποίοι είναι:

1. Παροχή κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικών ΙΧ, δικύκλων και ποδηλάτων, που φτάνουν στο 15% της αξίας του αυτοκινήτου (με «οροφή» τα 5.500 ευρώ), το 20% της αξίας του δικύκλου και το 40% της αξίας του ποδηλάτου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος