• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Μαϊ
09

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Σήμερα, η επίσκεψη και η ομιλία Μητσοτάκη, στα Γιάννενα
Εκτύπωση

Με μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις, όσο και σε ότι αφορά την Ήπειρο και το μέλλον της, αναμένεται η σημερινή ομιλία στα Γιάννενα, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μαϊ
09

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Με 550 αθλητές το σχολικό πρωτάθλημα στίβου για μαθητές λυκείου
Εκτύπωση

Το πρώτο πραγματικό τεστ σε συνθήκες ενός διεθνούς αγώνα αποτελεί για το νέο ταρτάν του Εθνικού Σταδίου το σχολικό πρωτάθλημα στίβου για μαθητές λυκείου Ελλάδας και Κύπρου που ολοκληρώνεται σήμερα.

Μαϊ
09

ΖΑΓΟΡΙ - Στόχος ένα ισχυρό γαστρονομικό brand name του Ζαγορίου
Εκτύπωση

Προχωρά η πρωτοβουλία για τη λειτουργία Γαστρονομικής Κοινότητας

 

 

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αξιοποίηση, ανάδειξη και ένταξη της ιδιαίτερης γαστρονομίας του Ζαγορίου στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, με την δημιουργία ενός ένα ισχυρού γαστρονομικού brand name, ανέλαβε η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου (ΕΤΕΖ) με τους ντόπιους παραγωγούς και με την υποστήριξη του Δήμου Ζαγορίου.

Για το σκοπό αυτό προσκάλεσε στο Ζαγόρι τον Γιώργο Πίττα, ξενοδόχο, συγγραφέα (τελευταίο βιβλίο του «Γαστρονομικές Κοινότητες - Γαστρονομικοί προορισμοί») και ιδρυτή της ιστοσελίδας Greek Gastronomy Guide.

Ο κ. Πίττας παρουσίασε το πρόγραμμα, «Γαστρονομικές Κοινότητες-Προορισμός Ζαγοροχώρια», επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν, ώστε ο γαστρονομικός πλούτος της περιοχής να αξιοποιηθεί με συλλογικότητα και συνεργασία των επαγγελματιών του κλάδου προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Μαϊ
09

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Διπλή θεματική εκδήλωση για τη λίμνη και τους ανθρώπους
Εκτύπωση

Την Κυριακή 12 Μαΐου, ώρα 11.00 το πρωί, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων σας καλούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων στη διπλή θεματική εκδήλωση «Οι άνθρωποι και η λίμνη 20.000 χρόνια πριν – Οι άνθρωποι και η λίμνη σήμερα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του επιτυχημένου πανελλαδικού θεσμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» για τη διασύνδεση φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος.

Μαϊ
08

ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ - Με εντάσεις συνεχίστηκε η πολύκροτη δίκη
Εκτύπωση

Η χθεσινή διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 6 Ιουνίου

 

 

Διεκόπη αργά χθες το μεσημέρι και θα συνεχιστεί στις 6 Ιουνίου, η δίκη τον εννέα Κρητικών στην πολύκροτη υπόθεση Γιακουμάκη, η οποία είχε ξεκινήσει πριν το Πάσχα, με την εξέταση μαρτύρων, των γονιών και των πρώην σπουδαστών στην Γαλακτοκομική Σχολή.

Μαϊ
08

«ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» - Βαρύτητα στην προστασία του περιβάλλοντος
Εκτύπωση

Η προστασία του περιβάλλοντος, η προώθηση της ανακύκλωσης και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αποτελούν τομείς στους οποίους η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα.

 

Κάνοντας πράξη τις αρχές της παρέδωσε μία μεγάλη ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης συμμετέχοντας έτσι στην προσπάθεια της Μητρόπολης Ιωαννίνων να καταγράψει ρεκόρ Γκίνες.

Μαϊ
08

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Η πόλη μπήκε στον παγκόσμιο «χάρτη» της ανακύκλωσης
Εκτύπωση

Κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες η Μητρόπολη Ιωαννίνων που σε συνεργασία με την Αποστολή και το Εθνικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, συγκέντρωσαν σε μια εβδομάδα 135 τόνους γυάλινων συσκευασιών

 

 

Μια εξαιρετικά σημαντική επιτυχία που ταυτόχρονα στέλνει και ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την προώθηση της ανακύκλωσης, πέτυχε η Μητρόπολη Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Αποστολή και το Εθνικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Μαϊ
08

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ - Ανεξήγητη «επίθεση» στο γεφύρι Καμπέρ Αγά
Εκτύπωση

Ανεξήγητη είναι η φθορά που προκάλεσαν άγνωστοι στο πέτρινο μονότοξο γεφύρι Καμπέρ Αγά στον Ζαγορίτικο ποταμό, κοντά στους Μηλιωτάδες Ανατολικού Ζαγορίου.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι αντί να θαυμάζουν αυτά τα δημιουργήματα των παλιών μαστόρων, τα καταστρέφουν, συνήθως ψάχνοντας για κρυμμένους θησαυρούς, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση σίγουρα δεν έψαχναν για λίρες…

Μαϊ
08

ΗΠΕΙΡΟΣ - Νέο ρεκόρ σε παραβάσεις του ΚΟΚ
Εκτύπωση

Από τα Τμήματα Τροχαίας, βεβαιώθηκαν μέσα σε έναν μήνα 7.200 παραβάσεις, εκ των οποίων

 

πάνω από 1.250 ήταν για υπερβολική ταχύτητα

 

Περισσότερες από 7.000 παραβάσεις του ΚΟΚ, βεβαιώθηκαν μέσα σε έναν μήνα (Απρίλιος) σε όλη την Ήπειρο, αριθμός – ρεκόρ, που δείχνει πως παρά τους εντατικούς ελέγχους, οι οδηγοί στην περιοχή, δεν συμμορφώνονται με όσα προβλέπουν οι νόμοι.

Μαϊ
08

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Πολλαπλά οφέλη από το «άνοιγμα» στα Αραβικά κράτη
Εκτύπωση

Η Δημοτική Αρχή επενδύει στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μέσω ενός ταξιδιού γνωριμίας τουριστικών πρακτόρων στα Γιάννενα – Θ. Μπέγκας: «Τα Γιάννενα θα αποτελέσουν σύντομα έναν ενδιαφέρον προορισμό και για τα Αραβικά κράτη»
Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων την Mideast Travel και την Aegean, υποδέχεται αυτές τις μέρες στα Γιάννενα, δεκαμελή αποστολή αποτελούμενη από εκπροσώπους του Τουρισμού Αραβικών χωρών και Τουριστικούς πράκτορες οι οποίοι πραγματοποιούν ταξίδι εξοικείωσης (FamTrip).

Μαϊ
07

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - Προσπάθεια διεύρυνσης του κεντροαριστερού μετώπου
Εκτύπωση

Αναβλήθηκε η σημερινή επίσκεψη Τσίπρα στα Γιάννενα

 

Με στόχο την διεύρυνση και δημιουργία ενός ευρύτερου κεντροαριστερού μετώπου και σε πανηπειρωτικό επίπεδο, συγκροτήθηκε και σε τοπικό επίπεδο, η εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Τα πρώτα 67 ονόματα της εκλογικής επιτροπής ανακοινώθηκαν χθες και αξιοσημείωτο είναι πως μεταξύ των ονομάτων που ανακοινώθηκαν βρίσκονται πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι βουλευτές, αλλά και ανένταχτοι, με προσωπική πολιτική διαδρομή στην κεντροαριστερά.

Μαϊ
07

«ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - Κατάθεση ψηφοδελτίου από τον Λ. Νάτση
Εκτύπωση

Και ομόθυμη καταδίκη του βανδαλισμού στο εκλογικό κέντρο της παράταξης

 

Κατατέθηκε στο πρωτοδικείο Ιωαννίνων το ψηφοδέλτιο της παράταξης. Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Λάζαρος Νάτσης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υποψηφίων συμβούλων κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων το ψηφοδέλτιο της παράταξης για το δήμο Ιωαννιτών.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος