Μαϊ
07

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Στα… χαρακώματα για τον οδοφωτισμό
Εκτύπωση

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε Δημοτική Αρχή και αντιπολίτευση για το έργο αντικατάστασης του οδοφωτισμού

 

Μια σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων και την αντιπολίτευση ξέσπασε τα τελευταία 24ωρα μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να αναβάλει τη συζήτηση του θέματος, ώστε να μελετηθούν τα στοιχεία που παραχώρησε η Περιφερειακή Αρχή στο δήμο προς ενημέρωση των παρατάξεων για το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης.

Μαϊ
07

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - Κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή αιμοδοσία
Εκτύπωση

Κάλεσμα προς τους εθελοντές αιμοδότες που για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να δώσουν αίμα στις εθελοντικές αιμοληψίες των προηγούμενων εβδομάδων, απευθύνει το Περιφερειακό Παράρτημα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μαϊ
07

Κινητοποίηση από το Σωματείο Μουσικών Ιωαννίνων
Εκτύπωση

Το Σωματείο Μουσικών Ιωαννίνων «Η Αλληλοβοήθεια» πήρε απόφαση να συντονίσει τη δράση του με τα υπόλοιπα καλλιτεχνικά σωματεία και όλο τον κόσμο του πολιτισμού της χώρας, μπροστά στην τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται για τους εργαζόμενους και δημιουργούς στο χώρο του πολιτισμού.

Μαϊ
07

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ - Σημαντική αύξηση περιστατικών τις μέρες της «καραντίνας»
Εκτύπωση

Σημαντική αύξηση των καταγγελιών για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε τις ημέρες της «καραντίνας» και του υποχρεωτικού εγκλεισμού στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μαϊ
07

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Αναγκαία η ενίσχυση και προστασία της κτηνοτροφίας
Εκτύπωση

Την εκτίμηση πως με το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο δίνονται λύσεις σε χρονίζουσες εκκρεμότητες στην Ήπειρο και ειδικά για δασικούς χάρτες, τους αναδασμούς και την αμπελουργική ζώνη Ζίτσας, εξέφρασε ο Αλ. Καχριμάνης

Μαϊ
06

«ΠΙΝΔΟΣ» - Ζητούμενο η ενίσχυση της πτηνοτροφίας
Εκτύπωση

Η ενίσχυση του κλάδου της πτηνοτροφίας, ο οποίος από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τις αρχές Μαίου υπέστη μείωση των πωλήσεων που έφτασε ακόμη και το 30%, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, είναι το μεγάλο ζητούμενο για τους χιλιάδες ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα και φυσικά και στην Ήπειρο.

Μαϊ
06

OPEN MALL - «Φιλί της ζωής» για το ιστορικό κέντρο
Εκτύπωση

«Πράσινο φως» από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών στη δημοπράτηση του έργου αναβάθμισης του δικτύου εμπορικών οδών –Σημαντική παρέμβαση για την αναζωογόνηση της περιοχής - Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης

Μαϊ
06

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Προχωρά η αναβάθμιση υποδομών στην Παμβώτιδα
Εκτύπωση

Την ερχόμενη Τρίτη η συζήτηση στην Επιτροπή του της ενεργειακής αναβάθμισης του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου

 

Στην έγκριση της μελέτης κατασκευής και των όρων δημοπράτησης του έργου αναβάθμισης των υποδομών στην Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή κατά την χθεσινή της συνεδρίαση.

Μαϊ
06

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ - «Φρένο» στα αυτοκίνητα, στους δρόμους οι πολίτες
Εκτύπωση

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν χθες η κίνηση των πολιτών στην παραλίμνια περιοχή αφού από την Τρίτη η απαγόρευση της κυκλοφορίας έληξε, ουσιαστικά όμως και στην πράξη είχε ακυρωθεί από την ίδια την πραγματικότητα των τελευταίων ημερών.

Μαϊ
06

ΕΣΤΙΑΣΗ - Σε πέντε άξονες η στήριξη των καταστημάτων
Εκτύπωση

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την προετοιμασία για την άρση των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση – Ικανοποίηση στους επαγγελματίες των Ιωαννίνων από τις προτάσεις του υπ. Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ και την άμεση αποδοχή τους από το Δήμο Ιωαννιτών

 

Η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η προετοιμασία για την άρση των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση ήταν το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μαϊ
05

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - Κάλεσμα προς την κυβέρνηση για αναγνώριση της προσφοράς του αστυνομικού
Εκτύπωση

Από χθες Δευτέρα ξεκίνησε η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων τα οποία είχαν επιβληθεί με αφορμή τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊου στην χώρα μας.

Μαϊ
05

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τους Φορείς Διαχείρισης
Εκτύπωση

Όλο και περισσότερες είναι πλέον οι αντιδράσεις των περιβαλλοντικών και οικολογικών φορέων και οργανώσεων, που εκφράζουν τις ενστάσεις τους και τις διαφωνίες τους για το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

 

Οι αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο αυτό που ίσως δεν περίμεναν τα στελέχη και η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, ήταν το να υπάρξουν ισχυρές αντιδράσεις για προβλέψεις του νομοσχεδίου και από πολιτικούς παράγοντες, ακόμη και βουλευτές της Ν.Δ για συγκεκριμένες προβλέψεις του νομοσχεδίου, που άρχισε να συζητείται χθες στη Βουλή.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος