• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Οκτ
24

«Τσάι με τον Μουσολίνι», στις Κυριακές στο Πανί
Εκτύπωση

Η τέταρτη και τελευταία ταινία του μικρού αφιερώματος στον Ιταλό σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρέλλι «Τσάι με τον Μουσολίνι» είναι και η πιο προσωπική καθώς βασίζεται στην αυτοβιογραφία του ίδιου του σκηνοθέτη.

Οκτ
24

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - Εγκαίνια για την Μονάδα Προσβασιμότητας φοιτητών ΑμεΑ
Εκτύπωση

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης για τις δραστηριότητες της Μονάδας Προσβασιμότητας και Κοινωνικής Στήριξης φοιτητών ΑμεΑ και φοιτητών Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και η επίσημη έναρξη της λειτουργίας της.

Οκτ
24

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - Μ. Πασχόπουλος: «Το Πανεπιστήμιο ασχολείται με το σύνολο των φοιτητών»
Εκτύπωση

«Δεν σταματήσαμε ποτέ να κάνουμε ό,τι προβλέπεται για τη φοιτητική μέριμνα», αυτή είναι η απάντηση του αντιπρύτανη Μηνά Πασχόπουλου απαντώντας στις κινητοποιήσεις φοιτητών που διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για το νόμο- πλαίσιο αλλά και για την κατάργηση του ασύλου.

Οκτ
24

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Αναβάλλεται για την Τρίτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Εκτύπωση

Αναβάλλεται για την ερχόμενη Τρίτη η προγραμματισμένη για αύριο, Παρασκευή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οκτ
24

Ε’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Αυστηρή προειδοποίηση προς τους λαθροθήρες
Εκτύπωση

Τα νέα περιστατικά λαθροθηρίας στον Αμβρακικό Κόλπο και στα όρια των Δήμων Ζίτσας και Ζαγορίου, οδήγησαν την Ομοσπονδία, στο να απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς κάθε επίδοξο λαθροθήρα

 

Μια σαφέστατη και αυστηρή προειδοποίηση προς κάθε επίδοξο λαθροθήρα, έστειλε χθες, η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, με αφορμή και τα νέα κρούσματα λαθροθηρίας, που έλαβαν χώρα στον Αμβρακικό Κόλπο και στα όρια των Δήμων Ζίτσας και Ζαγορίου.

Οκτ
24

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Σκληρές κόντρες» και στον… αέρα ο προϋπολογισμός
Εκτύπωση

Σοβαρές καταγγελίες από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γρηγόρη Γκίκα

 

Μια νέα «σκληρή» αντιπαράθεση, είδε χθες το φως της δημοσιότητας, μεταξύ Διοίκησης και αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, όπου φαίνεται πως η ψήφιση του προϋπολογισμού βρίσκεται στον «αέρα».

Οκτ
24

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - Τέλος στις ενδιάμεσες εκπτώσεις, έρχεται απελευθέρωση προσφορών
Εκτύπωση

«Όχι» του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, στο τριήμερο προσφορών του Επιμελητηρίου

 

Τέλος στις ενδιάμεσες εκπτώσεις, σχεδιάζει να θέσει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο ένα πάγιο - εδώ και έξι χρόνια - αίτημα των εμπόρων, ενώ στο πλαίσιο εξορθολογισμού και απλούστευσης ισχύουσας νομοθεσίας που διέπει τις προσφορές και τις εκπτώσεις, αναμένεται να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των προσφορών, καθώς και αλλαγές ως προς την αναγραφή των τιμών κατά τη διενέργεια εκπτώσεων και προσφορών.

Οκτ
24

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Με ταχείς ρυθμούς ο ευπρεπισμός κοινόχρηστων χώρων
Εκτύπωση

Από συνεργεία του Εργοταξίου και του Τμήματος Πρασίνου

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο καθαρισμός και ευπρεπισμός κοινόχρηστων χώρων από τα συνεργεία του εργοταξίου και του τμήματος πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών.

Οκτ
24

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ - Η ποιότητα σύμμαχος στην εξωστρεφή πορεία
Εκτύπωση

«Χαμόγελα» στις τοπικές επιχειρήσεις της Ηπείρου και στην Περιφέρεια, μετά και την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης «Κερνάμε Ήπειρο» - Αλ. Καχριμάνης: «Οι δράσεις εξωστρέφειας θα συνεχιστούν, με ακόμη περισσότερες συμμετοχές και πάντα σε στοχευμένες αγορές»

 

Με «όπλο» την ποιότητα και την καινοτομία τα Ηπειρωτικά προϊόντα, μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου, συνεχίζουν να προβάλλονται σε όλο τον κόσμο, αλλά και στον Ελλαδικό χώρο, χάρη στις συνεχείς και αναπτυσσόμενες δράσεις εξωστρέφειας.

Οκτ
23

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Διεύρυνση της συνεργασίας με την Τσεχία
Εκτύπωση

Με τον Μ. Ελισάφ, συναντήθηκε ο Πρέσβης της Τσεχίας στην Ελλάδα

 

Τον Πρέσβη της Τσεχίας στη χώρα μας Jan Bondy δέχθηκε χθες το απόγευμα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

Οκτ
23

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ - Σταθερά χαμηλή η χρηματοδότηση των δήμων το 2020
Εκτύπωση

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2020

 

Σύμφωνα με όσα καταγράφονται σε έκθεση της ΚΕΔΕ για το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2020 και τις προβλέψεις του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι επιχορηγήσεις (ΚΑΠ) παραμένουν σταθερά χαμηλές, παρά την πρόβλεψη του Μεσοπρόθεσμου για αύξηση των αποδιδόμενων πόρων στην Αυτοδιοίκηση το 2020 σε σχέση με το 2019 κατά 234 εκ. ευρώ.

Οκτ
23

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - «Πράσινο φως» για τη μεταφορά των αποθεματικών
Εκτύπωση

«Ναι» κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος – Αλ. Καχριμάνης: «Τα χρήματα από τους τόκους είναι περισσότερα από αυτά που δίνουν οι συστημικές τράπεζες» - Το «όχι» στη μεταφορά των αποθεματικών, επαναφέρει η ΚΕΔΕ

 

Το δικό του «ναι» στην μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων σε τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας, είπε προχθές το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, που προχώρησε, κατά πλειοψηφία, στη συγκεκριμένη απόφαση.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος