• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιαν
23

ΟΑΕΔ - Επισκέψεις παιδιάτρων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς
Εκτύπωση

Καθιερώνονται από τη φετινή σχολική περίοδο, για πρώτη φορά, επισκέψεις παιδιάτρων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) του ΟΑΕΔ.

Ιαν
23

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - «Ναι» σε ψηλότερα κτίρια, αλλά υπό προϋποθέσεις
Εκτύπωση

Πώς απάντησε το υπουργείο, στις Ερωτήσεις του βουλευτή Στ. Καλογιάννη

 

Χρειάστηκε να περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και τρεις Ερωτήσεις στη Βουλή, για να απαντήσει τελικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλογιάννη, σχετικά με τη δυνατότητα αύξησης του ύψους κτιρίου στον Δήμο Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των όρων και προϋποθέσεων που θέτει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ) (Ν. 4067/2012).

Ιαν
23

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Σπάει κάθε ρεκόρ η αιθαλομίχλη
Εκτύπωση

Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα μεγαλύτερα ποσοστά αιθαλομίχλης στη χώρα, το τελευταίο 20ημερο!

 

Μια ακόμη θλιβερή πρωτιά καταγράφει η χώρα μας, που παρουσιάζει σχεδόν διπλάσια αναλογία πρόωρων θανάτων αποδιδόμενων σε ατμοσφαιρικούς ρύπους, σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στην πόλη των Ιωαννίνων έχουν καταγραφεί οι τοπικά μέγιστες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (PM2,5), φτάνοντας τα 350 mg/m3, την ώρα που στην Αττική καταγράφονται από 250-300mg/m3.

Ιαν
22

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Συνεχής εξωστρέφεια για την αύξηση της επισκεψιμότητας
Εκτύπωση

Σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών, τουριστικούς πράκτορες και διπλωμάτες, είχε ο Μ. Ελισάφ, στη Θεσσαλονίκη

 

Μία σειρά σημαντικών συναντήσεων με εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών, τουριστικούς παράγοντες, διπλωμάτες και άλλους είχε στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

Ιαν
22

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Σε «τροχιά» υλοποίησης το Κέντρο Υψηλής Τεχνολογίας
Εκτύπωση

Στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου είναι σε δύο χρόνια να έχουν κατασκευαστεί τμήματα του Πάρκου, συνολικού εμβαδού 7.000 τ.μ., στην περιοχή ανάμεσα από το αμαξοστάσιο του Αστικού ΚΤΕΛ και το Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

 

Με ταχείς πραγματικά ρυθμούς προχωρά ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη δημιουργία του Κέντρου Υψηλής Τεχνολογίας, το οποίο θα φέρει την περιοχή μας σε θέση «πρωταγωνιστεί», στην ανάπτυξη της καινοτομίας.

Ιαν
17

Το Σάββατο η πρεμιέρα της παράστασης «Νόρα» του Ίψεν
Εκτύπωση

Στο Καμπέρειο Θέατρο, από την Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

 

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει από το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στο Καμπέρειο θέατρο τη «Νόρα» (1879) του κορυφαίου Νορβηγού δραματουργού Ερρίκου Ίψεν, σε σκηνοθεσία της χαρισματικής Μαρίας Μαγκανάρη.

Ιαν
17

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - «Πράσινο φως» στον ρεαλιστικό προϋπολογισμό
Εκτύπωση

Ανέρχεται σε 130.944.000 ευρώ και έχουν ενσωματωθεί πλήρως, το Τεχνικό Πρόγραμμα, η απόφαση για τις μειώσεις και τις αναπροσαρμογές στα ανταποδοτικά τέλη και τα συνεχιζόμενα έργα – Μ. Ελισάφ: «Οι προϋπολογισμοί γίνονται κάτω από ασφυκτικές συνθήκες»

 

Ρεαλιστικός και ισοσκελισμένος είναι ο προϋπολογισμός του Δήμου Ιωαννιτών για το 2020 ο οποίος εγκρίθηκε , το βράδυ της Τετάρτης, με πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ιαν
17

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ - «Χαμόγελα» από την πρωτιά του αεροδρομίου Ιωαννίνων
Εκτύπωση

«Χαμόγελα» και στους επαγγελματίες του τουρισμού έχει σκορπίσει το ρεκόρ που κατέγραψε το 2019, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το οποίο ήταν το πρώτο σε όλη την χώρα στην αύξηση του ποσοστού της διακίνησης επιβατών.

Ιαν
17

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - 24,6 εκ. ευρώ για το «Εξοικονομώ ΙΙ»
Εκτύπωση

Μέσω ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση του προγράμματος για την αναβάθμιση κτιρίων και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών

Σημαντική οικονομική βοήθεια για εκατοντάδες οικογένειες θα αποτελέσει και η δεύτερη φάση του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ οίκον ΙΙ», για την οποία ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπέγραψε τη σχετική απόφαση.

Ιαν
17

ΔΕΥΑΙ- Αυξάνει ταχύτητα για τα έργα στον βιολογικό
Εκτύπωση

Διαξιφισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ αντιπολίτευσης και Δημοτικής Αρχής, για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το έργο επέκτασης του βιολογικού

 

Η τάχιστη ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών ώστε το μεγάλο έργο επέκτασης και εκσυγχρονισμού του βιολογικού καθαρισμού να περάσει στην φάση της κατασκευής αποτελούν βασική προτεραιότητα για την Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ και την Δημοτική Αρχή.

Ιαν
17

ΑΞΟΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΚΑΒΙΑ - Επιτακτική ανάγκη η κατασκευή του χωρίς «εκπτώσεις»
Εκτύπωση

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για να κατασκευαστεί η συνέχεια της Ιόνιας Οδού, μέχρι τα σύνορα, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό – Ευρύ μέτωπο διεκδίκησης του έργου από την Περιφέρεια, τον Δήμο Ιωαννιτών και άλλους δήμους της περιοχής

 

Ο υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής, έχει μπει για τα καλά στο «κάδρο» των ευθυνών, από τους τοπικούς φορείς, για τις τελευταίες, αρνητικές εξελίξεις για το μέλλον του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά.

Ιαν
16

TOC TOC «Πάλι Πάλι», στο Πνευματικό Κέντρο
Εκτύπωση

Η πολυαγαπημένη ψυχοθεραπευτική κωμωδία «TOC TOC Αγάπη ρε» δεν σταματάει!! Επανέρχεται με τον χαρακτηριστικό υπότιτλο «Πάλι Πάλι» και χτίζει κάθε φορά μια καινούργια σχέση με τους θεατές.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος