• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Αυγ
24

Το πρώτο βήμα για τις έρευνες πετρελαίου
Εκτύπωση

Θετική, όπως αναμενόταν, ήταν η γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου επί του περιεχομένου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα υδρογονανθράκων στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Αυγ
24

Πλήθος εναλλακτικών επιλογών για τη θέρμανση
Εκτύπωση

«Εφιάλτη» αποτελεί για τις ελληνικές οικογένειες η σκέψη και μόνο για την λειτουργία του καλοριφέρ τον φετινό χειμώνα, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Αυγ
24

Στο κόλπο και Ηπειρώτης στρατηγικός επενδυτής
Εκτύπωση

Νέα δεδομένα στην υπόθεση πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ και στο διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργεί το ενδεχόμενο άσκησης ένδικων μέσων και προσφυγής από την εταιρεία «ΟΛΥΜΠΟΣ – ΤΥΡΑΣ» με αφορμή την αλλαγή ενός βασικού όρου στην προκήρυξη.

Αυγ
24

Ανάρπαστες οι θέσεις στους παιδικούς σταθμούς
Εκτύπωση

«Στροφή» στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς αποδεικνύουν τα στοιχεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών, με τις αιτήσεις να φτάνουν σε αριθμό «ρεκόρ».

Αυγ
23

Προ των πυλών η πτώχευση στους δήμους
Εκτύπωση

Με συμβολικά λουκέτα στους δήμους, πριν μπουν τα κανονικά λόγω πτώχευσης, αλλά και με μαζικές παραιτήσεις προειδοποιούν οι Δήμαρχοι την κεντρική εξουσία για την αναμενόμενη κατάρρευση της αυτοδιοίκησης, στους επόμενους μήνες.

Αυγ
23

Ενισχύεται με υλικοτεχνική υποδομή η Τροχαία
Εκτύπωση

Μία από τις πλέον ευχάριστες ειδήσεις των τελευταίων μηνών είχαν την ευκαιρία να ακούσουν χθες οι επιτελείς του Αστυνομικού Μεγάρου Ιωαννίνων, αλλά και οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Αυγ
23

Στο ΤΑΙΠΕΔ η Εγνατία με «δώρο» τους κάθετους άξονες
Εκτύπωση

Για έως και 40 έτη θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη επενδυτή η Εγνατία Οδός, σύμφωνα με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων και αναδιαρθρώσεων (ΔΕΑΑ), με την οποία μεταβιβάζεται η ομώνυμη εταιρία στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Αυγ
22

Βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις με τις Ενώσεις
Εκτύπωση

Εν αναμονή των εξελίξεων και των αποφάσεων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για την ΔΩΔΩΝΗ τελούν οι τοπικοί φορείς, ενώ οι Ενώσεις και οι παραγωγοί συνεχίζουν τις προσπάθειές τους σε δύο επίπεδα για την διεκδίκηση της βιομηχανίας.

Αυγ
22

Σεπτέμβρης με σχολικό... καύσωνα
Εκτύπωση

Μία από τις δυσκολότερες σχολικές χρονιές φαίνεται πως θα είναι σε όλα τα επίπεδα αυτή  που ξεκινά σε λίγες ημέρες. Από τη μία η αδυναμία των Δήμων να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και από την άλλη τα οργανικά κενά που καταγγέλλουν οι δάσκαλοι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημιουργούν από νωρίς ένα εκρηκτικό μίγμα, με τους μαθητές και τις οικογένειές τους να βρίσκονται στη μέση.

Αυγ
22

Νέα εποχή στο τιμόνι της Αποκεντρωμένης
Εκτύπωση

Με αμοιβαίες φιλοφρονήσεις πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με το νέο Γενικό Γραμματέα Ηλία Θεοδωρίδη να διαδέχεται την απελθούσα Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα.

Αυγ
21

Όλα τα ‘χε η αγορά, το παζάρι έλειπε...
Εκτύπωση

Αυστηρή προειδοποίηση τόσο προς τον Δήμο Ζίτσας, όσο και προς τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, για την τήρηση της νομοθεσίας απηύθυνε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, με αφορμή τη διενέργεια εμποροπανήγυρης στη  θέση «Πράσινη Γωνιά» μεταξύ Βουνοπλαγιάς και Ελεούσας από την 1η έως τις 8 Σεπτέμβρη.

Αυγ
21

Δραματική έκκληση σωτηρίας
Εκτύπωση

Κάθε όριο αντοχής έχουν ξεπεράσει πλέον οι Δήμοι, που βλέπουν κάθε μήνα να μειώνεται το ποσό της επιχορήγησής τους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος