• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Μαϊ
23

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ- Γερά «θεμέλια» για την προστασία της Παμβώτιδας
Εκτύπωση

Δύο μεγάλα και σημαντικά έργα, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό της μονάδας βιολογικού καθαρισμού και το αποχετευτικό δίκτυο στον Κατσικά.

Μαϊ
23

Με την ανακύκλωση η πόλη κερδίζει σε ποιότητα και πολιτισμό
Εκτύπωση

Το πιο καλό, κυρίως όμως το πιο ελπιδοφόρο παράδειγμα κάνοντας πράξη την ανακύκλωση, έδωσαν οι μαθητές των σχολείων του δήμου Ιωαννιτών, που συμμετείχαν στη 2η συνεχόμενη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.
Η συμμετοχή των σχολείων αλλά και ο αριθμός των συσκευασιών, που οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση, ήταν διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπως επισημάνθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων στους μαθητές των σχολείων, που πρώτευσαν.

Μαϊ
23

Η ορεινή Ήπειρος «εργαλείο» για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας
Εκτύπωση

Για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας της ορεινής Ελλάδας, μέσω ενός ειδικού τομεακού προγράμματος, δεσμεύθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης από την Άρτα, όπου παρέστη σε Ημερίδα για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης, που διοργάνωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας.

Μαϊ
23

ΠΑΣΕΒΕ - Ζητά την άμεση θεώρηση
Εκτύπωση

Το αίτημα της άμεσης θεώρησης όλων των βιβλιαρίων υγείας των συναδέλφων τους, ανεξάρτητα από τη εάν είναι οικονομικά ενήμεροι ή όχι απέναντι στον ΟΑΕΕ, προτάσσουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις και τα Σωματεία, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των επαγγελματιών, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα απέναντι στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον ασφαλιστικό τους φορέα, κάτι που σημαίνει, ότι δεν καλύπτονται στον τομέα της περίθαλψης.

Μαϊ
23

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - Θέλουν, αλλά δε μπορούν να εξάγουν προϊόντα
Εκτύπωση

Θέλουν, αλλά δε μπορούν δεκάδες επιχειρήσεις των Ιωαννίνων, να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό και να αντιμετωπίσουν  μέσω της εξωστρέφειας την κρίση.

Μαϊ
22

Στη Δικαιοσύνη για το «Πράσινο Χωριό»
Εκτύπωση

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης πρόκειται να ακολουθήσει η Περιφέρεια Ηπείρου για το «Πράσινο Χωριό», μετά την ένσταση που κατατέθηκε ήδη στον ενδιάμεσο φορέα, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για τους όρους αξιολόγησης των προτάσεων που έχουν κατατεθεί.

Μαϊ
22

Αιχμή του δόρατος η αγροτική ανάπτυξη
Εκτύπωση

Σε προτεραιότητα για τις 13 Περιφέρειες βρίσκεται ο πρωτογενής τομέας, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και αρμόδιο για θέματα αγροτικής ανάπτυξης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, να επαναλαμβάνει την ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας σχετικού άξονα σε κάθε Περιφέρεια, λίγες ώρες πριν βρεθεί στην Άρτα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης.

Μαϊ
22

ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στόχος η παραγωγή κτηνοτροφικών
Εκτύπωση

Τη διατήρηση του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Κατσικά, του Ινστιτούτο Γάλακτος και της Γαλακτοκομικής Σχολής του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στα Ιωάννινα κάτω από μια ενιαία διοικητική δομή, ζητούν οι γεωπόνοι της περιοχής, με στόχο την παραγωγή πιστοποιημένων βελτιωμένων ζώων αναπαραγωγής καθώς και κτηνοτροφικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Μαϊ
22

Χωρίς τέλος η «μάχη» για ρευστότητα
Εκτύπωση

Ένα σαφές μήνυμα στήριξης των επιχειρηματικών τους σχεδίων και ταυτόχρονα μία ψήφος εμπιστοσύνης σε αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία αποτέλεσε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ηπείρου, η διαδικασία που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

Μαϊ
21

Απίστευτες ιστορίες υπεξαίρεσης στο Δημόσιο
Εκτύπωση

Απίστευτες ιστορίες υπεξαίρεσης από δημοσίους υπαλλήλους που συνέχιζαν επί χρόνια να παίρνουν το μισθό τους ή «κοπανατζήδων» που αδικαιολόγητα απουσίαζαν επί χρόνια από την υπηρεσία τους, αλλά η αμοιβή... έμπαινε στο λογαριασμό.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέλαβε να ξεκαθαρίσει υποθέσεις που επί χρόνια βρίσκονται θαμμένες στα πειθαρχικά συμβούλια τα οποία ποτέ δεν αποφασίζουν να απολύσουν εργαζόμενους οι οποίοι αποδεδειγμένα έπρεπε να φύγουν.

Μαϊ
21

«Σάρκα και οστά» πήρε ένα όνειρο πολλών ετών
Εκτύπωση

Τη δική τους απάντηση σε όσους τους κατηγορούν, ισχυριζόμενοι, ότι καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, έστειλαν την Κυριακή οι κυνηγοί της Ηπείρου, μέσω της υλοποίησης του εκτροφείου της ορεινής πέρδικας στα Πράμαντα.  Ένα όνειρο πολλών ετών για τα προηγούμενα και το τωρινό ΔΣ της Ομοσπονδίας έφτασε στο στάδιο της λειτουργίας του, αφού την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων του κυνηγετικού κόσμου από την Ήπειρο, την Κέρκυρα και τους Παξούς, μέχρι τη Στερεά Ελλάδα και τη Μακεδονία, αλλά και εκπροσώπων των αρχών και φορέων της περιοχής.

Μαϊ
21

RUN GREECE ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Περισσότερα από 2000 άτομα κάθε ηλικίας
Εκτύπωση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι αγώνες δρόμου RUN GREECE – Ιωάννινα που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση της πόλης και την υποστήριξη της WIND.  Τα Γιάννενα, η 1η από τις 5 πόλεις που διεξάγεται το πρόγραμμα RUN GREECE, αγκάλιασαν θερμά την πρωτοβουλία του Συνδέσμου αλλά και το κάλεσμα της WIND  «Ένας Αγώνας Για Όλους, σε όλη την Ελλάδα».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος