• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Αυγ
23

Προ των πυλών η πτώχευση στους δήμους
Εκτύπωση

Με συμβολικά λουκέτα στους δήμους, πριν μπουν τα κανονικά λόγω πτώχευσης, αλλά και με μαζικές παραιτήσεις προειδοποιούν οι Δήμαρχοι την κεντρική εξουσία για την αναμενόμενη κατάρρευση της αυτοδιοίκησης, στους επόμενους μήνες.

Αυγ
23

Ενισχύεται με υλικοτεχνική υποδομή η Τροχαία
Εκτύπωση

Μία από τις πλέον ευχάριστες ειδήσεις των τελευταίων μηνών είχαν την ευκαιρία να ακούσουν χθες οι επιτελείς του Αστυνομικού Μεγάρου Ιωαννίνων, αλλά και οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Αυγ
23

Στο ΤΑΙΠΕΔ η Εγνατία με «δώρο» τους κάθετους άξονες
Εκτύπωση

Για έως και 40 έτη θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη επενδυτή η Εγνατία Οδός, σύμφωνα με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων και αναδιαρθρώσεων (ΔΕΑΑ), με την οποία μεταβιβάζεται η ομώνυμη εταιρία στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Αυγ
22

Βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις με τις Ενώσεις
Εκτύπωση

Εν αναμονή των εξελίξεων και των αποφάσεων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για την ΔΩΔΩΝΗ τελούν οι τοπικοί φορείς, ενώ οι Ενώσεις και οι παραγωγοί συνεχίζουν τις προσπάθειές τους σε δύο επίπεδα για την διεκδίκηση της βιομηχανίας.

Αυγ
22

Σεπτέμβρης με σχολικό... καύσωνα
Εκτύπωση

Μία από τις δυσκολότερες σχολικές χρονιές φαίνεται πως θα είναι σε όλα τα επίπεδα αυτή  που ξεκινά σε λίγες ημέρες. Από τη μία η αδυναμία των Δήμων να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και από την άλλη τα οργανικά κενά που καταγγέλλουν οι δάσκαλοι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημιουργούν από νωρίς ένα εκρηκτικό μίγμα, με τους μαθητές και τις οικογένειές τους να βρίσκονται στη μέση.

Αυγ
22

Νέα εποχή στο τιμόνι της Αποκεντρωμένης
Εκτύπωση

Με αμοιβαίες φιλοφρονήσεις πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με το νέο Γενικό Γραμματέα Ηλία Θεοδωρίδη να διαδέχεται την απελθούσα Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα.

Αυγ
21

Όλα τα ‘χε η αγορά, το παζάρι έλειπε...
Εκτύπωση

Αυστηρή προειδοποίηση τόσο προς τον Δήμο Ζίτσας, όσο και προς τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, για την τήρηση της νομοθεσίας απηύθυνε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, με αφορμή τη διενέργεια εμποροπανήγυρης στη  θέση «Πράσινη Γωνιά» μεταξύ Βουνοπλαγιάς και Ελεούσας από την 1η έως τις 8 Σεπτέμβρη.

Αυγ
21

Δραματική έκκληση σωτηρίας
Εκτύπωση

Κάθε όριο αντοχής έχουν ξεπεράσει πλέον οι Δήμοι, που βλέπουν κάθε μήνα να μειώνεται το ποσό της επιχορήγησής τους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Αυγ
18

Βρήκαν συμπαραστάτες για την επίσχεση οι ιατροί και συνεχίζουν
Εκτύπωση

Παρά τη μειωμένη συμμετοχή στη χθεσινή γενική τους συνέλευση και παρότι ήδη αρκετοί έχουν επιστρέψει κανονικά στην εργασία τους, οι ειδικευόμενοι ιατροί του νοσοκομείου Χατζηκώστα αποφάσισε τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας μέχρι τις 22 Αυγούστου.

Αυγ
18

Αναγκαιότητα η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα
Εκτύπωση

Μείωση της τάξης του 40% παρατηρείται στην αγορά καυσίμων σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, εικόνα που δεν διαφέρει στο Νομό Ιωαννίνων με τον πρόεδρο των πρατηριούχων υγρών καυσίμων Παντελή Κολόκα να εκτιμά ότι ενδεχομένως να φτάνει και σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα.

Αυγ
18

Φ. Φίλιος: «Δε ρυπαίνει τον Καλαμά ο βιολογικός»
Εκτύπωση

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση, ότι η εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού της πόλης, ελέγχεται απόλυτα και στην εκροή του δε διαπιστώνεται η παραμικρή υπέρβαση των ορίων που έχουν καθοριστεί από την άδεια λειτουργίας και τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων, έδωσε ο δήμαρχος της πόλης Φ. Φίλιος.

Αυγ
17

Συνεχίζουν την επίσχεση οι ειδικευόμενοι
Εκτύπωση

Με επίδοση ψηφίσματος στην Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου Χατζηκώστα, που για δεύτερη εβδομάδα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή των εφημεριών.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος