• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Φεβ
27

Η ίδρυση Πολυτεχνείου περνά από την... τρόϊκα
Εκτύπωση

Η ίδρυση Πολυτεχνείου περνά από την... τρόϊκα

Αν και ο υπουργός Παιδείας εμφανίστηκε θετικός στην λειτουργία Αρχιτεκτονικής Σχολής, η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ίδρυση Πολυτεχνείου, ξεκαθάρισε προς τον Αλ. Καχριμάνη πως τρόϊκα και Task Force, πρέπει να συμφωνήσουν στο πλαίσιο των δημοσιονομικών στόχων

Θετικός προς την ίδρυση της Αρχιτεκτονικής Σχολής που αποτελεί προϋπόθεση για την λειτουργία Πολυτεχνείου στα Γιάννενα, ήταν ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη ο οποίος έθεσε εκ νέου το ζήτημα μετά το αίτημα των πρυτανικών αρχών.

Φεβ
26

Με αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους οι έρευνες για πετρέλαιο
Εκτύπωση

ΚΑΛΠΑΚΙ

Με αυστηρούς περιβαλλοντικούς  όρους οι έρευνες για πετρέλαιο

«Πράσινο φως» από το υπουργείο Περιβάλλοντος στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή, την οποία είχε υποβάλει Εργαστήριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – Ποια τα συμπεράσματα της μελέτης

Με ιδιαίτερα αυστηρούς περιβαλλοντικά όρους και χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις στην χλωρίδα, στην πανίδα αλλά και στην καθημερινότητα των κατοίκων θα προχωρήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Φεβ
25

«Άοπλοι» απέναντι στη γρίπη και οι Γιαννιώτες
Εκτύπωση

«Άοπλοι» απέναντι στη γρίπη και οι Γιαννιώτες

Τη στιγμή που οι νεκροί από τη γρίπη έχουν φτάσει σε ολόκληρη τη χώρα τους 60, το αντιγριπικό εμβόλιο έχει εκλείψει από τα ράφια των φαρμακείων - Μόνο το 1/3 των παραγγελιών έφτασε στα φαρμακεία των Ιωαννίνων με αποτέλεσμα να μην έχει καλυφθεί η δεύτερη δόση για τις ευπαθείς ομάδες

«Άοπλοι» απέναντι στην γρίπη βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες, αφού, παρ’ όλο που η ασθένεια βρίσκεται σε έξαρση, από τον περασμένο Δεκέμβριο δεν υπάρχει στα φαρμακεία το αντιγριπικό εμβόλιο.

Φεβ
20

ΗΠΕΙΡΟΣ -Πρόκληση η αντιμετώπιση της ασθένειας που σκοτώνει τα πλατάνια
Εκτύπωση

«Η άγνοια είναι αυτή που σκοτώνει τα πλατάνια» στην Ήπειρο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως προέκυψε από την ημερίδα που πραγματοποίησαν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου, σχετικά με την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους που απειλεί με εξαφάνιση τα φυσικά οικοσυστήματα των πλατάνων.

Φεβ
20

ΠΑΡΚΟ ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑ - Κοινά αποδεκτή λύση αναζητούν Δήμος και Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Εκτύπωση

Μια κοινά αποδεκτή λύση, μέχρι η Δικαιοσύνη να αποφασίσει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Πάρκου Πυρσινέλλα, αναζητούν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Φεβ
19

ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - «Στοίχημα» ανάπτυξης η ενδυνάμωση της κρουαζιέρας
Εκτύπωση

Επενδύσεις άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ υλοποιούνται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το πλησιέστερο, γεωγραφικά, λιμάνι της Ελλάδας με την Ιταλία και τις βαλκανικές χώρες της Αδριατικής Θάλασσας, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, Βασίλειος Διαμαντής, στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου του Economist, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.

Φεβ
19

Στροφή στον πρωτογενή τομέα από... πτυχιούχους
Εκτύπωση

Πτυχιούχοι και με πολλά προσόντα είναι αρκετοί από εκείνους που επιλέγουν να στραφούν στον πρωτογενή τομέα, αναζητώντας επαγγελματική αποκατάσταση στα χρόνια της κρίσης.
Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που σκέφτονται να ασχοληθούν με τη γεωργία, την κτηνοτροφία ή ακόμη και τη μελισσοκομία, αφού ελάχιστες είναι οι θέσεις εργασίες σε ολόκληρη τη χώρα και πολύ περισσότερο στην περιφέρεια Ηπείρου και το νομό Ιωαννίνων.
Ζητούμενο βέβαια είναι οι νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι να αποτελέσουν τα θεμέλια για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, σε μία κατεύθυνση  που θα διασφαλίζει τη διατροφική επάρκεια, αλλά και θα παρέχει στους ίδιους και τις οικογένειές τους τη δυνατότητα επιβίωσης.
Σε αυτό στοχεύει το πρόγραμμα «Εγκατάσταση  Νέων Γεωργών» που ξεκινά να τρέχει στις 18 Μαρτίου και οι αιτήσεις ένταξης ολοκληρώνονται στις 16 Μαΐου.
Στόχος του παρόντος προγράμματος είναι η πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου με την εγκατάσταση νέων ανθρώπων κάτω των 40 ετών, μέσω της παροχής κινήτρων, προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική τους εγκατάσταση και η διαρθρωτική προσαρμογή των εκμεταλλεύσεων τους με την υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου, γεγονός που θα συμβάλει θετικά, τόσο στην απασχόληση, όσο και στη διατήρηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο. Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων έχει ξεκινήσει ενημερωτικές συναντήσεις στους Δήμους του Νομού, με στόχο να έρθει σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους και να τους δώσει όλες τις κατευθύνσεις και πληροφορίες που χρειάζονται.
Το ενδιαφέρον τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο είναι αρκετά μεγάλο, αν και το εγχείρημα είναι δύσκολο σύμφωνα με την γεωπόνο Ιωάννα Τσιούρη, αφού η συμμετοχή στο πρόγραμμα προϋποθέτει ισχυρές δεσμεύσεις, όπως για παράδειγμα ο ωφελούμενος να είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης και να συνεχίσει την επένδυση για δέκα χρόνια.
Βέβαια υπάρχουν και άλλοι περιορισμοί που αφορούν το μέγεθος των καλλιεργειών ή του ζωϊκού κεφαλαίου, ανάλογα με την εκμετάλλευση που επιθυμεί ο καθένας.
Επίσης και το οικονομικό αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα, αφού το πρόγραμμα χρηματοδοτεί ολόκληρη την περιφέρεια Ηπείρου με πέντε εκατομμύρια ευρώ και η χρηματοδότηση κάθε ωφελούμενου κυμαίνεται από 10.000 έως 20.000 ευρώ. «Είναι ουσιαστικά ένα βοήθημα για να ξεκινήσει», σημείωσε η κα Τσιούρη.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης των υποψηφίων νέων γεωργών στο εν λόγω Μέτρο, οι εμπλεκόμενοι φορείς, η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης των δικαιούχων, η διαδικασία καταβολής των οικονομικών ενισχύσεων, καθώς και οι υποχρεώσεις των επενδυτών αναφέρονται στην αριθμ. 704/2008 ΚΥΑ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στην αναλυτική Πρόσκληση του Μέτρου (ΦΕΚ 3255/Β΄/20.12.2013) καθώς και στην αριθμ. πρωτ. 26983/19-12-2013 (ΦΕΚ 3254/Β΄/20.12.2013) απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Έγκριση φακέλου υποψηφιότητας Νέου Γεωργού - Οδηγού Συμπλήρωσης Αξιολόγησης Φακέλου Υποψηφιότητας για τη 2η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης έτους 2014» που βρίσκονται στους δικτυακούς τόπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΛΑΤΣΗ

Φεβ
19

ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΑ ΕΟΠΥΥ - Χωρίς τέλος το αλαλούμ για τους ασφαλισμένους
Εκτύπωση

Κλειστές βρήκαν τις πόρτες της μονάδας Υγείας του ΕΟΠΥΥ όσοι ασφαλισμένοι δεν είχαν ενημερωθεί για την αναστολή λειτουργίας των πολυϊατρείων, προκειμένου να γίνει η μετάβαση στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Φεβ
18

ΠΑΣ - Να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά
Εκτύπωση

Χωρίς βαθμό στις αποσκευές του επέστρεψε από την Αθήνα ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, αφού ο Πανιώνιος έβαλε φρένο στο σερί των τριών συνεχόμενων νικών της ομάδας του Γ. Πετράκη και τον προσγείωσε σχετικά ανώμαλα.

Φεβ
18

Μήνας των παθών για 20.000 ασφαλισμένους
Εκτύπωση

Με διαμαρτυρία, αλλά χωρίς εντάσεις και αντιπαραθέσεις ξεκίνησε στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ η καταγραφή του υλικού με στόχο την παράδοσή του στην Περιφερειακή Διεύθυνση, σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας πριν από λίγα 24ωρα.
Ωστόσο, είναι μεγάλα τα ερωτηματικά για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από εδώ και  πέρα και πολύ περισσότερο από τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ που θα αναστέλλει και τυπικά τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, θέτοντας σε διαθεσιμότητα το σύνολο του προσωπικού.

Φεβ
18

ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα ύδρευσης
Εκτύπωση

Ταχύτερα από το χρονοδιάγραμμα εξελίσσεται η κατασκευή του νέου τροφοδοτικού συστήματος ύδρευσης του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων από τη θέση Τούμπα μέχρι και τη Βουνοπλαγιά, ένα μεγάλο έργο που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα που εκτελούν ο Δήμος Ιωαννιτών, η ΔΕΥΑΙ και ο ΣΥΔΛΙ, ολοκληρώνουν τις βασικές υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, επιλύοντας προβλήματα δεκαετιών.

Φεβ
15

Στη Νέα Σμύρνη για τη νίκη ο ΠΑΣ
Εκτύπωση

Στη Νέα Σμύρνη για τη νίκη ο ΠΑΣ

Αύριο στις 17.15 το παιχνίδι «κόντρα» στον Πανιώνιο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν οι φίλαθλοι του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ το αυριανό παιχνίδι της αγαπημένης τους ομάδας κόντρα στον Πανιώνιο, καθώς σε περίπτωση νίκης η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, θα καταφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της να πετύχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος