• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Νοε
12

Κοινό μέτωπο για το ειδικό τέλος ακινήτων
Εκτύπωση

Την εκτίμηση πως οι Δήμοι όλης της χώρας θα πρέπει να απαιτήσουν συλλογικά μία άμεση λύση για την αντιμετώπιση του μείζονος ζητήματος που έχει προκύψει για χιλιάδες νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, εκφράζει σε απόφασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.

Νοε
11

Φέρνει χρήμα η αξιοποίηση της βιομάζας
Εκτύπωση

Μία νέα διάσταση στον ενεργειακό σχεδιασμό της επόμενης δεκαετίας στην Ήπειρο δίνει η μελέτη αποτύπωσης του ενεργειακού χάρτη της Περιφέρειας και των αποθεμάτων ΑΠΕ που παρουσιάστηκε χθες στα Γιάννινα.

Νοε
11

Ελπίζουν μέχρι την τελευταία στιγμή οι πρώην εργαζόμενοι της ΣΒΕΚΗ
Εκτύπωση

Με το τελευταίο «όπλο» που έχουν στα χέρια τους, την κατάληψη και τις οργανωμένες μορφές διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεων, οι πρώην εργαζόμενοι της ΣΒΕΚΗ επιχειρούν από χθες να απεμπλακούν από την κατάσταση, στην οποία τους έφερε η υπόθεση με την αίσθηση ανακοπής που κατέθεσε υπέρ του Ιδρύματος, η νομική υπηρεσία του ΙΚΑ.

Νοε
11

Σήμερα (;) οι αποφάσεις για τις τιμές γάλακτος
Εκτύπωση

Στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ ελπίζουν οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι να ληφθούν οι αποφάσεις για την εκκαθάριση και τον ορισμό τιμών γάλακτος για τη νέα γαλακτοκομική σεζόν.

Νοε
11

Ήπειρος - Σταθερά αυξάνεται η ανεργία
Εκτύπωση

Σταθερά αυξάνεται η ανεργία στην Ήπειρο σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στοιχεία που σε μηνιαία βάση βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύοντας πως και στην περιοχή μας οι άνεργοι αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο.

Νοε
11

Πήρε την κατηφόρα η οικοδομική δραστηριότητα στην Ήπειρο
Εκτύπωση

Πολύ μεγάλη μείωση της τάξης του 54% με βάση τον όγκο σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούλιο του 2011 στην Ήπειρο, τη στιγμή που τον ίδιο μήνα εκδόθηκαν 7,6% λιγότερες οικοδομικές άδειες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Νοε
10

Διογκώνεται το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου Ιωαννιτών
Εκτύπωση

Θύμα αφενός των οικονομικών εκκρεμοτήτων και των οφειλών πολλών εκατομμυρίων ευρώ από παλαιότερα έτη και αφετέρου της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης, έχει πέσει ο δήμος Ιωαννιτών, με τα οικονομικά του να μην μπορούν σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστούν ανθηρά.

Νοε
10

Χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμού για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας
Εκτύπωση

Νέα δεδομένα στην ανάπτυξη συστημάτων αθροιστικού κινδύνου σε ζητήματα κολποσκόπησης και παθολογίας του τραχήλου της μήτρας, αναμένεται να αναπτυχθούν στο Διεθνές Συνέδριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου που σήμερα ξεκινά στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ολοκληρώνεται το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου. 

Νοε
10

Στο φουλ οι μηχανές για την ανάδειξη της αρχαίας Νικόπολης
Εκτύπωση

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η ανάδειξη της μεγαλύτερης αρχαίας πόλης, της Νικόπολης Πρέβεζας, μετά από απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Νοε
10

Φυγή στο εξωτερικό για τους Έλληνες φοιτητές
Εκτύπωση

Όλο και περισσότεροι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επιλέγουν τη διέξοδο των σπουδών και της εργασίας στο εξωτερικό, στην Ευρώπη, αλλά και σε άλλες ηπείρους. Τα οικονομικά και εργασιακά δεδομένα στην Ελλάδα οδηγούν όλο και περισσότερους νέους στην αναζήτηση διεξόδων στο εξωτερικό.

Νοε
09

Χάνει συνεχώς έδαφος η αγορά πετρελαίου θέρμανσης
Εκτύπωση

Πάνω από 50% κυμαίνεται η πτώση στην αγορά και κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στα Γιάννινα, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων και τις εταιρείες διαχείρισης κοινοχρήστων σε πολυκατοικίες της πόλης.

Νοε
09

«Αχίλλειος πτέρνα» η βραδινή αποκομιδή απορριμμάτων
Εκτύπωση

 

Λύσεις για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του συστήματος αποκομιδής και εναπόθεσης των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Ελληνικού αναζητούν οι εμπλεκόμενοι φορείς, μετά από το πρόβλημα που δημιουργεί η βραδινή αποκομιδή των απορριμμάτων του δήμου Ιωαννιτών.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος