• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Μαϊ
29

Συντονισμένα πυρά κατά Καλογιάννη για την Ιόνια Οδό
Εκτύπωση

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ

Συντονισμένα πυρά κατά Καλογιάννη για την Ιόνια Οδό

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο δήμαρχος Δ. Ρογκότης και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Σ. Βλέτσας και Χρ. Βούζας ζητώντας την αλλαγή χάραξης του κλειστού αυτοκινητόδρομου

Με... συντονισμένα πυρά και κοινή δράση οι τρεις παρατάξεις του δήμου Ζίτσας επιχειρούν πλέον να πείσουν την πολιτεία και το υπουργείο Υποδομών πως πρέπει να μελετηθεί και να εξεταστεί σαφώς πιο σοβαρά το ενδεχόμενο της ορεινής χάραξης της Ιόνιας Οδού, ένα πάγιο αίτημα για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Μαϊ
28

Φωνή απελπισίας για την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων
Εκτύπωση

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Φωνή απελπισίας για την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων

Σε συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου Κακαβιάς προχώρησαν οι κάτοικοι της περιοχής έχοντας στο πλευρό τους την τοπική αυτοδιοίκηση και τη Μητρόπολη Κόνιτσας - Αποφασισμένοι να προσφύγουν ακόμη και στη δικαιοσύνη προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της ασφάλειας στα χωριά τους

Κραυγή αγωνίας για τις περιουσίες τους και για τη ζωή τους «έβγαλαν» από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και συγκεκριμένα από το τελωνείο Κακαβάς οι κάτοικοι του δήμου Πωγωνίου σε μία ακόμη προσπάθειά τους να πείσουν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την τεράστια ανάγκη ενίσχυσης της φρούρησης των συνόρων.

Μαϊ
28

Το μνημόνιο οδηγεί σε κατάρρευση της αυτοδιοίκησης
Εκτύπωση

Το μνημόνιο οδηγεί σε κατάρρευση της αυτοδιοίκησης

Στη σκιά των απολύσεων στους δήμους όλης της χώρας αρχίζει την Πέμπτη στα Γιάννενα το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας - Κυρίαρχο ζήτημα για τους αιρετούς η ενίσχυση του ρόλου της αυτοδιοίκησης και η εγκατάλειψη κάθε σκέψης για καταργήσεις δομών και υπηρεσιών

Ένα από τα πιο κρίσιμα και σημαντικά συνέδρια της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος αναμένεται να είναι αυτό που αρχίζει την Πέμπτη στις 10 το πρωί στα Γιάννενα, με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη σκιά  των νέων καταργήσεων και συγχωνεύσεων νομικών προσώπων δημοτικών επιχειρήσεων που θα ανοίξουν τον δρόμο για δεκάδες απολύσεις στους δήμους.

Μαϊ
25

Ριζική βελτίωση της αγροτικής παραγωγής στην Κόνιτσα
Εκτύπωση

Το έργο αλλαγής του τρόπου άρδευσης στον κάμπο της Κόνιτσας θα βελτιώσει ριζικά την κατάσταση στην αγροτική παραγωγή της περιοχής, παρέχοντας πολλαπλά οφέλη στους αγρότες, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης  Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε ενημερωτική συνάντηση των αγροτών και των μελετητών που οργάνωσε στην Κόνιτσα η Δημοτική Αρχή.

Μαϊ
25

Εμπέδωση της περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά
Εκτύπωση

Την αξία της ευαισθητοποίησης των παιδιών ακόμη και από την νηπιακή ηλικία, με στόχο την εμπέδωση της περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλη τους της ζωή, αναδεικνύουν οι προσπάθειες των στελεχών και εργαζομένων του Φορέα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, που «μπήκαν» σε εκατοντάδες σχολεία και παιδικούς σταθμούς των Ιωαννίνων, αλλά και των Γρεβενών, όπου εκτείνεται το εθνικός δρυμός.

Μαϊ
25

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ- «Βουνό» τα προβλήματα εξαιτίας της μείωσης κονδυλίων
Εκτύπωση

Στην ενεργοποίηση της ακαδημαϊκής κοινότητας για να στηρίξει το αίτημα της χρηματοδότησης με στόχο την ανανέωση των συνδρομών σε επιστημονικά περιοδικά στοχεύει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link), αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν εξευρεθεί από την Πολιτεία τα κονδύλια που απαιτούνται.

Μαϊ
24

Με το... σταγονόμετρο τα νέα στοιχεία για το ταμειακό έλλειμμα
Εκτύπωση

Κόντρα δίχως τέλος είναι αυτή που αφορά στο ταμειακό έλλειμμα του Δήμου Ιωαννιτών. Παρ' όλο που το θέμα βρίσκεται στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, επανέρχεται σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με ελάχιστα ωστόσο νεότερα στοιχεία που να "ρίχνουν φως" στην υπόθεση.

Μαϊ
24

Στον προθάλαμο της επιτροπείας όλοι οι Δήμοι
Εκτύπωση

Όλοι οι δήμοι βρίσκονται ήδη στον προθάλαμο του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα όσον αφορά τη χρηματοδότησή τους.  Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης στο τακτικό συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και εξήγησε ότι με βάση την ΚΥΑ της 18/12/2012 για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων, το 2013, ως αφετηρία υπολογισμού της χρηματοδότησης λήφθηκαν υπόψη οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) του Νοεμβρίου 2012 πολλαπλασιαζόμενοι επί συντελεστή 1,24 επί 12 μήνες.

Μαϊ
24

Δριμεία κριτική Κουβέλη σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ
Εκτύπωση

Σε δύο επίπεδα κινήθηκε η ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη την Τετάρτη στα Ιωάννινα, αφού επέλεξε να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ για τον αντιπολιτευτικό του λόγο και τη στάση του απέναντι στις δυσκολίες που διέρχεται η χώρα και αφετέρου να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, μέσα από τις ξεκάθαρες, όπως είπε ενδείξεις, της μεταστροφής του κλίματος για την Ελλάδα και της βελτίωσης συγκεκριμένων ποιοτικών δεικτών της ελληνικής οικονομίας.

Μαϊ
24

Του έκοψαν τα δάχτυλα όταν «στράβωσε» η μεταφορά 200 κιλών χασίς
Εκτύπωση

Στην εξιχνίαση της απαγωγής ενός 59χρονου Βορειοηπειρώτη, τον περασμένο Φεβρουάριο, που έμενε στα Γιάννενα και δήλωνε μουσικός στο επάγγελμα, προχώρησε χθες το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, μία υπόθεση που είχε συζητηθεί έντονα τον Φεβρουάριο του 2013 και στην πόλη μας.

Μαϊ
23

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ- Γερά «θεμέλια» για την προστασία της Παμβώτιδας
Εκτύπωση

Δύο μεγάλα και σημαντικά έργα, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό της μονάδας βιολογικού καθαρισμού και το αποχετευτικό δίκτυο στον Κατσικά.

Μαϊ
23

Με την ανακύκλωση η πόλη κερδίζει σε ποιότητα και πολιτισμό
Εκτύπωση

Το πιο καλό, κυρίως όμως το πιο ελπιδοφόρο παράδειγμα κάνοντας πράξη την ανακύκλωση, έδωσαν οι μαθητές των σχολείων του δήμου Ιωαννιτών, που συμμετείχαν στη 2η συνεχόμενη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.
Η συμμετοχή των σχολείων αλλά και ο αριθμός των συσκευασιών, που οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση, ήταν διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπως επισημάνθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων στους μαθητές των σχολείων, που πρώτευσαν.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος