• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Μαϊ
25

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ- «Βουνό» τα προβλήματα εξαιτίας της μείωσης κονδυλίων
Εκτύπωση

Στην ενεργοποίηση της ακαδημαϊκής κοινότητας για να στηρίξει το αίτημα της χρηματοδότησης με στόχο την ανανέωση των συνδρομών σε επιστημονικά περιοδικά στοχεύει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link), αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν εξευρεθεί από την Πολιτεία τα κονδύλια που απαιτούνται.

Μαϊ
24

Με το... σταγονόμετρο τα νέα στοιχεία για το ταμειακό έλλειμμα
Εκτύπωση

Κόντρα δίχως τέλος είναι αυτή που αφορά στο ταμειακό έλλειμμα του Δήμου Ιωαννιτών. Παρ' όλο που το θέμα βρίσκεται στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, επανέρχεται σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με ελάχιστα ωστόσο νεότερα στοιχεία που να "ρίχνουν φως" στην υπόθεση.

Μαϊ
24

Στον προθάλαμο της επιτροπείας όλοι οι Δήμοι
Εκτύπωση

Όλοι οι δήμοι βρίσκονται ήδη στον προθάλαμο του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα όσον αφορά τη χρηματοδότησή τους.  Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης στο τακτικό συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και εξήγησε ότι με βάση την ΚΥΑ της 18/12/2012 για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων, το 2013, ως αφετηρία υπολογισμού της χρηματοδότησης λήφθηκαν υπόψη οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) του Νοεμβρίου 2012 πολλαπλασιαζόμενοι επί συντελεστή 1,24 επί 12 μήνες.

Μαϊ
24

Δριμεία κριτική Κουβέλη σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ
Εκτύπωση

Σε δύο επίπεδα κινήθηκε η ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη την Τετάρτη στα Ιωάννινα, αφού επέλεξε να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ για τον αντιπολιτευτικό του λόγο και τη στάση του απέναντι στις δυσκολίες που διέρχεται η χώρα και αφετέρου να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, μέσα από τις ξεκάθαρες, όπως είπε ενδείξεις, της μεταστροφής του κλίματος για την Ελλάδα και της βελτίωσης συγκεκριμένων ποιοτικών δεικτών της ελληνικής οικονομίας.

Μαϊ
24

Του έκοψαν τα δάχτυλα όταν «στράβωσε» η μεταφορά 200 κιλών χασίς
Εκτύπωση

Στην εξιχνίαση της απαγωγής ενός 59χρονου Βορειοηπειρώτη, τον περασμένο Φεβρουάριο, που έμενε στα Γιάννενα και δήλωνε μουσικός στο επάγγελμα, προχώρησε χθες το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, μία υπόθεση που είχε συζητηθεί έντονα τον Φεβρουάριο του 2013 και στην πόλη μας.

Μαϊ
23

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ- Γερά «θεμέλια» για την προστασία της Παμβώτιδας
Εκτύπωση

Δύο μεγάλα και σημαντικά έργα, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό της μονάδας βιολογικού καθαρισμού και το αποχετευτικό δίκτυο στον Κατσικά.

Μαϊ
23

Με την ανακύκλωση η πόλη κερδίζει σε ποιότητα και πολιτισμό
Εκτύπωση

Το πιο καλό, κυρίως όμως το πιο ελπιδοφόρο παράδειγμα κάνοντας πράξη την ανακύκλωση, έδωσαν οι μαθητές των σχολείων του δήμου Ιωαννιτών, που συμμετείχαν στη 2η συνεχόμενη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.
Η συμμετοχή των σχολείων αλλά και ο αριθμός των συσκευασιών, που οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση, ήταν διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπως επισημάνθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων στους μαθητές των σχολείων, που πρώτευσαν.

Μαϊ
23

Η ορεινή Ήπειρος «εργαλείο» για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας
Εκτύπωση

Για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας της ορεινής Ελλάδας, μέσω ενός ειδικού τομεακού προγράμματος, δεσμεύθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης από την Άρτα, όπου παρέστη σε Ημερίδα για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης, που διοργάνωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας.

Μαϊ
23

ΠΑΣΕΒΕ - Ζητά την άμεση θεώρηση
Εκτύπωση

Το αίτημα της άμεσης θεώρησης όλων των βιβλιαρίων υγείας των συναδέλφων τους, ανεξάρτητα από τη εάν είναι οικονομικά ενήμεροι ή όχι απέναντι στον ΟΑΕΕ, προτάσσουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις και τα Σωματεία, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των επαγγελματιών, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα απέναντι στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον ασφαλιστικό τους φορέα, κάτι που σημαίνει, ότι δεν καλύπτονται στον τομέα της περίθαλψης.

Μαϊ
23

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - Θέλουν, αλλά δε μπορούν να εξάγουν προϊόντα
Εκτύπωση

Θέλουν, αλλά δε μπορούν δεκάδες επιχειρήσεις των Ιωαννίνων, να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό και να αντιμετωπίσουν  μέσω της εξωστρέφειας την κρίση.

Μαϊ
22

Στη Δικαιοσύνη για το «Πράσινο Χωριό»
Εκτύπωση

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης πρόκειται να ακολουθήσει η Περιφέρεια Ηπείρου για το «Πράσινο Χωριό», μετά την ένσταση που κατατέθηκε ήδη στον ενδιάμεσο φορέα, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για τους όρους αξιολόγησης των προτάσεων που έχουν κατατεθεί.

Μαϊ
22

Αιχμή του δόρατος η αγροτική ανάπτυξη
Εκτύπωση

Σε προτεραιότητα για τις 13 Περιφέρειες βρίσκεται ο πρωτογενής τομέας, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και αρμόδιο για θέματα αγροτικής ανάπτυξης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, να επαναλαμβάνει την ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας σχετικού άξονα σε κάθε Περιφέρεια, λίγες ώρες πριν βρεθεί στην Άρτα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος