• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Φεβ
19

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - «Καμπανάκι κινδύνου» για την αιθαλομίχλη!
Εκτύπωση

Οι σταθμοί μέτρησης στο Λεκανοπέδιο, τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο κατέγραψαν τις υψηλότερες τιμές συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων, που έχουν καταγραφεί σε ελληνική πόλη – Με την κατάσταση που επικρατεί στο… Πεκίνο (!), συγκρίνουν οι επιστήμονες την ατμόσφαιρα στην πόλη μας

Φεβ
18

23ος ΜΠΙΖΑΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - Επιτυχημένη και η φετινή διοργάνωση
Εκτύπωση

Σχεδόν 1.500 μαθητές και 800 δρομείς συμμετείχαν στον αθλητικό θεσμό της πόλης

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία και κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, ο πιο αγαπημένος και σημαντικός αθλητικός θεσμός της πόλης, ο «23ος Μπιζάνιος Δρόμος» και τα παράλληλα αγωνίσματα για τους μαθητές.

Φεβ
18

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - Στην αντεπίθεση για τις γνωμοδοτήσεις επί Μ.Π.Ε.
Εκτύπωση

Στην αντεπίθεση περνά η Περιφερειακή Αρχή, που μέσω της Επιτροπής Περιβάλλοντος, απαντά στην παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», για το θέμα των γνωμοδοτήσεων επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

 

Αρχικά στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το Περιφερειακό Συμβούλιο και – με εξουσιοδότησή του - η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας γνωμοδοτεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Φεβ
18

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - 12 εκ. ευρώ για έργα αποχέτευσης στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων
Εκτύπωση

Σημαντικά περιβαλλοντικά έργα εγκρίθηκαν από και θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020»

 

Τη σύμφωνη γνώμη της για τη δημοπράτηση έργων σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, συνολικού προϋπολογισμού 5,29 εκ. ευρώ διατυπώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», της Περιφέρειας Ηπείρου.

Φεβ
18

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ - Μέσα στο 2020 η αξιοποίηση του λιμένα Ηγουμενίτσας
Εκτύπωση

Ο υπουργός, Γ. Πλακιωτάκης από την Θεσπρωτική πρωτεύουσα μίλησε για σύμβαση παραχώρησης του λιμένα και όχι για πώληση

 

Την αξιοποίηση των 10 μεγάλων Περιφερειακών Λιμανιών της χώρας, τα οποία 100% ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, με όρους «διαφάνειας, σοβαρότητας και μέσα στο Διεθνές και Κοινοτικό πλαίσιο», ξεκινάει μέσα στο 2020 η κυβέρνηση, τόνισε από την Ηγουμενίτσα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Φεβ
18

ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΕΕ - Με συνεργασία η νέα Διοικούσα Επιτροπή
Εκτύπωση

Τα «ηνία» του θεσμικού οργάνου των μηχανικών στις παρατάξεις ΔΚΜ – Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί και ΔΕΣΜΗ

 

Οι παρατάξεις της ΔΚΜ - Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί (που στηρίχθηκε από τις δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας) και η ΔΕΣΜΗ (δυνάμεις του Κινήματος Αλλαγής), συνεργάστηκαν για να εκλεγεί η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Φεβ
18

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Αγωνία για την υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος
Εκτύπωση

Τα οικονομικά ζητήματα και τα προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή χρηματοδότηση,

 

Τα ακαδημαϊκά ζητήματα, αλλά και το θέμα της πλήρωσης θέσεων μελών ΔΕΠ, απασχόλησαν

έντονα τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου

Φεβ
18

Χιλιάδες Βλάχοι στην κοπή πίτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Εκτύπωση

Περισσότεροι από 1700 χορεύτριες και χορευτές όλων των ηλικιών βρέθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα του Σαββάτου και μάγεψαν το κοινό με τις ικανότητες του

Φεβ
14

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - Βολές για παιδεία, υγεία και οικονομία
Εκτύπωση

Από τα Γιάννενα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απεύθυνε πρόσκληση προς όλα τα κόμματα για κοινή πρόταση νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας – Τι συζήτησε στις συναντήσεις του με τις Πρυτανικές Αρχές και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

 

Πρόσκληση σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να καταθέσουν κοινή πρόταση νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ανακοίνωσε από τα Γιάννενα, ο Αλέξης Τσίπρας.

Φεβ
14

Οι Ισραηλινοί τουρίστες «αγκαλιάζουν» τα Ιωάννινα
Εκτύπωση

Πολλαπλά τα οφέλη για την πόλη, από τις συναντήσεις που είχε στο Τελ Αβίβ, ο Δήμαρχος,

Μ. Ελισάφ – Στο «κάδρο» η προβολή της πρωτεύουσας της Ηπείρου, αλλά και η απευθείας αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Τελ Αβίβ ή την Χάιφα – Χ. Θεοχάρης: «Οι Ισραηλινοί αγαπούν την Ελλάδα και θέλουν να επενδύσουν σε αυτήν»

 

Σημαντικές συναντήσεις και επαφές τόσο για την προβολή των Ιωαννίνων όσο και για την απευθείας αεροπορική σύνδεση της πόλης με το Ισραήλ, είχε στο Τελ Αβίβ ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Φεβ
13

ΜΩΥΣΗΣ ΕΛΙΣΑΦ - Οι Ελληνοεβραίοι στηρίζουν την εξωστρέφεια των Ιωαννίνων
Εκτύπωση

Περίσσευμα συγκίνησης στη συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ με Ελληνοεβραίους που έγινε στο Τελ Αβίβ.

 

Ανάμεσά τους και Γιαννιωτοεβραίοι που αγκάλιασαν με θέρμη τον Δήμαρχο τονίζοντας ότι στο εξής θα αποτελέσουν μόνιμους πρεσβευτές των Ιωαννίνων στην χώρα τους.

Φεβ
13

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - Επί τάπητος η λειτουργία τους, στη συνάντηση Κεραμέως - Πρυτάνεων
Εκτύπωση

Θέματα που αφορούν την Ανώτατη Εκπαίδευση και τη λειτουργία των Πανεπιστημίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, του υφυπουργού Βασίλη Διγαλάκη και του γενικού γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Απόστολου Δημητρόπουλου, με τα μέλη του προεδρείου της συνόδου των πρυτάνεων, Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο, πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και Μαρία Νικολαΐδου, πρύτανη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος