• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Μαϊ
03

«ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» - Επίσκεψη στο Κουτσελιό και παρουσίαση υποψηφίων
Εκτύπωση

Μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση με τους κατοίκους του Κουτσελιού είχε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» και υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

 

Ο κ. Ελισάφ παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ανάγκη ενίσχυσης των Συμβουλίων στις Κοινότητες με αρμοδιότητες αλλά και πόρους ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα και αποτελεσματικά τα μικρά προβλήματα που ανακύπτουν κι άπτονται συνήθως της καθημερινότητας των πολιτών.

Μαϊ
03

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΕΑΚΙ - Στα Γιάννενα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης
Εκτύπωση

Η καρδιά του αθλήματος της τεχνικής κολύμβησης «χτυπά» από σήμερα Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή στο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚΙ στα Γιάννενα.

 

Ενάμιση μήνα πριν τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών Γυναικών στην ηπειρωτική πρωτεύουσα διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με δεκάδες συμμετοχές σωματείων από ολόκληρη τη χώρα και εκατοντάδες αθλητές.

Μαϊ
03

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ - Σε υψηλά επίπεδα η επισκεψιμότητα το Πάσχα και την Πρωτομαγιά
Εκτύπωση

Με πολύ καλές πληρότητες στα καταλύματα και πλήθος ημερησίων επισκεπτών, μαζί με τους αποδήμους που επέστρεψαν για να γιορτάσουν, κύλησε το Πάσχα στο Ζαγόρι, μέχρι και η Πρωτομαγιά.

 

Η τουριστική κίνηση ήταν αισθητά αυξημένη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή και μαζί με τους Έλληνες επισκέπτες υπήρχαν και πολλοί ξένοι, από Ισραήλ, Ιταλία και Γαλλία.

Μαϊ
03

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Και επίσημα σε λειτουργία το Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης
Εκτύπωση

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Μέχρι την Κυριακή 5 Μαΐου η προσπάθεια δημιουργίας νέου Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες στην ανακύκλωση συσκευασιών

 

 

Την Ακολουθία του αγιασμού των εγκαινίων του νέου «Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων», τέλεσε το πρωί της Πρωτομαγιάς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος είχε και την ευκαιρία να ξεναγηθεί στον χώρο και να ενημερωθεί για τη λειτουργία του.

Μαϊ
03

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Μετ’ εμποδίων η κοινή πορεία με το ΤΕΙ Ηπείρου
Εκτύπωση

Μόνο… ομαλά δεν προχωρά το σχέδιο ενσωμάτωσης και απορρόφησης των ΤΕΙ από τα Πανεπιστήμια, όπως αποδεικνύεται στην πράξη και φυσικά, αρκετό καιρό, μετά τις πρώτες, σχετικές, επίσημες ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

 

 

Στην προσπάθεια που είχε ξεκινήσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, επιχείρησε να πρωταγωνιστήσει, με την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ηπείρου, όμως το εγχείρημα κάθε άλλο παρά εύκολα εξελίσσεται, κάτι που έχει επισημανθεί από εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας τους τελευταίους μήνες.

Μαϊ
03

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Από το Φθινόπωρο ο νέος αξονικός τομογράφος
Εκτύπωση

Στόχος της Διοίκησης του ΠΠΓΝΙ, η ταυτόχρονη λειτουργία του, με τον παλιό αξονικό, ώστε να προχωρήσει μία σειρά νέων δράσεων και δυνατοτήτων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες

 

 

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά από τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η διαδικασία για την προμήθεια και εγκατάσταση του νέου αξονικού τομογράφου 64 τομών, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο.

Μαϊ
01

«ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» - Ενημέρωση και συζήτηση για την ίδρυση ψηφιακού μουσείου
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Στο πρόγραμμα της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για την παιδεία περιλαμβάνεται η πρόταση του Ομίλου Παιδαγωγικών Μελετών για την ίδρυση και την λειτουργία Μουσείου Εκπαίδευσης.

Την πρόταση είχαν επεξεργαστεί τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας και δημοσιοποιήθηκε μαζί με το υπόλοιπο μέρος του προγράμματος.

Μαϊ
01

ΔΗΜΟΖ ΖΙΤΣΑΣ - 3,3 εκ. ευρώ για έργα αποχέτευσης ομβρίων σε Ζωοδόχο και Ελεούσα
Εκτύπωση

«Ο Δήμος μας αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως μόλις ανοίγουν Άξονες χρηματοδοτικών προγραμμάτων καταθέτει ώριμες και τεκμηριωμένες μελέτες πετυχαίνοντας την ένταξη και χρηματοδότησή τους», σχολιάζει η Δημοτική Αρχή Ζίτσας σε γραπτή δήλωσή της με αφορμή την ένταξη στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» των έργων αποχέτευσης ομβρίων σε Ζωοδόχο και Ελεούσα συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκ. ευρώ.

Μαϊ
01

ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Με Τσίπρα και Τσακαλώτο στην πορεία προς τις εκλογές
Εκτύπωση

Τα Γιάννενα επισκέπτονται διαδοχικά ο υπουργός Οικονομικών και ο Πρωθυπουργός – Αύριο Πέμπτη, η επίσκεψη Τσακαλώτου, την Τρίτη 7 Μαΐου στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, ο Αλ. Τσίπρας

 

 

Με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο αρχικά και Αλέξη Τσίπρα στη συνέχεια, να επισκέπτονται τα Γιάννενα, ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, κινείται στην πορεία προς τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Μαϊ
01

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Μαγνήτης» για τους επισκέπτες και φέτος το Πάσχα
Εκτύπωση

Η αυξημένη κίνηση από την Μ. Παρασκευή μέχρι και χθες, αποτελεί ένα επιστέγασμα της ανοδικής πορείας της επισκεψιμότητας της περιοχής τα τελευταία χρόνια – Σε υψηλά ποσοστά η πληρότητα στα καταλύματα και στα ξενοδοχεία, σε Γιάννενα, Μέτσοβο, Ζαγόρι, Κόνιτσα και Τζουμέρκα

 

 

Τη δική του «σφραγίδα» στον τουριστικό χάρτη της χώρας, έχει βάλει τα τελευταία χρόνια ο νομός Ιωαννίνων, καθώς τόσο τα τριήμερα, όσο και σε εορταστικές περιόδους, κάτι που για μια ακόμη χρονιά αποδείχθηκε, από την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση το φετινό Πάσχα.

Απρ
30

«Μαμά! Το δωμάτιο των θαυμάτων», ξανά στο Θέατρο «Καμπέρειο»
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Μετά την μεγάλη ζήτησηκαι τις πολύ θετικές κριτικές που απέσπασε η παράσταση «Μαμά! Το δωμάτιο των θαυμάτων», το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει και πάλι το έργο της Ελένης Ευθυμίου και της Σοφίας Ευτυχιάδου, σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου, για έξι ακόμη παραστάσεις στο «Καμπέρειο» Θέατρο.

Απρ
26

Σύλληψη για κατοχή λαθραίου καπνού
Εκτύπωση

 

Συνελήφθη, το απόγευμα της Μ. Πέμπτης σε χωριό του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 61χρονος Έλληνας.

Ο δράστης συνελήφθη διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχε δύο συσκευασίες που περιείχαν λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους 106 γραμμαρίων καθώς και μία συσκευασία με αποξηραμένα φύλλα καπνού, βάρους 23,5 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος