Απρ
13

Αύξηση – ρεκόρ των καρτών, παρά τις… ακριβές αγορές
Εκτύπωση

Με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνονται στην Ελλάδα οι χρεωστικές κάρτες, τη στιγμή που οι ηλεκτρονικές αγορές είναι ακριβότερες για τους Έλληνες

 

Ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση γνωρίζει ο αριθμός συναλλαγών χρεωστικών καρτών για πραγματοποίηση αγορών στην χώρα μας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Visa Hellas, η αύξηση της χρήσης χρεωστικών καρτών το 2015 φτάνει το 83% σε σχέση με το 2014, από πλευράς τζίρου, φθάνοντας τα 2,2 δισ.ευρώ.

Αναφορικά με το αριθμό συναλλαγών χρεωστικών καρτών η αύξηση το 2015 σε σχέση με το 2014 ξεπερνά το 85% και φθάνει σε 37 εκατομμύρια συναλλαγές.

Απρ
13

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων
Εκτύπωση

Με το πρόσχημα υποτιθέμενης οικονομικής εκκρεμότητας συγγενών των παθόντων και με τη μέθοδο της απασχόλησης, οι δράστες απέσπασαν χρηματικά ποσά

 

Μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 31χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και κλοπή, που έγιναν στις 5 Απριλίου, στα χωριά Πέτρα και Σίτσαινα Ιωαννίνων.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και μία γυναίκα συνεργό του, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Απρ
13

Αναγκαία η μετεγκατάσταση των προσφύγων από τον Κατσικά
Εκτύπωση

Η Σύγκλητος του Ιδρύματος προχώρησε στη συγκρότηση Επιτροπών με στόχο την ανακούφιση των προσφυγικών οικογενειών -  Εν αναμονή προσλήψεων στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στην Κόνιτσα

 

 

Στη συγκρότηση επιτροπών προχώρησε το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, η Σύγκλητος του οποίου σε ψήφισμά της ζητά την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων από τον καταυλισμό του Κατσικά.

Ωστόσο, η Σύγκλητος, η οποία συνεδρίασε αποκλειστικά και μόνο για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα, δεν προσδιορίζει ποιοι είναι οι κατάλληλοι χώροι για την φιλοξενία των προσφύγων.

Το ψήφισμα της Συγκλήτου είναι ομόφωνο και σε αυτό καταδικάζονται όσοι προκαλούν πολέμους και διαλύουν χώρες, ενώ ακόμη εκφράζεται και η διαφωνία για το κλείσιμο των συνόρων των ευρωπαϊκών χωρών.

Απρ
13

Όλο και περισσότερες οι ελλείψεις φαρμάκων ευρείας χρήσης
Εκτύπωση

Έντονη είναι η ανησυχία και των φαρμακοποιών των Ιωαννίνων, εξαιτίας της αύξησης των ελλείψεων φαρμάκων ευρείας χρήσης, από τα ράφια των φαρμακείων της πόλης.

Ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών των Ιωαννίνων, Θοδωρής Ντούσκας, σε δηλώσεις του, χθες, σημείωσε μεταξύ άλλων, πως οι ελλείψεις αυτές, αποδίδονται στην τιμολογιακή πολιτική αλλά και στις πολιτικές των φαρμακευτικών εταιρειών με τις εξαγωγές. 

Απρ
13

Με ρύθμιση κάνει... έξωση στα νήπια!
Εκτύπωση

Νέο αλαλούμ προκάλεσε  ρύθμιση είχε κατατεθεί στο σχέδιο νόμου για την έρευνα το βράδυ της Δευτέρας, αλλά το νομοσχέδιο… αποσύρθηκε το πρωί της Τρίτης - Για εξαπάτησή τους από την κυβέρνηση, μιλά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ιωαννίνων

 

Για σχέδιο του υπουργείου Παιδείας περί κατάργησης των μισών νηπιαγωγείων της χώρας κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί, μετά τη ρύθμιση που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για την έρευνα σύμφωνα με την οποία για πρώτη φορά εισάγεται διαφοροποίηση του αριθμού των νηπίων σε περίπτωση που πρόκειται για νηπιαγωγείο απομακρυσμένων, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών ή περιοχών με δυσκολίες πρόσβασης.

Αν και η πρόταση του υπουργείου, λίγες ώρες μετά αποσύρθηκε, οι ώρες που ήταν αναρτημένη στο σχέδιο νόμου για την έρευνα, ήταν αρκετές για να προκαλέσουν νέα αναστάτωση στους ανθρώπους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που με λύπη διαπίστωσαν πως από τις κινήσεις και αποφάσεις του ίδιοι του υπουργού Παιδείας, ο κλάδος τους πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Απρ
13

Σε μόνιμη πτώση ο κατασκευαστικός κλάδος
Εκτύπωση

- Μόλις 21 οικοδομικές άδειες εκδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2016 σε ολόκληρη την Ήπειρο

- Την… κατιούσα πήραν οι κατασκευές στην περιοχή τους τελευταίους 12 μήνες

 

 

Μόλις 21 οικοδομικές άδειες εκδόθηκαν σε ολόκληρη την Ήπειρο τον Ιανουάριο του 2016, με αποτέλεσμα η νέα χρονιά να μπήκε με το… αριστερό για τους ιδιώτες – κατασκευαστές και να προμηνύεται ένα ακόμη ιδιαίτερα δύσκολο έτος για έναν κλάδο που συντηρεί δεκάδες επαγγέλματα και κατά συνέπεια την ευρύτερη τοπική οικονομία.

Τα πράγματα εξελίσσονται ιδιαίτερα δυσάρεστα για την αγορά ακινήτων στην Ήπειρο, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς από τη μία η γενικότερη οικονομική κρίση και από την άλλη συγκεκριμένα εμπόδια, όπως για παράδειγμα τα capital controls και η τεράστια έλλειψη ρευστότητας, οδηγούν μέρα με την ημέρα σε αδιέξοδο τον κατασκευαστικό κλάδο.

Απρ
13

Έντονη δυσαρέσκεια για την κοινωφελή εργασία
Εκτύπωση

Την επανεξέταση του προγράμματος ζητά ο Δήμαρχος Κόνιτσας, για άδικη και απαράδεκτη στάση της Πολιτείας κάνει λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου

 

Η σειρά του δήμου Πωγωνίου ήταν χθες, αναφορικά με τις πολλές πλέον αντιδράσεις και ενστάσεις για το πρόγραμμα νέας γενιάς της Κοινωφελούς Εργασίας.

Σε ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, εκφράζεται μεταξύ άλλων η έντονη δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό του δήμου Πωγωνίου, από τις πρώτες φάσεις εφαρμογής του προγράμματος. 

Απρ
13

Όλο και περισσότερες οι ελλείψεις φαρμάκων ευρείας χρήσης
Εκτύπωση

Έντονη είναι η ανησυχία και των φαρμακοποιών των Ιωαννίνων, εξαιτίας της αύξησης των ελλείψεων φαρμάκων ευρείας χρήσης, από τα ράφια των φαρμακείων της πόλης.

Ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών των Ιωαννίνων, Θοδωρής Ντούσκας, σε δηλώσεις του, χθες, σημείωσε μεταξύ άλλων, πως οι ελλείψεις αυτές, αποδίδονται στην τιμολογιακή πολιτική αλλά και στις πολιτικές των φαρμακευτικών εταιρειών με τις εξαγωγές.

Αποτέλεσμα των μεγάλων ελλείψεων είναι φαρμακοποιοί και ασθενείς να επιδίδονται σε ένα καθημερινό κυνηγητό ανεύρεσης φαρμάκων.

Απρ
12

Η επιχειρηματικότητα στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων
Εκτύπωση

Με το βλέμμα στραμμένο στο «επιχειρηματικό σχολείο» και στις καινοτόμες δράσεις, το Αρσάκειο Δημοτικό Ιωαννίνων ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα ενός σύγχρονου σχολείου.  Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές της  Στ΄ τάξης, την Παρασκευή, συμμετείχαν στο πρόγραμμα: «JA Μore than money»/ Ξοδεύοντας Έξυπνα», το οποίο διοργανώνει το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων)/Junior Achievement Greece www.senja.gr σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. 

Απρ
12

Ο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα στο Θέατρο «Έκφραση»
Εκτύπωση

 

 

Το πάθος κι ο έρωτας έχουν μεγάλη δύναμη, η οποία όμως μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να αποδειχθεί και καταστροφική! Να οδηγήσει τον άνθρωπο στην απόγνωση, την αρρώστια, ακόμη και στο έγκλημα… Χειρότερο όλων όμως είναι το ανεκπλήρωτο πάθος. Κι εκεί είναι που πρέπει κανείς να τολμήσει, γιατί η πραγματοποίηση του ονείρου είναι απλά μονόδρομος!

Απρ
12

ΠΑΣ – Με ψυχή και πάθος για τα πλέι οφ
Εκτύπωση

Με νίκη την Κυριακή στην Ξάνθη οι Γιαννιώτες… ετοιμάζονται για Ευρώπη

 

Ένα μόλις βήμα από το να συμμετάσχει, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, βρίσκεται πλέον ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, οι παίκτες του οποίου, την Κυριακή έκαναν το… καθήκον τους και κέρδισαν τον Πλατανιά, με αποτέλεσμα η ομάδα να βρίσκεται μόνη της στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Πλέον ο ΠΑΣ θέλει το «τρίποντο» και στην έδρα της αδιάφορης Ξάνθης την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να εξασφαλίσει την είσοδό του στα πλέι οφ, και να κερδίσει το δικαίωμα συμμετοχής του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τρία χρόνια μετά την πρώτη φορά που το πέτυχε, αλλά έμεινε εκτός λόγω της μη αδειοδότησης. 

Απρ
12

Συγκέντρωση σκελετών γυαλιών από τη Λέσχη Λάιονς Ιωαννίνων
Εκτύπωση

Ένα από τα παγκόσμια Προγράμματα της Διεθνούς Οργάνωσης Λεσχών Λάιονς είναι η «ανακύκλωση σκελετών γυαλιών». Η χρησιμότητά του είναι τεράστια αφού σε πολλές περιοχές του πλανήτη η απόκτηση ενός σκελετού γυαλιών αποτελεί απλησίαστη πολυτέλεια. Έτσι, χιλιάδες άνθρωποι με μυωπία, πρεσβυωπία, αστιγματισμό κλπ. δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους, το οποίο πολλές φορές επιδεινώνεται, με κίνδυνο για σοβαρότερες, ίσως και ανεπανόρθωτες, βλάβες στην όρασή τους.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος