Μαρ
24

«Εργαλείο» ανάπτυξης η εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων
Εκτύπωση

Αποδίδει καρπούς η στρατηγική κατεύθυνση της Περιφέρειας, να στηρίξει με κάθε τρόπο την εξωστρέφεια των προϊόντων, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο προβολής σε επιλεγμένες διεθνείς εκθέσεις - Κάλεσμα από τον Αλ. Καχριμάνη για συμμετοχή των επιχειρήσεων σε τέτοιες πρωτοβουλίες

Γερά «θεμέλια» για την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, έχει βάλει η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία εδώ και πολύ καιρό, προωθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξή τους, με «όπλο» την εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων.

Παράλληλα, η Περιφέρεια ακολουθώντας μια στοχευμένη στρατηγική κατεύθυνση, έχει πετύχει πολλαπλά οφέλη, για τα τοπικά προϊόντα και δεκάδες επιχειρήσεις, που παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις, αποκομίζοντας φυσικά και τα ανάλογα οφέλη.

Μαρ
24

Επιτυχημένο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την γλωσσική συνείδηση
Εκτύπωση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στις 18 και 19 Μαρτίου για την ενίσχυση της γλωσσικής και πολιτιστικής συνείδησης προς μια εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς.

Το Σεμινάριο διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (ECML) του Συμβουλίου της Ευρώπης με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επίκεντρο τις πολύγλωσσες τάξεις και τις πιθανές προκλήσεις που δημιουργούν στον δάσκαλο/καθηγητή. 

Μαρ
24

Ημερίδα για τις οικονομικές προκλήσεις την περίοδο των μνημονίων
Εκτύπωση

To Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα πλαίσια της συνεχούς παρουσίασης και ανάλυσης σύγχρονων οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων που απασχολούν τη σύγχρονη Ελλάδα, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Οι οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις της Ελλάδας την περίοδο των μνημονίων».

Μαρ
24

Συναυλία μουσικής δωματίου από το «Τσακάλωφ»
Εκτύπωση

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών συναυλιών του Ηπειρωτικού Ωδείου, πραγματοποιήθηκε συναυλία με έργα Μουσικής Δωματίου, την Κυριακή 20 Μαρτίου το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Τσακάλωφ».

Συμμετείχαν τελειόφοιτοι σπουδαστές Πιάνου, Βιολιού και Τραγουδιού, ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε αποκλειστικά έργα του Wolfgang Amadeus Mozart, στα πλαίσια της συμπλήρωσης 260 ετών από τη γέννησή του. 

Μαρ
24

Ιατροφαρμακευτική κάλυψη και για όσους χρωστούν στον ΟΑΕΕ
Εκτύπωση

Πριν λίγες ημέρες, με άρθρο του νόμου 4370/2016 ανακλήθηκε ουσιαστικά το επιχειρούμενο «έγκλημα» κατά των ασφαλισμένων που είχαν οφειλές στα ταμεία τους και δεν δικαιούνταν περίθαλψης.

Μετά από αυτή την απόφαση, ουσιαστικά, έπιασαν τόπο οι διαμαρτυρίες των ομάδων που έχουν συσταθεί εδώ και αρκετούς μήνες απέναντι στον ΟΑΕΕ, αλλά και της Κίνησης Πολιτών Ιωαννίνων, προς τα συναρμόδια υπουργεία με αφορμή την μη παροχή της δωρεάν περίθαλψης από τις δημόσιες δομές υγείας στους οφειλέτες του ταμείου.

Μαρ
24

Με το ίδιο τιμολόγιο και η μεταφορά των προσφύγων
Εκτύπωση

Σημαντική πρωτοβουλία από το Σωματείο των Ιωαννίνων, προς όφελος των προσφύγων που φτάνουν στην πόλη


Μια εξαιρετική πρωτοβουλία έλαβε το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί, προκειμένου να στηρίξει τους πρόσφυγες που εδώ και λίγες ημέρες βρίσκονται στα Γιάννενα, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου, Μιχάλης Ψήνας, βρέθηκε χθες στο Κέντρο Φιλοξενίας στον Κατσικά και μοίρασε στους πρόσφυγες τιμολόγια, ώστε να είναι αφενός ενήμεροι για τη δυνατότητα μετάβασής τους και αφετέρου να προστατευτούν οι ίδιοι, γνωρίζοντας ακριβώς τις τιμές που έχουν οριστεί για τα δρομολόγια. 

Μαρ
24

Τα Γιάννενα γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου
Εκτύπωση

Πρώτη ημέρα η χθεσινή για τους τριήμερους εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθέατρου! Από τις 6 το απόγευμα στο θέατρο «Καμπέρειο» παρουσιάζονται τέσσερις παραστάσεις κουκλοθέατρου με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους.

Μαρ
24

Στο προσκήνιο η προοπτική συνεργασίας του Αστικού ΚΤΕΛ με τη ΔΕΠΑ
Εκτύπωση

Με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Στέφανο Μουστακλή, συναντήθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Καραγιάννης, προκειμένου να ενημερωθεί για τρέχοντα θέματα του κλάδου των αστικών συγκοινωνιών.

Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε η προοπτική συνεργασίας του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων με τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, σε ότι αφορά τη δημιουργία πρατηρίου για την τροφοδοσία οχημάτων με φυσικό αέριο, στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου του ΚΤΕΛ.

Μαρ
24

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Το Μεγάλο Μυστικό» του Χρ. Ζώη
Εκτύπωση

Το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών και οι εκδόσεις «Οσελότος» προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος «Το Μεγάλο Μυστικό» του Χρήστου Ζώη.

Μαρ
24

Με λαμπρότητα και φέτος ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου
Εκτύπωση

Με λαμπρότητα, θα γιορτάσουν τα Γιάννενα την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, μέσω των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ανήμερα της επετείου την Παρασκευή, η ημέρα θα ξεκινήσει στις 07.30, με εορταστικό πρωινό με κωδωνοκρουσίες εκκλησιών, με τη φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών και τη Στρατιωτική Μουσική να παιανίζουν στους δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων.

Μαρ
24

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΑΕΕ - Αποκρούει τις κατηγορίες ο Κ. Καρράς
Εκτύπωση

Απαντήσεις επί των καταγγελιών των παρατάξεων και των μελών της αντιπολίτευσης στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Συνταξιούχων Ιωαννίνων του ΟΑΕΕ έδωσε ο πρόεδρος Κ. Καρράς, υποστηρίζοντας ότι όλα όσα ακούστηκαν και δημοσιεύτηκαν είναι αναληθή.

Ο κ. Καρράς εξαπέλυσε επίθεση κατά των μελων της αντιπολίτευσης και για την κριτική τους στάση, αλλά και για τη στάση τους το προηγούμενο χρονικό διάστημα στη διοίκηση του Σωματείου.

Μαρ
24

Στην τελική ευθεία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Εκτύπωση

  • Δεν αλλάζει τελικά, το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των δόσεων του φόρου εισοδήματος Παραμένουν σε ισχύ, σύμφωνα με τους λογιστές, οι επιβαρύνσεις με τις επιπλέον χρεώσεις για το «πλαστικό» χρήμα που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις

Χωρίς να αλλάζει ο αριθμός των δόσεων εξόφλησης του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων ανοίγει μέσα στα επόμενα 24ωρα η πύλη του Taxisnet που θα υποδεχθεί τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων.

Μετά την ψήφιση των τροπολογιών με τις οποίες προστατεύονται από τα τεκμήρια οι φορολογούμενοι που το 2015 απέκτησαν πολύ χαμηλά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση και καθιερώνεται η πλήρης φορολογική εξομοίωση των ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών που έχουν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης με τους έγγαμους συζύγους, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος