Μαρ
22

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΤΜ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Εκτύπωση

Εδώ και λίγες ημέρες, προκαλεί την περιέργεια των περαστικών ως εγκατάσταση, αν και η λειτουργία του είχε προαναγγελθεί πριν από κάποιους μήνες. 

Μαρ
22

Αγωνία και προβληματισμός για το μέλλον του κυνηγιού
Εκτύπωση

Δικαιολογημένη και ιδιαίτερα έντονη είναι η ανησυχία του κυνηγετικού κόσμου, καθώς όλα δείχνουν πως τα χιλιάδες μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ενδέχεται να βρεθούν προ… δυσάρεστων εξελίξεων το επόμενο διάστημα, αναφορικά με το μέλλον της κυνηγετικής δραστηριότητας.

Η αγωνία αυτή εκφράστηκε από τα μέλη της κυνηγετικής οικογένειας που μετείχαν στη Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων το πρωί της Κυριακής. 

Μαρ
22

Δενδροφύτευση στην Κιάφα από την Λέσχη Λάιονς
Εκτύπωση

Δενδροφύτευση στην ανώνυμη πλατεία του Δήμου που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Κενάν Μεσαρέ, Σπ. Βαζαλούκα, Π. Μελίρρυτου και Ν. Αναγνωστοπούλου, στην περιοχή της Κιάφας, πραγματοποίησαν τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης Λάιονς Ιωαννίνων, «Σελλοί». 

Μαρ
22

Διεθνής διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Κατσικά
Εκτύπωση

Στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κριτικής αξιολόγησης των μαθητικών ταινιών που συμμετείχαν στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας Πλανήτης - Μια ευκαιρία», τον οποίο συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το Τμήμα  Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα - Μορφωτικό Γραφείο-Σπίτι της Κύπρου.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Μαρ
22

ΛΕΥΚΑΔΑ - Απίστευτες εικόνες, πρωτόγνωρα επεισόδια
Εκτύπωση

Πριν από τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών

 

Θλιβερές εικόνες αντίκρισαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στη Λευκάδα τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν το νησί πέρασε εφιαλτικές ώρες από θλιβερά επεισόδια οπαδών.

Ως γνωστόν, οπαδοί του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν εκείνοι του Ολυμπιακού και ακολούθησε χάος, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του τελικού Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών.

Πέρα από τα όσα συνέβησαν, σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στην επιφάνεια για το πώς έγιναν τα επεισόδια, τα οποία κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 150 οπαδοί του Παναθηναϊκού έφτασαν κατά στις 5:00 τα ξημερώματα στη Λευκάδα και με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα μετέβησαν στο ξενοδοχείο που είχαν πληροφορηθεί πως διέμεναν οπαδοί του Ολυμπιακού. 

Μαρ
22

Προτεραιότητα στις δράσεις προαγωγής της Υγείας
Εκτύπωση

Τοποθετήθηκε απινιδωτής στο δημαρχείο και πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση,

με τη συνεργασία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

 

Το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου συγκέντρωσαν οι δράσεις για την προαγωγή Υγείας που οργάνωσε ο Δήμος Ζίτσας και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, γεγονός που έκανε τόσο το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο όσο και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Στέφανο Φούσα να προαναγγείλουν τη συνέχιση της υπάρχουσας αγαστής συνεργασίας σε θέματα ενημέρωσης και πρόληψης ιατρικών παθήσεων.

Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Φούσας παρέδωσε στον κ. Πλιάκο, έναν εξωτερικό απινιδωτή που θα τοποθετηθεί  στο Δημαρχείο στην Ελεούσα. Ακολούθησε, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τ.Κ. Ροδοτοπίου, παρουσία του πρώην Υπουργού Αντώνη Φούσα, ενημερωτική εκδήλωση  για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων.  

Μαρ
22

Πρωτόγνωρες στιγμές, υποδοχή μετ’ εμποδίων
Εκτύπωση

Εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες διαβίωσης στον Κατσικά, καθώς μικρά παιδιά καλούνται

να κοιμηθούν σε σκηνές χωρίς στρώματα - Περισσότεροι από 2000 πρόσφυγες βρίσκονται

από την Κυριακή στην Ήπειρο, περίπου 1000 άτομα φιλοξενούνται στον Κατσικά

 

Με εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας περίπου 1100 πρόσφυγες άρχισαν να καταφθάνουν στο Κέντρο Υποδοχής του Κατσικά, σταδιακά, από το απόγευμα της Κυριακής, σε έναν καταυλισμό που παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις.

Έτσι, τόσο το απόγευμα της Κυριακής, όσο και το βράδυ της ίδιας ημέρας πέρασε με πολύ μεγάλες δυσκολίες για τους πρόσφυγες, αλλά και για τους φορείς που τους υποδέχθηκαν, καθώς αρχικά η διαδικασία της καταγραφής δεν εξελίχθηκε με γρήγορη ταχύτητα και μετά από δέκα και πλέον ώρες αναμονής στα λεωφορεία, οι οικογένειες των προσφύγων που είχαν μωρά, αναζητούσαν τρόπο για να ζεστάνουν νερό και να φτιάξουν γάλα για τα παιδιά τους, σε πρωτόγονες συνθήκες και άκρως ακατάλληλες για την προστασία της υγείας των παιδιών.

Μαρ
22

«Γολγοθάς» χωρίς τέλος για τους πρόσφυγες
Εκτύπωση

Πριν καλά-καλά φτάσουν στο Κέντρο Υποδοχής στον Κατσικά, δεκάδες είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που αποχωρούν σε μία ύστατη προσπάθεια να βρουν ένα καλύτερο μέλλον

 

Τεράστια είναι τα προβλήματα που από την Κυριακή καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο οι τοπικοί φορείς, που δεν έχουν την απαραίτητη βοήθεια από την πολιτεία, όσο και οι ίδιοι οι πρόσφυγες που κυρίως από τον Πειραιά μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής στον Κατσικά.

Οι συνθήκες που επικρατούν εκεί κυρίως για τα μικρά παιδιά είναι άθλιες αφού καλούνται να κοιμηθούν σε σκηνές χωρίς στρώματα έχοντας υποτυπώδες δομές υγιεινής και καθαριότητας και φυσικά, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στα Γιάννενα από αύριο Τετάρτη.

Τα παραπάνω από χθες Δευτέρα έφεραν μία νέα εξέλιξη, καθώς λίγες μόνο ώρες μετά την άφιξη εκατοντάδων προσφύγων στον Κατσικά, ώρα με την ώρα μεγαλώνει το κύμα... αποχωρήσεων των προσφύγων.

Μαρ
22

«Ήρθες και θα μείνεις» με τον Γ. Βαλτινό και την Ζ. Μακρυπούλια
Εκτύπωση

Την κωμωδία «Ήρθες και θα μείνεις» των Ρενέ Τέιλορ και Τζόζεφ Μπολόνια, σε μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη, θα παρουσιάσουν και στην πόλη μας, το τριήμερο 25, 26 και 27 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, ο Γρηγόρης Βαλτινός, σε μια απρόσμενη συνάντηση με τη Ζέτα Μακρυπούλια,

 

Ένα ανατρεπτικό ρομάντζο, μια σπαρταριστή ερωτική κωμωδία, μια γοητευτική απόδειξη επί σκηνής της φράσης του Όσκαρ Ουάιλντ: «Αρκεί ένα λεπτό για να ερωτευτείς, μια ώρα για να συμπαθήσεις και μια μέρα για να αγαπήσεις».

Μαρ
22

Στα Γιάννενα «Το κενό αυτοπροσώπως» με τους Κατρανίδη και Βλαντή
Εκτύπωση

Η νέα κωμωδία του Άκη Δήμου «Το κενό αυτοπροσώπως», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, με πρωταγωνιστές τους Δάνη Κατρανίδη και Παναγιώτα Βλαντή, μετά την επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έρχεται στα Ιωάννινα την Τρίτη 22  Μαρτίου (19:00 και 21:15).

Ένα αθηναϊκό διαμέρισμα τον ιλαροτραγικό Αύγουστο του 2015. Μια διάσημη σχεδιάστρια μόδας που αποστρέφεται το μαύρο χρώμα. Ένας νευρωτικός - παραλίγο σκηνοθέτης- με ροπή στις αινιγματικές σχέσεις. Δίπλα τους, μια πρώην σύζυγος εκδότη εφημερίδας και δεξιοτέχνης του μουσακά κι ένας νεαρός με αδυναμία στις Ιταλίδες τραγουδίστριες της δεκαετίας του ’60. Και μετά; Ένα κλαμπ της Μαδρίτης την Πρωτοχρονιά του ‘14.

Μαρ
19

Κάλυψη αναγκών σε Τμήματα και Σχολές με τις νέες προσλήψεις
Εκτύπωση

- Ικανοποίηση στις Πρυτανικές Αρχές μετά τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων

- Σεμινάριο στο Ίδρυμα για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και σχολικών συμβούλων

 

Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν για το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, το γεγονός πως μετά την ανακοίνωση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, του αριθμού των εισακτέων φοιτητών, δεν υπήρξε αύξησή τους, καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε νέα προβλήματα, με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν.

Έτσι, όπως δήλωσε χθες και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Γιώργος Καψάλης, υπάρχει ικανοποίηση, μετά και τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων πρωτοετών από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Όπως άλλωστε έχει γίνει ήδη γνωστό, ο αριθμός των πρωτοετών φοιτητών που θα περάσουν στα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την επόμενη χρονιά θα είναι ίδιος με τον αντίστοιχο περσινό, και συγκεκριμένα 2930 άτομα, με μικρές διαφοροποιήσεις όμως σε κάποια Τμήματα.

Μαρ
19

Όλο το φετινό πρόγραμμα των εξετάσεων
Εκτύπωση

Ανακοινώθηκε χθες, από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016 Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), τόσο με το ΝΕΟ σύστημα, όσο και με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, με το νέο σύστημα, το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) με το παλιό σύστημα, το πρόγραμμα ημερήσιων ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας με το νέο σύστημα, καθώς και για το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ A΄) και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ  Β΄) με το παλιό σύστημα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος