Φεβ
24

ΑΓΡΟΤΕΣ - Φόρος σε επιδοτήσεις και επιλογή για εισφορές
Εκτύπωση

- Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και στην Ήπειρο – Αγρότες προχώρησαν σε κατάληψη της ΔΕΗ Άρτας – Υπό σκέψη ο αποκλεισμός του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Δέσμη ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων που σύμφωνα με την κυβέρνηση επιβαρύνει μόνο όσους έχουν εισόδημα από αγροτική παραγωγή και επιδοτήσεις από 20.000 ευρώ και πάνω, κατατέθηκε στους αγρότες.

Αν και πολλές από τις προτάσεις τελούν υπό την αίρεση της έγκρισής τους από την τρόικα, καθώς ενδέχεται να οδηγήσουν σε διεύρυνση του δημοσιονομικού κενού, κεντρικό ρόλο διαδραματίζει η φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων, που μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητες έως τα 12.000 ευρώ, παράλληλα με την εισαγωγή αφορολόγητου ορίου της τάξης των 9.500 ευρώ. 

Φεβ
24

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Πληθαίνουν οι φωνές στήριξης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα
Εκτύπωση

- Τα αποτελέσματα της Επιτροπής περιμένει η πόλη μετά την χθεσινή παρουσίαση του φακέλου της υποψηφιότητας στην Αθήνα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, και ήδη πληθαίνουν οι φωνές στήριξης της υποψηφιότητας του δήμου Ιωαννιτών.

Ο δήμος Ιωαννιτών χθες παρουσίασε στην Αθήνα στην αρμόδια Επιτροπή, τον φάκελο υποψηφιότητας και όλοι πλέον αναμένουν το αποτέλεσμα της Επιτροπής.

Φεβ
23

ΝΟΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει την αξιοκρατία
Εκτύπωση

- Με βολές κατά της κυβέρνησης η πολιτική ομιλία του Λ. Αυγενάκη, αλλά και οι χαιρετισμοί των βουλευτών στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, σε μια εκδήλωση που έδωσαν το παρών οι βουλευτές Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Άρτας, Κώστας Τασούλας, Βασίλης Γιόγιακας και Γιώργος Στύλιος αντίστοιχα, στελέχη της αυτοδιοίκησης και του κόμματος αλλά και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Φεβ
23

ΑΓΡΟΤΕΣ - Αποκλεισμός της Εφορίας εν αναμονή των αποφάσεων
Εκτύπωση

- Δεκάδες τρακτέρ συμμετείχαν στην δική τους «παρέλαση» αμέσως μετά το τέλος των εκδηλώσεων για την 21η Φεβρουαρίου

Στο… περίμενε βρίσκονταν μέχρι αργά χθες το απόγευμα και οι αγρότες των Ιωαννίννων, καθώς το μέλλον των κινητοποιήσεων τους επρόκειτο να εξαρτηθεί από την πορεία της συνάντησης των εκπροσώπων των αγροτών με τον Πρωθυπουργό.

Φεβ
23

ΔΑΣΚΑΛΟΙ - Σχεδιασμός από την αρχή για ένα καλύτερο σχολείο
Εκτύπωση

- Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα, αναδείχθηκαν στην εκδήλωση της ΔΟΕ που έγινε χθες στα Γιάννενα

Μονόδρομος είναι για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας, η ανάγκη να υπάρξει ένας νέος σχεδιασμός από την πλευρά της Πολιτείας, καθώς τα προβλήματα του χώρου, είναι όχι μόνο πολλά, αλλά και ιδιαίτερα σύνθετα.

Τα μείζονα αυτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα, αναδείχθηκαν το πρωί της Δευτέρας, μέσα από την εκδήλωση που πραγματοποίησε στα Γιάννενα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, με τίτλο «Το σχολείο που βιώνουμε και το σχολείο που οραματιζόμαστε».

Φεβ
23

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - Σε πορεία υλοποίησης τα προγράμματα κατάρτισης αγροτών
Εκτύπωση

Η προσπάθεια του Δήμου Ζίτσας να ενισχύσει τον αγροτικό κόσμο και να δώσει διέξοδο κυρίως σε άνεργους και αυτοαπασχολούμενους αγρότες με τη δυνατότητα ανάπτυξης εξειδικευμένων καλλιεργειών βρήκε ανταπόκριση από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ η οποία στην τελευταία της συνεδρίαση ενέκρινε την πρόταση που της είχε κατατεθεί  από το Γραφείο Υποστήριξης –Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου για την υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης σχετικά με την παραγωγή και πώληση τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Φεβ
23

Μέσω ΕΣΠΑ η στήριξη των δομών προς όφελος των γυναικών
Εκτύπωση

Δύο προσκλήσεις με αντικείμενο τη λειτουργία Δομών και Υπηρεσιών προς όφελος των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας, έδωσε στη δημοσιότητα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου 2014-2020.
Και οι δύο προσκλήσεις εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 5 «Ανάπτυξη  Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων».

Φεβ
23

Μηνύματα ενότητας και κοινωνικής προσφοράς
Εκτύπωση

- Τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής μέσα σε ένα πρωτόγνωρο, κλίμα ανθρωπιστικής κρίσης, ζήτησε από τα Γιάννινα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Για ενότητα του λαού μίλησαν και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας καθώς και οι βουλευτές

Ξεκάθαρα και ιδιαίτερα επίκαιρα αναφορικά με το μέλλον της χώρας μας και την προσπάθεια για έξοδο από την κρίση ήταν τα μηνύματα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για τα 103α Ελευθέρια των Ιωαννίνων.
Οι εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της πόλης κορυφώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Φεβ
20

Ετοιμάζει πρόταση προς το ΤΑΙΠΕΔ για τα οικόπεδα των Αμπελοκήπων
Εκτύπωση

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος του Ταμείου προς τον δήμαρχο Θ. Μπέγκα για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό – Σήμερα η συνάντηση του δημάρχου με τον Δ. Βίτσα

 

Ανταποκρινόμενος  στην επιστολή που του απέστειλε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, τηλεφώνησε χθες το πρωί στο Δήμαρχο και συζήτησαν σχετικά με τα οικόπεδα των Ιωαννίνων που βρίσκονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, είπε στο Δήμαρχο πως πολιτικά σε καμία περίπτωση η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ δεν εστιάζει το ενδιαφέρον της και τις προτεραιότητες της στην πώληση μικρών οικοπέδων όπως η περίπτωση των οικοπέδων στους Αμπελόκηπους.

Ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε στο Δήμαρχο πως, σε μια υπηρεσιακή διαδικασία ρουτίνας και συνεχίζοντας διαδικασίες προηγούμενων διαγωνισμών, η υπηρεσία περιέλαβε στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό τα οικόπεδα των Αμπελοκήπων, μη έχοντας ο ίδιος γνώση για την προϊστορία του θέματος και τη σημασία που δίνουν ο Δήμος Ιωαννιτών και η τοπική κοινωνία, στις συγκεκριμένες εκτάσεις.

Φεβ
20

Τα Ιωάννινα ενωμένα αξίζουν τον τίτλο
Εκτύπωση

Μήνυμα αισιοδοξίας προς κάθε κατεύθυνση έστειλαν το πρωί της Παρασκευής δεκάδες παιδιά και εκπρόσωποι φορέων, καθώς και μέλη της δημοτικής αρχής, για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Σε εκδήλωση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, σε μία κρίσιμη καμπή, όλοι όσοι συμμετείχαν έστειλαν το μήνυμα πως τα Γιάννενα αξίζουν και θέλουν να πάρουν τον σημαντικό αυτό τίτλο.

Την ερχόμενη Τρίτη 23 Φεβρουαρίου από τις 4 το απόγευμα ξεκινάει στην Επιτροπή η παρουσίαση της υποψηφιότητας των Ιωαννίνων ενώ την επόμενη Παρασκευή αργά το απόγευμα, θα γνωρίζουμε αν η πρωτεύουσα της Ηπείρου θα περάσει στην επόμενη φάση της διεκδίκησης. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος ανάμεσα στις 14 υποψήφιες πόλεις, ενώ η ομάδα των Ιωαννίνων αναμένεται αφού παρουσιάσει το φάκελο να απαντήσει και σε σχετικές ερωτήσεις που θα τεθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους αξιολογητές της. 

Φεβ
20

Δωρεάν 13.500 λίτρα φρέσκο γάλα σε τρία δημοτικά σχολεία
Εκτύπωση

Σε μία σημαντική πρωτοβουλία προχωρά η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, η οποία μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, θα προσφέρει καθημερινά και δωρεάν φρέσκο γάλα στους μαθητές τριών δημοτικών σχολείων.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της εταιρείας στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής ευθύνης με επίκεντρο την κοινωνία, που υλοποιείται σε μία χρονική στιγμή με ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της κρίσης που μαστίζει όλο και περισσότερες οικογένειες και στην περιοχή των Ιωαννίνων. Το προϊόν που ξεχωρίζει για την υψηλή διατροφική του αξία, διανεμήθηκε ήδη χθες πρώτη μέρα στους μαθητές του Δημ. Σχολείου Μπάφρας – Νεοκαισάρειας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής διανομής ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Παναγιωτάκης ανέφερε πως η ΔΩΔΩΝΗ, θα μεταφέρει και θα διαθέσει συνολικά 13.500 λίτρα φρέσκο γάλα σε τρία δημοτικά σχολεία, καλύπτοντας καθημερινά τις ανάγκες 350 παιδιών.

Φεβ
20

Πρώτα οι μελέτες, στη συνέχεια οι πηγές χρηματοδότησης
Εκτύπωση

Μια ακόμη συνάντηση – σύσκεψη για την πορεία των διαδικασιών αναστύλωσης πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου

 

Επισκόπηση της πορείας των διαδικασιών για την αναστύλωση του Γεφυριού της Πλάκας και συζήτηση για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν στη συνέχεια  για την επιτάχυνση  τους, έγινε σε συνάντηση - σύσκεψη των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών και Έργων Αναστήλωσης Μνημείων της ΥΝΜΤΕ Ηπείρου Βασίλειος Κασκάνης, η Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Ελένη Μαϊστρου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Τμήματος Ηπείρου, Χρίστος Παπαβρανούσης καθώς και το μέλος του ΤΕΕ Γεώργιος Σμύρης και η Ελευθερία Τσακανίκα αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΕΜΠ..

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος