Μαρ
16

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Πάγιο αίτημα η διαδικασία του ολογράμματος σε όλα τα προϊόντα
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Πάγιο αίτημα αποτελεί για την Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά για τον Περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Καχριμάνη, η εφαρμογή της διαδικασίας του ολογράμματος, σε όλα τα προϊόντα ΠΟΠ, ώστε να μπει «φρένο», στις παρανομίες που παρατηρούνται στον πρωτογενή τομέα,

Άλλωστε, η έναρξη της διαδικασίας των ελέγχων στην αγορά γάλακτος, ώστε να εντοπιστούν οι παράνομες εισαγωγές και κυρίως η παράνομη χρήση εισαγόμενου γάλακτος για τα ΠΟΠ προϊόντα, φαίνεται πως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, για να επιβεβαιωθούν αντίστοιχα προβλήματα και σε άλλους τομείς.

Αυτά διαπιστώθηκαν στην έκθεση Arepo που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στη Γαλλία με τη συμμετοχή περιφερειών από την Ευρώπη και παραγωγών από περιοχές στις οποίες παράγοντες προϊόντα ΠΟΠ ή προϊόντα γεωγραφικής προέλευσης.

Από την Ελλάδα, στην έκθεση συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου μαζί με τις περιφέρειες Κρήτης, Κεν. Μακεδονίας και Θεσσαλίας, με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη να τονίζει πως αυτό που αποτελεί πλέον κοινή ευρωπαϊκή διαπίστωση θα πρέπει να αποτελέσει και ευκαιρία για κοινή αντιμετώπιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Δυστυχώς, η απάτη που αποκαλύψαμε στο γάλα γίνεται διαχρονικά και στο λάδι και στο μέλι. Η πρότασή μας είναι να εφαρμοστεί η διαδικασία του ολογράμματος, όπως για τον εντοπισμό των ρούχων – μαϊμού, ώστε να σταματήσει αυτό το αλισβερίσι που πλήττει τον πρωτογενή τομέα παραγωγής στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος