Οκτ
11

Μεγαλύτερες ανάγκες λόγω αύξησης των ανασφάλιστων συμπολιτών
Εκτύπωση

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Μεγαλύτερες ανάγκες λόγω αύξησης των ανασφάλιστων συμπολιτών

Τον μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των ανασφάλιστων συμπολιτών αποδεικνύουν οι αυξημένες ανάγκες του Δημοτικού Φαρμακείου που λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια με πρωτοβουλία του ΟΚΠΑΠΑ.
Το Δημοτικό Φαρμακείο εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης πολιτών που για οποιονδήποτε λόγο έχουν χάσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και ταυτόχρονα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν φάρμακα απαραίτητα για τους  ίδιους ή τα μέλη των οικογενειών τους, χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες φαρμάκων προκειμένου να αντεπεξέλθει στις ανάγκες.
Ωστόσο, οι περικοπές και συνολικά στο Δήμο Ιωαννιτών και στον ΟΚΠΑΠΑ δεν επιτρέπουν την προμήθεια ποσοτήτων φαρμάκων ικανών να καλύψουν όλες τις ανάγκες.
Για το λόγο αυτό ο Οργανισμός απευθύνεται για μία ακόμη φορά στους συμπολίτες, ζητώντας τη στήριξή του, ώστε το Δημοτικό Φαρμακείο να συνεχίσει να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, από τις εννέα το πρωί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι, σε ειδικό χώρο που θα έχει διαμορφωθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης, θα γίνεται συγκέντρωση φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης πρόκειται για μία από τις πιο κρίσιμες κοινωνικές δομές, που καλύπτει ένα τεράστιο κενό του κράτους αλλά και τις ανάγκες που δημιουργούνται για όλους εκείνους που χάνουν τη δουλειά τους ή δεν έχουν καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
«Απευθύνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή. Οι κοινωνικές δομές που λειτουργεί ο Δήμος αφορούν όλους μας καθότι όλοι είμαστε μέλη της ίδιας κοινωνίας.  Με την προσφορά φαρμάκων κι άλλου υλικού θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας του κοινωνικού φαρμακείου» επεσήμανε ο κ. Τσουμάνης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσουμάνης ανέφερε ότι η προσέλευση πολιτών είναι μεγάλη, τόσο στο φαρμακείο όσο και στις άλλες κοινωνικές δομές και αυτό που καταγράφεται είναι ότι οι ανασφάλιστοι συνεχώς αυξάνουν.
Ακόμη περιμένουν...
Την ώρα που οι κοινωνικές ανάγκες αυξάνονται δραματικά και οι υπηρεσίες του Δήμου προσπαθούν να ενισχύσουν τις υφιστάμενες δομές, αλλά και να δημιουργήσουν νέες, η κεντρική πολιτεία επιμένει να αδιαφορεί.
Ήδη έχει περάσει ένας μήνας από την επίσκεψη του Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου και τη δέσμευσή του για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του πρώην Ασύλου Ανιάτων στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, μέσω της υπογραφής σχετικής προγραμματικής σύμβασης.
Παρά την διάθεση που έδειξε τότε ο κ. Κεγκέρογλου μέχρι στιγμής η προγραμματική σύμβαση δεν έχει υπογραφεί ούτε υπάρχουν απαντήσεις για άλλα αιτήματα, όπως η αξιοποίηση των κτιρίων της Παιδόπολης.
Γεωργία Χαλάτση

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος