Οκτ
12

Λήξη κινητοποιήσεων, έναρξη εγγραφών πρωτοετών
Εκτύπωση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Λήξη κινητοποιήσεων, έναρξη εγγραφών πρωτοετών

Και κριτική προς τον Πρύτανη Τρ. Αλμπάνη για την αποστολή των στοιχείων στο υπουργείο, έστω κι αν αυτά είναι μη αξιοποιήσιμα

Την λήξη των κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τουλάχιστον προς το παρόν, σήμαναν οι τελευταίες εξελίξεις και η αποστολή των στοιχείων του προσωπικού, που απέστειλε η Διοίκηση του Ιδρύματος.
Στην Γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες το πρωί, οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν με μικρή πλειοψηφία, να μην προχωρήσουν σε νέα πενθήμερη κινητοποίηση, αν και θα πραγματοποιηθεί νέα Συνέλευση την Δευτέρα, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και όποιες εξελίξεις υπάρχουν έως τότε.
Ωστόσο, ασκήθηκε δριμεία κριτική στον Πρύτανη Τρ. Αλμπάνη και στην Διεύθυνση Προσωπικού για την αποστολή των στοιχείων στο Υπουργείο Παιδείας, ακόμη και αν τα στοιχεία αυτά είναι μη αξιοποιήσιμα, όπως υποστήριξε ο Πρύτανης σε προχθεσινές του δηλώσεις.
Από την Πρυτανεία του Ιδρύματος, με ανακοίνωση, έγινε γνωστό στους Διοικητικούς Υπαλλήλους του Πανεπιστημίου ότι από το ΑΣΕΠ έχουν ζητηθεί τα επικαιροποιημένα στοιχεία των υπαλλήλων που υπάγονται στις κατηγορίες της διαθεσιμότητας ΚΥΑ.
Οι υπάλληλοι που επιθυμούν μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία στη Διεύθυνση Προσωπικού εντός της επόμενης εβδομάδας ή εναλλακτικά το Υπουργείο θα δώσει τη δυνατότητα οι ίδιοι να αποστείλουν τα στοιχεία (αναμένεται σχετική απόφαση).
Τέλος ανακοινώθηκε ότι το Υπουργείο απέστειλε σε ΦΕΚ την απόφαση (ΚΑΔ Δ-118933/11-10-2013) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον ορισμό της ειδικής επιτροπής αξιολόγησης των υπηρεσιακών εκθέσεων των υπαλλήλων, η οποία εκκρεμούσε από τον Αύγουστο.
Από Δευτέρα οι εγγραφές
πρωτοετών
Μετά την απόφαση του διοικητικού προσωπικού για λήξη της απεργίας, ξεκινούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, που εκκρεμούν από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοινώθηκε ότι, ύστερα από απόφαση που έλαβε το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιδρύματος (συνεδρία αριθμ.1305/9/11-10-2013), οι εγγραφές των νεοεισακτέων Α/ετών φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 αρχίζουν από τη Δευτέρα, 14-10-2013 και ώρα 10.00 και θα λήξουν την Παρασκευή, 25-10-2013. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματός τους.
Πολιτική με non paper από το Υπουργείο Παιδείας
Την κάλυψη δικών τους παράνομων προσλήψεων υπηρετεί η άρνηση των τεσσάρων πανεπιστημίων που αρνούνται, ακόμα, να δώσουν στοιχεί για τους διοικητικούς τους υπαλλήλους, καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας σε non paper που κυκλοφόρησε.
Λεπτομερέστερα, το υπουργείο Παιδείας λέει ότι τα τέσσερα πανεπιστήμια (Αθηνών, ΕΜΠ, Θεσσαλονίκης, Πατρών) που δεν έστειλαν στο ΑΣΕΠ τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων τους, εκφράζουν μια ετερόκλητη μειοψηφία στο χώρο των ΑΕΪ: «Είναι η ίδια μειοψηφία που αρνείται την υποβολή στοιχείων, γιατί θα αποκαλυφθεί η παράνομη πρόσληψη και μονιμοποίηση από το ‘παράθυρο’ εκατοντάδων διοικητικών υπαλλήλων, με πλαστά πτυχία σε κλάδους - φαντάσματα. Ισχνές μειοψηφίες, που θέλουν να παραμείνουν τα πανεπιστήμια φέουδα ανομίας, σπατάλης και κακοδιαχείρισης, επικαλούνται το νόμο κατά το δοκούν και όταν στερεύουν τα επιχειρήματα καταφεύγουν στην συκοφαντία και τον λαϊκισμό για το τάχα μου ποιος έχει μπάρμπα στη Κορώνη».
Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του υπουργού Παιδείας οι διοικητικοί υπάλληλοι των τεσσάρων αυτών Ιδρυμάτων καλούνται εντός πέντε ημερών να απογραφούν μόνοι τους, σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Όσοι δεν το κάνουν, θα τεθούν σε αργία.
Τροπολογία για την απογραφή των υπαλλήλων
Ωστόσο, τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με την οποία υποχρεώνονται οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ να απογραφούν κατέθεσε η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα προβλέπεται: - αποτελεί ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα η μη απογραφή υπαλλήλου - θα τηρείται από τους διευθυντές των σχολείων Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού και Ατομικό Δελτίο Παρουσίας Προσωπικού - παρατείνεται η θητεία της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 - οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μπορούν να τοποθετούνται σε άλλη περιοχή μετάθεσης από αυτή που τοποθετήθηκαν και εντός της ίδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης - οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απασχολούνται με υπερωριακή απασχόληση έως του 40% του συνολικού αριθμού των ωρών απασχόλησής τους - εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις μετάταξης εκπαιδευτικών η ρύθμιση του άρθρου 82 παρ. 9 του νόμου 4172/2013 για την φορολογία εισοδήματος - προστίθενται 3 παρεχόμενες ειδικότητες στα ΙΕΚ και αναδιαμορφώνονται οι ειδικότητες του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού της Ομάδας Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΕΠΑΛ.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΛΑΤΣΗ

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος