Οκτ
17

Εντατικοί έλεγχοι για την πάταξη της παραβατικότητας
Εκτύπωση

ΤΡΟΧΑΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Εντατικοί έλεγχοι για την πάταξη της παραβατικότητας

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι των ανδρών της Τροχαίας Ιωαννίνων τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο, όσο και στο κέντρο της πόλης, με στόχο την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στους ελέγχους σχολικών λεωφορείων όπως και σε ολόκληρη την επικράτεια, αλλά παράλληλα έλεγχοι γίνονται και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως στα βαρέα οχήματα.
Οι έλεγχοι αποδίδουν και σύμφωνα με τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Χρήστο Πετσινό, στα μέσα μαζικής μεταφοράς υπάρχει σχεδόν πλήρης συμμόρφωση, ενώ σε ό,τι αφορά τα φορτηγά πολλές φορές εντοπίζονται παραβάσεις που αφορούν ελλιπή τεχνικό έλεγχο.
Όπως σημείωσε, ενόψει του χειμώνα και των δύσκολων καιρικών συνθηκών οι έλεγχοι επικεντρώνονται κυρίως στα ελαστικά των βαρέων οχημάτων, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα, αλλά και μποτιλιαρίσματα.
Αυστηρή η Τροχαία για διπλοπαρκάρισμα
και πεζόδρομους
«Αμείλικτοι» είναι οι άνδρες της Τροχαίας και σε ό,τι αφορά την διευκόλυνση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στο κέντρο της πόλης.
Ο κ. Πετσινός αναφέρθηκε στην κατάληψη των πεζόδρομων από αυτοκίνητα, αλλά και στα διπλοπαρκαρίσματα σε κομβικές αρτηρίες, όπως η οδός Αβέρωφ.
«Ειδικά τώρα που ξεκίνησαν και τα σχολεία, οι δρόμοι πρέπει να είναι ανοιχτοί και να μην δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα από κάποιους που αφήνουν τα αυτοκίνητά τους διπλοπαρκαρισμένα προκειμένου να πιουν καφέ. Είναι απαράδεκτο να θέλει κάποιος να διασχίσει την Αβέρωφ και να χρειάζεται 15 λεπτά», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στις παρκίδες στη συγκεκριμένη οδό επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από φορτηγά για την φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων.
Έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία
Σε ολόκληρη τη χώρα, από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ελέγχθηκαν συνολικά 6.730 σχολικά λεωφορεία, ενώ βεβαιώθηκαν 343 παραβάσεις αντίστοιχα. Οι κυριότερες αφορούν στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας, τον ταχογράφο, την έλλειψη των προβλεπόμενων μέσων-ειδών και τη στέρηση άδειας οδήγησης.
Αναλυτικότερα, από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, εξειδικευμένα συνεργεία των Υπηρεσιών Τροχαίας, που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, έκαναν ελέγχους σε 6.730 σχολικά λεωφορεία, στο πλαίσιο των οποίων βεβαιώθηκαν συνολικά 343 παραβάσεις, ως εξής :
- Σχετικά με τον ταχογράφο 37
- Παραβίαση ορίου ταχύτητας 20
- Βιβλίο ρεπό 19
- Έλλειψη φαρμακείου 16
- Έλλειψη πυροσβεστήρα 14
- Στέρηση προβλεπόμενης άδειας οδήγησης 13
- Μη χρήση ζωνών ασφαλείας 11
- Φθαρμένα ελαστικά 8
- Στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου 6
- Μη αναγραφή ορίων ταχύτητας 3
- Έλλειψη συνοδού 3
- Μεταφορά υπεράριθμων μαθητών 2
- Έλλειψη ζωνών ασφαλείας 1
- Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 1
- Παραβίαση σημάνσεων 1
- Λοιπές τροχονομικές παραβάσεις 188.
Γεωργία Χαλάτση

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος