Μαρ
10

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - Μια δεκαετία με θετικό πρόσημο και χιλιάδες επισκέπτες
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Στα δέκα χρόνια λειτουργίας από την επανέκθεση η Εφορεία Αρχαιοτήτων υλοποίησε 17 περιοδικές εκθέσεις, εξέδωσε πέντε καταλόγους και 37 εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ το Μουσείο επισκέφθηκαν 100.000 άτομα

 

Εντυπωσιακή και ξεχωριστή χαρακτηρίζεται η λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, δέκα χρόνια από την επανέκθεση, που έγινε το Νοέμβριο του 2008, στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ.

Αυτή τη δεκαετία η πορεία του Αρχαιολογική Μουσείου είναι συνεχώς ανοδική, με τον ξεχωριστό αυτόν χώρο να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονήματα της χώρας.

Σε έναν σύντομο απολογισμό της δεκαετούς λειτουργίας από την επανέκθεση η Εφορεία Αρχαιοτήτων υλοποίηση 17 περιοδικές εκθέσεις, εξέδωσε πέντε καταλόγους και 37 εκπαιδευτικά προγράμματα. Επίσης ενημερωτικό φυλλάδιο για το Μουσείο εκδόθηκε και διατίθεται σε έξι γλώσσες, ενώ λειτουργεί ψηφιακή ξενάγηση.

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα όμως είναι και τα στοιχεία για την επισκεψιμότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου, το οποίο επισκέφθηκαν 100.000 άτομα από την επανέκθεση.

Ωστόσο, ο πήχης έχει ανέβει ψηλά σύμφωνα με τον Έφορο Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κ. Σουέρεφ, ώστε το Αρχαιολογικό Μουσείο να διευρύνει το διάλογο με την αρχαιότητα και να προσελκύσει ακόμη περισσότερους επισκέπτες μέσα από θεματικές και περιοδικές εκθέσεις.

Στόχος άλλωστε της Εφορείας Αρχαιοτήτων όπως σημείωσε είναι η δημιουργία ενός δικτύου, ώστε το Μουσείο να αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

«Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Μουσείου είναι αυτά που θα πρέπει να αναδείξουμε, χωρίς να είναι αυτοσκοπός η επισκεψιμότητα. Παρόλα αυτά από το 2011 και έπειτα η επισκεψιμότητα έχει τετραπλασιαστεί και ο πήχης έχει ανέβει ψηλά. Στόχος μας στο επίπεδο της επισκεψιμότητας θα μπορούσε να είναι, να φτάσουμε στο αντίστοιχο επίπεδο του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, δηλαδή 60.000 επισκέπτες σε ένα έτος», σημείωσε ο κ. Σουέρεφ.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος