Μαρ
02

ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Εκτύπωση

Εντός διμήνου αναμένεται να τοποθετηθούν και να λειτουργήσουν προσωρινά διόδια σε αρκετά τμήματα της Εγνατίας Οδού.
Το ζητούμενο είναι πως οι σταθμοί θα εγκατασταθούν σε επτά σημεία της Εγνατίας Οδού, σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα πληροφορίες, και για αρκετό χρονικό διάστημα και μέχρι να αρχίσουν να λειτουργούν τα διόδια με κάρτα και ανάλογα με τα χιλιόμετρα, είναι βέβαιο πως χιλιάδες οδηγοί θα επιβαρυνθούν με ένα επιπρόσθετο κόστος.
Αυτό κατά τη γνώμη μας, θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις οι οποίες θα έρθουν να προστεθούν στις υπάρχουσες, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό χιλιάδες πολίτες αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να έχουν έναν επιπλέον μπελά μπροστά τους, καθώς θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάνουν ορισμένες μετακινήσεις προς την Βόρεια Ελλάδα.
(Β.Λ.)

ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ
Δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύεται στην επικαιρότητα το ζήτημα των καθυστερήσεων της πληρωμής των φαρμακοποιών από το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων, τον ΟΠΑΔ. Και στο παρελθόν ασχοληθήκαμε με το πρόβλημα που έχει ανακύψει, καθώς οι καθυστερήσεις δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στον κλάδο.
Όμως, όπως αποδεικνύεται η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για τους φαρμακοποιούς. Η καθυστέρηση στην πληρωμή τους ξεπερνά τον ένα χρόνο. Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των καθυστερήσεων πολλοί φαρμακοποιοί  οδηγήθηκαν στον δανεισμό και τώρα καλούνται να πληρώσουν τις οφειλές τους στις τράπεζες, χωρίς όμως να έχουν λάβει τα απαιτούμενα ποσά από τον ΟΠΑΔ.
Σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία η ανησυχία του κλάδου είναι έντονη για τις επιπτώσεις που θα έχει η συνεχιζόμενη καθυστέρηση από την πλευρά του ασφαλιστικού ταμείου. Όπως τονίζουν πολλοί φαρμακοποιοί, το κράτος αποδεικνύεται αφερέγγυο καθώς ο ΟΠΑΔ είναι ο μόνος ασφαλιστικός φορέας που έχει τόσο μεγάλες καθυστερήσεις στη χώρα μας.
(Μ.Λ.)

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος