Μαϊ
12

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - Πιλοτική απογραφή αστέγων σε έξι δήμους
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Aφορά και το Δήμο Ιωαννιτών

 

Ο καιρός τα χάλασε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Κανονικά προχθές ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος καταγραφής του αριθμού των αστέγων σε έξι μεγάλους δήμους της χώρας, σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ωστόσο η έντονη βροχόπτωση ανέστειλε την έναρξη της δράσης για λίγες ημέρες.

Μικρό το κακό, σε σχέση με το μέγεθος του έργου (αφορά τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, Ηρακλείου Κρήτης, Ιωαννίνων και Ν. Ιωνίας), το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το ομιχλώδες τοπίο όσον αφορά την ένταση του προβλήματος.

Πόσοι είναι αυτοί που ζουν στον δρόμο; Πόσοι σε δομές; Πόσοι είναι εκείνοι που βρίσκονται σε επισφάλεια στέγης; Τα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι αρκετά αλλά αποσπασματικά, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες για κεντρική, «ολιστική» αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ανάμεσα στους φορείς που ασχολούνται με την αστεγία. Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τόσο του υπουργείου Εργασίας όσο και του υπουργείου Υγείας, δείχνουν διάθεση στενής συνεργασίας με τους φορείς και τις οργανώσεις που έχουν δράση στο πεδίο. (Το έργο, για παράδειγμα, της απογραφής των αστέγων στους δήμους περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη πληροφοριακών εργαλείων από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. με στόχο και τον συντονισμό των φορέων που παρέχουν σχετικές υπηρεσίες.)

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος