Μαϊ
15

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Κέρδισε το στοίχημα της συμμετοχής
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Με ρεκόρ προσέλευσης έγιναν οι εσωκομματικές εκλογές – Ο Θ. Τζαρούχης νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

 

Περίπου 155.000 ενεργά μέλη της ΝΔ πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων του κόμματος σε όλη την επικράτεια.

Στην Πειραιώς μιλούν για αριθμό ρεκόρ, όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα. Από αυτή τη διαδικασία εκλέγονται 4.050 πρόσωπα σε θέσεις προέδρων και μελών των Νομαρχιακών και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ).

Επίσης, ανεδείχθησαν και 1.000 νέοι σύνεδροι οι οποίοι θα μετέχουν στο επόμενο συνέδριο της ΝΔ, το οποίο θα διεξαχθεί το Φθινόπωρο. Σε 400 σημεία, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στήθηκαν περισσότερες από 1.500 κάλπες σε μια διαδικασία που διοργανώθηκε στο σύνολό της από τη γραμματεία Οργανωτικού και την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), η οποία συστάθηκε ειδικά για τη διεξαγωγή αυτών των εκλογών.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και λόγω της μεγάλης συμμετοχής χρειάστηκε να κλείσουν μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ και για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας μετείχαν 2.450 εθελοντές που στελέχωσαν τις εφορευτικές επιτροπές.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει αύριο το πρωί, ωστόσο ήδη από τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, εκτιμάται ότι η ανανέωση σε όλες τις εκλεγμένες θέσεις θα ξεπεράσει το 50%. Είναι ενδεικτικό ότι τις 4.050 θέσεις των ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ και τις 1.000 των συνέδρων διεκδίκησαν περισσότεροι από 8.000 πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η γραμμή της Πειραιώς ήταν μέχρι και την τελευταία στιγμή να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις που θα κηλίδωναν τη διαδικασία, όπως επίσης να μείνουν μακριά οι βουλευτές και τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη.

Φυσικά οι διαφορετικές τάσεις ανέπτυξαν τη δική τους καλώς νοούμενη εσωκομματική δραστηριότητα προκειμένου να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή εκπροσώπηση στον κομματικό μηχανισμό. Οι παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ εκτιμούν ότι είναι η διαδικασία από την οποία θα αναδειχθούν στελέχη των Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων που θα είναι πιο κοντά στην ηγεσία του κόμματος, κάτι άλλωστε αναμενόμενο.

Νέος πρόεδρος ο Θ. Τζαρούχης

Έτσι, ο Θοδώρης Τζαρούχης είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών που έγιναν την Κυριακή στα Γιάννενα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Τζαρούχης αναλαμβάνει τα «ηνία» στην τοπική οργάνωση κερδίζοντας τον έτερο υποψήφιο κ. Ζιάβρα. Η καταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ με τους δυο υποψηφίους να είναι αρκετά κοντά σε ψήφους. Ο κ. Τζαρούχης επικράτησε καθώς συγκέντρωσε 695 ψήφους ενώ ο Κωνσταντίνος Ζιάβρας έμεινε στη δεύτερη θέση με 679 ψήφους.

Μια μέρα μετά την εκλογή του, ο κ. Τζαρούχης συνεχάρη όλους για την οργάνωση και την διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των νέων εκπροσώπων των οργάνων του κόμματος. Όπως είπε, «δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, καθώς νικητές είναι όλοι όσοι συμμετείχαν».

Ο νέος πρόεδρος ερωτηθείς για την μεγάλη συμμετοχή, υποστήριξε ότι συμμετείχαν πάνω από 2000 άτομα σε όλο το Νομό καθώς τόσοι γράφτηκαν και κατέβαλαν και το σχετικό αντίτιμο.

Ο κ. Τζαρούχης εμφανίζεται έτοιμος να δουλέψει στο οργανωτικό κομμάτι ώστε ο μηχανισμός να είναι σε ετοιμότητα μιας και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ζητήσει να μην υπάρχει εφησυχασμός αλλά εγρήγορση.

Τα τελικά αποτελέσματα

Εξάλλου, χθες η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή Ιωαννίνων, ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα που αφορούν τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν κατατέθηκε καμία ένσταση ούτε προς τις Δημοτικές Εφορευτικές Επιτροπές (ΔΗΜ.ΕΦ.Ε.) ούτε προς τη ΝΕΦΕ.

Η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή, με την ανακοίνωσή της, ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους στις εσωκομματικές εκλογές για το αρμονικό κλίμα συνεργασίας. Πιο συγκεκριμένα, ευχαριστεί τα απλά μέλη που έχουν εγγραφεί, όλους τους υποψήφιους για οποιοδήποτε αξίωμα και τους δεκάδες εθελοντές που στελέχωσαν τις Δημοτικές Εφορευτικές Επιτροπές.

Παράλληλα, η ΝΕΦΕ συγχαίρει όχι μόνο αυτούς που εκλέχθηκαν, αλλά και όλα τα μη εκλεγμένα μέλη για την ήρεμη, αξιοπρεπή και δημιουργική εσωκομματική διαδικασία που δημιούργησαν καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο.

Πιο αναλυτικά, για τη Νομαρχιακή Οργάνωση και τη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή, τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Εγγεγραμμένοι: 2151

Ψήφισαν: 1552

Λευκά: 26

Άκυρα:5

Έγκυρα: 1519.

Ακόμη τα εκλεγμένα μέλη της ΝΟΔΕ έλαβαν: Ντόβας Δημήτρης (504), Τσαγκλής Κωνσταντίνος (496), Λάμπρου Αλέξανδρος (468), Ταλάρης Στέργιος (317), Κωτσίνας Αναστάσιος (286), Γιωτίτσας Νίκος (254), Κορτζή Αντωνία (253), Σιμιτζή Σοφία (109) και Καλιαμούρη Μαρίνα (92).

Επίσης για την Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ιωαννίνων τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής: Αϊβατίδης Βασίλης (428 ψήφοι) και Κρικώνης Νίκος (399 ψήφοι).

Πρόεδρος εκλέγεται ο κ. Αϊβατίδης, ενώ ο κ. Κρικώνης, εκλέγεται ως υπεράριθμο τακτικό μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ιωαννίνων διότι έλαβε σταυρό προτίμησης σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40% των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Για τις υπόλοιπες 7 ΔΗΜ.Τ.Ο., οι εκλεγμένοι πρόεδροι είναι οι εξής:

Β. Τζουμέρκων: Βάνας Θεόδωρος

Δωδώνης: Δήμος Βασίλης

Ζαγορίου: Γιώτης Ελευθέριος

Ζίτσας: Μπούτσικος Νίκος

Κόνιτσας: Πανταζής Ζώης

Μετσόβου: Τσομπίκος Δημήτρης

Πωγωνίου: Μυριούνης Κωνσταντίνος

Οι σύνεδροι που εκλέχθηκαν και θα συμμετέχουν στα δύο επόμενα τακτικά Συνέδρια της ΝΔ έλαβαν: Βλέτσας Σάκης (572), Τζαρούχης Θεόδωρος (509), Κιτσάκης Γιάννης (398), Λέφας Αλέξης (388), Λάμπρου Αλέξανδρος (387), Λιόλιος Κωνσταντίνος (363), Καλούδης Βασίλης (353), Κρικώνης Νίκος (314), Μπούτσικος Νίκος (274), Κορτζή Αντωνία (236), Σταμάτη Ελένη (233), Πετράκη – Τζαρούχη Ευδοκία (217), Πανταζής Φώτης (198), Τζέρμπου Αριστέα (191), Κίτσος Γιάννης (180), Γκόγκου Σοφία (148).

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος