Μαϊ
16

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στο «μικροσκόπιο» οι αλλαγές στην προστασία των δεδομένων
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις νέες σημαντικές αλλαγές που θα υπάρξουν από τις 25 Μαΐου, στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την εφαρμογή του νέου ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων, ο οποίος αφορά τη συλλογή, χρήση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων.

Ο νέος Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (ΓΚΠΔ) της ΕΕ ρυθμίζει την επεξεργασία από άτομα, εταιρείες ή οργανισμούς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν άτομα στην ΕΕ.

Πρόκειται ουσιαστικά, για δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και πληροφορίες που αφορούν ένα ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο εν ζωή άτομο. Διαφορετικές πληροφορίες οι οποίες, εάν συγκεντρωθούν όλες μαζί, μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση ενός συγκεκριμένου ατόμου, αποτελούν επίσης δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησε το 9ο συνέδριο Νομικών στα Γιάννενα το Σαββατοκύριακο ήταν και αυτό, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων διοργανώνει το Σάββατο από το πρωί, στην αίθουσα του ΤΕΕ στην οδό Αραβαντινού, σεμινάριο για το ίδιο θέμα, ένα σεμινάριο που απευθύνεται μόνο σε δικηγόρους.

Σε συνέντευξή της, στο Ioannina TV, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Μαρία Νάκα, υποστήριξε ότι είναι ένα μεγάλο θέμα που δεν αφορά μόνο τον δικηγορικό κόσμο που στην πραγματικότητα εφαρμόζει τον Κώδικα Δεοντολογίας εξαρχής. Ωστόσο οι αλλαγές είναι πολλές και η ενημέρωση κρίνεται απαραίτητη για να γνωρίσουν οι δικηγόροι τις αλλαγές και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα νέα ζητούμενα από πλευράς της Ευρώπης.

Ενδιαφέρουσα είναι και η δήλωση της κα. Νάκα ότι σε πρόσφατη συνέλευση των συλλόγων της Ευρώπης, τέθηκε η αδυναμία άμεσης εφαρμογής του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού για την προστασία των δεδομένων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος