Μαϊ
16

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - Οι επιπτώσεις των μνημονίων δεν αποκαθίστανται από τη μία μέρα στην άλλη
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Με προσεκτικές εκφράσεις, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αναφέρθηκε χθες από την Πρέβεζα, στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος του μνημονίου τον προσεχή Αύγουστο.

Ο κ. Σκουρλέτης, ρωτήθηκε για την πορεία της οικονομίας, από τους δημοσιογράφους της περιοχής, και μεταξύ άλλων, παραδέχθηκε πως οι επιπτώσεις των μνημονίων στην ελληνική κοινωνία δεν αποκαθίστανται από τη μία μέρα στην άλλη.

«Δυστυχώς δε μπορεί να ελπίζει κάποιος ότι θα αποκατασταθεί η ζημιά αυτή από τον Αύγουστο και μετά, αμέσως μετά το τέλος των μνημονίων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ένα δεύτερο σημείο στο οποίο στάθηκε στις δηλώσεις του ο κ. Σκουρλέτης εμπεριείχε και σκληρή κριτική στη Ν.Δ., με αφορμή την αντίδρασή της στην πρόταση κατάτμησης μεγάλων εκλογικών περιφερειών όπως ο Β’ Αθήνας.

«Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η Ν.Δ θέλει να αποφύγει τη στήριξη σε ένα θέμα που είναι ώριμο, να προσπαθεί να βρει δικαιολογίες, συνδέοντας την πρόταση αυτή με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Σαφώς και συζητάμε το αίτημα αυτό αλλά θα πρέπει να αντιληφθούμε τι εννοεί όταν μιλά για ψήφο των ανθρώπων που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης.

Διακρίνω μάλιστα και μία τάση αυτοκριτικής της Ν.Δ αφού η δική της πολιτική έδιωξε τους νέους από τη χώρα. Είναι δίκαιο το αίτημα να ψηφίζουν, αλλά να δούμε την υλικοτεχνική υποδομή και άλλες παραμέτρους, αφού άλλο είναι οι ομογενείς, άλλο οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και άλλο εκείνοι που δεν έχουν απογραφεί ποτέ στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος