Μαϊ
17

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - Οι επενδύσεις, το ενδιαφέρον και ο… Ρουβάς!
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Αρκετά «στενά» τα περιθώρια για την επένδυση σε ΑΠΕ στην Ήπειρο - Παρουσιάστηκαν οι αποδόσεις σε MW των έργων που ήδη λειτουργούν ή έχουν αδειοδοτηθεί

 

Μια ξεχωριστή ημερίδα με έντονο ενδιαφέρον έγινε την Τρίτη στα Γιάννενα, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται στις διαδικασίες που απαιτούνται για την επένδυση σε διάφορες εκδοχές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε σχέση με τη δυνατότητα του δικτύου της ΡΑΕ να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Η ημερίδα έγινε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και ομολογουμένως εκτός από το ενδιαφέρον που έτσι κι αλλιώς παρουσιάζουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του τραγουδιστή Σάκη Ρουβά στην ημερίδα, με δεδομένο το προσωπικό του επαγγελματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Φημολογείται μάλιστα ότι ο ίδιος και συνεργάτες του βρίσκονται πίσω από την επένδυση των μονάδων παραγωγής βιοαερίου στη ΒΙΠΕ των Ιωαννίνων.

Η φημολογία αυτή ενισχύθηκε και από την παρουσία στο πλευρό του, του Χρήστου Πετρόχειλου, γενικού διευθυντή της Kiefer, που είχε μιλήσει στα τοπικά μέσα πριν από μερικούς μήνες, όταν συζητούνταν οι προτάσεις για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων αδειοδότησης των μονάδων βιοαερίου.

Στη διάρκεια της ημερίδας, στελέχη της ΡΑΕ αναφέρθηκαν στην δυνατότητα που είναι πλέον ευκολότερη από το παρελθόν της συνεργασίας των επενδυτών με τις τράπεζες, με τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να δείχνει περισσότερο έτοιμος να ανταποκριθεί και να χρηματοδοτήσει τέτοιες προτάσεις.

Όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων οι εισηγητές κ.κ. Γκιζάς και Παπαχρήστου, τα περιθώρια για την επένδυση σε ΑΠΕ στην Ήπειρο είναι αρκετά στενά, ενώ παρουσιάστηκαν και οι αποδόσεις σε MW των έργων που ήδη λειτουργούν ή έχουν αδειοδοτηθεί.

Στην πρώτη θέση ξεχωρίζουν τα φωτοβολταϊκά με παραγωγή 108 MW και ακολουθούν τα υδροηλεκτρικά έργα με παραγωγή 48 MW.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος