Μαϊ
18

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - Στην πράξη η στήριξη των Επιμελητηρίων
Εκτύπωση

li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 2.4px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} ul.ul1 {list-style-type: disc} Στην πράξη αποδεικνύεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η στήριξη του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο θεσμό των Επιμελητηρίων της χώρας.
Η στήριξη αυτή μάλιστα, μεταφέρθηκε και στα στελέχη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και των Επιμελητηρίων των άλλων πόλεων της Ηπείρου, από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα.
Με αφορμή την παρουσία του στην πόλη των Ιωαννίνων την Τετάρτη για την ημερίδα που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Ηπείρου και ενόψει της επίσκεψής του στη Μονάδα ΑΣΑ στο Ελευθεροχώρι ο κ. Πιτσιόρλας συναντήθηκε με τους προέδρους των Επιμελητηρίων, το απόγευμα της Τετάρτης.
Στη συνάντηση αναφέρθηκε στον πρόσφατο νόμο που ρυθμίζει τη λειτουργία των Επιμελητηρίων, στάθηκε όμως περισσότερο στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης να βελτιώσει και να ενισχύσει τη συνεργασία με τα Επιμελητήρια προσδοκώντας ως πρώτο αποτέλεσμα, σημαντικά οφέλη για την επιχειρηματικότητα.
«Αυτό που θέλουμε είναι να εκφράσουμε την πίστη μας στο θεσμό, τον οποίο θέλουμε να αναβαθμίσουμε. Είναι διαρκής και η αγωνία και η προσπάθειά μας να εκσυγχρονίσουμε το θεσμικό πλαίσιο και να βοηθήσουμε τα Επιμελητήρια ώστε με τη σειρά τους να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις – μέλη στη δύσκολη οικονομική συγκυρία», σημείωσε ο κ. Πιτσιόρλας.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γ. Μήτσης και κατά την υποδοχή του υφυπουργού αλλά και στις δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντηση τόνισε πως οι επιχειρήσεις της χώρας περιμένουν στην πράξη μία αλλαγή πολιτικής από την κυβέρνηση με ειδικότερη αναφορά και εξειδίκευση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών.
«Με την δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας, την έλλειψη ρευστότητας από τις τράπεζες και την υπερφορολόγηση, δεν πρόκειται να δούμε καμία αλλαγή προς το καλύτερο για τις επιχειρήσεις», σημείωσε ο κ. Μήτσης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος