Μαϊ
23

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών οι πλημμύρες στον Άραχθο
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Στα πλαίσια έργου για την πρόληψη και έγκαιρη ενημέρωση για τον κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων στην περιοχή, εγκαταστάθηκε ένας μετεωρολογικός σταθμός στην Αγία Παρασκευή και ένας σταθμηγράφος, στη γέφυρα Νεοχωρίου

 

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού περιβαλλοντικής παρακολούθησης στο Δήμο Νικολάου Σκουφά από ομάδα εργασίας του Εργαστηρίου Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής, του ΤΕΙ Ηπείρου, αποτελούμενη από εξειδικευμένο προσωπικό σε περιβαλλοντολογικά και τεχνολογικά θέματα.

Στα πλαίσια του έργου «Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης, πρόληψης, διαχείρισης και έγκαιρης ενημέρωσης για τον κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή Αράχθου» που υλοποιείται από το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής του ΤΕΙ, με τη συνεργασία και υποστήριξη του Δήμου Νικολάου Σκουφά, εγκαταστάθηκε ένας μετεωρολογικός σταθμός στο Δ.Δ. Αγίας Παρασκευής και ένας σταθμηγράφος στη γέφυρα Νεοχωρίου.

Με τη βοήθεια ενός δικτύου οργάνων μέτρησης που έχει τοποθετηθεί στην ευρύτερη ζώνη του ποταμού Αράχθου το Εργαστήριο Γνώσης θα δημιουργήσει ένα αυτόματο σύστημα παρακολούθησης που θα παρέχει τη δυνατότητα για την έγκαιρη πρόβλεψη και ενημέρωση των αρμόδιων φορέων με στόχο την αποφυγή κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.

Οι πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα και να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις μετρήσεις από το δικτυακό τόπο: http://www. watcharachthos.eu/

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕπιχειρησιακόΠρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020 - ΆξοναςΠροτεραιότητας 2 «ΠροστασίατουΠεριβάλλοντοςκαι ΑειφόροςΑνάπτυξη» και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2020.

Τονίζεται η σημαντική και η μακροχρόνια συνεργασία του Δήμου Νικολάου Σκουφά με το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Ηπείρου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος