Μαϊ
23

ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ - Υποχρέωση όλων η διασφάλιση της πρόσβασης στην εκπαίδευση
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Το παράδειγμα ανθρώπων που αντιμετώπισαν τεράστιες δυσκολίες στην προσωπική τους ζωή, χρειάστηκε να υπερβούν πολλές φορές τον εαυτό τους, αλλά δικαιώθηκαν, αποτέλεσε το επίκεντρο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων ενός πιλοτικού προγράμματος με τίτλο Role Models, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε την αξιοποίηση παραδειγμάτων που στην πράξη μπορούν να λειτουργήσουν ως υποδείγματα για την ανθρώπινη φύση αλλά και για την επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία ανθρώπων που βρέθηκαν ίσως μακριά και από την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έγινε χθες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το Τμήμα Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πιλοτικό πρόγραμμα έλαβαν μέρος έξι σχολεία από την Ήπειρο και συγκεκριμένα τα εξής: Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου Άρτας, Δημοτικό Σχολείο Γραμμενίτσας Άρτας, Δημοτικό Σχολείο Καλαμιάς Άρτας, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, Δημοτικό Σχολείο Μύτικα, 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, ΓΕΛ Μαργαριτίου Θεσπρωτίας, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων και η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΚΥ, ομότιμος Καθηγητής Κ. Αθανασίου η μεγαλύτερη υποχρέωση που έχει κάθε άνθρωπος απέναντι στον εαυτό του αλλά και στις επόμενες γενιές είναι να διασφαλίσει την πρόσβαση στη σχολική – εκπαιδευτική διαδικασία.

Από την άλλη αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προγράμματα υποτροφιών του ΙΚΥ αλλά και στην πορεία του Erasmus+ που κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο πρόγραμμα από την Ε.Ε. και γι’ αυτό από το 2020 και έπειτα προβλέπεται διπλασιασμός του προϋπολογισμού για την ενίσχυση και άλλων εκπαιδευτικών δράσεων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής, Γιώργος Καψάλης και ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου, για να ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις των σχολικών ομάδων για τα project στο πλαίσιο του προγράμματος.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος