Μαϊ
23

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Χρήσιμο «εργαλείο» για την επιχειρηματική κοινότητα της Ηπείρου
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Έναν νεοσύστατο θεσμό συμβουλευτικού και γνωμοδοτικού χαρακτήρα για το κράτος, που συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, ένα σε κάθε μία από τις 13 περιφέρειες της χώρας, αποτελεί το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο.

Για την Ήπειρο, πρόεδρος του νέου θεσμού εξελέγη, μετά από εκλογές που έγιναν, πριν λίγες ημέρες στα Γιάννενα, ο Αλέξανδρος Πάσχος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Αποστολή του σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό είναι ο συντονισμός της δράσης των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας, ενώ προβλέπεται και μία σειρά δράσεων, σε συνεργασία και ως έκφραση των κατά τόπους Επιμελητηρίων.

Όπως ανέφερε ο κ. Πάσχος είναι εξαιρετικά νωρίς για να κρίνει κάποιος αν το εγχείρημα μπορεί ή όχι να είναι επιτυχημένο, σημείωσε όμως ότι η επιτυχία εξαρτάται πρωτίστως από την πολιτεία.

«Στην πράξη θα κριθεί η επιτυχία ή η αποτυχία του θεσμού. Είναι ένα φιλόδοξο εγχείρημα που έχει στόχο να συντονίσει και να εκφράσει από κοινού τα αιτήματα των τεσσάρων Επιμελητηρίων στην Ήπειρο, ώστε να υπάρχει ενιαία διεκδίκηση και αντιμετώπιση. Η υλοποίηση όμως προϋποθέτει την αποδοχή από την πολιτεία του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου ως ένα γνωμοδοτικό συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας, όπως είναι τα Επιμελητήρια», σημείωσε ο κ. Πάσχος.

Στην πρώτη του δήλωση μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Πάσχος τονίζει πως ο θεσμός μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο συντονιστικό όργανο για την χάραξη κοινών στόχων και στρατηγικών για την ηπειρωτική επιχειρηματική κοινότητα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος