Μαϊ
24

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - Αλλάζει όψη η ευρωπαϊκή πύλη της Ηπείρου
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η είσοδος της Ηγουμενίτσας, με προϋπολογισμό 12,7 εκ. ευρώ – Απέδωσε καρπούς η προσπάθεια της Περιφέρειας Ηπείρου, για ένα έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα επιλύσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα

 

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που αλλάζουν την εικόνα, τη λειτουργικότητα, την οδική ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας της Θεσπρωτίας, η είσοδος πόλης της Ηγουμενίτσας, θα πάρει σταδιακά, τα επόμενα χρόνια, «σάρκα και οστά».

Πρόκειται για την κατασκευή της εισόδου Ηγουμενίτσας, ενός οδικού άξονα που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα επιλύσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 12,7 εκ. ευρώ.

Οι πρώτες προσπάθειες για την κατασκευή της εισόδου είχαν ξεκινήσει από το 2006, όταν ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Θωμάς Πιτούλης ήταν δήμαρχος Ηγουμενίτσας.

Στην πορεία και με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου ολοκληρώθηκε η μελέτη και αναζητήθηκε πηγή χρηματοδότησης. Η Περιφέρεια εγγράφως είχε απευθυνθεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ζητώντας την χρηματοδότηση του έργου, για την οποία δόθηκε το πράσινο φως.

Την απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αλέξης Χαρίτσης. Η είσοδος της πόλης Ηγουμενίτσας περιλαμβάνει έναν νέο οδικό άξονα, μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων περίπου. Πρόκειται για σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, με διαχωριστική νησίδα, παράπλευρο οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών και όλα τα τεχνικά έργα, μεταξύ των οποίων και τρεις κυκλικοί κόμβοι.

Ο αντιπεριφερειαρχης Θεσπρωτίας σε δηλώσεις του «ευχαριστεί θερμά την Αντιπεριφερειαρχη Ιωάννινων Τατιάνα Καλογιάννη για την συνεχή ενασχόληση, την μεθοδικότητα και την αποφασιστικότητα της σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας για έγκριση ένταξης του έργου μέχρι και της τελικής υπογραφής και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ουσιαστική έναρξή υλοποίησης ενός έργου που αποτελούσε ένα διαρκές αίτημα και ένα ζωτικό έργο, που αλλάζει τη μορφής της Ηγουμενίτσας».

Παράλληλα ο βουλευτής Μάριος Κάτσης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και προσωπικά τον Αναπληρωτή Υπουργό Αλέξη Χαρίτση για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018 του έργου της εισόδου της πόλης της Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 12,7 εκ. ευρώ, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα των πολιτών. Θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια σε έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο, ο οποίος θα έχει αυξημένη διέλευση και λόγω της λειτουργίας του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας. Εκτός αυτού, θα ομορφύνει ολοκληρωτικά την εικόνα εισόδου της πόλης της Ηγουμενίτσας. Τούτη η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι κοιτάζει την ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη ώστε να μειωθούν οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: «Η δύσκολη πορεία των τελευταίων χρόνων φτάνει στο τέλος της. Η επιστροφή στην κανονικότητα, η στήριξη των τοπικών κοινωνιών και η δημιουργία νέων υποδομών, είναι στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού για την επόμενη μέρα. Πάρα τα στενά οικονομικά περιθώρια, η κυβέρνηση κατάφερε να στηρίξει πολύπλευρα τις τοπικές κοινωνίες. Όμως το ορόσημο της εξόδου από το μνημόνιο είναι πλέον πολύ κοντά, πράγμα που σημαίνει ότι ανοίγονται νέες δυνατότητες για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ακόμα μεγαλύτερες δράσεις. Αυτή είναι μία μεγάλη κατάκτηση των συμπολιτών μας, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε και να αξιοποιήσουμε ώστε να μην επιστρέψουμε πίσω στο παρελθόν και τις παθογένειες του».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος