Μαϊ
25

Νέο χτύπημα βανδάλων στο Δημαρχείο Ιωαννίνων
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px}

Την ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων συνεδρίαζε συζητώντας την ανάγκη πολιτικής καταδίκης απ’ όλους τους φορείς των βανδαλισμών κτιρίων, δημόσιων χώρων και έργων τέχνης, οι γνωστοί - άγνωστοι επέλεξαν να επιτεθούν στο Δημαρχείο με μπογιές και χρώματα.

«Έδρασαν μέσα στη νύχτα, στο περιθώριο. Χτύπησαν κι έφυγαν, όπως κάνουν πάντα. Απέναντι σε αυτές τις λογικές η Δημοτική Αρχή δηλώνει για μια ακόμα φορά ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να κυνηγήσει φαντάσματα, άλλωστε δεν είναι αυτός ο ρόλος της. Δηλώνει όμως επίσης ότι σε πείσμα των οπαδών της καταστροφής θα συνεχίσει στο δρόμο της δημιουργίας επιμένοντας να καταδικάζει τέτοια φαινόμενα με τον πολιτικό της λόγο. Το τελευταίο χτύπημα των βανδάλων κάνει ακόμα πιο επίκαιρο το αίτημα της καθολικής πολιτικής καταδίκης τέτοιων φαινομένων ώστε να αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες από τους αρμόδιους φορείς για να σταματήσει επιτέλους αυτό το θλιβερό φαινόμενο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων.

Η αναφορά του Δημάρχου

Εξάλλου, αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, έκανε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και στις δύο επιστολές προς τους βουλευτές των Ιωαννίνων αλλά και τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβούλιου και του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και προς τα πολιτικά κόμματα κι άλλους φορείς σχετικά με τους βανδαλισμούς δημόσιων χώρων, κτιρίων κι έργων τέχνης.

Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι το ζήτημα της προστασίας του αστικού περιβάλλοντος είναι πολιτικό τονίζοντας πως είναι ώρα να τοποθετηθούν όλοι οι φορείς πάνω σε αυτό και να σταματήσουν να σιωπούν.

«Δεν θα σταματήσουμε να είμαστε υπέρμαχοι της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Το έχουμε αποδείξει άλλωστε με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ελευθέρια λόγου και παρεμβάσεων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο. Οι επιθέσεις όμως σε κτίρια και δημόσιους χώρους δεν έχει καμία σχέση με την ελευθέρια της διακίνησης ιδεών κι αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι», επεσήμανε ο κ. Μπέγκας

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος