Μαϊ
30

50.000 Σκανδιναβοί στην Ήπειρο, κάθε χρόνο
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Ξεκάθαρη η προτίμηση των τουριστών από τις Σκανδιναβικές χώρες για διακοπές και γνωριμία με τις ομορφιές του τόπου μας – Αποδίδει καρπούς η συνεργασία με τον τουριστικό οργανισμό Apollo και η αναβάθμιση των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Ακτίου

 

Τα οφέλη της άριστης συνεργασίας με τον τουριστικό οργανισμό Apollo, απολαμβάνουν ήδη και θα συνεχίζουν να απολαμβάνουν και τα επόμενα χρόνια οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Ήπειρο.

Χιλιάδες Σκανδιναβοί, περισσότεροι από 45.000 ετησίως δείχνουν την προτίμησή τους στην Ήπειρο, κάτι που επιβεβαιώθηκε και χθες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, του Προέδρου Leit Vase Larsen και στελεχών του Τουριστικού Οργανισμού «Apollo».

Τα στελέχη του οργανισμού, επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Ηπείρου, όπου συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για την Τουριστική Ανάπτυξη Στράτο Ιωάννου. Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρευρισκόταν και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας, Ιουλία Μαρκούλα, τα στελέχη της «Apollo», εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το βαθμό συνεργασίας και στήριξης που έχουν από την Περιφέρεια και ενημέρωσαν για το προγραμματισμό της επόμενης τουριστικής περιόδου, που περιλαμβάνει αύξηση κατά δύο των πτήσεων την εβδομάδα προς Ιωάννινα και κατά μία προς Άκτιο.

Σε αριθμητικά επίπεδα όμως η αύξηση των δύο πτήσεων σε τέσσερις μπορεί να μη λέει πολλά, θα πρέπει όμως να συνυπολογίζεται ο αριθμός των επιβατών κάθε πτήσης και σε αυτό επέμεινε η Περιφερειακή Αρχή.

Ουσιαστικά η Apollo σήμερα μεταφέρει στην Ήπειρο 45.000 επισκέπτες από τη Σκανδιναβία και με την αύξηση του αριθμού των πτήσεων φιλοδοξεί να ξεπεράσει τις 50.000.

Εάν αυτός ο αριθμός πολλαπλασιαστεί με 7-10 διανυκτερεύσεις για κάθε άτομο γίνεται σαφές ότι πρόκειται για μία τεράστια οικονομική δραστηριότητα για την Ήπειρο. Εκτός όμως από το συνδυασμό των παραλίων με τους ορεινούς προορισμούς η Apollo στρέφει το βλέμμα της και στην πόλη των Ιωαννίνων, επιχειρώντας όπως ανέφερε η κα. Χόρνεβαλ εμπορική διευθύντρια της εταιρείας, να διαμορφώσει νέα ελκυστικά τουριστικά πακέτα.

Ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, στις δηλώσεις του, εξήρε το γεγονός ότι η «Apollo», αξιοποιεί τα δύο αεροδρόμια που εξυπηρετούν την Ήπειρο, του Ακτίου και των Ιωαννίνων, δίνοντας τη δυνατότητα για περισσότερες επιλογές στους τουρίστες από τους Σκανδιναβικές χώρες.

Το αεροδρόμιο του Ακτίου, ανέφερε, σαφώς βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από αυτό των Ιωαννίνων, για το οποίο η Περιφέρεια είναι πρόθυμη να συμβάλει στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που εντοπίζει ο τουριστικός οργανισμός. Πρόσθεσε δε ότι ήδη έχει αναλάβει ορισμένες εργασίες διευκόλυνσης των αφίξεων - αναχωρήσεων του τουριστών, ενώ για το μέλλον και προκειμένου να κρατηθεί το χαμηλό κόστος τελών εξυπηρέτησης των αεροσκαφών, ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει τη λειτουργία του μαζί με άλλους τοπικούς φορείς.

Στο σημείο αυτό, ευχαρίστησε την «Αpollo», τόσο για την επιλογή της να καθιερώσει πτήσεις προς και από Ιωάννινα, αλλά κυρίως να μην υπαναχωρήσει, όταν πέρυσι για ανεφοδιασμό αναγκάζονταν να μεταβαίνει στο αεροδρόμιο των Σκοπίων.

«Με την επιμονή σας, καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε το κεντρικό κράτος ώστε να εξασφαλίσει τα κονδύλια που απαιτήθηκαν για την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών ανεφοδιασμού με καύσιμα», συμπλήρωσε, ανακοινώνοντας ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή, υπέγραψε και η δεύτερη άδεια εγκατάστασης δεξαμενών καυσίμων.

«Έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και άλλοι τουριστικοί οργανισμοί από άλλες περιοχές της Ευρώπης για πτήσεις προς το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, τους οποίους είμαστε επίσης πρόθυμοι να συνδράμουμε», πρόσθεσε ο κ. Καχριμάνης.

Στα αριθμητικά δεδομένα της συμβολής της «Apollo», στον τουρισμό της περιοχής, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο οποίος όπως είπε μέσω Άκτιου και Ιωαννίνων συνολικά μεταφέρει τώρα 45.000 τουρίστες ετησίως, αριθμός που θα αυξηθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια με την αύξηση των πτήσεων της Εταιρείας.

«Συνολικά μιλάμε για 450.000 διανυκτερεύσεις. Αν υπολογίσουμε ότι μια μονάδα 50 δωματίων έχει το χρόνο 7.000 διανυκτερεύσεις, τότε αντιλαμβάνεται κανείς το όφελος», ανέφερε ο κ. Ιωάννου, κάνοντας λόγο επίσης στην τεράστια συμβολή που θα έχει σε επίπεδο διαφήμισης η επιλογή της Apollo να γυριστεί σε παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές της Ηπείρου, η διεθνής τηλεοπτική παραγωγή «The Bachelor».

Θάλασσα και βουνό

Παράλληλα, χθες, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού, κ. Larsen, ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την μέχρι σήμερα συνεργασία και τη στήριξη που παρείχε, τονίζοντας ότι η «Apollo», με την απόφασή της να δρομολογήσει πτήσεις και προς Ιωάννινα, βλέπει εκτός από τη θάλασσα και το βουνό.

«Με τα προϊόντα που προσφέρουμε θα μεγαλώσουμε τη σεζόν, και αυτό αφορά μια διαφορετική κατηγορία τουριστών που δεν είναι η ίδια με εκείνη της θάλασσα», ανέφερε.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης απένειμε τιμητική πλακέτα στον Leit Vase Larsen, για τη συμβολή της «Apollo», στον τουρισμό της Ηπείρου.

«Τους τιμούμε γιατί μας άνοιξαν νέες προοπτικές», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης. Ο κ. Larsen από την πλευρά του δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι πιστεύει πολύ δυνατά στην περιοχή μας και θα σχεδιάσει προγράμματα που θα συνδέουν θάλασσα και βουνό, προσθέτοντας ότι με τις νέες πτήσεις που θα δρομολογηθούν την επόμενη περίοδο υπολογίζεται ότι οι τουρίστες που θα μεταφέρονται στην Ήπειρο από τη Σκανδιναβία θα ανέρχονται στους 50.000 ετησίως.

Τέλος η Εμπορική Διευθύντρια Νίνα Χόρνεβαλ, χαρακτήρισε πολύ θετική την εξέλιξη της συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι η «Apollo» είναι ο νούμερο1 τουριστικός οργανισμός της Σκανδιναβίας για την Ελλάδα.

Στην αντιπροσωπεία της «Apollo» μετείχαν επίσης οι Ceo, Ole Dannemod, η Εμπορική Διευθύντρια Νίνα Χόρνεβαλ, και ο υπεύθυνος Συμβολαίων Μανόλης Παντελέλης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος