Μαϊ
30

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα όλη η χώρα
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Κάλεσμα συμμετοχής, από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε 24ωρη απεργία και οι δημοσιογράφοι

 

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή, 24ωρη γενική απεργία απευθύνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε εργαζόμενους και σε συνταξιούχους.

Τα συνδικάτα εκφράζουν την αντίθεσή τους στα «δυσβάσταχτα μέτρα» και στις «καταστροφικές πολιτικές για την κοινωνία και την οικονομία», ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνεχή επιδείνωση του βιωτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών.

«Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε για άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μέτρων, για την υλοποίηση ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης των ανέργων, για την επαναφορά των συντάξεων σε αξιοπρεπή επίπεδα, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για την αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν πως «ο αγώνας είναι μονόδρομος».

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν μεταξύ άλλων τα ΜΜΕ και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ενώ στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί μεταμνημονιακής εποχής αφού όχι μόνο δε φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα. Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης. Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας. Η απεργία είναι δική μας υπόθεση».

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοπασχολούμενους, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, γυναίκες, νέους και νέες να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.00 σήμερα το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο, ενώ κάλεσμα απευθύνει και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων.

Απεργούν και οι δημοσιογράφοι

Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων, σε συντονισμό με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα, σήμερα, Τετάρτη 30 Μαΐου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ και οι φορείς της Κοινωνικής Συμμαχίας.

Η απεργία του κλάδου θα αρχίσει στις 06.00 της Τετάρτης 30/5/2018 και θα λήξει την ίδια ώρα της Πέμπτης 31/5/2018.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Ο δημοσιογραφικός κλάδος, συντασσόμενος με όλους τους εργαζόμενους, απεργεί και διεκδικεί:

Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα. Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις. Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος