Μαϊ
30

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Ξεκάθαρη στήριξη στον Αλ. Καχριμάνη
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} li.li2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} span.Apple-tab-span {white-space:pre} ul.ul1 {list-style-type: disc}

Από τα Γιάννενα, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ανακοίνωσε την ειλημμένη απόφαση να στηριχθεί η υποψηφιότητα του νυν Περιφερειάρχη, στις περιφερειακές εκλογές, Καχριμάνη, ανεξάρτητα από τον εκλογικό νόμο

 

Ξεκάθαρη δήλωση στήριξης του νυν Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη, από τη Νέα Δημοκρατία, είχαμε χθες από τα Γιάννενα, όπου βρέθηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης,.

Μάλιστα η στήριξη στο πρόσωπο του κ. Καχριμάνη, είναι βέβαιη και δεδομένη, ανεξάρτητα από τον εκλογικό νόμο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Από την άλλη, όμως δεν είχαμε αντίστοιχη στήριξη ή στηρίξεις σε πρόσωπα, αναφορικά με την επιλογή των ψηφοδελτίων στο δήμο Ιωαννιτών και των άλλων περιφερειακών δήμων, όπως και σε όλη την επικράτεια, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία καταγραφής και αξιολόγησης παρατάξεων και στελεχών, ώστε σε εύλογο χρόνο να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Τα παραπάνω αποτέλεσαν σημεία των απαντήσεων του κ. Αυγενάκη σε ερωτήματα που δέχθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου χθες το απόγευμα πριν τη διευρυμένη συγκέντρωση στελεχών της ΝΟΔΕ, με αντικείμενο τη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε πως η στήριξη της υποψηφιότητας Καχριμάνη έχει οριστικό χαρακτήρα, κράτησε όμως αποστάσεις απαντώντας σε ερώτηση για το εάν αυτό ισχύει και για την παράταξη του Ν. Γκόντα στο Δήμο Ιωαννιτών.

Σημείωσε όμως με νόημα πως η Ν.Δ δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα όπως έγινε στο παρελθόν.

«Συμβουλευόμαστε, καταγράφουμε και αξιολογούμε όλα τα στελέχη στην περιφέρεια και θέλουμε να υποστηρίξουμε πρόσωπα που προέρχονται από τη βάση και όχι ποιος θα είναι περισσότερο ή λιγότερο κομματικός», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε πάντως τη βεβαιότητα ότι οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Η απλή αναλογική

Αναφορικά με τη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση, η Νέα Δημοκρατία, κρίνει πως το Σχέδιο Νόμου «Κλεισθένης» προωθείται από την κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την κυβερνητική και δημοσκοπική κατρακύλα.

«Είμαστε ξεκάθαρα σε προεκλογική περίοδο και ως Ν.Δ λέμε όχι στην απλή αναλογική και δε θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί στον Α’ και Β’ βαθμό της αυτοδιοίκησης», σημείωσε ο κ. Αυγενάκης ενώ ο υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης της Ν.Δ Κ. Γαϊτάνης τόνισε πως η απλή αναλογική εξυπηρετεί την χειραγώγηση των παρατάξεων από τα κόμματα.

«Το Σχέδιο Νόμου και η απλή αναλογική θα ενισχύσει τη συναλλαγή, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία» τόνισε ο Κ. Γαϊτάνης.

Τους δύο προσκεκλημένους προλόγισαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θ. Τζαρούχης και ο βουλευτής Κ. Τασούλας με τον δεύτερο να επισημαίνει πως ο «Κλεισθένης» θα οδηγήσει την αυτοδιοίκηση σε ολοκληρωτική παράλυση. Ακολούθησε η συζήτηση με τα στελέχη της ΝΟΔΕ και της Ν.Δ από την Ήπειρο.

Το ζήτημα των Σκοπίων

Τέλος, να αναφέρουμε, πως στην αρχική του τοποθέτηση στη συνέντευξη τύπου ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε μείζον εθνικό ζήτημα για τη Ν.Δ το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ασκώντας κριτική στην συγκυβέρνηση, που δημιουργεί ανασφάλεια και εκνευρισμό με τη στάση και τις διαρροές της.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο και τον Κοτζιά να παίξουν στα ζάρια την ονομασία των Σκοπίων. Με διαρροές και χωρίς επίσημη ενημέρωση δεν γίνεται πολιτική. Πάγια θέση μας είναι ότι τα ζητήματα αλυτρωτισμού, κοινής χρήσης του ονόματος και αλλαγής του Συντάγματος θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, διαφορετικά δεν συναινούμε σε καμία άλλη λύση», σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος