Ιουν
01

ΔΕΥΑΙ - Κανένας λόγος ανησυχίας για την ποιότητα του νερού
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} li.li2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} span.Apple-tab-span {white-space:pre} ul.ul1 {list-style-type: disc}

Ένα 24ωρο χωρίς νερό έμειναν συνοικίες των Ιωαννίνων, εξαιτίας ξαφνικής βλάβης στο αντλιοστάσιο της Κρύας

 

Μια εξαιρετικά μεγάλη βλάβη κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑΙ από το πρωί της Τετάρτης και μέχρι αργά χθες το απόγευμα, όταν διαπιστώθηκε πως μια γεώτρηση που τροφοδοτεί με νερό το αντλιοστάσιο της Κρύας αντλούσε θολό νερό.

Αποτέλεσμα της ξαφνικής βλάβης ήταν να μείνουν πολλές συνοικίες της πόλης χωρίς νερό για περισσότερες από 24 ώρες, καθώς από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε η βλάβη, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΙ προχώρησαν στη διακοπή της υδροδότησης σε όλο σχεδόν το δίκτυο και ξεκίνησαν τις απαραίτητες εργασίες.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η προγραμματισμένη για την μεθεπόμενη εβδομάδα συντήρηση των δεξαμενών, η οποία θα σήμαινε νέα πολύωρη διακοπή ύδρευσης, να γίνει τελικά την Τετάρτη, προκειμένου να μην μείνει ξανά για μεγάλο χρονικό διάστημα η πόλη χωρίς νερό μέσα σε διάστημα 15 ημερών.

Η πολύωρη διαδικασία του «αδειάσματος» όλου του δικτύου και η σταδιακή του υδροδότηση ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, όμως αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, παρατηρήθηκε ξανά θολότητα στο νερό του δικτύου με αποτέλεσμα στις 3.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης να αδειάσει ξανά μια από τις κεντρικές δεξαμενές.

Η υδροδότηση άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά το πρωί της Πέμπτης από τα χαμηλά σημεία της πόλης, ενώ χρειάστηκε νέα επέμβαση των συνεργείων της ΔΕΥΑΙ για την αποκατάσταση μίας ακόμη βλάβης στην περιοχή του εσωτερικού δικτύου στους Αμπελόκηπους.

Εκείνο που επιχείρησε η ΔΕΥΑΙ και η δημοτική αρχή να κάνει, από το μεσημέρι της Πέμπτης και ενώ και οι διαμαρτυρίες είχαν φουντώσει για τα καλά και η ανησυχία στις περιοχές όπου δεν έχει φτάσει ακόμη το νερό, ήταν να διαβεβαιώσει για την καταλληλότητα του νερού, σύμφωνα με τις μετρήσεις και τις ποιοτικές παραμέτρους.

Έτσι, σε ανακοίνωσή της τονίζει πως η ποιότητα του νερού αποτελεί προτεραιότητα για την επιχείρηση και οι έλεγχοι ποιότητας που πραγματοποιούνται ανά μία ώρα δεν εμφανίζουν κανένα ανησυχητικό αποτέλεσμα.

«Σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε το δίλημμα της άμεσης υδροδότησης σε βάρος της ποιότητας του νερού που φτάνει στους καταναλωτές.

Η ΔΕΥΑΙ κατανοεί πλήρως την αναστάτωση που προκλήθηκε σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της πόλης, εργάστηκε όμως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να αντιμετωπίσει αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ αργά το μεσημέρι επανήλθε με νέα ανακοίνωση λίγων γραμμών στην οποία διαβεβαιώνει πως δεν συντρέχει κανείς λόγος ανησυχίας για την ποιότητα του νερού που φτάνει στις βρύσες σπιτιών και καταστημάτων.

Η αντιπολίτευση

Για εγκληματική αμέλεια κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», που ζητά από τον Δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ και τον αντιπρόεδρο Μ. Χρυσοστόμου συγκεκριμένες απαντήσεις αλλά και παραιτήσεις των υπευθύνων για λόγους ευθιξίας.

«Η ανικανότητα και η αδιαφορία εξακολουθεί να «βασιλεύει» και στον πιο ευαίσθητο χώρο, που είναι η ύδρευση της πόλης, με τους πολίτες να δοκιμάζονται και να εμπαίζονται για οκτώ ολόκληρα χρόνια από τους ερασιτεχνισμούς της σημερινής δημοτικής αρχής, στην οποία περισσεύουν τα μεγάλα λόγια και υπολείπονται ακόμη και στα στοιχειώδη, όπως είναι το νερό. Καλούνται πάραυτα Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ να ενημερώσουν τους πολίτες για τα αίτια της διακοπής και να απολογηθούν δημόσια για τον τραγέλαφο που οι ίδιοι δημιούργησαν με την ανευθυνότητά τους στην πόλη», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος