Ιουν
02

ΗΠΕΙΡΟΣ - Συνεργασία και ευρωπαϊκά κονδύλια, αναβαθμίζουν την Υγεία
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

 

Με τα εγκαίνια του ΤΕΠ Φιλιατών ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου», που είχαν ως στόχο να γνωρίσουν οι πολίτες, δράσεις που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. – Η φετινή καμπάνια στην Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν αφιερωμένη στον τομέα της Υγείας

 

Mε τα εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Φιλιατών που λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα, ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκδηλώσεων «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου (Europe in my Region)» που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Η κατασκευή και ο εξοπλισμός του ΤΕΠ, ύψους 9,2 εκ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι βουλευτές Θεσπρωτίας Μ. Κάτσης και Β. Γιόγακας, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γ. Γιαννόπουλος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Π. Νικολόπουλος, ο «οικοδεσπότης» διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών, Σπύρος Δερδεμέζης, οι διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», οι δήμαρχοι των δήμων της Ηγουμενίτσας και εκπρόσωποι των άλλων τοπικών αρχών.

Οι αναφορές στη συνεργασία που χρειάστηκε να αξιοποιηθεί και κυρίως να επικαιροποιηθεί, ανεξάρτητα από τις πολιτικές ή τις κομματικές διαφοροποιήσεις των εμπλεκόμενων φορέων έγιναν από το σύνολο σχεδόν των ομιλητών και με τον κ. Πολάκη στο χαιρετισμό του αλλά και στις δηλώσεις να κάνει λόγο για μία σημαντική ημέρα για το χώρο της υγείας, που επιβεβαιώνει, όπως είπε, και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει έργα που έμειναν ημιτελή, για διάφορους λόγους τα προηγούμενα χρόνια.

Η εκδήλωση άρχισε με σύντομη εισήγηση της Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου Εύης Παπανικολάου, η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο θεσμός της καμπάνιας «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου», έχει στόχο να γνωρίσουν οι πολίτες ορισμένες από τις δράσεις που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόσθεσε ότι φέτος στην Περιφέρεια Ηπείρου, η καμπάνια ήταν αφιερωμένη στον τομέα της Υγείας, κάνοντας μια ανακεφαλαίωση των δράσεων που έγιναν και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, με καταληκτική τη χθεσινή, των εγκαινίων του ΤΕΠ Φιλιατών, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες της προς όσους συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση τους.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη, Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος αναφέρθηκε επιγραμματικά στις ενέργειες που έγιναν μετά την ανάληψη της ευθύνης του προγράμματος από την Κρατική Περιφέρεια, για την ολοκλήρωση των εργασιών και των διαδικασιών για την παράδοσή του προς χρήση στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

«Σήμερα, εδώ τελειώνει η δική μας ευθύνη για το ΤΕΠ. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα (με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και αρχές) για να φθάσουμε σε αυτό το αίσιο τέλος. Περάσαμε κάποιες δυσκολίες κατά τη μετάβαση από την κρατική στην αιρετή Περιφέρεια. Τα λύσαμε όλα με τη συνεργασία. Για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας απομένει άλλο ένα έργο ύψους 330.000 ευρώ, (για τη σύνδεση με την Εθνική Οδό), που ευελπιστούμε να κλείσει και αυτό. Ως προς το Νοσοκομείο Φιλιατών, παρά που το προωθήσαμε σε Διασυνοριακό Πρόγραμμα, είχαμε μέριμνα πάντα και για αυτό. Η συνεργασία και η αλληλοκατανόηση είναι αυτές που φέρνουν αποτελέσματα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους εργαζόμενους και πάντα για το καλό του κοινωνικού συνόλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στα θετικά αποτελέσματα που είχε η συνεργασία της Περιφέρειας με το ΕΚΑΒ, καθώς με την επισκευή ασθενοφόρων του που είχε αναλάβει, καλύφθηκαν πέρυσι τα παράλια και κατέστη δυνατή η δημιουργία σταθμού στο Μεσοπόταμο.

Μετά τις ομιλίες βουλευτών, Διοικητή ΥΠΕ, Γ. Γ. Υπ., Υγείας, του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών και του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη, ακολούθησαν τα εγκαίνια και επίσκεψη στους χώρους του ΤΕΠ.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος