Ιουν
02

Επιτυχημένες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Σημαντική η συμβολή και βοήθεια της εταιρείας ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη στην πόλη των Ιωαννίνων.

Την Τρίτη το πρωί στην Κεντρική Πλατεία πραγματοποιήθηκε ανοιχτή αιμοληψία και ενημέρωση των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία με τη συμμετοχή του προσωπικού των υπηρεσιών αιμοδοσίας των Νοσοκομείων της πόλης. Ακόμη στην αιμοδοσία συμμετείχαν οι εθελοντές Paguristas, πρόσκοποι, σπουδάστριες του ΙΕΚ «Δέλτα» και εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού.

Την Τετάρτη το πρωί γέμισε η πλατεία Μαβίλη με παιδικές φωνές. Πάνω από 350 παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της πόλης ήρθαν με κόκκινα μπλουζάκια να γιορτάσουν, σχηματίζοντας μια τεράστια σταγόνα αίματος. Τεράστια η συμβολή και βοήθεια της και φυσικά της εταιρείας ΒΙΚΟΣ Α.Ε. η οποία έγινε συνώνυμο της εθελοντικής αιμοδοσίας στηρίζοντας καθοριστικά κάθε τέτοια δράση.

Την Πέμπτη το απόγευμα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις με τη σκυταλοδρομία που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δρομέων του Συλλόγου Δρομέων, αθλητών του Α.Ο. Ποσειδώνα και εθελοντών αιμοδοτών. Η σκυταλοδρομία με αφετηρία τα δυο Νοσοκομεία της πόλης κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία και έκλεισε με συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών.

«Οι Σύλλογοι και Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Π.Ε. Ιωαννίνων αγωνιζόμαστε για τη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας για να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Στον αγώνα μας αυτό έχουμε την τύχη να έχουμε μαζί μας πολλούς φορείς και υπηρεσίες της πόλης μας τους οποίους θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε. Ευχαριστούμε λοιπόν την Περιφέρεια Ηπείρου που είναι πάντα στο πλευρό μας, το Δήμο Ιωαννιτών, το προσωπικό των αιμοδοσιών που ήταν σύσσωμο κοντά όλες τις ημέρες, το Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηπείρου, πάντα δίπλα μας σ’ όλες τις δράσεις μας, τους Paguristas, τους Προσκόπους, τον Ερυθρό Σταυρό, το Σύλλογο Δρομέων, τον Α.Ο. Ποσειδώνα, τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν, την Τροχαία, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την παραολυμπιονίκη μας Ανθή Λιάγκου και τον

μας Γιώργο Τζιάλλα, την ΒΙΚΟΣ ΑΕ που έγινε συνώνυμο της εθελοντικής αιμοδοσίας στηρίζοντας καθοριστικά κάθε δράση μας, τα ΙΕΚ «Δέλτα» που είναι πάντα δίπλα μας με κάθε τρόπο σ’ όλες τις δράσεις μας και το Χριστ. Καρβούνη που μας προσέφερε εδέσματα για τη χτεσινή εκδήλωση. Κυρίως όμως ευχαριστούμε και τιμούμε τον εθελοντή αιμοδότη. Αυτόν τον ανώνυμο ήρωα που προσφέρει το αίμα για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό του. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με συνοδοιπόρους μας όλους αυτούς και καλούμε όλους τους υγιείς συμπολίτες μας να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Να είσαι εκεί για τον άλλο! Δώσε αίμα! Μοιράσου τη ζωή!», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος