Ιουν
02

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ - Ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα με γερές «βάσεις»
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Τα μέγιστα αναμένεται να προσφέρει στην κοινωνία η λειτουργία του Κέντρου αντιμετώπισης

του αλκοολισμού και της κρίσης των χρηστών ναρκωτικών ουσιών – 2,5 εκ. ευρώ για τη τεθεί

σε λειτουργία και να καλυφθούν και οι προσλήψεις του προσωπικού

 

Με τον επόμενο στόχο να είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη λειτουργία του και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, προχωρούν την εξαιρετική συνεργασία τους για να πάρει «μπρος» ένα πραγματικά πρωτόγνωρο για τον τόπο μας εγχείρημα.

Ο λόγος για το Πολυδύναμο Κέντρο αντιμετώπισης του αλκοολισμού και της κρίσης των χρηστών ναρκωτικών ουσιών, το οποίο αποτελεί μια πρόκληση, τόσο για τη συνεργασία ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ και τη σύμπραξη του εθνικού συστήματος υγείας, όσο και για τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως για το ίδιο το κράτος.

Η επικείμενη λειτουργία του Πολυδύναμου, στηρίζεται, όπως αρκετά ακόμη πρωτόγνωρα εγχειρήματα σε διάφορους τομείς, στο μοντέλο των συμπράξεων που κερδίζει έδαφος ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, το απόγευμα της Πέμπτης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά την παρουσία του στην πόλη, επισκέφθηκε το Πολυδύναμο, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμη σοβαρές εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν μέχρι να λειτουργήσει, μετέφερε όμως την ισχυρή πολιτική βούληση της πολιτικής ηγεσίας και της κυβέρνησης, να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Οι εκκρεμότητες έχουν να κάνουν με την ολοκλήρωση της προμήθειας του εξοπλισμού και πάνω απ’ όλα τις προσλήψεις του προσωπικού, με τον κ. Ξανθό να δεσμεύεται πως σε μία από τις επόμενες προκηρύξεις θέσεων ιατρών, θα περιληφθούν και οι προσλήψεις μόνιμων ιατρών για το Πολυδύναμο.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εύη Παπανικολάου ενίσχυσε την προοπτική λειτουργίας, καθώς έχουν προβλεφθεί πιστώσεις 2,5 εκ. ευρώ για να τεθεί σε λειτουργία το Πολυδύναμο και να καλυφθούν και οι προσλήψεις του προσωπικού.

Το λόγο πήρε πρώτος ο διοικητής του Χατζηκώστα Ευάγγελος Καρβούνης, που έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή και πρόσθεσε πως το Πολυδύναμο είναι μία δομή που στηρίζεται σε γερές βάσεις και μπορεί και να λειτουργήσει κυρίως όμως να προσφέρει σύντομα, τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία και ευρύτερα.

Ο Κ. Μάντζος από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελος Καφετζόπουλος μίλησαν για το πρωτόγνωρο αυτό εγχείρημα της συνεργασίας των δύο δομών, με επιμέρους αναφορές στο ρόλο και τις δυνατότητες που κάθε δομή μπορεί να αναπτύξει.

Απομένει πάντως η οριστικοποίηση του σχεδίου λειτουργίας με την αρχική σκέψη και πρόταση πάντως να παραμένει ισχυρή και εξαιρετικά πιθανή για να υλοποιηθεί κιόλας και η οποία αφορά στην δυνατότητα διάθεσης 12 κλινών για χρήστες ναρκωτικών ουσιών και άλλων 12 για περιπτώσεις αλκοολισμού.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος