Ιουν
06

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Επίσημη εκκίνηση της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Η Περιφέρεια Ηπείρου, εκ μέρους της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόλησης, προσκαλεί τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου, ώρα 10:30, σε εκδήλωση με θέμα: «Επίσημη εκκίνηση της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και θα γίνει στο ξενοδοχείο Du Lac, στα Ιωάννινα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί επίσημα η συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου με την Google Hellas για την ανάληψη δράσεων που στόχο έχουν την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας, που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

Ως πρώτη δράση της συνεργασίας αυτής, προβλέπεται η διάθεση από την Google Hellas, 12 ειδικών συμβούλων οι οποίοι για το αμέσως επόμενο διάστημα 3-6 μηνών, θα επισκέπτονται τις επιχειρήσεις οι οποίες θα συμμετάσχουν, στην έδρα τους και χωρίς οποιοδήποτε κόστος, θα παρέχουν συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες για την ψηφιακή προβολή τους στο χώρο του διαδικτύου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στη δράση από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν στο χώρο της εκδήλωσης, μετά το πέρας αυτής.

Η επίσημη εκκίνηση της Εθνικής συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση θα γίνει από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ακόμη στελέχη του Υπουργείου καθώς και εκπρόσωπος και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το πρόγραμμα.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή και απευθύνεται σε όλες τις ΜΜΕ της Περιφέρειας Ηπείρου που συμμετέχουν στο τουριστικό προϊόν της περιοχής (καταλύματα, γαστρονομία, χειροτεχνήματα, εναλλακτικός τουρισμός κτλ.)

Οι εταιρείες οι οποίες θα παραβρεθούν στην εκδήλωση παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην Περιφέρεια Ηπείρου, Γρ. Δημοσίων Σχέσεων, τηλ. 2651364202, 220 / e.virou@php. gov.gr

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

10:30-11:00: Προσέλευση.

11:00-11:10: Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

11:10-11:20: Χαιρετισμός και επίσημη εκκίνηση της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

11:20-11:30: Χαιρετισμός του Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,

Γεωργίου Μαρκοπουλιώτη.

11:30-12:00: Ψηφιακές δεξιότητες για την Ανάπτυξη του Τουρισμού στην Περιφέρεια Ηπείρου-Παρουσίαση Προγράμματος, από την κα Μαρία Φουντά, Γενική Διευθύντρια Marketing της Google για Ελλάδα, Βουλγαρία, Μάλτα, Κύπρο.

12:00-12:10: Παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ψηφιακή Ευκαιρία», από τον Χρήστο Κοκκάλα, Προϊστάμενος Τμήματος Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

12:10-12:20: «Προλεγόμενα μανιφέστου ψηφιακής δημόσιας διοίκησης», Ομιλία του κ. Νίκου Μιχαλόπουλου, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιων Οργανώσεων του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

12:20-12:50: Ερωτήσεις-Συζήτηση. Συντονιστής ο Αποστόλης Τζελέτας, δημοσιογράφος.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος