Ιουν
07

ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Δ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Παρεμβάσεις που αλλάζουν την όψη του κέντρου
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Σε ουσιαστικές παρεμβάσεις που πραγματικά ομορφαίνουν και αλλάζουν την εικόνα του κέντρου της πόλης, προχωρά εδώ και αρκετό καιρό το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών, με την αντιδήμαρχο Ελένη Βασιλείου και τους συνεργάτες της, να προχωρούν σε μικρά, καθημερινά έργα, με ίδιους πόρους και μέσα.

Αυτή τη φορά το Τμήμα Πρασίνου, προχωρά σε μια ουσιαστική παρέμβαση, στο πλέον κεντρικό σημείο της πόλης, στον κοινόχρηστο χώρο πάνω από την αφετηρία του Αστικού ΚΤΕΛ, που έχει και την επωνυμία «Πάρκο Δημοκρατίας», ένας χώρος που από την αρχή της εβδομάδας παρουσιάζει μία εντελώς διαφορετική εικόνα.

Ουσιαστικά, από το... πουθενά δημιουργείται μία νέα καταπράσινη πλατεία, με εργασίες εξωραϊσμού, καθαρισμού και πλήρους ανάπλασης. Οι παρεμβάσεις απέκτησαν από χθες το πρωί και επιπλέον... πράσινο χρώμα, αφού η υπηρεσία απευθύνθηκε στην Ε.Δ του ΠΕΑΚΙ και απέκτησε δεκάδες τετραγωνικά έτοιμου χλοοτάπητα που αφαιρέθηκε από τα γήπεδα ποδοσφαίρου στο Πανηπειρωτικό, για να τοποθετηθεί νέο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, και με δηλώσεις του Γ. Μάμαλη, προϊσταμένου της υπηρεσίας πρασίνου οι παρεμβάσεις υπηρετούν μία κυρίαρχη λογική, αυτήν της απόδοσης των κοινόχρηστων χώρων στους πολίτες.

Το ίδιο έγινε άλλωστε και λίγα μέτρα πιο κάτω μπροστά από το Ρολόι της πλατείας, όπου ο χώρος αναπλάστηκε και δε θυμίζει σε τίποτε την προηγούμενη εικόνα.

Στα αξιοσημείωτα, ότι ελάχιστοι από όσους σταματούν για να δουν τις εργασίες γνώριζαν ότι στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχει η προτομή του τέως δημάρχου, βουλευτού και ευεργέτη της πόλης Β. Πυρσινέλλα, που επίσης... ήρθε στο προσκήνιο.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος