Ιουν
07

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Οι πολίτες διαδήλωσαν για το Σκοπιανό
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Συλλαλητήριο για το θέμα των Σκοπίων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στα Γιάννενα, από συλλογικότητες και πρωτοβουλίες πολιτών.

Η συγκέντρωση μέχρι τις 8 το απόγευμα δεν είχε ξεκινήσει, καθώς ο κόσμος δεν είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στην κεντρική πλατεία προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του στο να μην εκχωρηθούν τα ιστορικά δίκαια της Μακεδονίας.

Μάλιστα κόσμος έφτασε στην πλατεία των Ιωαννίνων και από άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, όπως για παράδειγμα το Αγρίνιο, σε μια χρονική στιγμή που οι συζητήσεις για την ονομασία των Σκοπίων βρίσκονται σε εξέλιξη και καθημερινά παίρνουν νέα τροπή, με αποτέλεσμα να φέρουν το νέο κύμα συλλαλητηρίων σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οχήματα είχαν μεταφέρει τον απαραίτητο εξοπλισμό για το στήσιμο της εξέδρας, τα ηχητικά και ότι άλλο απαιτείται, ενώ γερανοφόρο όχημα σήκωσε μια μεγάλη Ελληνική σημαία, που διακρίνονταν από εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης, από νωρίς χθες το μεσημέρι, όταν και ξεκίνησε η προετοιμασία για το συλλαλητήριο, έφτασαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σε όλους τους χώρους, καθώς πριν λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό πως θα γινόταν στα Γιάννενα και αντισυλλαλητήριο από κινήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος