Ιουν
08

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - Στην αφετηρία περίπου 3.100 υποψήφιοι σε όλη την Ήπειρο
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Σε ετοιμότητα τα σχολεία για τις πανελλαδικές, σύμφωνα με τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών

 

Σε πλήρη ετοιμότητα, βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκίνησαν χθες για τα ΕΠΑΛ και αρχίζουν σήμερα για τα Γενικά Λύκεια της χώρας.

Περισσότεροι από 1280 υποψήφιοι προσέρχονται σήμερα Παρασκευή, το πρωί στα εξεταστικά κέντρα των Ιωαννίνων για να δώσουν το πρώτο μάθημα που είναι η Νεοελληνική γλώσσα.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελική Φωτεινού και οι συνεργάτες της, εν όψει των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, ευχήθηκαν σε όλους τους υποψηφίους μαθητές των Σχολικών Μονάδων της Περιφέρειας Ηπείρου καλή επιτυχία και η προσπάθειά τους να έχει το ποθητό γι’ αυτούς αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ, την πρώτη μέρα των εξετάσεων στα ΕΠΑΛ διαγωνίστηκαν τουλάχιστον 204 υποψήφιοι σε ένα εξεταστικό κέντρο. Παράλληλα, να αναφέρουμε ότι στις εξετάσεις των υποψηφίων ΓΕΛ 2018 συμμετέχουν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία: 508 υποψήφιοι στην Άρτα, 327 στην Θεσπρωτία και 493 στην Πρέβεζα. Συνολικά μαζί με τα Γιάννενα, στις Πανελλαδικές συμμετέχουν 2614 υποψήφιοι.

Για τα ΕΠΑΛ τα στοιχεία έχουν ως εξής: 204 στα Γιάννενα, 92 στη Θεσπρωτία, 113 στην Άρτα και 75 στην Πρέβεζα.

Σε δήλωσή της η Περιφερειακή Διευθύντρια, Αγγελική Φωτεινού, ανέφερε και τα εξής: «Οι εξετάσεις αυτές μπορεί, όπως και κάθε εξεταστική διαδικασία, να προκαλούν άγχος και πίεση στους μαθητές, ωστόσο πρέπει να τις αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία και να τις δουν ως μια θετική εμπειρία και ως μια από τις πολλές προκλήσεις που θα συναντήσουν στη ζωή τους. Πρέπει επιπλέον να γνωρίζουν ότι το υπουργείο Παιδείας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου καθώς και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα τα οποία θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή και το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Κλείνοντας θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν ουσιαστικά στην σωστή προετοιμασία τους μαθητών τους, ευρισκόμενοι συνεχώς δίπλα τους και τροφοδοτώντας τους με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς των υποψηφίων μαθητών που στάθηκαν και στέκονται αρωγοί στην επίπονη προσπάθειά τους αλλά κυρίως στους ίδιους τους μαθητές για όσα έχουν πετύχει μέχρι σήμερα και για όσα διεκδικούν να πετύχουν στο μέλλον».

Η Σχολική Επιτροπή

Εξάλλου, με την ευχή όλοι οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει, η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των Λυκείων φρόντισε το προηγούμενο διάστημα ώστε οι σχολικές μονάδες να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Για το λόγο αυτό έγιναν μια σειρά παρεμβάσεων τόσο στις κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και στον απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων υλικοτεχνικό εξοπλισμό των σχολείων, εξεταστικών κέντρων, με στόχο η διαδικασία των πανελλαδικών να κυλήσει απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα, ιδίως για τους υποψήφιους μαθητές αλλά και για τους καθηγητές, επιτηρητές.

«Σαν σχολική επιτροπή μεριμνήσαμε, όπως κάθε χρόνο, ώστε τα σχολεία μας να είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Οι εξετάσεις αυτές μπορεί να είναι ένας σταθμός στη ζωή ενός νέου ανθρώπου, σίγουρα όμως δεν είναι η μοναδική, πόσο μάλλον η τελευταία ευκαιρία του. Εύχομαι από καρδιάς, καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους», τονίζει η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών, Βούλα Τσίλη.

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας

Τις δικές του ευχές στα παιδιά που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις έδωσε με μήνυμά του και ο Δήμαρχος Κόνιτσας, Ανδρέας Παπασπύρου.

Στο μήνυμά του αναφέρει τα εξής: «Η προσπάθειά σας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι μία από τις σημαντικότερες «μάχες», που καλείστε να δώσετε στο διαρκή αγώνα της ζωής και η αφετηρία για κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση. Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών σας και τη συμπαράσταση των γονέων σας, αποκτήσατε εκτός των άλλων και τα γνωστικά εκείνα εφόδια, τα οποία σας δίνουν τη δυνατότητα να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις πανελλήνιες εξετάσεις. Εύχομαι ολόψυχα, οι προσπάθειές σας να δικαιωθούν και να αποδώσουν καρπούς προς όφελος του καθενός σας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Με την πεποίθηση ότι το τέλος αυτής της διαδικασίας θα είναι ελπιδοφόρο και επιτυχές, σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία».

Και άλλα μηνύματα

Μήνυμα απέστειλε και η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία».

Σε αυτό επισημαίνονται και τα εξής: «Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι μια δοκιμασία που θα σας δώσει την ευκαιρία να ανοίξετε ένα μεγάλο παράθυρο στις γνώσεις, κάτι που θα προδιαγράψει το μέλλον σας. Δεν είναι όμως το άπαν, γι αυτό αν αυτή η δοκιμασία δεν φέρει τα προσδοκώμενα, η απογοήτευση δεν έχει καμιά θέση στο νου σας, διότι έχετε το μέγιστο των εφοδίων που είναι η νιότη σας. Στη ζωή όλοι μας καλούμαστε να δίνουμε εξετάσεις, οι οποίες άλλες στέφονται με επιτυχία και άλλες όχι. Η συμβουλή είναι μία! Δεν τα παρατάμε. Ένας κύκλος σας έκλεισε κι αυτός είναι ο μαθητικός. Τώρα μπαίνετε στον επιστημονικό κύκλο, ο οποίος θα σας γεμίσει με τις γνώσεις εκείνες, που θα σας ανοίγουν δρόμοι στην επαγγελματική σας αποκατάσταση, για ένα καλύτερο μέλλον και στο χέρι σας είναι να ανοίξετε μια πόρτα σε αυτό. Αν πάλι κάτι δεν πάει καλά εφέτος, οπλιστείτε με θάρρος και υπομονή και δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό σας. Την δικαιούστε. Ο επικεφαλής της παράταξης Ν. Γκόντας και οι δημοτικού σύμβουλοι σας εύχονται καλή δύναμη και καλή επιτυχία».

Τέλος το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων σε μήνυμα αναφέρει και τα εξής: «Ο αγώνας για τη ζωή δεν αρχίζει και κυρίως δεν ολοκληρώνεται στις αγωνιώδεις μέρες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Φέτος μάλιστα το υπουργείο συμπίεσε την εξεταστική περίοδο των ενδοσχολικών και πανελλαδικών προκαλώντας επιπλέον δυσκολίες, κούρασης και άγχους στους μαθητές, αλλά και στέρησης νηφαλιότητας και ηρεμίας στους εκπαιδευτικούς. Απευθυνόμαστε στους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης γιατί θέλουμε να γνωρίζουν ότι είτε περάσουν στη σχολή που τους ενδιαφέρει είτε όχι, τη ζωή την καθορίζει η αγωνιστική και διεκδικητική στάση που θα ακολουθήσουν στην πορεία είτε ως φοιτητές είτε ως εργαζόμενοι. Τους όρους της ζωής τους καθορίζουν οι συλλογικοί αγώνες και η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας. Πηγαίνετε λοιπόν στις εξετάσεις με ηρεμία, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Πηγαίνετε πεπεισμένοι πως η μόρφωση είναι δικαίωμά σας που πρέπει να κατακτήσετε. Καλή σας επιτυχία και στις εξετάσεις και στη ζωή».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος