Ιουν
08

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Εκπέμπουν σήμα κινδύνου μετά τη συνεχή υποβάθμιση
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Υπό «διάλυση» η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων καθώς αρκετές από τις Υπηρεσίες λειτουργούν με… προσωπικό «ασφαλείας» - Σοβαρές καταγγελίες της ΕΑΥΝΙ για «αφαίμαξη» του προσωπικού με αποτέλεσμα η αστυνόμευση να καθίσταται ευάλωτη και μη επαρκής

 

Καμπανάκι κινδύνου κρούουν οι αστυνομικοί των Ιωαννίνων με μια μακροσκελή επιστολή τους προς τους βουλευτές του νομού, από τους οποίος ζητούν να δώσουν ένα τέλος στην περαιτέρω υποβάθμιση των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων με την επιστολή τους, τόσο προς τους βουλευτές κ.κ. Στέφο, Μαντά, Καραγιάννη και Τασούλα, όσο και προς την υφυπουργό Παιδείας και βουλευτή Ιωαννίνων κα. Τζούφη, σημειώνουν αρχικά πως το τελευταίο διάστημα, κυρίως μετά και από την πρόσφατη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία οι νεοϊδρυθείσες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων στελεχώθηκαν από το ήδη υπάρχον προσωπικό, η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.

Όπως επισημαίνουν, αρκετές είναι πλέον οι Υπηρεσίες οι οποίες κυριολεκτικά λειτουργούν με προσωπικό «ασφαλείας», αφού σε πολλές περιπτώσεις υπολείπονται των απαραίτητων, για την εύρυθμη λειτουργία τους, οργανικών θέσεων.

«Η «αφαίμαξη» αυτή σε προσωπικό, δυσχεραίνει τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων, ενώ καθιστά ευάλωτη και μη επαρκή την αστυνόμευση στο Νομό Ιωαννίνων. Και μπορεί κάποιοι να διατείνονται πως στο Νομό μας υπηρετούν αρκετοί αστυνομικοί, όμως εκούσια ή ακούσια αποφεύγουν να αναφέρουν πως πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους Νομούς της Ελλάδας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια οι Αστυνομικοί των Ιωαννίνων τονίζουν πως η περιοχή είναι μια Περιφερειακή ενότητα με τεράστια γεωγραφική έκταση, που περιλαμβάνει ευαίσθητη συνοριακή γραμμή η οποία ξεκινά από τον Γράμμο, διανύοντας στην πορεία της ένα δύσκολο ανάγλυφο συναντά τον Σαραντάπορο, τον Αώο, την Νεμέρτσικα, την Κακαβιά για να καταλήξει στα απρόσιτα βουνά της Μουργκάνας.

Όπως σωστά επισημαίνουν είναι μια περιοχή με συνεχή κρούσματα βαριάς εγκληματικότητας, κυρίως λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία, όπου η μορφολογία του εδάφους και το δύσβατο των περιοχών καθιστούν την αστυνόμευση ακόμη πιο δύσκολη. Μια Διεύθυνση Αστυνομίας στην οποία λειτουργούν πάνω από 27 Υπηρεσίες, πολλές εκ των οποίων δυσμενούς διαβίωσης ή ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, με τις όποιες αντιξοότητες κυρίως λόγω των μεγάλων αποστάσεων από την έδρα της Διεύθυνσης, αλλά και του μη εύκολα προσπελάσιμου οδικού επαρχιακού δικτύου.

Στη συνέχεια τονίζουν και τα εξής: «Η κατάσταση όμως αυτή, εξελίσσεται σε ακόμη πιο δραματική, καθώς χωρίς να έχουν ληφθεί καν υπόψη οι δείκτες εγκληματικότητας, το διασυνοριακό έγκλημα και τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά δεδομένα που προαναφέραμε, δρομολογείται η αφαίρεση άλλων 20 οργανικών θέσεων από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων. Κι αυτό βάσει μιας καθ’ όλα αιφνιδιαστικής απόφασης με σκοπό την στελέχωση του νέου τμήματος Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Ιόνιας οδού η οποία θα εδρεύει σε όμορο Νομό. Όλοι μας γνωρίζουμε πως ο σύγχρονος αυτός αυτοκινητόδρομος ο οποίος ξεκινά από το Αντίρριο και καταλήγει στα Ιωάννινα, μέχρι και την οριστική σύνδεσή του με την γείτονα χώρα στην Κακαβιά δεν διέρχεται από έναν και μόνο Νομό».

Μάλιστα και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία οι αστυνομικοί των Ιωαννίνων τονίζουν πως θεωρούν αδιανόητο «κάποιοι να παίζουν παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας, κυριολεκτικά «διαλύοντας» μια ολόκληρη Διεύθυνση Αστυνομίας και μάλιστα με αυτόν τον άκομψο και προκλητικό τρόπο. Η απόφαση αυτή δείχνει ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα μεροληπτική συμπεριφορά σε βάρος των συναδέλφων μας αλλά και σε βάρος της ασφάλειας όλων των Γιαννιωτών».

Για τους παραπάνω λόγους οι αστυνομικοί ζητούν από τους βουλευτές και την υφυπουργό την παρέμβασή τους για άμεση ανάκληση του συγκεκριμένου σχεδίου.

«Παράλληλα όμως εντός των πλαισίων της αναλογικότητας και της υπηρεσιακής ισορροπίας προτείνουμε την ενίσχυση της Δ.Α. Ιωαννίνων με αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί αρκετά έτη μακράν του τόπου συμφερόντων του, βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων και με παράλληλη αύξηση των οργανικών θέσεων. Δεν αντέχουμε άλλη απαξίωση. Δηλώνουμε με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο την εναντίωσή μας στη συνεχή υποβάθμιση των Υπηρεσιών του Νομού μας. Παλεύουμε για καλύτερες υπηρεσίες προς όφελος της κοινωνίας και του πολίτη. Ζητούμε τη δική σας στήριξη, με στόχο την άμεση και πλήρη στελέχωση των Υπηρεσιών μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος