Ιουν
08

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ - Σε νέα πορεία με στόχο το «άνοιγμα» στην κοινωνία
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Με αφορμή την πρώτη ανοικτή εκδήλωση σε μέλη και φίλους της Ν.Ε Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής, το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος και Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επισκέφθηκε την Τετάρτη, τα Ιωάννινα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε παραχωρώντας συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ και στη συνέχεια επισκέφθηκε το συνάδελφό του, Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, στην αίθουσα της περιφέρειας που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ν.Ε Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής, ο Δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για το παρόν και το μέλλον του Κινήματος και απάντησε σε ερωτήσεις μελών και φίλων, δίνοντας το έναυσμα για τη νέα πορεία του κινήματος.

Μια νέα πορεία που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό, το «άνοιγμα» - εξωστρέφεια στην κοινωνία, με συγκεκριμένο ουσιαστικό πολιτικό προγραμματικό λόγο που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα το καταστήσει πρωταγωνιστή των μελλοντικών πολιτικών εξελίξεων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Καμίνης, το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να δέχεται επιθέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει θέσει ως στόχο του να έχει ως θύμα το Κίνημα, προσπαθώντας να το διασπάσει, για να καρπωθεί εκλογικά οφέλη.

Έτσι συνέδεσε την προσπάθεια αυτή με τις εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνησης για τη στάση και τις πολιτικές της επιδιώξεις.

«Η θέση μας ήταν και είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Σύνθετη ονομασία «ergaomnes», συνταγματική αναθεώρηση και καμία αναφορά σε αλυτρωτικές διαθέσεις. Δε θα επιτρέψουμε όμως σε όσους έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στα εθνικά ζητήματα, να παρασύρουν τον κόσμο εναντίον μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να μας διασπάσει, όπως κάνει και με τη Ν.Δ. Το πρώτο θύμα στον κατάλογο όμως, είμαστε εμείς και γι’ αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε», τόνισε αρχικά ο κ. Καμίνης, που μίλησε και για τις προοπτικές της χώρας τα επόμενα χρόνια, χαρακτηρίζοντας «παραμύθια» τη δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο.

Επιτέθηκε ακόμη στην κυβέρνηση για τη στάση της σε φαινόμενα ανομίας και παρανομίας, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια.

«Σε μία περίοδο, που η Τουρκία εξοπλίζεται ραγδαία, στρατηγικός μας στόχος πρέπει να είναι, να κλείσουμε τα μέτωπα που έχουμε ανοιχτά στα δυτικά Βαλκάνια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο γραμματέας της Ν.Ε του ΚΙΝ.ΑΛ Άλκης Λάνταβος ζήτησε από τον κ. Καμίνη να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη στήριξη των κομματικών οργανώσεων στην επαρχία, ενώ έστειλε και ένα πολιτικό μήνυμα προς διάφορες κατευθύνσεις και με πολλούς πιθανούς ή εν δυνάμει αποδέκτες.

«Η ΝΕ δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν να παίξει παιχνιδάκια ή να εμφανίζεται σε ρόλο τοπικού κομματάρχη», είπε ο κ. Λάνταβος.

Το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Καμίνη με εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς (δημάρχους, αντιδημάρχους, περιφερειακούς συμβούλους) σε μια συζήτηση για το νέο εκλογικό νόμο.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι δήμαρχοι Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας, Ζαγορίου Β. Σπύρου, Βορ. Τζουμέρκων Γ. Σεντελές, ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» Γ. Ζάψας με τον επίσης σύμβουλο της παράταξης Δημ. Χαμπίπη και αρκετά ακόμη αυτοδιοικητικά στελέχη από την Ήπειρο.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος