Ιουν
12

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - «Πρεμιέρα» για την ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

 

Το πρόγραμμα έχει στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων τοπικών επιχειρήσεων της περιοχής ώστε να ενισχυθεί και να επεκταθεί η τουριστική περίοδος, το τουριστικό ενδιαφέρον και η επισκεψιμότητα

 

Πρώτη επίσημη δράση της Εθνικής Συμμαχίας αποτελεί ένα πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης από την Google, μέσω της πρωτοβουλίας της «Grow Greek Tourism Online», το οποίο έχει στόχο να ενισχυθούν οι ψηφιακές δεξιότητες τοπικών επιχειρηματιών της Ηπείρου, ώστε μεταξύ άλλων, να επεκταθεί η τουριστική περίοδος στην περιοχή.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης της πρώτης επίσημης δράσης της Συμμαχίας που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα με την παρουσίαση ενός προγράμματος ψηφιακής κατάρτισης από την Google.

Η παρουσίαση της δράσης έγινε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την Περιφέρεια Ηπείρου, παρουσία της υπουργού καΓεροβασίλη.

Η υπουργός στις δηλώσεις της και στην ομιλία της τόνισε πως η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος δεν είναι εγγυημένη εάν δεν ενεργοποιηθούν οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

«Η «Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση» είναι ένα τέτοιο πρότυπο δημιουργικής σύμπραξης της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα, στην οποία ο ρόλος του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι συντονιστικός. Πιστεύω ότι είναι προφανές για όλους μας ότι η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων στη σύγχρονη εποχή συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας και στην αύξηση της παραγωγικότητας. Η πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» της Google είναι ένα τέτοιο παράδειγμα», τόνισε η κα. Γεροβασίλη.

Ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε και τα εξής: «Η συνεργασία της Περιφέρειας με τη Google στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Grow Greek Tourism Online”, είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλει στην αναβάθμιση της προβολής των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων. Ήδη υπάρχουν πολύ θετικά δείγματα από τα σεμινάρια που οργάνωσε στο παρελθόν η Google, στην περιοχή μας, κατά τα οποία επιχειρήσεις και φοιτητές έγιναν κοινωνοί των ψηφιακών δεξιοτήτων και των εργαλείων που παρέχει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Οι προοπτικές που ανοίγονται με το πρόγραμμα της Google, σηματοδοτούνται και από το γεγονός ότι αυτό εντάσσεται στην Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Αρωγός στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων είναι η Περιφέρεια Ηπείρου με τον αντιπεριφερειάρχη Β. Γοργόλη να αναφέρεται στη συνεργασία με το υπουργείο, που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της προβολής των ηπειρωτικών επιχειρήσεων.

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα ο Γ. Μαρκοπουλιώτης σημείωσε πως στόχος της Ε.Ε. είναι να δημιουργήσει μία ψηφιακή ενιαία αγορά που θα αποφέρει εκατοντάδες δις στην ευρωπαϊκή οικονομία, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, ανταγωνισμό και καινοτομία.

Η διευθύντρια marketing της Google Μαρία Φουντά αναφέρθηκε από την πλευρά της στη δυναμική αύξηση αναζήτησης των χρηστών του διαδικτύου για την Ήπειρο, κάτι που επιβεβαιώνει όπως είπε τη δυναμική της περιφέρειας στον ελληνικό τουριστικό χάρτη.

«Σκοπός του προγράμματός μας είναι να ενισχύσουμε αυτή τη δυναμική προσεγγίζοντας όχι μόνο τις αμιγώς τουριστικές αλλά και κάθε επιχείρηση που προσφέρει στην εμπειρία του επισκέπτη . Εστιάζουμε τις ενέργειές μας στην υποστήριξη των επιχειρηματιών της Ηπείρου προσφέροντας τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου για την προσέλκυση επισκεπτών όλο τον χρόνο», σημείωσε η κα Φουντά.

Η δράση

Ειδικά για τα Ιωάννινα και την Περιφέρεια της Ηπείρου, η εκπαίδευση στις ψηφιακές δεξιότητες και τα σχετικά εργαλεία, που προσφέρει δωρεάν η Google τόσο σε νέους, φοιτητές όσο και σε επαγγελματίες του τουρισμού, θα γίνει με τη βοήθεια ειδικών εισηγητών της Google, των Online Advisors, οι οποίοι έχουν λάβει ειδική, εκτενή εκπαίδευση από την Google και επαγγελματίες του κλάδου του μάρκετινγκ και του τουρισμού, πάνω σε διαδικτυακά εργαλεία για τον τουρισμό.

Ήδη, δύο Online Advisors (εξειδικευμένοι σύμβουλοι), οι οποίοι κατάγονται από την Ήπειρο, έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή και κατά το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιούν δωρεάν εξατομικευμένες συναντήσεις, αλλά και ομαδικά σεμινάρια για τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις του ευρύτερου τουριστικού κλάδου. Οι εκπαιδεύσεις θα επικεντρώνονται σε θέματα ψηφιακών δεξιοτήτων καθώς και στο πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να εφαρμόσουν στην πράξη τις δεξιότητες αυτές, προκειμένου να δείξουν στον κόσμο και τους δυνητικούς ταξιδιώτες τι μπορούν να προσφέρουν η περιοχή και οι επιχειρήσεις, ακόμη και σε περιόδους εκτός της αυστηρά τουριστικής σεζόν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη χθεσινή εκδήλωση οι ταξιδιωτικές αναζητήσεις ανά μήνα για την Ήπειρο αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά 18%.

Μία στις δύο αναζητήσεις για την Ήπειρο πραγματοποιούνται από κινητές συσκευές, ενώ οι χώρες που αναζητούν περισσότερο πληροφορίες για την Ήπειρο είναι η Αγγλία, η Σερβία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Η ανακοίνωση της σημαντικής αυτής συνεργασίας αποτελεί τη νέα επέκταση της πρωτοβουλίας της Google, που έχει ήδη εκπαιδεύσει πάνω από 90.000 Έλληνες μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με έρευνα, το 67% των εκπαιδευμένων επιχειρηματιών επιβεβαίωσαν ότι, μετά την εκπαίδευση που έλαβαν, είδαν συγκεκριμένα εμπορικά αποτελέσματα, ενώ το 81% του συνόλου των εκπαιδευμένων ανέφερε ότι άλλαξε τον τρόπο που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος